Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

10 april 2024 - HRTech Redactie

Steeds meer aanvragen zijn online zichtbaar, maar zzp’ers hebben vaak nog de grootste moeite om snel de juiste opdracht te vinden. Frank van Dijk ontwikkelde met Flexparency een nieuwe tool om veel sneller en gerichter een opdracht te vinden.


25 maart 2024 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties focussen op vaardigheden (skills) in plaats van op banen. Waarom is het belangrijk om werkenden aan te nemen op basis van skills en hoe pak je dat aan? Een stappenplan.


23 februari 2024 - HRTech Redactie

“Er is al jaren sprake van personeelstekorten in een aantal vitale sectoren. Dat biedt kansen voor zij-instromers. Deze groep mensen heeft een duwtje in de rug nodig,” aldus Njord Pattiasina, directeur van de pionierende stichting Arbeidsmatchplatform Energietransitie. Zij werken hard om de zij-instroom en doorstroom van nieuwe technici grootschalig mogelijk te maken.


5 februari 2024 - HRTech Redactie

Vanuit het bedrijf SkillsCV is The Talentpool Community opgericht. Deze samenwerking van werkgevers en organisaties die hun sollicitanten delen, maakt het mogelijk om te werven zonder bureau of social media.


8 januari 2024 - HRTech Redactie

Een focus op vaardigheden en een leercultuur wordt steeds belangrijker. Hoe geef je dat skills-denken binnen jouw organisatie vorm? Daarover gaat het webinar ‘Sculpting skills: Transforming talent for tomorrow’s challenges’ van Unleash.


4 december 2023 - HRTech Redactie

Skills-denken is belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin verder stappen te zetten, is de Skills Ambassade opgericht. Tijdens de conferentie ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op 20 november in Amstelveen, werd de Skills Ambassade officieel gelanceerd.


21 november 2023 - HRTech Redactie

“1 op 3 werknemers heeft meer vaardigheden dan dat ze op dit moment gebruiken bij hun werkgever.” Dit zei demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij het in ontvangst nemen van het rapport ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op de gelijknamige conferentie. Hoe wordt het Integraal Skillspaspoort de komende jaren op de kaart gezet en wat is hierbij het belang van dit rapport?


30 oktober 2023 - Mark van Assema

Volgens HR- en HRTech-guru Josh Bersin was Artificial Intelligence (AI) overduidelijk het buzzword van de internationale HR-beurs UNLEASH World 2023. Bijna alle HRTech-aanbieders aanwezig op de beurs zijn bezig om AI (verder) te integreren in hun tooling.  Maar welke partijen gaan volgens Bersin het verschil maken?


25 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het event ‘Groeien met HR-technologie’ van Crowe HR Services stond in het teken van de presentatie van de resultaten van het eerste onderzoek naar HRTech-volwassenheid bij Nederlandse organisaties. De diverse sprekers gaven bovendien een groot aantal praktische tips mee aan de zaal: “Kies ervoor om eerst een deel van de tools te implementeren en zet dat in fases door. En ga vervolgens steeds verfijnen.”


16 oktober 2023 - HRTech Redactie

Beschikt Europa over de nodige vaardigheden voor de veranderende economie? Dat is de centrale vraag in het ‘Europese Jaar van de Vaardigheden’ en van de podcast ‘Does Europe have the skills it needs for a changing economy?’.


5 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het verlooppercentage van de tech-sector is momenteel maar liefst 13,2%. Toch is dat bij multinational en tech-gigant Siemens een stuk lager, namelijk 10%. Waaraan dankt Siemens dat succes? Dat vertelt Jon Turner, hoofd van de Siemens Elektrificatie en Automatisering Business in Groot-Brittannië en Ierland in een interview.


21 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties omarmen het idee van de skills-based organisatie, waarbij vaardigheden centraal staan in plaats van strak gedefinieerde banen. Maar hoe bouw je zo’n organisatie op? Josh Bersin schreef een artikel over het opbouwen van een skills-based organisatie in de praktijk. 


18 september 2023 - HRTech Redactie

Uit veertig aanbieders selecteerden de initiatiefnemers zes partijen die in pilots de skillsdata van CompetentNL gaan testen. Daaronder zijn twee HR-techpartijen: Jobdigger  B.V. en SkillLab.


