Nieuws


14 januari 2021

eelloo: het werk organiseren rond talent en skills


Tijdens de debinarweek 2020 nam Jaap Jan van Assen ons mee in de eelloo technologie en waarom deze zo geschikt is voor agile werken. eelloo adviseert om werk rond het talent en de skills van mensen te organiseren, zodat iedereen maximaal waarde kan leveren. De eelloo technologie helpt hierbij: niet alleen om de mens centraal te stellen, maar ook om goed inzicht en overzicht op de agile organisatie te krijgen. Een bijzonder actuele manier van werken met passende software en daarom een aanrader om dit debinar terug te kijken. 

Categorie: Prestatiemanagement, Assessments & Matching, Talent Journey, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

Samen van HR naar RH

eelloo_logo_z_webDe visie van eelloo is duidelijk: Het is tijd om mensen boven rendement te stellen. En werk te zien als resource voor het welzijn van ons allemaal. Tijd om het systeem op z’n kop te zetten. Maar dat kan eelloo niet alleen. Daarom roepen ze iedereen op om mee te bewegen van Human Resources naar Resources for Humans. Van HR naar RH.

Met RH Talentmanagement krijg je zicht op potentieel en ambities én inzicht in mogelijkheden om deze aan te wenden. Met behulp van de eelloo technologie onderbouwen medewerkers hun talentprofiel met bewijzen zoals feedback uit de directe werkomgeving – inclusief het beeld van de klant of leidinggevende. Hiermee maak je talenten en ambities zichtbaar.

Vraag medewerkers welke bijdrage zij willen leveren aan de organisatiedoelen. De functie staat dan niet langer centraal. De focus komt te liggen bij de betekenis, het potentieel en de drive van de persoon. Bovendien zal de medewerker zijn of haar profiel alleen willen delen in een win-winsituatie. Ook ontstaat er een co-productie tussen medewerkers en management bij het realiseren van gezamenlijke waarden.

Wat levert RH Talentmanagement jouw organisatie op?

  • Zicht op de talenten, drijfveren en skills van mensen.
  • Zicht op het daadwerkelijke potentieel in de organisatie.
  • Zicht op het (persoonlijke) leiderschap in de organisatie.
  • Zicht op alle medewerkers die klaar zijn voor een volgende stap of leerervaringen. Zij maken zich vindbaar op hun kennis en ervaring.

De eelloo technologie

Centraal in het eelloo platform staat het ePortfolio. Dit is het online loopbaanprofiel van de medewerker of kandidaat. Naast CV-informatie kan hij of zij hier allerlei documenten en filmpjes opslaan. De resultaten uit andere online tools komen ook in het profiel terecht. Het ePortfolio biedt de mogelijkheid een Online Presentatie te maken: een mooi opgemaakte webpage waarmee het profiel en verhaal gedeeld kan worden. Zie hiervoor het debinar van eelloo van 2019

In het debinar van 2020 neemt Jaap Jan van Assen je mee hoe de organisatie met het platform werkt en hoe je inzicht en overzicht krijgt:

  • Projectmanagers weten welke mensen voor hun interdisciplinaire team beschikbaar zijn. Unieke match op soft-skills en expertise.
  • Medewerkers weten wat hun ideale rol is, waar hun expertise gevraagd wordt, hoe projecten passen bij de eigen ambitie.
  • Bestuurders weten wie in welke teams actief zijn, waaraan ze werken en waar behoefte aan expertise is, hoe dit verbonden is met partners en/of klanten. 

De eelloo software maakt het mogelijk om dit op een slimme en intuïtieve manier real time te ontsluiten. Naast de technologie bieden ze ook een aanpak voor de stakeholders (what's in it for them) om te zorgen dat iedereen er goed mee gaat werken.


Agile werken de organisatie voor iedereen transparant

eelloo-jaap-janSteeds meer organisaties stappen over op een vorm van agile werken. Logisch, want wendbaarheid is cruciaal. De technologie van eelloo helpt alle stakeholders zicht te houden op wat er in de organisatie gebeurt, ook al verandert deze continu. Medewerkers weten waar werk is dat past bij hun talent en ontwikkeling, project-leads welke mensen passen in hun team. Teams weten hoe werkzaamheden het beste verdeeld kunnen worden, passend bij het talent, de skills en ontwikkeling van medewerkers. Bestuurders hebben elk moment zicht op de totale verdeling van mens en werk. Bottom-up organiseren en toch overzicht! Hoe? Jaap Jan neemt je mee in de mogelijkheden.

Een debinar verzorgd door Jaap Jan van Assen
Dagvoorzitter: Peer Goudsmit

Bekijk het debinar van eelloo >>


Over eelloo

eelloo werkt met organisaties, HR-dienstverleners, assessmentbureaus en talent experts aan een arbeidsmarkt waarin iedereen van waarde is. Dat doen ze met online producten, diensten en advies. Vanuit Fort ‘t Hemeltje in Houten zijn ze een werkend voorbeeld van anders organiseren. Geen knellende profielen, managers en KPI’s, maar alle ruimte voor grote ambities.

Bekijk de website van eelloo >>

 

Het laatste #HRTech nieuws in je inbox?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het whitepaper: Hoe kies je de best passende tool uit de zee van #HRTech aanbieders?

Deel dit artikel
Dit artikel is 777 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter