Nieuws


8 maart 2023 - Mark van Assema

Een groep technisch specialisten van verschillende organisaties boog zich tijdens een bijeenkomst op 22 februari over de vraag welke basiscomponenten nodig zijn voor een nationaal, integraal skillspaspoort. Mark van Assema, lid van deze werkgroep, doet verslag van hun overleg en conclusies.


14 februari 2023 - HRTech Redactie

Ze groeien op met de tablet in de hand en bellen niet of amper meer, maar chatten. Jongeren moet je heel anders benaderen, meent uitzendbureau Unique. Sinds december 2022 kunnen sollicitanten kennismaken met recruiters van het uitzendbureau in de metaverse.


9 februari 2023 - eelloo

Met de krapte op de arbeidsmarkt is het cruciaal om beter zicht te hebben op passende matches tussen mens en werk. Alleen kijken naar het CV is te nauw, we moeten flexibeler kijken naar wat iemand in huis heeft. Hoe kan iemand de specifieke skills die hij heeft opgedaan, inzetten in een andere rol, beroep of sector? De skillsverkenner van eelloo helpt daarbij.


7 februari 2023 - Juliette de Swarte

Skills. We weten allemaal waar we goed in zijn. Toch? Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Een gemiste kans voor werknemers én werkgevers. Het World Economic Forum stelt zelfs dat het niét kennen van de eigen skills en die van anderen de belangrijkste oorzaak voor het disfunctioneren van de huidige arbeidsmarkt is. 


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


13 december 2022 - HRTech Redactie

We hebben er al veel over geschreven en we geloven er bij HRTech Review erg hard in dat Skills de Haarlemmer Olie zullen zijn in de #HRTech wereld. Niet alleen bij tools die je intern gebruikt, maar juist ook als vervanger van dat ongestructureerde, willekeurige A4-tje dat CV wordt genoemd. De hoogste tijd dus voor een eigen dossier over het onderwerp Skills Based HR.