Nieuws


4 december 2023 - HRTech Redactie

Skills-denken is belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin verder stappen te zetten, is de Skills Ambassade opgericht. Tijdens de conferentie ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op 20 november in Amstelveen, werd de Skills Ambassade officieel gelanceerd.


21 november 2023 - HRTech Redactie

“1 op 3 werknemers heeft meer vaardigheden dan dat ze op dit moment gebruiken bij hun werkgever.” Dit zei demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij het in ontvangst nemen van het rapport ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op de gelijknamige conferentie. Hoe wordt het Integraal Skillspaspoort de komende jaren op de kaart gezet en wat is hierbij het belang van dit rapport?


30 oktober 2023 - Mark van Assema

Volgens HR- en HRTech-guru Josh Bersin was Artificial Intelligence (AI) overduidelijk het buzzword van de internationale HR-beurs UNLEASH World 2023. Bijna alle HRTech-aanbieders aanwezig op de beurs zijn bezig om AI (verder) te integreren in hun tooling.  Maar welke partijen gaan volgens Bersin het verschil maken?


25 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het event ‘Groeien met HR-technologie’ van Crowe HR Services stond in het teken van de presentatie van de resultaten van het eerste onderzoek naar HRTech-volwassenheid bij Nederlandse organisaties. De diverse sprekers gaven bovendien een groot aantal praktische tips mee aan de zaal: “Kies ervoor om eerst een deel van de tools te implementeren en zet dat in fases door. En ga vervolgens steeds verfijnen.”


16 oktober 2023 - HRTech Redactie

Beschikt Europa over de nodige vaardigheden voor de veranderende economie? Dat is de centrale vraag in het ‘Europese Jaar van de Vaardigheden’ en van de podcast ‘Does Europe have the skills it needs for a changing economy?’.


5 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het verlooppercentage van de tech-sector is momenteel maar liefst 13,2%. Toch is dat bij multinational en tech-gigant Siemens een stuk lager, namelijk 10%. Waaraan dankt Siemens dat succes? Dat vertelt Jon Turner, hoofd van de Siemens Elektrificatie en Automatisering Business in Groot-Brittannië en Ierland in een interview.


21 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties omarmen het idee van de skills-based organisatie, waarbij vaardigheden centraal staan in plaats van strak gedefinieerde banen. Maar hoe bouw je zo’n organisatie op? Josh Bersin schreef een artikel over het opbouwen van een skills-based organisatie in de praktijk. 


18 september 2023 - HRTech Redactie

Uit veertig aanbieders selecteerden de initiatiefnemers zes partijen die in pilots de skillsdata van CompetentNL gaan testen. Daaronder zijn twee HR-techpartijen: Jobdigger  B.V. en SkillLab.


14 september 2023 - Cornerstone

Van kunstmatige intelligentie is inmiddels bewezen dat het kan helpen om HR-besluitvorming te ondersteunen, zowel bij het werven als bij het behouden en ontwikkelen van talent. Maar wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten? Expert Cyril Le Mat, Directeur van Data Science bij Cornerstone OnDemand, geeft zijn visie.


12 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zijn geïnteresseerd in (de mogelijkheden van) skills based organiseren. Maar hoe ga je in je eigen organisatie zo’n focus op skills inbrengen? Wat zijn de ‘do’s& don’ts?’. Drie deskundigen gingen tijdens het event HRTalks van Kyden uitgebreid in op de materie: “De informatie waarover we beschikken om tot een match te komen is te beperkt. Door te denken vanuit skills kunnen we dat oplossen.”


29 augustus 2023 - Malini Witlox

Een datakluis met een overzicht van – onder meer - al je vaardigheden, waarbij je als gebruiker zelf kunt bepalen welke data je deelt met een potentiële werkgever. Volgens Alexander Van den Wall Bake van TNO kan deze Self Sovereign Identity straks het enorme gat dichten dat er nu is tussen arbeidsaanbod en arbeidsvraag.


25 juli 2023 - Cornerstone

Volgens Michel Geurts, Regional Vice President Benelux/Denmark bij Cornerstone is talentontwikkeling een noodzakelijke strategie voor de toekomstbestendigheid van organisaties. “Technologie is hierin van groot belang. Maar technologie is de enabler, niet het doel op zich.” Tijdens Cornerstone Inspires gaven Geurts en diverse experts hun visie op de huidige wereld van werk.


