Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

25 maart 2024 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties focussen op vaardigheden (skills) in plaats van op banen. Waarom is het belangrijk om werkenden aan te nemen op basis van skills en hoe pak je dat aan? Een stappenplan.


26 februari 2024 - HRTech Redactie

Uit onderzoek van Workday, Inc blijkt dat diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) voor organisaties een prioriteit blijven, ondanks de veranderende macro-economische omstandigheden die voor onzekerheid zorgen.


8 februari 2024 - HRTech Redactie

Leidinggevenden en werknemers zijn het erover eens dat AI veel mogelijkheden biedt voor verandering, maar er is weinig vertrouwen dat het op een verantwoordelijke manier gebruikt zal worden. Werknemers zijn nog hier sceptischer over dan hun leidinggevenden. Dat blijkt uit een onderzoek van Workday, leverancier van cloud applicaties voor finance en human resources.


23 januari 2024 - HRTech Redactie

In 2023 werd minder geïnvesteerd in HRTech dan in de voorgaande jaren. Dat concludeert Anita Lettink in haar HRTech Funding 2023 report. Het meeste geld ging naar HCM & pay-diensten.


20 december 2023 - HRTech Redactie

Total Talent Management is Talent Management voor al het talent in je organisatie. Niet alleen de vaste medewerkers, maar ook alle externen, consultants, uitzendkrachten, IT'ers. Je hebt in deze krappe arbeidsmarkt iedereen nodig die je kan vinden. Innovatieve #HRTech tools die specifiek al deze vormen van talent ondersteunen kunnen nu inschrijven voor de Total Talent Management Innovation award.


19 december 2023 - HRTech Redactie

Learning en Development staat bij veel Nederlandse HR-professionals hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit de jaarlijkse Learning & Development (L&D) Monitor van leerplatform Studytube. Een ruime meerderheid gelooft dat er in ontwikkeling geïnvesteerd moet worden om talent aan te kunnen trekken. Bijna een derde vreest zelfs voor hun voortbestaan als zij geen lerende organisatie worden.


13 november 2023 - HRTech Redactie

Veel werkenden beschouwen het gebruiken van HR tech-tools als tijdverspilling, blijkt uit een onderzoek door employee experience platform Applaud.  Maar in deze krappe arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich geen gebruikersonvriendelijke systemen en gefrustreerde gebruikers permitteren. Hoe moet het dan wel?


7 september 2023 - Juliette de Swarte

Altijd al willen weten hoe jouw HR-afdeling scoort op digitale volwassenheid? Samen met Crowe Foederer onderzochten we wat er nodig is om als HR te groeien in tech-volwassenheid. Én ook: hoe ver zijn organisaties in Nederland op weg om dat te bereiken?


26 juni 2023 - Crowe Foederer

Door de tech-volwassenheid in bedrijven toe te laten nemen kan HR zich weer bezighouden met waar het ooit voor bedoeld was: mensen. Bram Krijnen, Crowe Foederer: “Veel van onze klanten willen naar een hoger volwassenheidsniveau op HR-gebied maar worstelen erg met de vraag ‘Hoe doe ik dat?’.” Alleen een tech-oplossing aanschaffen is in ieder geval niet het antwoord.


15 juni 2023 - HRTech Redactie

Internal talent marketplaces (ITM’s), die organisaties gebruiken om werkenden met banen te matchen, kunnen werktevredenheid en betrokkenheid verbeteren, personeelsverloop verminderen en geven leidinggevenden toegang tot diverse perspectieven over belangrijke opdrachten. Vijf onderzoekers van Amerikaanse universiteiten geven hun gezamenlijk visie op deze interne talentmarktplaatsen in Harvard Business Review.


14 juni 2023 - HRTech Redactie

Op initiatief van Crowe Foederer HR Tech Services en #HRTech Review start deze week een onderzoek naar de volwassenheid van Nederlandse organisaties in het gebruik van HR-technologie.


22 mei 2023 - Juliette de Swarte

CompetentNL is een gigantische database, waarin de skills van alle beroepen en alle mbo-opleidingen worden beschreven en gekoppeld. Dit project van SBB, UWV, CBS en TNO, in opdracht van de ministeries van SZW en OCW, moet uiteindelijk leiden tot een gemeenschappelijke ‘skillstaal’. Hilde de Boer, coördinerend programmamanager CompetentNL, vertelt meer over dit initiatief.


20 april 2023 - Malini Witlox

Fortnite, Warzone en League of Legends zijn de drie beste games om vaardigheden als kritisch denken en teamwork te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van gamen kun je inderdaad veel leren, zegt game-onderzoeker Thomas Buijtenweg. “Wel moet je een onderscheid maken tussen verschillende types van games.”


3 april 2023 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar publiceerde het Europese onderzoeksbureau Fosway onlangs de Learning Systems 9-grid. Daarin worden tools voor opleiden en ontwikkelen tegen het licht gehouden. Wat valt er op in editie 2023 en waarin zitten de verschillen met vorig jaar?


27 maart 2023 - HRTech Redactie

De Total Talent Summit in Breda startte donderdag 23 maart met een enerverende factcheck slideshow van econoom en journalist Mathijs Bouman. Het lijkt erop alsof we in Nederland de top van wat we als beroepsbevolking aankunnen bijna hebben bereikt. De grote tech belofte van slimmer werken blijkt in de praktijk toch weinig effect te hebben. Aan welke knoppen zou een econoom nog kunnen draaien?


20 maart 2023 - Malini Witlox

Sinds de introductie van het hybride werken maken werkgevers steeds vaker gebruik van technologie om werkenden te monitoren. Dat blijkt uit een onderzoek van CNV. Vakbond CNV betwijfelt of bedrijven hiermee voldoen aan de eisen van de privacywetgeving. “De wet gaat uit van vertrouwen en niet van controle”, zegt CNV-woordvoerder Jolanda van Zwieten.


8 maart 2023 - Mark van Assema

Een groep technisch specialisten van verschillende organisaties boog zich tijdens een bijeenkomst op 22 februari over de vraag welke basiscomponenten nodig zijn voor een nationaal, integraal skillspaspoort. Mark van Assema, lid van deze werkgroep, doet verslag van hun overleg en conclusies.


7 maart 2023 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Welke ontwikkelingen gaan we de komende jaren zien in de wereld van Vendor Management Systemen? Peter De Buck van Connecting-Expertise, Chris Neddermeijer van Nétive en Manfred Vogels van Beeline gaven daarop hun visie tijdens een rondetafelgesprek door te reageren op vijf stellingen.


27 februari 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zetten hun eigen medewerkers in om nieuwe medewerkers te werven. Dat blijkt onder andere uit de referral recruitment benchmark van Search & Co. Welke software kan organisaties daarbij ondersteunen, en hoe selecteer je dan de juiste referral software? Search & Co geeft tips.


7 februari 2023 - Juliette de Swarte

Skills. We weten allemaal waar we goed in zijn. Toch? Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Een gemiste kans voor werknemers én werkgevers. Het World Economic Forum stelt zelfs dat het niét kennen van de eigen skills en die van anderen de belangrijkste oorzaak voor het disfunctioneren van de huidige arbeidsmarkt is. 


19 december 2022 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2022 ingezet? Waar ga je in 2023 meer of minder in investeren? En hoe waardeer jij de tools die je gebruikt? Voor de 3e keer houdt Recruitmenttech.nl de Recruitment Tech Survey. Hét onderzoek naar het gebruik van software voor recruitment bij gebruikers. Recruitment Tech Network doneert voor iedere complete vragenlijst die vóór 21 december 2022 is ingevuld € 5,- aan Voedselbank Nederland.


29 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

De wereldwijde markt voor Vendor Management Systemen (VMS) wordt nog altijd gedomineerd door de bekende namen, maar er komen steeds meer spelers bij. Het Nederlandse Nétive presteert opvallend goed.


7 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

De pandemie gaf HR een digitaliseringsboost. Maar direct daarna zwakte de aandacht voor digitalisering van HR-processen af. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR Trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software. Hoe verklaart Hans van der Spek, manager kenniscentrum M&O bij Berenschot deze ontwikkeling?


25 oktober 2022 - HRTech Redactie

Een van de grootste #HRTech boosters die corona opleverde, zijn de EOR, Employer Of Record platformen. Via zo’n platform kun je heel eenvoudig in het buitenland een talent aannemen. Zowel mensen die op de payroll een maandelijks salaris krijgen als freelancers die op factuurbasis werken, krijgen dan via de lokale entiteit van het platform een lokaal, juridisch correct contract. Dat het een 'hete trend' is, liet het grote aantal EOR partijen tijdens UNLEASH World 2022 wel zien.


18 oktober 2022 - HRTech Redactie

Veel cyberincidenten zijn het gevolg van menselijke fouten, zoals een werkende die in een phishingmail trapt. Daarom moeten organisaties meer doen om cyberveilig gedrag te stimuleren, zegt cybersecurity specialist Mimecast. Zo is het heel belangrijk om security-awareness mee te nemen in hr-processen zoals recruitment en evaluatiegesprekken. Hoe pak je dat aan?