Nieuws


11 mei 2021

LinkedIn maakt de L&D afdeling overbodig


Met de Learning Hub is LinkedIn bezig het HR landschap drastisch te veranderen, schrijft expert Josh Bersin. De website is allang niet meer een sociaal medium waar mensen updates over hun professionele leven kunnen delen. Op het gebied van LXP, oftewel leerplatformen, lijkt het de concurrentie al voorbij te streven.

Categorie: Learning & Development, Bersin
Geschreven door: HRTech Redactie

LILinkedIn heeft recent aangekondigd met een Learning Hub te komen. En dat is niet zomaar een aankondiging, legt Josh Bersin uit op zijn blog. LinkedIn laat zien serieus in de HRTech te stappen en verder te willen gaan dan het werven van kandidaten. Alles draait om de LinkedIn Learning Hub, waarmee de Learning Experience Platform (LXP) markt wordt betreden, een markt waar momenteel namen als Degreed, EdCast en Percipio domineren.

Wat is LinkedIn Learning Hub?

LinkedIn Learning Hub is een complete LXP. Je kan er nieuwe vaardigheden leren, vaardigheden laten kwalificeren, waar ook cursussen en content van andere platformen kan worden geïntegreerd voor een nog completere leeromgeving. Zo kunnen bedrijven al hun cursussen, artikelen, podcasts, boeken, documenten, video's en zelfs evenementen integreren in Learning Hub. Het systeem indexeert de content, maakt het gemakkelijk te vinden en creëert een vorm van samenwerking rondom elke cursus of leerpad. Curatoren of learning managers kunnen de content georganiseerd houden, en je krijgt als collega inzicht in de vaardigheden van werkenden - inclusief hoe hun vaardigheden zich verhouden tot werkenden van vergelijkbare bedrijven en hoe ze zich ontwikkelen. Daar komt nog eens bij dat LearningHub gratis zal zijn voor LinkedIn Learning Pro klanten, oftewel duizenden bedrijven.

Skills Taxonomy

Naast de LinkedIn Learning Hub lanceert LinkedIn, als onderdeel van de bestorming van de HRTech markt, de zogeheten Skills Taxonomy. Dit is een nieuwe stap om het ontwikkelen en overzichtelijk maken van vaardigheden van werkenden te koppelen aan een effectief wervingsproces van organisaties, die toch al naar LinkedIn kijken voor dergelijke zaken.

Een Skills Taxonomy is een database van vaardigheden die voortdurend wordt bijgewerkt om te verwijzen naar banen, vaardigheden en mensen. We hebben allemaal "vaardigheden" in ons leven en we gebruiken woorden om die vaardigheden te beschrijven als we mensen aannemen, ontwikkelen en beoordelen. Waar veel vergelijkbare HR tools zich richten op het aanbieden van mensen met "verwante vaardigheden", doet LinkedIn het anders. LinkedIn maakt gebruik van data.

Aangezien het platform al duizenden cursussen, 24 miljoen banen en 740 miljoen leden heeft, ligt de focus van het bedrijf op de gegevens die ze al hebben. LinkedIn Learning Hub heeft een database van vaardigheden, en gezien LinkedIn's enorme bereik en AI-expertise, zal deze database volgens Bersin waarschijnlijk van wereldklasse worden.

Samenbrengen van Talent Business

LinkedInLearningHub

Maar het interessantst van allemaal is volgens Bersin het feit dat LinkedIn haar volledige talentontwikkeling in één integreert. Recruitment was de afgelopen jaren de kernactiviteit van LinkedIn. Vanaf 2015 begon het bedrijf al met cursussen aanbieden. Vanaf 2018 kwamen er management, communicatie en verkooptools bij.  Al deze zaken hebben met elkaar te maken. En LinkedIn begrijpt dat.

Het laatste #HRTech nieuws in je inbox?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het whitepaper: Hoe kies je de best passende tool uit de zee van #HRTech aanbieders?

Het platform kan een organisatie helpen om waar dan ook mensen te vinden, met wat voor vaardigheden dan ook, voor wat voor rol dan ook. Tegelijkertijd kan LinkedIn managers ondersteunen, prestaties meten en verbeteren en werkenden een zo goed mogelijke werkomgeving bieden.

Dit is de nieuwe wereld van LinkedIn. En volgens Bersin toont het aan dat zelfs de allergrootste bedrijven in de HRTech wereld zich schrap moeten zetten voor de concurrentie die LinkedIn de komende jaren gaat bieden.

Deel dit artikel
Dit artikel is 955 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter