Nieuws


22 maart 2022

Cornerstone kondigt overname EdCast aan


HRTech leverancier Cornerstone heeft de overname aangekondigd van EdCast, een leidende leverancier van Learning eXperience Platform (LXP) software. Een samenwerking die de HRTech-markt flink zal opschudden, verwacht expert Josh Bersin.

Categorie: Learning & Development, Persbericht, Bersin
Geschreven door: HRTech Redactie

Cornerstone-overname-EdCastDe overname van EdCast past volgens Cornerstone perfect in hun strategie om de leersoftwaremarkt te transformeren.

Revolutie in de leermarkt

Cornerstone, een leverancier van leer- en talent- software-as-a-service ("SaaS") oplossingen, en EdCast, een Learning eXperience Platform (LXP) softwareleverancier, willen met de overname een revolutie teweeg brengen in de leermarkt, zegt Himanshu Palsule, CEO van Cornerstone, want: "Het huidige gefragmenteerde HR-technologielandschap is rijp om opnieuw te worden uitgevonden.”

Innovatie leer- en talentinfrastructuur

"De combinatie van Cornerstone en EdCast zal het tempo van innovatie in de markt versnellen", zegt Karl Mehta, CEO van EdCast. "Samen zullen we de manier transformeren waarop onze klanten de vaardigheden van de toekomst ontwikkelen, hun mensen behouden en laten groeien, hun wendbaarheid verbeteren en de leer- en talentinfrastructuur verbinden en schalen in gelijke tred met de bedrijfsbehoeften."

Planning overname

De overname van EdCast is de eerste geplande transactie door Cornerstone sinds het een private onderneming is geworden en deel uitmaakt van de Clearlake Capital portefeuille. De transactie zal volgens het persbericht van Cornerstone naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond.

Commentaar Josh Bersin: "disrupting"

Volgens expert Josh Bersin zal deze samenwerking de HRTech-markt flink opschudden. Veel andere spelers zullen behoorlijk geschrokken zijn, en gedwongen worden om ook samen te werken, zo voorspelt hij in zijn reactie op de overname:

"Many other players will be upset. Degreed (LXP) just woke up to a huge new competitor. Workday Learning is starting to look more limited than ever. And vendors like Docebo, SuccessFactors, and other LMS vendors have to come to grips with a competitor with an end-to-end solution. .... The big challenge for buyers is what to do with Workday, Oracle, SAP, and all the other learning technologies they have. This acquisition is going to force many of these vendors to consolidate. Workday, SAP, and Oracle really have to get into the LXP business. Smaller LMS vendors have to partner with Degreed, LTG, Valamis, or other LXP providers.

 “Niets dan groei”

Toch ziet Bersin vooral de voordelen van deze samenwerking tussen twee innovatieve en creatieve techbedrijven:

Despite all the complexities, I have high hopes for this deal. Cornerstone has outperformed its competitors for years, largely through its culture of customer-centricity, market savvy, and tenacity. EdCast did the same. Karl Mehta, the founder of EdCast, is one of the hardest working, creative leaders I’ve ever met. Once these management teams come together, I see nothing but growth in the future."

Deel dit artikel
Dit artikel is 181 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter