Nieuws


18 november 2019

De Insight #HRTech Review Community


Ondertussen hebben we een flinke groep met experts op het gebied van #HRTech verzameld en is ook een mooie vertegenwoordiging van de #HRTech aanbieders bij onze community aangesloten. In een steeds breder en complexer landschap is ‘verbinden’ het sleutelwoord voor de toekomst, tussen de mensen achter de tools en adviezen, met technische verbindingen tussen tools en met de HR professional eindgebruikers.

Categorie: Partnerschap, #HRTech Review Community
Geschreven door: HRTech Redactie

plat_IMG_3753

Het eerste netwerk diner met de hele community

Na drie eerdere netwerk diners met alleen de #HRTech Experts was dinsdag 12 november de eerste keer waar alle met onze community verbonden partijen voor werden uitgenodigd. Voor deze gelegenheid konden we terecht in de Blikopener in het kantoor van onze nieuwe partner Frisse Blikken in Utrecht. Het bleek een goede uitbreiding die gewaardeerd werd van beide kanten. Voor 2020 staan opnieuw twee van deze avonden in de planning. Voor de #HRTech Experts werken we inmiddels ook met een community tool die we ‘Insight’ hebben genoemd met een, wanneer uitgesproken, dubbele betekenis; insight/inzicht in, en inside/binnen de #HRTech wereld.

Technologie alleen is niet genoeg

Een belangrijke drijfveer voor ons platform is het besef dat ‘alleen een stuk technologie implementeren’ niet goed genoeg is. Dat dit nog wel veel gebeurt blijkt wel uit een onderzoek van Fosway Group naar de ‘HR Realities’, met bijgaande uitkomsten als bijna een steek in het hart voor alle aanwezigen. Volgens dat onderzoek vindt meer dan 2/3 van de HR professionals dat HR systemen niet klaar zijn voor de toekomst van werk. En wij, adviseurs en software leveranciers, zijn er van overtuigd dat we wel technologie implementeren die klaar is voor de toekomst van werk, toch?

FoswayGroup_Realities2019

Waar gaat het fout?

Net als andere IT projecten, denk maar eens aan de grote IT dossiers bij de overheid, leveren ook HR projecten dus vaak niet op wat de klant er van tevoren van verwachtte. Erachter komen waar dit aan ligt is haast een van de hogere doelen van ons platform en samen met de community willen we daaraan werken. Voorbeelden van oorzaken die deze avond genoemd werden zijn:

  • De verwachtingen van de klant zijn niet helder gedefinieerd
  • Het probleem dat moet worden opgelost is niet het echte probleem
  • De verwachtingen van technologie als oplossing zijn te hoog / de rol van mens en proces wordt onderschat
  • Budget en capaciteit wordt alleen besteed aan de selectie en implementatie, niet aan verander management
  • De beloftes van de technologie leverancier blijken te hoog gegrepen

plat_IMG_3720

Verbinden is de enige weg

In onze ogen is 'verbinden' de enige weg waarin we de technologie beter kunnen laten aansluiten bij de verwachtingen. Verbinden in de zin van mensen verbinden als community hebben we deze avond volop gedaan. Software leveranciers en de HRTech experts spraken met elkaar om ervaringen en uitdagingen te delen. Verbinden ook in technische zin is nodig. In onze HRTech Arena is wel te zien dat het aantal spelers groot is en we verwachten eind van het jaar zelfs richting 300 al te gaan. En zelfs de grootste spelers in de markt erkennen dat 'De Alles-in-één suite oplossing' niet haalbaar is. Zo heeft Talentsoft een marktplaats met nu 36 technologie 'point solutions' en SAP een app center met wel 252 HR tools, die allemaal 'standaard' koppelingen leveren met hun product.

Lancering whitepaper Total Talent Acquisition Architecture

Deze avond werd ook het eerste exemplaar van de whitepaper 'De weg naar een Total Talent Acquisition Architecture' overhandigd. In dit whitepaper worden maar liefst 22 tooling oplossingen voor het werven en selecteren van alle mogelijke contractvormen voor je organisatie gekoppeld. Een suite kan bijvoorbeeld wel 9 van deze oplossingen in zich combineren, zie pagina 26, toch zul je nog steeds flink wat koppelingen moeten realiseren om het totale landschap te 'bouwen'.

Verruim je blik en doe mee

Heb je zelf een #HRTech product of ben je expert in het selecteren, implementeren en succesvol maken van technologie in HR processen meld je dan aan voor onze Insight #HRTech Review community. Volgende keer zullen we onder andere stilstaan bij Zapier als 'do it yourself koppelingen bouwpakket'. Voor 2020 hebben we alweer 2 van dit soort netwerk avonden gepland staan. Wil je als HR professional volgen wat er in de community allemaal gebeurt volg dan het nieuws op deze website of volg onze LinkedIn pagina of schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

plat_IMG_3739

 

 

 

Deel dit artikel
Dit artikel is 482 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter