Nieuws


5 maart 2024

Het tijdperk van AI: hoe L&D-initiatieven organisaties kunnen transformeren


Dankzij technologie als AI kunnen organisaties sneller en op grotere schaal dan ooit impactvolle en consistente studieprogramma’s leveren, stelt platform HRD Connect. En dat is goed nieuws, want een effectief upskilling-programma kan de productiviteit, betrokkenheid en retentie van medewerkers verhogen. Bovendien zorgt het ervoor dat organisaties zich beter kunnen aanpassen aan verandering.

Categorie: Learning & Development, Bersin
Geschreven door: HRTech Redactie

In de snel veranderende bedrijfswereld komt het verschil tussen succesvol zijn en overleven vaak neer op het vermogen van een bedrijf om aan te passen, innoveren en ontwikkelen. Volgens een onderzoek van Josh Bersin maakt het vermogen om ‘dynamisch van ontwerp’ te zijn in plaats van statisch in structuur een cruciaal verschil. 

Organisaties die dit principe omarmen:

  • Hebben 7 keer meer kans om marktleider te zijn
  • Scoren 20 keer hoger op productiviteit van het personeelsbestand
  • Scoren 31 keer hoger op personeelsbehoud en -betrokkenheid. 

De sleutel tot competitief zijn (en blijven)

Analisten schrijven de val van organisaties die ooit prominent waren vaak toe aan een gebrek aan innovatie of het verkeerd beoordelen van markttrends. Maar nieuw onderzoek wijst een andere oorzaak aan: hun organisatorische structuren zijn niet dynamisch genoeg. 


De bedrijven die achter raken, maken niet per se slechte beslissingen; ze passen zich alleen niet goed genoeg aan aan het tempo van verandering. Goed omgaan met verandering is het meest kritische probleem in het huidige bedrijfsleven.


Bedrijven die ‘dynamisch van ontwerp’ zijn, presteren beter dan anderen. Deze organisaties investeren ook veel in training en ontwikkeling. Ze belonen mensen op basis van hun skills, in plaats van alleen op hun werk. 

De rol van L&D in deze transformatie

L&D-leidinggevenden leiden deze transformatie. Hun initiatieven staan centraal in het vormgeven van de dynamische toekomst van organisaties.


Een dynamische organisatie worden is complexer dan alleen een groei-mindset aannemen. Er is een dynamisch besturingssysteem voor nodig dat mensen van alle niveaus van de organisatie aanmoedigt om met nieuwe ideeën te komen.


Veel dynamische organisaties halen hun innovatie uit de frontlinie, wat het belang van een cultuur van constant leren en aanpassen benadrukt.

In deze context zijn upskilling-programma’s naar voren gekomen als een belangrijke tool om de skills gap te dichten en het personeelsbehoud te verbeteren. 


Volgens een onderzoek van Wiley gelooft 69% van de HR-professionals dat hun organisatie een skills gap heeft. In 2021 was dit nog 55%.


Een effectief upskilling-programma bouwen kan deze kloven dichten. Het kan de productiviteit van medewerkers verhogen, betrokkenheid en retentie verbeteren en stelt het bedrijf in staat om zich effectiever aan te passen aan verandering. 


Effectieve upskilling-programma's maken

In het verleden waren upskilling-programma’s onmogelijk te ontwerpen en leveren op dezelfde schaal en met dezelfde snelheid als traditionele programma’s, door hun gedetailleerde, doelgerichte focus als onderdeel van een bredere organisatorische context.


Maar dankzij technologie als AI is het nu wel mogelijk om snel en op grote schaal programma’s te leveren en dat is een belangrijke reden waarom organisaties nu ineens meer skills-based worden in hun structuur.


Dit betekent natuurlijk niet dat teams simpelweg ChatGPT kunnen gaan gebruiken tijdens hun dagelijkse werk en schaalbare, consistente studieprogramma’s kunnen maken. Het betekent dat er mooie kansen zijn voor L&D teams om samen te werken met AI-aangedreven Skills Academies zoals Hive Learning. Dit kun je daarmee:


Ontwerpen

  • Een proces van 6 maanden 3 dagen maken
  • Leveren aan honderden cohorten en duizenden werknemers

Leveren

  • Een 100% registratiepercentage behalen 
  • 75% wekelijks actief gebruik bereiken

Meten

  • Een 10,4% toename in productiviteit
  • Toekomstige skills gaps voorspellen voor onmiddellijke ontwikkeling van skills
  • Minimaal 80.000 euro besparen per 1000 werknemers

Samen met jouw en je teams ervaring kun je sneller en op grotere schaal dan ooit impactvolle en consistente studieprogramma’s leveren. 


De toekomst

In de komende jaren zal de rol van L&D in het bevorderen van de dynamiek van organisaties steeds belangrijker worden. De constante versnelling van technologische ontwikkelingen en de steeds competitievere markt vragen om een organisatorische cultuur die verandering omarmt en waarde hecht aan leren. 


AI en machine learning zullen het ontwerp en de levering van upskilling-programma’s blijven revolutionaliseren. Het vermogen om programma’s aan te passen aan individuele behoeften en ze op grote schaal te leveren zal een game-changer zijn. Het zal ervoor zorgen dat organisaties zich snel aan kunnen passen aan veranderingen in de industrie, kunnen innoveren en een competitieve voorsprong kunnen behouden. 


Toch is technologie niet de ultieme oplossing. Het menselijke aspect van learning en development blijft een belangrijk element. De balans tussen technologie gebruiken om trainingen efficiënt aan te bieden en voor menselijke verbinding zorgen om de betrokkenheid te behouden, zal een belangrijke uitdaging zijn voor L&D-professionals de komende jaren. 


Terwijl we door dit snel veranderende landschap navigeren, blijft er één ding duidelijk: de organisaties die investeren in hun mensen en daarmee een cultuur van constant bijleren en aanpassen creëren, zullen de leiders zijn binnen hun industrie. Vanaf 2024 zal L&D niet slechts een functie zijn binnen organisaties, maar een belangrijke drijfveer van hun succes.   


Dit is een vertaling van het artikel The Age of AI: How L&D Initiatives Can Transform Organizations in 2024 op HRD Connect.

Deel dit artikel
Dit artikel is 628 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter