Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

3 juni 2024 - Crowe Foederer

Het werken aan een innovatieve cultuur die HRTech omarmt is ‘keiharde change management’, aldus Peter Buisman. Het begint met compacte initiatieven die concreet laten zien welke stappen je met tech kunt zetten: “We vieren de successen en door middel van ambassadeurs proberen we een soort olievlek te creëren.”


23 mei 2024 - HRTech Redactie

Evermood van Acture biedt verzuimpreventie voor psychische klachten. Dat is nog belangrijker op een krappe arbeidsmarkt waar stressgerelateerd verzuim toeneemt.


26 februari 2024 - HRTech Redactie

Uit onderzoek van Workday, Inc blijkt dat diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) voor organisaties een prioriteit blijven, ondanks de veranderende macro-economische omstandigheden die voor onzekerheid zorgen.


12 februari 2024 - Mark van Assema

Het is één van de meest optimistische verhalen over AI die ik in tijden gehoord heb. Christian Kromme koppelt de technologische revolutie aan de ontwikkeling van de mens. In de toekomst die hij schetst draait het weer om het individu en hoe dat samenwerkt in een fluïde omgeving als een zwerm vogels. Alleen voor de recruiter heeft hij geen goed nieuws.


6 juli 2023 - Eline Vink

Op 19 juni vond de 5e editie van de Remote Working Summit plaats in het Mediamuseum voor Beeld & Geluid in Hilversum. Met een bomvol programma met 10 keynote sessies, 25 seminars en 7 debatten was er veel aandacht voor ‘de nieuwe werkmix’. Wat zijn de trends die we moeten volgen en hoe ziet de toekomst van werken op afstand eruit?


15 mei 2023 - HRTech Redactie

Tijdens het Digitaal Werven D&I event op 1 juni kun je veel praktijkcases horen over Diversiteit en Inclusie, zoals van de ANWB, Getir en STX Group. Natuurlijk zijn er ook experts vanuit de praktijk en vanuit het hoger onderwijs voor de theorie en vele recruitment consultants. Tooling helpt de menselijke D&I bias te overwinnen, dus die partijen ontbreken niet, met als dagafsluiter Elin Oberg Martenzon van robot Tengai.


21 december 2022 - HRTech Redactie

HR tech-goeroe Josh Bersin was een van de sprekers op het Paleissymposium over de toekomst van werk. Zijn keynote tackelde vijf belangrijke problemen voor werkgevers in de toekomst. Toehoorders waren onder andere Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix. In een blog deelt Bersin zijn ervaringen van de dag.


24 november 2022 - Joost de Zeeuw

Hoe mobiliseer je werkenden keer op keer voor elke nieuwe disruptie in jouw markt? Volgens Professor Costas Markides door hun harten te veroveren. Op UNLEASH World 2022 vertelde hij hoe organisaties dat het beste kunnen aanpakken. #HRtech-expert Joost de Zeeuw doet verslag.


17 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Als er veel verloop is bij een organisatie, proberen HR-leiders vaak te achterhalen waarom medewerkers ontslag nemen. Belangrijk voor de retentie van medewerkers is echter ook dat je hun redenen om te blijven in kaart brengt, zegt Fuel50 in zijn nieuwsbrief The Talent Marketplace. Dit zijn volgens recent onderzoek de vier belangrijkste aanbevelingen om je werkenden te behouden.


3 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Organisaties van de toekomst zullen heel anders zijn dan die van het verleden. En in die organisatie heeft ook HR een hele nieuwe rol. Dat stelde Gary Bolles, voorzitter toekomst van werk bij de wereldwijde ‘Singularity University’, in zijn eindspeech tijdens UNLEASHworld 2022. Hoe ziet de toekomst van werk en die andere rol er dan uit volgens hem?


6 september 2022 - HRTech Redactie

Van pandemie tot een krappe arbeidsmarkt: de behoeften van werkenden veranderen en organisaties passen zich aan. Ook Salesforce moet zich aanpassen. Het platform UNLEASH sprak met Angela McKenna, die zich richt op werkendensucces, over hun nieuwe strategie.


21 juli 2022 - CircleLytics

Spaarne Gasthuis zet regelmatige dialogen in voor een cultuur waarin samenwerking, betrokkenheid en betere besluitvorming hand in hand gaan. Met het online platform CircleLytics Dialogue nemen managers besluiten die breed gedragen worden door collega’s en slimmer tot stand komen. Collega’s voelen zich – en vooral: worden echt – betrokken en je benut daarmee de denkkracht van de groep. Bovendien voelen ze zich gehoord en gewaardeerd omdat hun meningen ertoe doen en de bedachte oplossing niet in een la verdwijnt en ze niks meer van horen. Concrete vragen, concrete oplossingen, concreet aan de slag.


