Nieuws


13 april 2023

Deel jouw vaardighedenverhaal met Europa


De Europese Commissie heeft 2023 uitgeroepen tot ‘Year of Skills’. Onderdeel daarvan is het European Year of Skills Festival op 9 mei aanstaande. Daarvoor is de Europese Commissie op zoek naar mooie praktijkverhalen.

Categorie: Skills Based HR
Geschreven door: HRTech Redactie

jed-villejo-DnFRZdoCt44-unsplash

De Europese Commissie wil iets doen tegen het tekort aan bepaalde vaardigheden op de arbeidsmarkt. Meer dan driekwart van de Europese bedrijven heeft moeite om mensen te vinden met de juiste vaardigheden. Ondertussen werkt slechts 37 procent van de EU-burgers aan de verbetering van zijn kennis en kunde.

European Year of Skills Festival

De Europese Commissie heeft 2023 uitgeroepen tot Year of Skills en wil meer investeren in onderwijs en (om)scholing. Tijdens het European Year of Skills Festival op 9 mei willen zij mensen inspireren om zich in te schrijven voor trainingsmogelijkheden. Hiervoor willen ze verhalen gebruiken van mensen die al een training hebben gevolgd en waarvan hun levensomstandigheden zijn verbeterd.

Ook jij kunt deelnemen, met een project waarin EU-burgers zijn opgeleid met vaardigheden die hun toekomst hebben veranderd. Enkele geselecteerde videoverhalen zullen tijdens het festival worden vertoond en gepromoot op de website van European Year of Skills.

Wat moet je doen?

•   Plaats een video met je verhaal op een Twitter-account en gebruik daarbij de hashtag #EuropeanYearOfSkills. Video's zonder de hashtag #EuropeanYearOfSkills komen niet in aanmerking.
•   De video moet horizontaal zijn en maximaal 1 minuut duren.
•   Het Twitter-account waarop de video wordt geplaatst, moet 'openbaar' zijn.
•   Om in aanmerking te komen voor het European Year of Skills Festival, moet je de post vóór 20 april plaatsen.

Selectie via Twitter

Als jouw verhaal wordt uitgekozen, neemt de organisatie via een direct bericht op Twitter contact met je op met verdere instructies. Je moet het Twitter-account @EU_Social volgen om een direct bericht te kunnen ontvangen in geval van selectie.
 
Ook video’s die na 20 april worden geplaatst, kunnen geselecteerd worden om op de website van European Year of Skills te verschijnen.

Deel dit artikel
Dit artikel is 317 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter