Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

28 november 2023 - Kyden (voorheen Kirkman)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is volgens Rick Ottenhoff van Kyden (voorheen Kirkman Company) geen verplichting, maar een kans om onze wereld een stukje beter te maken. In dit artikel legt hij uit hoe technologie daarbij kan helpen. “Laten we data verzamelen, analyseren en gebruiken om duurzame technologieën en innovaties te ontwikkelen”. 


31 oktober 2023 - Rocco Agterberg

Recent presenteerde Planbizz de resultaten van een eerste onderzoek naar het gebruik van planning- en roostersoftware in de zorg. Wat zijn nu de voornaamste bevindingen? Ik zet een aantal conclusies op een rijtje.


17 oktober 2023 - HRTech Redactie

Nog even en dan vindt de 13e editie van het congres HRM & het Onderwijs plaats, op 21 november a.s. in Congrescentrum Spant te Bussum. Ook deze editie belooft een inspirerende dag te worden met een sterk inhoudelijk programma. Het thema van deze editie is Duurzaam werkgeverschap in het onderwijs: HRM als de (ver)bindende factor.


4 mei 2023 - Flowsparks

Met single sign-on software (SSO) kunnen eindgebruikers één keer inloggen, waarna ze automatisch toegang hebben tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. Wanneer je single sign-on gebruikt om accounts te koppelen, hoeft de eindgebruiker slechts één wachtwoord te onthouden. Hoe werkt dat dan voor e-learning? Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, legt het uit in deze blog.


1 mei 2023 - HRTech Redactie

Op 6 juni vindt de 7e editie van Demo_Day van Recruitment Tech plaats in Utrecht. Tijdens dit event kun je je oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren. Meld je voor 25 mei gratis aan voor de ochtend of middag. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met verschillende leveranciers, bekijk 1-op-1 demo’s en volg demo talks.


25 april 2023 - Roy van Bijsterveld

HR als dirigent, dat was het thema van de elfde editie van het congres HRM in de overheid. Een dag met onder andere als doel kennisoverdracht, samenwerken en kennisdeling. Bijgewoond door HR-professionals van vier verschillende generaties. Een verslag door #HRTech Expert Roy van Bijsterveld.


16 februari 2023 - Flowsparks

Volgens het LinkedIn 2022 workplace learning report, heeft 45% van de tech Learning & Development leiders upskilling en reskilling van werknemers als hun top focus voor 2023. Meer dan ooit zijn mensen immers op zoek naar een werkplek waar zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling centraal staan. Investeren in bijscholing en omscholing zal helpen om daaraan tegemoet te komen. Maar hoe pak je dat aan? Flowsparks geeft vijf tips.


1 februari 2023 - Juliette de Swarte

De HR-businesspartner bestaat al een tijd. Maar gezien de steeds hogere eisen die gesteld worden aan de HR-afdeling om waarde toe te voegen aan de business, wordt deze rol belangrijker dan ooit. Data-analyse en technologie zijn essentieel in de ondersteuning van dit proces, zeggen Thomas Vos en Bram Krijnen van Crowe Foederer. “Óók het mkb heeft behoefte aan specialistische kennis van HR Technology.”


22 december 2022 - CircleLytics

De Centrale Ondernemingsraad van Unilever zet regelmatig de datagedreven tool van Circlelytics in om de achterban te raadplegen. Dit geeft een stevig fundament voor advies van de OR aan het senior management, vertellen voorzitter Rachid Adbaili en ambtelijk secretaris Jacqueline Lafranca in deze praktijkcase.


2 augustus 2022 - HRTech Redactie

In mei startte professionele dienstverlener Ernst & Young (EY) een samenwerking met IT-bedrijf IBM om samen een financieel Center Of Excellence (COE) op te richten. Al snel besloten ze om ook samen een talent-COE toe te voegen, om organisaties te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun mensen.


2 juni 2022 - HRTech Redactie

Een jaar na de aankondiging van de fusie tussen de gespecialiseerde HRTech selectie- en implementatiespecialisten van VroomHR en Cloudwatch, is deze week hun nieuwe merk gelanceerd: worldofwork. Met deze ambitieuze naam en bijpassende website willen ze een blijvende impact hebben op de wereld van werk.


29 maart 2021 - HRTech Redactie

Met een goed mobiliteitsplan bereid je medewerkers voor op de "T"oekomst. Bewandel niet één pad, maar bouw je eigen T-splitsing. Zo kun je altijd een andere kant op als je huidige werk een keer ophoudt. Dat is het advies van Hans van der Velden van onze nieuwe partner WeAreHR!


14 december 2020 - HRTech Redactie

Als je na je studie het HR vak inrolt is er genoeg ‘on the job’ te leren. Als je denkt intern ‘alles wel gezien te hebben’ dan is het tijd om buiten te kijken. De Rumbold HR groepen maken leren en delen mogelijk met HR professionals uit andere grote organisaties. We spreken hierover met Gert-Jan van Vredendaal, oprichter van Rumbold, de nieuwe kennispartner van HRTech Review.


11 november 2020 - HRTech Redactie

Onze nieuwe partner Nedap Staffing Solutions benadert de wereld van planning tools vanuit een Integraal Talent Beheer benadering, waar vast en flex gelijk worden gesteld. Hun nieuwste tool Flux kun je direct eind deze maand tijdens onze debinarweek bekijken.


11 september 2020 - HRTech Redactie

Afgelopen woensdag 9 september konden we, onder strenge corona maatregelen, toch weer eens met de community fysiek bij elkaar komen. Te gast in de tuin bij Kirkman Company spraken we over business development in corona tijden en de Talent Marketplace, onder het genot van een zomerse BBQ.


7 juli 2020 - HRTech Redactie

Stipt op de eerste dag van de versoepeling van de corona maatregelen, woensdag 1 juli, was het lanceringsevent van de scale-up MoovOne uit Frankrijk die hun Nederlandse kantoor openden. Ze bieden een digitale coaching tool, met daarachter menselijke coaches, aan al meer dan 200 klanten.


6 juli 2020 - HRTech Redactie

Bonte Bij is een veelkleurige club van zelfstandige professionals met uiteenlopende achtergronden. In die verschillen versterken ze elkaar. Net als bijen zijn ze vrij en onafhankelijk om te vliegen maar komen ze altijd weer samen in de ‘korf’ waar ze hun vracht aan ervaring, expertise en kennis delen. Met elkaar, en vanaf nu ook met ons.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


11 mei 2020 - HRTech Redactie

Ook het Club Talentsoft evenement is veranderd in een online event op 16 juni. Het motto van deze in Europa leidende Talent Management suite, is gelijk aangepast aan de nieuwe realiteit van werk en het middagprogramma is relatief kort, maar wel krachtig. Met het Nederlandse Jumbo als een van de klant cases, nieuwe product informatie en een knallende afsluiting door #HRTech goeroe Josh Bersin, over wie we regelmatig ook hier schrijven.


5 maart 2020 - HRTech Redactie

2020 is aangebroken, het laatste jaar van de meerjarenplannen van de meeste organisaties. Tijd voor nieuwe plannen dus. Waar moet je aan denken? Wat speelt er? Om organisaties te voorzien van een flinke dosis inspiratie trapte Frisse Blikken eind januari het jaar af met het evenement ‘What’s Next?!’ Hier een kleine terugblik op dat event en de uitreiking van de Fresh Award voor het beste klantproject van Frisse Blikken.


18 november 2019 - HRTech Redactie

Ondertussen hebben we een flinke groep met experts op het gebied van #HRTech verzameld en is ook een mooie vertegenwoordiging van de #HRTech aanbieders bij onze community aangesloten. In een steeds breder en complexer landschap is ‘verbinden’ het sleutelwoord voor de toekomst, tussen de mensen achter de tools en adviezen, met technische verbindingen tussen tools en met de HR professional eindgebruikers.


6 november 2019 - HRTech Redactie

Organisatie adviesbureau Kirkman Company is partner geworden van de #HRTech Review community. Met vele jaren ervaring in het transformeren van organisaties, zowel aan klant als medewerker zijde, brengt Kirkman een waardevolle toevoeging voor de missie van #HRTech Review.


29 oktober 2019 - HRTech Redactie

De Nederlandse HRTech aanbieder Daywize wordt partner van #HRTech Review. De organisatie heeft zichzelf al eens opnieuw uitgevonden en draait nu op een geheel nieuw ‘PaaS’ platform. Met Daywize verbinden we weer een partij die zich op het midden (en klein) bedrijf in Nederland richt en met hun suite een alternatief voor de grote partijen kan zijn.


20 augustus 2019 - HRTech Redactie

Met veel genoegen kondigen we de nieuwe partnerschap tussen Talentsoft en HRTech Review aan. Talentsoft is een toonaangevende en innovatieve speler in het Talent Management domein van HRTech in Europa en ondersteunt met deze samenwerking de doelstellingen van HRTech Review. 


23 juli 2019 - HRTech Redactie

Na de introductie van onze eigen HRTech Arena in januari dit jaar is vorige week een tweede Arena gepubliceerd door ZiPconomy, de ZiParena. Deze arena is in samenwerking met HRTech Review ontwikkeld en geeft inzicht in de marktpartijen in de wereld van inhuur van flexwerkers. Ook zijn daarin natuurlijk genoeg Tech partijen te vinden.