Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

24 maart 2020 - AG5

Het succes van jouw organisatie is grotendeels afhankelijk van de vaardigheden en competenties van je medewerkers. Skills management en continuous improvement stellen je zowel in staat om deze competenties en vaardigheden in kaart te brengen als systematisch te ontwikkelen en verbeteren. Maar hoe geef je strategieën als continuous improvement en skills management in de praktijk vorm? En hoe versterken ze elkaar?


10 maart 2020 - HRTech Redactie

Weinig afdelingen van bedrijven zijn zo aan verandering onderhevig als HR. Dat heeft voornamelijk te maken met de technologische ontwikkelingen in dat veld. In de Learning Systems 9-Grid van Fosway Group wordt er gekeken naar wat de meest veelbelovende technologische tools zijn op het gebied van Talent Ontwikkeling.


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


27 februari 2020 - HRTech Redactie

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds meer erkend als basis onder het werkzame leven en 'op cursus gaan' is (bijna) geen 'moetje' meer. Dat komt omdat opleiden steeds persoonlijker wordt gemaakt en minder een organisatorische noodzaak. Hoe je de learning experience in een agile omgeving smart inricht leer je dan weer bij Next Learning op 9 april.


30 december 2019 - HRTech Redactie

Vraag aan een willekeurig persoon wat hij of zij op persoonlijk vlak in een baan zoekt en je zal een antwoord krijgen als “uitdaging” of “ontwikkeling”. Een goede werksfeer en een goed salaris zijn uiteraard belangrijk, maar mensen hebben de wil om nieuwe dingen te leren. Toch zijn we nog lang niet zo ver dat we ons leven lang leren.


16 december 2019 - HRTech Redactie

Bij BNR Groeihelden op 11 december 3 HRTech ondernemers aan het woord over hun succesvolle start-ups en scale-up. Over Peddy, NMBRS en Flex-Appeal en hoe ze in de lokale markt een niche vonden of juist internationaal experimenteren. En over hoe je om moet gaan met vragen om maatwerk van klanten.


28 november 2019 - Juliette de Swarte

Middenin de economische crises was het noodzaak. Nu is het dé manier om te leren. Niet meer ouderwets 'stampen' maar even 5 minuten kennis bijspijkeren, in de trein, op de bank of op de hometrainer. E-learning maakt een stevige opmars.


26 november 2019 - HRTech Redactie

Van alle processen binnen HR waar je #HRTech voor kunt gebruiken, wordt AI, Artificial Intelligence, op dit moment het meeste ingezet in recruitment. Ook in andere HR processen, zoals L&D en Performance Management is al veel mogelijk met AI.


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.


14 oktober 2019 - HRTech Redactie

Talentsoft lanceert een Content as a Service-platform om L&D-managers te helpen met het bijscholen van medewerkers


8 oktober 2019 - HRTech Redactie

In een steeds sneller veranderende wereld moeten zowel de mensen zelf als ondernemingen ook steeds sneller veranderen. Drie jaar erover doen om een nieuw product of dienst te lanceren is te lang. Permanent beta is synoniem aan continue veranderen, je product of dienst is nooit af en is juist continue in ontwikkeling en dat zouden de mensen ook moeten zijn. Hoe HR daar aan mee kan werken was het thema van het grootste HRTech event in Europe, Zukunft Personal Europe 2019.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


19 september 2019 - HRTech Redactie

Volgens Laszlo Bock, voormalig HR-baas van Google, is een revolutie binnen HR aanstaande. Na de introductie van AI tools in Recruitment is nu ook Talent Management aan de beurt. Talent ontwikkeling en plezier in je werk hebben zit in kleine dingen en met digitale 'nudges', kleine duwtjes, gaan talenten vanzelf de goede kant op.


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


29 augustus 2019 - HRTech Redactie

Naast zijn werk bij Deloitte heeft Josh Bersin nu een wereldwijde learning community opgezet voor HR professionals. Ook Maarten van Beek van ING is daar al te vinden. De site is direct breed ingestoken en zeker voor de grotere en internationale organisaties is hier veel relevante HR content te vinden en zijn er opleidingsprogramma's te volgen.


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


5 augustus 2019 - HRTech Redactie

In een economie waar alles in de digitale wereld plaatsvindt, is de ontwikkeling van bedrijven, managers en hun werknemers ook steeds meer gestoeld op digitale mogelijkheden. Toch zijn de mogelijkheden van digital learning nog verre van verkend. Sterker nog, hoewel veel bedrijven er mee bezig zijn, hebben de meeste bedrijven amper een idee wat ze hiermee nou eigenlijk aan het doen zijn.


2 juli 2019 - HRTech Redactie

Soms kan het zo simpel zijn als de naam van een concept aan te passen om een gedragsverandering te realiseren. Een aantal HR experts kwamen met de term ‘performance support’ om de term ‘performance management’ te vervangen. En dan krijg je ook andere tools om die ‘support’ te kunnen geven.


6 juni 2019 - HRTech Redactie

Vandaag wordt tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 in Utrecht de tweede editie van de HRTech Arena gepresenteerd. Als je daar vandaag bent neem je een gratis poster met de Arena mee naar huis. Ben je daar niet dan kun je hem wel vanaf vandaag gratis downloaden.


23 mei 2019 - HRTech Redactie

Het managen van talent is een traject waarin vele wegen naar Rome leiden. Soms is het zo eenvoudig als opleiden, soms werkt coaching. Door te werken met mentoren wil Mentortrails precies in het midden van de verschillende disciplines zitten.


22 mei 2019 - HRTech Redactie

Ieder jaar publiceert Sprout een lijst met 25 'beste' onderneming gerund door jonge ondernemers onder de 25. Gisteren werd de lijst van 2019 bekend met 6 partijen die zich in de HR / recruitment wereld bevinden. Een aantal  een aantal nieuwe partijen


17 mei 2019 - HRTech Redactie

Start-Up Learned.io heeft als meest vernieuwende Talent Tech tooling een spot gewonnen op Demo_Day. Niet alleen hebben zij een Agile aanpak voor persoonlijke ontwikkeling die performance management en opleiden naadloos integreert. Ook bieden zij sinds kort hun oplossing aan professionals rechtstreeks, met een skills paspoort 'voor het leven'.


13 mei 2019 - HRTech Redactie

Sinds 7 mei j.l. biedt de Amsterdams start-up Lepaya de met Tech corporates als Bol.com, Bloomon en Picnic opgezette opleidingsprogramma's ook direct aan professionals aan in een webshop. Deze stap past in de trend dat zeker millenials meer eigenaarschap van hun carrière en eigen ontwikkeling pakken.


6 mei 2019 - HRTech Redactie

De markt voor tools te gebruiken voor het opleiden en ontwikkelen van talent kent snelle ontwikkelingen. Decennia lang was opleiden vooral klassikaal, in het vorige decennium kwamen e-learnings in opkomst, en dit decennium zijn er allerlei nieuwe digitale ontwikkelingen. De Fosway Group is een Europees HRTech onderzoeksinstituut die de grotere spelers in een matrix op een rij zet.


19 april 2019 - HRTech Redactie

Tijd voor een eerste blik op het eerste offline event van HRTech Review op 6 juni, de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019. Op de plattegrond vind je de voorlopige indeling met de Talent Tech zone.