Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

14 september 2022 - HRTech Redactie

Welkom Frank Rhemrev als nieuwe expert in ons expert panel. Frank is een zeer ervaren HR projectmanager met bijna 20 jaar ervaring in #HRTech projecten. Hij is vooral actief in de wereld van de 'Core HR', met tools als Visma-raet, Afas en Workday, maar heeft ook Recruitment en Onboarding ervaring. Hieronder stelt hij zich voor.


12 september 2022 - HRTech Redactie

Het Nederlandse Lepaya, specialist in het ontwikkelen van skills door middel van online en offline trainingen, neemt vCOACH over. Deze Duitse start-up biedt AI-aangestuurde coaching aan waarbij gebruikers real time feedback krijgen op hun presentatie- en communicatievaardigheden. Eind vorig jaar haalde Lepaya nog 35 miljoen euro aan investeringen op met als doel verder te groeien in nieuwe markten en het product te versterken. Deze overname is een eerste stap in de groeiversnelling.


31 augustus 2022 - HRTech Redactie

Welkom aan Jurrian Lukkien als nieuwe expert in ons expert panel. Jurrian is een doorgewinterde projectmanager in recruitment, onboarding en learning & development met meer dan 18 jaar ervaring. Momenteel runt hij een L&D project bij BMW en heeft veel ervaring met onder andere Cornerstone. Hieronder stelt hij zich voor.


12 juli 2022 - HRTech Redactie

Matches op de arbeidsmarkt kunnen makkelijker gemaakt worden door uit te gaan van taken en skills in plaats van beroepen en opleidingen. En een skills-paspoort dat de beschikbare vaardigheden van werkenden vastlegt, verkleint de kans op mismatches. Dat blijkt volgens TNO en CBS uit de zesde editie van hun publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA VI).


30 juni 2022 - HRTech Redactie

Diversiteit & Inclusiviteit-beleid heeft alleen kans van slagen als het wordt opgenomen in HR-processen en steeds weer aan de orde komt in plenaire bijeenkomsten. Dit was de conclusie van het debat dat HRTech bedrijf Personio afgelopen week hield.


9 juni 2022 - HRTech Redactie

ING is niet de eerste en ook zeker niet de laatste organisatie waarbij het ontwikkelen van vaardigheden onder personeel hoog in het vaandel staat. De manier waarop ING dat doet, door intensief gebruik te maken van skills data, is wel zeer interessant. myHRFuture sprak met Luigi Maria Fierro van ING over deze ontwikkeling.


31 mei 2022 - Flowsparks

Als we het hebben over e-Learning standaarden voor communicatie, zijn er verschillende die bekend zijn en sommige die minder bekend zijn. Laten we de tijd nemen om een e-Learning standaard te bespreken die volgens mij minder bekend is, maar DE standaard zou moeten zijn: LTI.


24 mei 2022 - HRTech Redactie

Een gebrek aan loopbaanontwikkeling binnen een organisatie is een belangrijke reden dat mensen ontslag nemen. In dit licht ziet Ericsson en zijn leercultuur de strijd om vers talent als een kans. Unleash sprak met CLO Vidya Krishnan over de bekroonde leerprogramma's van de Zweedse organisatie.


20 mei 2022 - HRTech Redactie

Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde € 1,2 mln. opgehaald bij early stage tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen. Daarmee wil het de behoefte van veel organisaties vervullen om de “skills gap” van werkenden in kaart te brengen.


12 mei 2022 - HRTech Redactie

In een tijd waarin digitale ontwikkelingen razendsnel gaan, is het voor veel mensen niet altijd makkelijk bijblijven. Dat kan te maken hebben met generatieverschillen, maar ook een verschil in opleidingsniveau, cognitief niveau of financiële mogelijkheden. Via de Europese Unie wordt getracht deze “digitale vaardigheidskloof” te dichten.


14 april 2022 - HRTech Redactie

Technologische leermiddelen kunnen niet alleen de individuele maar ook de collectieve groei van werkenden stimuleren. Wil je weten hoe? Kom dan inspiratie opdoen bij het live event Cornerstone Inspires op 13 mei 2022 in de Fabrique in Utrecht.


5 april 2022 - HRTech Redactie

Trainingen, workshops, cursussen: haast iedere organisatie biedt ze vandaag de dag aan. Er is een hele industrie gericht op het verder ontwikkelen van werkenden. Een industrie die zich zelf ook verder ontwikkelt, dankzij zes innovaties.


30 maart 2022 - HRTech Redactie

Ook dit jaar zijn wij weer trotse partner van Next Learning, dat dit jaar fysiek en veilig (!) plaatsvindt op 11 april 2022. Dit is het grootste event op het gebied van Learning & Development in Nederland met een uitgebreid aanbod aan #LearningTech of #EdTech leveranciers. 


22 maart 2022 - HRTech Redactie

HRTech leverancier Cornerstone heeft de overname aangekondigd van EdCast, een leidende leverancier van Learning eXperience Platform (LXP) software. Een samenwerking die de HRTech-markt flink zal opschudden, verwacht expert Josh Bersin.


3 maart 2022 - Flowsparks

Video’s gebruiken in een e-learning module biedt veel voordelen. En het hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. In deze blog laat Flowsparks je videotools zien waarmee je zelf aan de slag kan gaan. Daarnaast krijg je tips & tricks.


17 februari 2022 - HRTech Redactie

Spotify, uit Zweden, wil groeikansen onder de aandacht brengen van alle medewerkers met ambities, waar ook ter wereld. In september vorig jaar lanceerde het daarom de interne talentmarktplaats Echo.


8 februari 2022 - HRTech Redactie

Online leerplatform Studytube heeft opleidingsmarktplaats Springest overgenomen van FD Mediagroep. Ook heeft het platform bij twee investeerders 30 miljoen dollar opgehaald om het productontwikkelingsteam verder uit te breiden en sneller te groeien in Europa.


30 november 2021 - Roy van Bijsterveld

Heel veel organisaties investeren geld en tijd in (communicatie)trainingen. De redenen zijn divers. U wilt commercieel excelleren of beter leren netwerken of uw tijd beter inrichten en ga zo maar door. Trainingen als conflicthantering, effectief en efficiënt communiceren, Harvard onderhandelen, assertiviteit, non-verbale communicatie en coachend leidinggeven worden daarvoor ingezet.


12 november 2021 - HRTech Redactie

Stel je eens voor dat je een persoonlijke leercoach krijgt aangereikt. Hij biedt leermodules die speciaal voor jou zijn klaargezet door een kunstmatig intelligent systeem. Het is perfect afgestemd op jouw skills, ontwikkelingen en stappen die je wilt maken. En geeft je hapklare leermodules wanneer die voor jou relevant zijn. Wil je een nieuwe stap maken? Het toont vacatures en geeft aan welke skills je daar eventueel nog voor moet ontwikkelen. Deze leercoach werd afgelopen week gelanceerd en heet Cornerstone Xplor. 


9 november 2021 - HRTech Redactie

Welzijn van zowel managers als werkenden staat steeds hoger op de agenda nu we onze manier van werken aanpassen. Mede dankzij die nieuwe prioriteiten is er sprake van een explosieve groei aan coaching. Dit instrument wordt niet alleen meer ingezet bij minder functionerende of dolende werknemers. En HRTech springt er bovenop in, zo bemerkt Josh Bersin.


3 november 2021 - Cornerstone

Cornerstone OnDemand, Inc. heeft een nieuw logo en heeft gelijk de release aangekondigd van zijn nieuwste innovatie, Cornerstone Xplor. Het is een cruciale component in de visie van het bedrijf op een nieuw system of work, en maakt persoonlijke groei mogelijk door een volledig geïntegreerd en hypergepersonaliseerd traject van leren, ontwikkeling van vaardigheden, groei en loopbaanmobiliteit te faciliteren.


18 oktober 2021 - Juliette de Swarte

Maak ‘leren’ voor je werknemers net zo leuk en moeiteloos als Netflixen.

“We moeten ‘leren’ en ‘werken’ niet meer los van elkaar zien, maar ‘het leren’ verankeren in alles wat we doen. Het moet net zo moeiteloos gaan als Netflixen of even scrollen door de Facebook tijdlijn,” zegt Michel Geurts, van Cornerstone. 


5 oktober 2021 - HRTech Redactie

Op dinsdag 28 september vond ons seminar Skills & Assessments plaats. Wij geloven dat Skills management de Haarlemmer Olie gaat zijn voor alle HR processen. Dus kijk de presentaties van HRTech Review zelf, van Cloudwatch, Cammio, Cornerstone OnDemand en Kirman Company terug en je bent weer up to date!


27 september 2021 - HRTech Redactie

Iedereen wil de beste talenten en werkenden in zijn of haar organisatie hebben. Maar wat zijn dat eigenlijk: de beste werkenden? Welke vaardigheden moeten zij vandaag de dag bezitten, of beter gezegd: welke vaardigheden heeft je organisatie nodig?


20 september 2021 - Flowsparks

Deze zin zouden we zelf verzonnen kunnen hebben: Learning in the FLOW of work (leren in de FLOW van het werken). Het is een concept dat in 2018 voor het eerst werd geïntroduceerd door Josh Bersin, corporate HR- en leeranalist. Vandaag de dag is dit nog steeds relevant voor elke organisatie die leren en ontwikkelen als één van zijn hoogste prioriteiten heeft.