Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

2 juli 2020 - Vroom HR

HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.


22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


16 juni 2020 - HRTech Redactie

De Belgische mediagroep Mediahuis investeert 5 miljoen euro in Lepaya, een Nederlandse scale-up gespecialiseerd in het aanbieden van 'blended soft skill' trainingen. De kapitaalinjectie zal Lepaya in staat stellen om de voorziene groeiplannen versneld door te zetten. Mediahuis zet met deze investering een nieuwe stap in haar diversificatiestrategie.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


7 mei 2020 - HRTech Redactie

Bij het hele bedrijfsleven is het besef inmiddels ingedaald dat technologie een impuls kan geven aan bepaalde bedrijfsprocessen. Om te zorgen dat men niet achteropraakt bij de concurrentie, worden er in het wilde weg software oplossingen aangekocht als ze maar met een goed verhaal komen. Het gevolg is een wildgroei aan software en juist het verminderen van efficiëntie door HRTech. Hoe zorg je er volgens Harvard Business Review als bedrijf voor dat HRTech wél werkt?


20 april 2020 - Juliette de Swarte

Gaat corona onze manier werken voor altijd veranderen? Neelie Verlinden denkt van wel. Ze schrijft over trends in talentontwikkeling op haar eigen platform Digital HR-Tech en is hoofd Content bij Talentsoft. “In deze tijd ontdekken we pas echt waar onze prioriteiten liggen.” zegt ze in dit interview.


24 maart 2020 - AG5

Het succes van jouw organisatie is grotendeels afhankelijk van de vaardigheden en competenties van je medewerkers. Skills management en continuous improvement stellen je zowel in staat om deze competenties en vaardigheden in kaart te brengen als systematisch te ontwikkelen en verbeteren. Maar hoe geef je strategieën als continuous improvement en skills management in de praktijk vorm? En hoe versterken ze elkaar?


10 maart 2020 - HRTech Redactie

Weinig afdelingen van bedrijven zijn zo aan verandering onderhevig als HR. Dat heeft voornamelijk te maken met de technologische ontwikkelingen in dat veld. In de Learning Systems 9-Grid van Fosway Group wordt er gekeken naar wat de meest veelbelovende technologische tools zijn op het gebied van Talent Ontwikkeling.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


27 februari 2020 - HRTech Redactie

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds meer erkend als basis onder het werkzame leven en 'op cursus gaan' is (bijna) geen 'moetje' meer. Dat komt omdat opleiden steeds persoonlijker wordt gemaakt en minder een organisatorische noodzaak. Hoe je de learning experience in een agile omgeving smart inricht leer je dan weer bij Next Learning op 9 april.


30 december 2019 - HRTech Redactie

Vraag aan een willekeurig persoon wat hij of zij op persoonlijk vlak in een baan zoekt en je zal een antwoord krijgen als “uitdaging” of “ontwikkeling”. Een goede werksfeer en een goed salaris zijn uiteraard belangrijk, maar mensen hebben de wil om nieuwe dingen te leren. Toch zijn we nog lang niet zo ver dat we ons leven lang leren.


16 december 2019 - HRTech Redactie

Bij BNR Groeihelden op 11 december 3 HRTech ondernemers aan het woord over hun succesvolle start-ups en scale-up. Over Peddy, NMBRS en Flex-Appeal en hoe ze in de lokale markt een niche vonden of juist internationaal experimenteren. En over hoe je om moet gaan met vragen om maatwerk van klanten.


28 november 2019 - Juliette de Swarte

Middenin de economische crises was het noodzaak. Nu is het dé manier om te leren. Niet meer ouderwets 'stampen' maar even 5 minuten kennis bijspijkeren, in de trein, op de bank of op de hometrainer. E-learning maakt een stevige opmars.


26 november 2019 - HRTech Redactie

Van alle processen binnen HR waar je #HRTech voor kunt gebruiken, wordt AI, Artificial Intelligence, op dit moment het meeste ingezet in recruitment. Ook in andere HR processen, zoals L&D en Performance Management is al veel mogelijk met AI.


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.


14 oktober 2019 - HRTech Redactie

Talentsoft lanceert een Content as a Service-platform om L&D-managers te helpen met het bijscholen van medewerkers


8 oktober 2019 - HRTech Redactie

In een steeds sneller veranderende wereld moeten zowel de mensen zelf als ondernemingen ook steeds sneller veranderen. Drie jaar erover doen om een nieuw product of dienst te lanceren is te lang. Permanent beta is synoniem aan continue veranderen, je product of dienst is nooit af en is juist continue in ontwikkeling en dat zouden de mensen ook moeten zijn. Hoe HR daar aan mee kan werken was het thema van het grootste HRTech event in Europe, Zukunft Personal Europe 2019.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


19 september 2019 - HRTech Redactie

Volgens Laszlo Bock, voormalig HR-baas van Google, is een revolutie binnen HR aanstaande. Na de introductie van AI tools in Recruitment is nu ook Talent Management aan de beurt. Talent ontwikkeling en plezier in je werk hebben zit in kleine dingen en met digitale 'nudges', kleine duwtjes, gaan talenten vanzelf de goede kant op.


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


29 augustus 2019 - HRTech Redactie

Naast zijn werk bij Deloitte heeft Josh Bersin nu een wereldwijde learning community opgezet voor HR professionals. Ook Maarten van Beek van ING is daar al te vinden. De site is direct breed ingestoken en zeker voor de grotere en internationale organisaties is hier veel relevante HR content te vinden en zijn er opleidingsprogramma's te volgen.


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


5 augustus 2019 - HRTech Redactie

In een economie waar alles in de digitale wereld plaatsvindt, is de ontwikkeling van bedrijven, managers en hun werknemers ook steeds meer gestoeld op digitale mogelijkheden. Toch zijn de mogelijkheden van digital learning nog verre van verkend. Sterker nog, hoewel veel bedrijven er mee bezig zijn, hebben de meeste bedrijven amper een idee wat ze hiermee nou eigenlijk aan het doen zijn.


2 juli 2019 - HRTech Redactie

Soms kan het zo simpel zijn als de naam van een concept aan te passen om een gedragsverandering te realiseren. Een aantal HR experts kwamen met de term ‘performance support’ om de term ‘performance management’ te vervangen. En dan krijg je ook andere tools om die ‘support’ te kunnen geven.