8 juni 2023 - Juliette de Swarte

Ieder halfjaar organiseert #HRTech Review een Meetup met experts en partners uit onze #HRTech community. Dit keer was één van de thema’s: skills. De arbeidsmarkt is nu nog georganiseerd rond diploma’s en cv’s maar dat gaat waarschijnlijk snel veranderen, volgens de experts. 


25 mei 2023 - HRTech Redactie

Op donderdag 15 juni organiseert Kirkman Company een HR Talks voor iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt en het maximaal benutten van de talenten van medewerkers. Een inspirerende en interactieve middag met drie toonaangevende sprekers.


8 mei 2023 - HRTech Redactie

Werkgevers moeten bij werving en selectie minder focussen op diploma’s, maar meer op skills, zeggen Colleen Ammerman, Boris Groysberg, en Ginni Rometty in de Harvard Business Review. Ze spraken met grote organisaties die de ‘skills-first’ benadering al centraal hebben staan in recruitment en HR-beleid. Wat kunnen andere organisaties daarvan leren? En welke rol kan #HRTech hierbij spelen?


20 april 2023 - Malini Witlox

Fortnite, Warzone en League of Legends zijn de drie beste games om vaardigheden als kritisch denken en teamwork te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van gamen kun je inderdaad veel leren, zegt game-onderzoeker Thomas Buijtenweg. “Wel moet je een onderscheid maken tussen verschillende types van games.”


13 april 2023 - HRTech Redactie

De Europese Commissie heeft 2023 uitgeroepen tot ‘Year of Skills’. Onderdeel daarvan is het European Year of Skills Festival op 9 mei aanstaande. Daarvoor is de Europese Commissie op zoek naar mooie praktijkverhalen.


11 april 2023 - Juliette de Swarte

Een cv is een waardeloze voorspeller van een succesvolle match. Maar wat is het alternatief? “Neem mensen aan op basis van hun skills,” zegt Hans Cremer, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. “Door diploma’s meer los te laten kunnen we zien wat iemand écht kan.”


28 maart 2023 - HRTech Redactie

De Skills-Based Organisation is in opkomst. Skills staan steeds vaker centraal in de organisatie en dat vereist aanpassingen rondom de beloning. Deloitte ontwierp een model waarin werknemers naast een basissalaris ook een “skills-salaris” ontvangen, gebaseerd op hun eigen skillset.


8 maart 2023 - Mark van Assema

Een groep technisch specialisten van verschillende organisaties boog zich tijdens een bijeenkomst op 22 februari over de vraag welke basiscomponenten nodig zijn voor een nationaal, integraal skillspaspoort. Mark van Assema, lid van deze werkgroep, doet verslag van hun overleg en conclusies.


14 februari 2023 - HRTech Redactie

Ze groeien op met de tablet in de hand en bellen niet of amper meer, maar chatten. Jongeren moet je heel anders benaderen, meent uitzendbureau Unique. Sinds december 2022 kunnen sollicitanten kennismaken met recruiters van het uitzendbureau in de metaverse.


9 februari 2023 - eelloo

Met de krapte op de arbeidsmarkt is het cruciaal om beter zicht te hebben op passende matches tussen mens en werk. Alleen kijken naar het CV is te nauw, we moeten flexibeler kijken naar wat iemand in huis heeft. Hoe kan iemand de specifieke skills die hij heeft opgedaan, inzetten in een andere rol, beroep of sector? De skillsverkenner van eelloo helpt daarbij.


7 februari 2023 - Juliette de Swarte

Skills. We weten allemaal waar we goed in zijn. Toch? Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Een gemiste kans voor werknemers én werkgevers. Het World Economic Forum stelt zelfs dat het niét kennen van de eigen skills en die van anderen de belangrijkste oorzaak voor het disfunctioneren van de huidige arbeidsmarkt is. 


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


13 december 2022 - HRTech Redactie

We hebben er al veel over geschreven en we geloven er bij HRTech Review erg hard in dat Skills de Haarlemmer Olie zullen zijn in de #HRTech wereld. Niet alleen bij tools die je intern gebruikt, maar juist ook als vervanger van dat ongestructureerde, willekeurige A4-tje dat CV wordt genoemd. De hoogste tijd dus voor een eigen dossier over het onderwerp Skills Based HR.