14 september 2023 - Cornerstone

Van kunstmatige intelligentie is inmiddels bewezen dat het kan helpen om HR-besluitvorming te ondersteunen, zowel bij het werven als bij het behouden en ontwikkelen van talent. Maar wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten? Expert Cyril Le Mat, Directeur van Data Science bij Cornerstone OnDemand, geeft zijn visie.


12 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zijn geïnteresseerd in (de mogelijkheden van) skills based organiseren. Maar hoe ga je in je eigen organisatie zo’n focus op skills inbrengen? Wat zijn de ‘do’s& don’ts?’. Drie deskundigen gingen tijdens het event HRTalks van Kyden uitgebreid in op de materie: “De informatie waarover we beschikken om tot een match te komen is te beperkt. Door te denken vanuit skills kunnen we dat oplossen.”


29 augustus 2023 - Malini Witlox

Een datakluis met een overzicht van – onder meer - al je vaardigheden, waarbij je als gebruiker zelf kunt bepalen welke data je deelt met een potentiële werkgever. Volgens Alexander Van den Wall Bake van TNO kan deze Self Sovereign Identity straks het enorme gat dichten dat er nu is tussen arbeidsaanbod en arbeidsvraag.


25 juli 2023 - Cornerstone

Volgens Michel Geurts, Regional Vice President Benelux/Denmark bij Cornerstone is talentontwikkeling een noodzakelijke strategie voor de toekomstbestendigheid van organisaties. “Technologie is hierin van groot belang. Maar technologie is de enabler, niet het doel op zich.” Tijdens Cornerstone Inspires gaven Geurts en diverse experts hun visie op de huidige wereld van werk.


8 juni 2023 - Juliette de Swarte

Ieder halfjaar organiseert #HRTech Review een Meetup met experts en partners uit onze #HRTech community. Dit keer was één van de thema’s: skills. De arbeidsmarkt is nu nog georganiseerd rond diploma’s en cv’s maar dat gaat waarschijnlijk snel veranderen, volgens de experts. 


25 mei 2023 - HRTech Redactie

Op donderdag 15 juni organiseert Kirkman Company een HR Talks voor iedereen die geïnteresseerd is in het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt en het maximaal benutten van de talenten van medewerkers. Een inspirerende en interactieve middag met drie toonaangevende sprekers.


8 mei 2023 - HRTech Redactie

Werkgevers moeten bij werving en selectie minder focussen op diploma’s, maar meer op skills, zeggen Colleen Ammerman, Boris Groysberg, en Ginni Rometty in de Harvard Business Review. Ze spraken met grote organisaties die de ‘skills-first’ benadering al centraal hebben staan in recruitment en HR-beleid. Wat kunnen andere organisaties daarvan leren? En welke rol kan #HRTech hierbij spelen?


20 april 2023 - Malini Witlox

Fortnite, Warzone en League of Legends zijn de drie beste games om vaardigheden als kritisch denken en teamwork te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van gamen kun je inderdaad veel leren, zegt game-onderzoeker Thomas Buijtenweg. “Wel moet je een onderscheid maken tussen verschillende types van games.”


13 april 2023 - HRTech Redactie

De Europese Commissie heeft 2023 uitgeroepen tot ‘Year of Skills’. Onderdeel daarvan is het European Year of Skills Festival op 9 mei aanstaande. Daarvoor is de Europese Commissie op zoek naar mooie praktijkverhalen.


11 april 2023 - Juliette de Swarte

Een cv is een waardeloze voorspeller van een succesvolle match. Maar wat is het alternatief? “Neem mensen aan op basis van hun skills,” zegt Hans Cremer, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. “Door diploma’s meer los te laten kunnen we zien wat iemand écht kan.”


28 maart 2023 - HRTech Redactie

De Skills-Based Organisation is in opkomst. Skills staan steeds vaker centraal in de organisatie en dat vereist aanpassingen rondom de beloning. Deloitte ontwierp een model waarin werknemers naast een basissalaris ook een “skills-salaris” ontvangen, gebaseerd op hun eigen skillset.


8 maart 2023 - Mark van Assema

Een groep technisch specialisten van verschillende organisaties boog zich tijdens een bijeenkomst op 22 februari over de vraag welke basiscomponenten nodig zijn voor een nationaal, integraal skillspaspoort. Mark van Assema, lid van deze werkgroep, doet verslag van hun overleg en conclusies.