Nieuws


8 januari 2024

De rol van vaardigheden binnen opleiden in de veranderende wereld van werk


Een focus op vaardigheden en een leercultuur wordt steeds belangrijker. Hoe geef je dat skills-denken binnen jouw organisatie vorm? Daarover gaat het webinar ‘Sculpting skills: Transforming talent for tomorrow’s challenges’ van Unleash.

Categorie: Skills Based HR
Geschreven door: HRTech Redactie

austin-distel-VCFxt2yT1eQ-unsplash

Moderator Mervyn Dinnen (co-creator bij Talent Watch) gaat in gesprek met Michelle Lonergan, VP Training & Certification bij AWS, Danielle El Khoury, Head of Training & Certification France bij AWS en Akousa Kudom, Senior Manager bij Accenture over de rol die investeringen in de cloud en (om)scholing kunnen spelen bij het navigeren door de veranderende wereld van werk. 

Nieuwe vaardigheden nodig

Lonergan: ‘Het feit dat er nieuwe technologieën opkomen, betekent dat er nieuwe vaardigheden nodig zijn. Omdat er niet genoeg geschoold talent is, betekent dit een uitdaging voor HR-leiders. Het vermogen van het bedrijf om te innoveren zal namelijk voortvloeien uit het verkrijgen van de benodigde skills.’ 

Het is volgens haar daarom belangrijk om de behoeften van de organisatie af te stemmen op leerprogramma’s, om zo toekomstige transformatie te stimuleren. In de praktijk betekent dit dat je eigen talent moet groeien en dat je moet beoordelen wat de opkomende skills gebieden zijn, zoals generatieve AI.

Vaardigheden centraal

Maar hoe pak je dat aan, zo’n focus op vaardigheden? Allereerst moet je een beeld hebben van de vaardigheden die al in de organisatie aanwezig zijn. Het opsommen van de vaardigheden die jouw bedrijf heeft, het definiëren van wat ze zijn, en het in kaart brengen van toekomstige vaardigheden is essentieel. 

Zodra het bedrijf heeft beoordeeld welke vaardigheden er aanwezig zijn, is de volgende stap het begrijpen waar de hiaten zitten, aldus Kudom. Dit helpt om te begrijpen waar de urgente volgende stappen moeten zijn, wat prioriteit kan krijgen, welk leerproces moet worden gecreëerd en wat voor soort leercultuur moet worden gecreëerd om dit te ondersteunen.

Het webinar

In dit Unleash webinar ontdek je wat het effect is van een cultuur van leren en een focus op vaardigheden, worden de aspecten van het creëren van een positieve leercultuur en de voordelen van een skills gebaseerde leercultuur besproken, hoor je praktijkvoorbeelden van bijscholing en ontdek je hoe organisaties hun teams bijscholen om gelijke tred te houden met opkomende technologieën.

Bekijk hier het webinar.

Deel dit artikel
Dit artikel is 316 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter