Nieuws


21 december 2020

Jaaroverzicht: Best gelezen HRTech artikelen van 2020


2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!

Categorie: #HRTech Review Community, Bersin, HRTech selecteren, HRTech implementeren, Corona, Talent Journey, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

1. Zo kies je een HRTech tool uit de zee van aanbieders

1-Zo-kies-je-een-HRTech-tool-uit-de-zee-van-aanbiedersJe zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceerde op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool dat bij jouw organisatie past. 

Mark van Assema vertelt >>


2. HR chatbot van Proximus verlicht workload met 10%

2-HR-chatbot-van-Proximus-verlicht-workload-met-10-procent‘Hoeveel vakantiedagen heb ik nog?’, ‘Wat zijn de regels rond ziekteverlof?’ Ook in HR nemen chatbots steeds meer van dit soort vragen over. Serge Peeters, Director HR Services & Operations bij Proximus, bouwde één van de meest uitgebreide HR-chatbots van de Benelux.

Een succesvolle implementatie >>


3. De personeels- en salarisadministrateur mag nog lang niet met pensioen

3-De-personeels-en-salarisadministrateur-mag-nog-lang-niet-met-pensioenWe schreven er in het verleden al meermaals over dat de dagelijkse werkzaamheden op de personeels- en salarisadministratie zou veranderen. Maar hoe staat het hier nu mee? Is er nu veel veranderd op deze afdelingen en wat staat er nog te gebeuren de komende jaren?

5 tips voor de implementatie >> 


4. Onze 10 tips voor succesvol werken op afstand

4-Onze-tips-voor-succesvol-werken-op-afstandVoor veel werkenden in organisaties leidt de coronacrisis ook tot een identiteitscrisis doordat routines en controles wegvallen. Als je lange termijn succesvol op afstand wilt kunnen werken zijn een aantal fundamentele veranderingen nodig. IT bedrijf Github met 1200 mensen laat zien dat het kan.

Ontdek de tools die hen hierbij helpen >>


5. #HRTech Review Community meetup 9 september

5-HRTech-Review-meetup-9-septemberAfgelopen woensdag 9 september konden we, onder strenge corona maatregelen, toch weer eens met de community fysiek bij elkaar komen. Te gast in de tuin bij Kirkman Company spraken we over business development in corona tijden en de Talent Marketplace, onder het genot van een zomerse BBQ.

Een samenvatting van de meetup >>


6. In deze tijd ontdekken we pas echt waar onze prioriteiten liggen

6-In-deze-tijd-ontdekken-we-pas-echt-waar-onze-prioriteiten-liggenGaat corona onze manier werken voor altijd veranderen? Neelie Verlinden denkt van wel. Ze schrijft over trends in talentontwikkeling op haar eigen platform Digital HR-Tech en is hoofd Content bij Talentsoft. “In deze tijd ontdekken we pas echt waar onze prioriteiten liggen.” zegt ze in dit interview.

Lees het interview >>


7. De volgende stap in Talent Management volgens Bersin is de Talent Marketplace

7-De-volgende-stap-in-Talent-Management-volgens-Bersin-is-de-Talent-MarketplaceTalent Management tools hebben het vorige decennium voor een samensmelting van losse disciplines gezorgd binnen HR. De volgende stap is het koppelen van de interne recruitment functie voor doorstroom, ook wel interne mobiliteit, in een Talent Marketplace.

Het concept verder uitgelegd >>


8. 34 keer #HRTechTegenCorona

8-HRTechtegencoronaIn dit blog de #HR(Tech) partijen die meer doen dan alleen hun dienstverlening op peil houden. Ze gaan anderen helpen, vooral in de zorg en anderen non-profit. Misschien met lange termijn een commerciële insteek, maar nu vooral door hard te werken en hun software vaak gratis aan te bieden.

Bekijk de lijst >> 


9. Vijf lessen van Stork voor een global implementatie van een nieuw HR systeem

9-Vijf-lessen-van-Stork-voor-een-global-implementatie-van-een-nieuw-HR-systeemAls onderdeel van de nieuwe HR strategie heeft Stork de afgelopen jaren wereldwijd succesvol SAP SuccessFactors geïmplementeerd. Tijdens het jaarlijkse congres ‘Connect to Innovate’ georganiseerd door SAP en VNSG (Vereniging van Nederlandse SAP gebruikers) heeft Igor Vermeulen de aanpak en ‘lessons learned’ toegelicht.

Ontdek de aanpak en lessons learned >>


10. Zo zet je - heel eenvoudig - interne mobiliteit in gang

10-Zo-zet-je-heel-eenvoudig-interne-mobiliteit-in-gangKoester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”

Mobiliteit is prioriteit >>


Het laatste #HRTech nieuws in je inbox?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws over #HRTech ontwikkelingen. Zo blijf je goed op de hoogte.

Deel dit artikel
Dit artikel is 581 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter