Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

7 maart 2024 - HRTech Redactie

AI maakt volledig geautomatiseerde leerplatforms mogelijk. Hierdoor wordt het ‘inhoudsprobleem’ van trainingen opgelost.


5 maart 2024 - HRTech Redactie

Dankzij technologie als AI kunnen organisaties sneller en op grotere schaal dan ooit impactvolle en consistente studieprogramma’s leveren, stelt platform HRD Connect. En dat is goed nieuws, want een effectief upskilling-programma kan de productiviteit, betrokkenheid en retentie van medewerkers verhogen. Bovendien zorgt het ervoor dat organisaties zich beter kunnen aanpassen aan verandering.


30 januari 2024 - HRTech Redactie

HR-tech-guru Josh Bersin heeft een aantal cruciale ontwikkelingen benoemd die werk aan de winkel betekenen voor HR. Wij lichten een aantal van zijn voorspellingen voor 2024 uit.


30 oktober 2023 - Mark van Assema

Volgens HR- en HRTech-guru Josh Bersin was Artificial Intelligence (AI) overduidelijk het buzzword van de internationale HR-beurs UNLEASH World 2023. Bijna alle HRTech-aanbieders aanwezig op de beurs zijn bezig om AI (verder) te integreren in hun tooling.  Maar welke partijen gaan volgens Bersin het verschil maken?


21 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties omarmen het idee van de skills-based organisatie, waarbij vaardigheden centraal staan in plaats van strak gedefinieerde banen. Maar hoe bouw je zo’n organisatie op? Josh Bersin schreef een artikel over het opbouwen van een skills-based organisatie in de praktijk. 


10 augustus 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. In deze vierde aflevering van de zomerserie bespreken we drie podcasts van Josh Bersin, een expert op het gebied van #HRTech.


29 juni 2023 - HRTech Redactie

Volgens HRtech-goeroe Josh Bersin gaat AI ons helpen om opnieuw uit te vinden wat #HRtech doet. “En dit nieuwe tijdperk van HRtech zal nuttiger, belangrijker en meer geïntegreerd zijn dan ooit tevoren.”


21 december 2022 - HRTech Redactie

HR tech-goeroe Josh Bersin was een van de sprekers op het Paleissymposium over de toekomst van werk. Zijn keynote tackelde vijf belangrijke problemen voor werkgevers in de toekomst. Toehoorders waren onder andere Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix. In een blog deelt Bersin zijn ervaringen van de dag.


15 november 2022 - Mark van Assema

Binnen het al zeer complexe HRTech-landschap vervangt de nieuwe term Talent Intelligence wat Bersin betreft termen als HR – of Data Analytics. Het gaat niet om het analyseren op zichzelf, maar om er intelligentie uit te halen voor het ontwikkelen van talent. Een samenvatting van het whitepaper dat hij erover schreef.


15 augustus 2022 - HRTech Redactie

De gebruikerservaring van werkenden – ook wel employee experience genoemd – wordt steeds belangrijker in de implementatie van human capital management (HCM)-systemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat HR-expert Josh Bersin de afgelopen twee jaar uitvoerde. In een artikel op zijn website geeft hij meer inzicht in de bevindingen van zijn onderzoek.


5 mei 2022 - HRTech Redactie

De kern van de HRTech-markt is de afgelopen jaren flink veranderd. Zowel technologische veranderingen als verschuivingen in de hele maatschappij hebben daarvoor gezorgd. Momenteel staat niet HR, maar de employee experience, oftewel de ervaring van werkenden, centraal, als we HR-expert Josh Bersin moeten geloven.


5 april 2022 - HRTech Redactie

Trainingen, workshops, cursussen: haast iedere organisatie biedt ze vandaag de dag aan. Er is een hele industrie gericht op het verder ontwikkelen van werkenden. Een industrie die zich zelf ook verder ontwikkelt, dankzij zes innovaties.


22 maart 2022 - HRTech Redactie

HRTech leverancier Cornerstone heeft de overname aangekondigd van EdCast, een leidende leverancier van Learning eXperience Platform (LXP) software. Een samenwerking die de HRTech-markt flink zal opschudden, verwacht expert Josh Bersin.


27 januari 2022 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt is wellicht een van de plekken waar je het best de effecten van de pandemie kunt zien. Werkenden hebben het licht gezien en veranderen hun routine, werkplek en werksituatie. Als gevolg hiervan zetten organisaties meer dan ooit in op interne ontwikkeling van talent, via wat we het Talent Marketplace concept noemen.


6 december 2021 - Cornerstone

De toekomst is aan organisaties die de moed en mentaliteit hebben om de manier waarop ze werken te herzien. Om klaar te zijn voor de toekomst met flexibiliteit, veerkracht, een gezamenlijk doel en afstemming, moet u een verbonden ervaring bieden die waarde creëert voor medewerkers, en een omgeving die gezamelijke groei en successen mogelijk maakt. ​


16 september 2021 - HRTech Redactie

Het bedrijfsleven valt en staat met de software die ze gebruiken. HR-expert Josh Bersin bekijkt hoe het kan dat pioniersbedrijf Workday wordt ingehaald door ServiceNow en stelt dat dit symbool staat voor een grotere, achterliggende verschuiving binnen HRTech. Wat zegt deze verandering over organisaties in de komende tien jaar?


10 augustus 2021 - HRTech Redactie

Coaching is een markt die groeit en groeit, omdat het niet alleen meer voor de happy few wordt ingezet. En hoewel het aanbod al groot was, wordt de dienstverlening beter en gerichter dankzij technologie en vooral ook kunstmatige intelligentie (AI). En waar de markt groeit, ziet ook Josh Bersin steeds meer ondersteunende tools opkomen.


11 juni 2021 - HRTech Redactie

Beperkingen worden versoepeld, grenzen gaan weer open, de economie trekt weer aan, kortom: het einde van de pandemie lijkt in zicht. We hebben regelmatig geschreven over de effecten van de pandemie op de werkvloer, maar hoe gaan organisaties er ná de pandemie uitzien? HR-expert Josh Bersin blikt vooruit op zijn blog.


11 mei 2021 - HRTech Redactie

Met de Learning Hub is LinkedIn bezig het HR landschap drastisch te veranderen, schrijft expert Josh Bersin. De website is allang niet meer een sociaal medium waar mensen updates over hun professionele leven kunnen delen. Op het gebied van LXP, oftewel leerplatformen, lijkt het de concurrentie al voorbij te streven.


25 februari 2021 - HRTech Redactie

Gelijkheid en diversiteit is een mantra geworden voor HR managers die zoeken naar nieuw talent voor hun bedrijf. onderzoek laat zien dat het personeelsbestand, met name bij grote, traditionelere bedrijven, nog steeds zeer monotoon is. Ondanks alle pogingen om daar verandering in te brengen is er nog steeds een lange weg te gaan, zo toont een studie van Josh Bersin aan.


5 januari 2021 - HRTech Redactie

Met een corona crisis die al ruim 9 maanden duurt zou je verwachten dat we in 2021 een aantal structurele veranderingen gaan zien in de wereld van werk. Nu zal het helaas eerst nog langer duren voor we terug naar kantoor kunnen, dat HR meer over de werkende zelf moet gaan en minder over de organisatie, de managers of het kantoor is al duidelijk.


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


21 september 2020 - HRTech Redactie

Voor de één betekent de pandemie een dip. Bij de ander was het nooit eerder zo druk. Maar bijna alle aanwezigen tijdens de #HRTech Community Meetup vinden relaties in deze tijd nóg belangrijker en zien de Talent Marketplace als meer dan een hype.


6 september 2020 - HRTech Redactie

Talent Management tools hebben het vorige decennium voor een samensmelting van losse disciplines gezorgd binnen HR. De volgende stap is het koppelen van de interne recruitment functie voor doorstroom, ook wel interne mobiliteit, in een Talent Marketplace.


25 augustus 2020 - HRTech Redactie

De grootste HR transformatie is de steeds belangrijkere rol van technologie. Maar we zullen ons ook moeten richten op ‘Experience Design’. Dat vindt Josh Bersin, wereldwijd bekend analist en autoriteit op het gebied van human resources, talentontwikkeling en de toekomst van werk. “HR teams moeten ervaringen ontwerpen en leveren, net zoals we dat doen voor onze klanten.”