Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

30 november 2021 - Roy van Bijsterveld

Heel veel organisaties investeren geld en tijd in (communicatie)trainingen. De redenen zijn divers. U wilt commercieel excelleren of beter leren netwerken of uw tijd beter inrichten en ga zo maar door. Trainingen als conflicthantering, effectief en efficiënt communiceren, Harvard onderhandelen, assertiviteit, non-verbale communicatie en coachend leidinggeven worden daarvoor ingezet.


12 november 2021 - HRTech Redactie

Stel je eens voor dat je een persoonlijke leercoach krijgt aangereikt. Hij biedt leermodules die speciaal voor jou zijn klaargezet door een kunstmatig intelligent systeem. Het is perfect afgestemd op jouw skills, ontwikkelingen en stappen die je wilt maken. En geeft je hapklare leermodules wanneer die voor jou relevant zijn. Wil je een nieuwe stap maken? Het toont vacatures en geeft aan welke skills je daar eventueel nog voor moet ontwikkelen. Deze leercoach werd afgelopen week gelanceerd en heet Cornerstone Xplor. 


9 november 2021 - HRTech Redactie

Welzijn van zowel managers als werkenden staat steeds hoger op de agenda nu we onze manier van werken aanpassen. Mede dankzij die nieuwe prioriteiten is er sprake van een explosieve groei aan coaching. Dit instrument wordt niet alleen meer ingezet bij minder functionerende of dolende werknemers. En HRTech springt er bovenop in, zo bemerkt Josh Bersin.


3 november 2021 - Cornerstone

Cornerstone OnDemand, Inc. heeft een nieuw logo en heeft gelijk de release aangekondigd van zijn nieuwste innovatie, Cornerstone Xplor. Het is een cruciale component in de visie van het bedrijf op een nieuw system of work, en maakt persoonlijke groei mogelijk door een volledig geïntegreerd en hypergepersonaliseerd traject van leren, ontwikkeling van vaardigheden, groei en loopbaanmobiliteit te faciliteren.


18 oktober 2021 - Juliette de Swarte

Maak ‘leren’ voor je werknemers net zo leuk en moeiteloos als Netflixen.

“We moeten ‘leren’ en ‘werken’ niet meer los van elkaar zien, maar ‘het leren’ verankeren in alles wat we doen. Het moet net zo moeiteloos gaan als Netflixen of even scrollen door de Facebook tijdlijn,” zegt Michel Geurts, van Cornerstone. 


5 oktober 2021 - HRTech Redactie

Op dinsdag 28 september vond ons seminar Skills & Assessments plaats. Wij geloven dat Skills management de Haarlemmer Olie gaat zijn voor alle HR processen. Dus kijk de presentaties van HRTech Review zelf, van Cloudwatch, Cammio, Cornerstone OnDemand en Kirman Company terug en je bent weer up to date!


27 september 2021 - HRTech Redactie

Iedereen wil de beste talenten en werkenden in zijn of haar organisatie hebben. Maar wat zijn dat eigenlijk: de beste werkenden? Welke vaardigheden moeten zij vandaag de dag bezitten, of beter gezegd: welke vaardigheden heeft je organisatie nodig?


20 september 2021 - Flowsparks

Deze zin zouden we zelf verzonnen kunnen hebben: Learning in the FLOW of work (leren in de FLOW van het werken). Het is een concept dat in 2018 voor het eerst werd geïntroduceerd door Josh Bersin, corporate HR- en leeranalist. Vandaag de dag is dit nog steeds relevant voor elke organisatie die leren en ontwikkelen als één van zijn hoogste prioriteiten heeft.


14 september 2021 - HRTech Redactie

Hulp nodig bij interne projecten? Of heb je zin om eens op andere afdelingen van de organisatie rond te kijken? Unilever is een van de bedrijven die gebruikmaakt van een 'talent marketplace' genaamd U-Work, een HR-tool waarbij interne mobiliteit, samenwerken en talentontwikkeling extra makkelijk wordt.


10 augustus 2021 - HRTech Redactie

Coaching is een markt die groeit en groeit, omdat het niet alleen meer voor de happy few wordt ingezet. En hoewel het aanbod al groot was, wordt de dienstverlening beter en gerichter dankzij technologie en vooral ook kunstmatige intelligentie (AI). En waar de markt groeit, ziet ook Josh Bersin steeds meer ondersteunende tools opkomen.


24 juni 2021 - Talentsoft

Hoe we werken, het werk dat we doen en de hele arbeidsmarkt is aan een complete revolutie onderhevig nu de coronacrisis het leven van organisaties en werkenden heeft getransformeerd. Niet alleen werkomgevingen moeten worden aangepast, ook qua vaardigheden moet er worden bijgeleerd. Daarom dook Fosway, in opdracht van Talentsoft, in de huidige revolutie van het omscholen.


12 mei 2021 - HRTech Redactie

De Belgische scale-up MobieTrain was al eens aanwezig op Demo_Day in 2019 in Utrecht en heeft ondertussen een aantal Nederlandse klanten waaronder Politie Nederland en de gemeente Rotterdam. Met deze nieuwe kapitaalinjectie kunnen ze de groei verder gaan versnellen en gamified learning naar een hoger plan tillen.


11 mei 2021 - HRTech Redactie

Met de Learning Hub is LinkedIn bezig het HR landschap drastisch te veranderen, schrijft expert Josh Bersin. De website is allang niet meer een sociaal medium waar mensen updates over hun professionele leven kunnen delen. Op het gebied van LXP, oftewel leerplatformen, lijkt het de concurrentie al voorbij te streven.


2 maart 2021 - Juliette de Swarte

Op kantoor zitten we niet alleen met collega’s uit ons eigen team. Terloops krijg je op een dag ook mee waar de mensen van een andere afdeling mee bezig zijn. Met het thuiswerken is dat opeens weggevallen. Het ‘social intranet’ moet dat vervangen. Mujibor de Graaf van Fellow Digitals: “Probeer zoveel mogelijk open te stellen voor iedereen.”


2 maart 2021 - HRTech Redactie

Stilstaan is achteruitgaan! Deze leefregel heeft niet alleen betrekking op onze fysieke gesteldheid, maar zeker ook op onze employability (blijvende inzetbaarheid). Het ontwikkelen van medewerkers is belangrijk voor de medewerkers zelf, de organisatie en de arbeidsmarkt. Toch heeft slechts 47% van de organisaties in zorg en welzijn goed en actueel inzicht in de kwaliteiten en competenties van medewerkers. En dat is bijzonder voor een sector waar opleiding en ontwikkeling in ruim drie op de vijf zorginstellingen een centrale positie in de organisatie heeft.


16 februari 2021 - Melle Vroom

Een verslag van #HRTech expert Melle Vroom van dit event over anders, echt agile, organiseren en niet over HR, maar over RH: Resources for Humans. Werk is er voor mensen, en niet andersom. Bij dit online event nemen medeoprichter van eelloo Matthijs Verburg en middagvoorzitter Ruud Veltenaar ons mee met diverse live interviews, video’s en een reflectie en key note presentatie van Ruud Veltenaar zelf.


9 februari 2021 - HRTech Redactie

Door corona en al het thuiswerken is de Learning wereld binnen HR vorig jaar, en nog steeds, behoorlijk opgeschud. Klassikale trainingen waren niet meer mogelijk, alles moest opeens online en digitaal. Een aantal spelers in de Learning wereld hebben daardoor grote stappen kunnen maken en de overname van Saba door Cornerstone maakt deze Strategische Leider nog sterker in Fosway's 2021 Learning Systems 9-Grid


14 december 2020 - HRTech Redactie

Als je na je studie het HR vak inrolt is er genoeg ‘on the job’ te leren. Als je denkt intern ‘alles wel gezien te hebben’ dan is het tijd om buiten te kijken. De Rumbold HR groepen maken leren en delen mogelijk met HR professionals uit andere grote organisaties. We spreken hierover met Gert-Jan van Vredendaal, oprichter van Rumbold, de nieuwe kennispartner van HRTech Review.


10 december 2020 - PiCompany

Onlangs verscheen het boek Talent mobiliseren¹. We praten met Marian Thunnissen, lector Dynamische talentinterventies bij Fontys en de auteur van dit boek². Een gesprek over talentmobilisatie en het belang van data voor HR. En waarom je als organisatie data zou moeten omarmen als je talent ruim baan wilt geven.


4 december 2020 - HRTech Redactie

Soft skill scale-up Lepaya neemt Smartenup over, een trainingsbedrijf dat professionals ondersteunt om beter, sneller en slimmer met data te werken. Lepaya, gespecialiseerd in het aanbieden van blended soft skill trainingen zet met de overname de volgende stap als uitdager van traditionele trainingsinstituten.


26 november 2020 - HRTech Redactie

8vance Matching Technologies, het Nederlands-Duitse AI-softwarebedrijf achter o.a. Jobliebe.nl, neemt het Hengelose bedrijf Gini-Recruit over. Met deze overname treedt ook Gini CEO, Bob van den Berg, toe tot het directieteam van 8vance. Gini-Recruit is een aanbieder van software voor recruitment marketing, applicant-tracking en talent coaching. 8vance heeft een slimme AI-matchtechnologie ontwikkeld die op basis van vaardigheden, competenties, ervaring en persoonlijkheid, autonoom kijkt in hoeverre mensen passen bij vacatures, projecten of bijvoorbeeld functiehuizen.


24 november 2020 - HRTech Redactie

MobieTrain, het eerste mobile-first leerplatform waarmee medewerkers op elk moment en op elke plek hun kennis kunnen bijschaven, betreedt de Nederlandse markt. Het van oorsprong Belgische bedrijf speelt in op de vraag naar locatieafhankelijke leeroplossingen, nu dat er steeds minder fysieke contactmomenten zijn tussen werkgever en werknemer.


12 november 2020 - Talentsoft

De crisis heeft het spel voor HR veranderd. Het is nu nog belangrijker ervoor te zorgen dat elke nieuwe medewerker of interne kandidaat de beste match is voor een functie of intern project. Maar hoe? Tijdens de debinarweek van #HRTech Review presenteren Henry Wijngaarden en Rainier Gfeller hoe Talentsoft u kan helpen, met behulp van Talent Profile, Talent Marketplace en AI Matching-oplossingen.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


5 november 2020 - Wilma Straatman

Blij als koeien in de wei dat we nog een fysieke bijeenkomst konden hebben voor de deelnemers van de Data Driven HR community van RUMBOLD op 8 oktober. Ruime opzet, inspirerende locatie en een geweldig thema “AI en interne mobiliteit” dat werd begeleid door HRTech Expert Wilma Straatman.