7 juli 2022 - HRTech Redactie

Het heeft even geduurd, maar de uitgebreide resultaten van het wereldwijde ‘What Do Recruiters Want?’ onderzoek van Hung Lee zijn gepubliceerd, en gevisualiseerd via de tool Tableau. Nederland staat op plaats 6 onder de deelnemers en daarmee is dit ook een voor ons land representatief onderzoek. Opvallend is onder andere de wens om hybride te werken.


20 juni 2022 - Cornerstone

Bij hybride werken draait alles om evenwicht. Veel organisaties en werkenden zoeken momenteel nog de juiste balans. Om er zeker van te zijn dat jouw organisatie doet wat het beste werkt voor iedereen, beschrijft Cornerstone drie vereisten waaraan hybride werken moet voldoen.


21 april 2022 - HRTech Redactie

HR-managers moeten beter leren inspelen op de behoeften van hun werkenden, zeker nu die na de pandemie zo radicaal veranderd zijn. Daar hebben managers nog grote moeite mee, blijkt uit Microsoft onderzoek. Dat terwijl zich met de metaverse alweer een nieuwe technologische uitdaging aandient.


19 april 2022 - HRTech Redactie

Bij het wervingsproces vraagt een werkgever haast altijd om diploma’s als onderdeel van de functie-eisen. Maar HR-managers bij IBM en Google zien dat het loont om van die diploma-eis af te stappen en tegelijk de diversiteit te vergroten. Na Black Lives matter - #BLM - een belangrijke doelstelling voor deze techreuzen.


14 april 2022 - HRTech Redactie

Technologische leermiddelen kunnen niet alleen de individuele maar ook de collectieve groei van werkenden stimuleren. Wil je weten hoe? Kom dan inspiratie opdoen bij het live event Cornerstone Inspires op 13 mei 2022 in de Fabrique in Utrecht.


24 maart 2022 - HRTech Redactie

Salesforce is een wereldwijde sales en marketing software (CRM) organisatie met tienduizenden werkenden. Ook deze organisatie werd geraakt door de pandemie en een belangrijk begrip als engagement moest opnieuw uitgevonden worden. VP HR Ernest Ng geeft inzicht in de strategie.


1 maart 2022 - HRTech Redactie

De beste, dat moet je als multinational in ieder aspect zijn. Dat is de filosofie van Nike en dat dragen ze op alle mogelijke manieren uit. Tenminste, dat zegt de chief human resources officer (CHRO) in een interview waarbij ze een inkijkje geeft in investeringen in HRTech bij de organisatie.


13 januari 2022 - HRTech Redactie

Met een op hol geslagen arbeidsmarkt, vol vacatures en weinig beschikbaar personeel, concurreren organisaties om de grootste talenten. Werkenden aantrekken blijkt iedere keer een grotere opgave. Wat moeten managers en HR doen om mensen aan te trekken?


9 november 2021 - HRTech Redactie

Welzijn van zowel managers als werkenden staat steeds hoger op de agenda nu we onze manier van werken aanpassen. Mede dankzij die nieuwe prioriteiten is er sprake van een explosieve groei aan coaching. Dit instrument wordt niet alleen meer ingezet bij minder functionerende of dolende werknemers. En HRTech springt er bovenop in, zo bemerkt Josh Bersin.


22 september 2021 - HRTech Redactie

In een uitgebreide analyse gaat platform expert Martijn Arets in op de uitspraak van het de rechtbank in de zaak van FNV tegen Uber. Volgens de rechter zijn Uber chauffeurs werknemers, dat zou een flinke impact op HR bij Uber hebben, maar waar nog meer? We pikken de HR en #HRTech elementen op om te kijken naar deze extreme vorm van HR automatisering.


13 april 2021 - HRTech Redactie

Het sterk toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie in het bedrijfsleven wordt gezien als een nieuwe revolutie. Toch moet er volgens HRTech analist John Sumser beter gekeken worden naar ethische vraagstukken. Samen met een startup probeerde hij de vooringenomenheid van AI aan te pakken.


9 april 2021 - HRTech Redactie

Door corona worden heel wat ontwikkelingen versneld. Nu was Nederland al kampioen parttime en thuiswerken, dus de schok was hier misschien wel minder groot dan elders. Toch zal er blijvend veel veranderen in waar en hoe we werken. De kantoortuin was al niet meer zo populair. Hoe kan HR hierbij gaan samenwerken met Facilities voor een betere employee journey?


25 februari 2021 - HRTech Redactie

Gelijkheid en diversiteit is een mantra geworden voor HR managers die zoeken naar nieuw talent voor hun bedrijf. onderzoek laat zien dat het personeelsbestand, met name bij grote, traditionelere bedrijven, nog steeds zeer monotoon is. Ondanks alle pogingen om daar verandering in te brengen is er nog steeds een lange weg te gaan, zo toont een studie van Josh Bersin aan.