Nieuws


Pagina 1 van 5  >  >>

29 april 2024 - HRTech Redactie

Dat ChatGPT het vakgebied van HR Development het komende decennium fundamenteel gaat veranderen, staat voor velen vast. Maar op dit moment zijn we qua adoptie van kunstmatige intelligentie wel nog in een beginstadium.


16 april 2024 - HRTech Redactie

Wat zijn de voordelen van AI-gebruik bij onboarding en bijscholing? Een aantal tips voor organisaties die hun gebruik van technologie willen uitbreiden.


4 april 2024 - Crowe Foederer

Jeroen Stam en Sanne van Hoeij van Crowe HR Services namen op donderdag 29 februari tijdens het webinar Learning & Development: een praktische benadering de deelnemers mee in de trends over een leven lang leren. Hoe kun je dat als organisatie vormgeven? En waarom zou je dat moeten willen? Aan de hand van twee cases lieten ze zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn je werknemers optimaal te faciliteren in hun ontwikkeling.


2 april 2024 - HRTech Redactie

De versnelde ontwikkelingen op het vlak van AI bieden kansen en leveren uitdagingen op. Wat is de  noodzaak van flexibel en snel kunnen up- en re-skillen? 


19 maart 2024 - Flowsparks

FLOWSPARKS, techbedrijf gespecialiseerd in digitale leermodules, introduceert de Co-Author: een AI-functionaliteit die gebruikers ondersteunt in de creatie van digitale leermodules.


18 maart 2024 - HRTech Redactie

Ieder jaar houdt Europees onderzoeksbureau Fosway Group tools voor opleiden en ontwikkelen tegen het licht. Dit resulteert in de Fosway 9-Grid voor Learning Systems. De Grid voor 2024 vertoont veel overeenkomsten met de editie van vorig jaar.


7 maart 2024 - HRTech Redactie

AI maakt volledig geautomatiseerde leerplatforms mogelijk. Hierdoor wordt het ‘inhoudsprobleem’ van trainingen opgelost.


5 maart 2024 - HRTech Redactie

Dankzij technologie als AI kunnen organisaties sneller en op grotere schaal dan ooit impactvolle en consistente studieprogramma’s leveren, stelt platform HRD Connect. En dat is goed nieuws, want een effectief upskilling-programma kan de productiviteit, betrokkenheid en retentie van medewerkers verhogen. Bovendien zorgt het ervoor dat organisaties zich beter kunnen aanpassen aan verandering.


19 december 2023 - HRTech Redactie

Learning en Development staat bij veel Nederlandse HR-professionals hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit de jaarlijkse Learning & Development (L&D) Monitor van leerplatform Studytube. Een ruime meerderheid gelooft dat er in ontwikkeling geïnvesteerd moet worden om talent aan te kunnen trekken. Bijna een derde vreest zelfs voor hun voortbestaan als zij geen lerende organisatie worden.


12 december 2023 - HRTech Redactie

Het nieuwe 9-grid gericht op Talent & People Success van Fosway is gepubliceerd. Net als vorig jaar zien we dat employee experience opnieuw een belangrijke factor is bij de waardering van HR-systemen. De markt werd dit jaar gekenmerkt door meerdere overnames.


16 oktober 2023 - HRTech Redactie

Beschikt Europa over de nodige vaardigheden voor de veranderende economie? Dat is de centrale vraag in het ‘Europese Jaar van de Vaardigheden’ en van de podcast ‘Does Europe have the skills it needs for a changing economy?’.


12 oktober 2023 - HRTech Redactie

Tom Bos, CEO van online opleider SkillsTown, wil met brede toegang tot online opleidingen en leermiddelen het tekort aan juist opgeleid personeel terugdringen. “Traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden.”


1 augustus 2023 - HRTech Redactie

Als medewerkers feedback kunnen geven op het reilen en zeilen binnen een organisatie, heeft dit een positief effect op de werknemerservaring en de sociale verbondenheid. Maar hoe implementeer je een effectieve feedbackstrategie in je organisatie? De Academy to Innovate HR (AIHR) geeft daarvoor vijf opties.


13 juli 2023 - HRTech Redactie

De Nederlandse startup StellarUp heeft een half miljoen ontvangen van een Amerikaanse tech-investeerder. Met de investering wil het mentorplatform de ontwikkeling van zijn gebruikersomgeving en design verbeteren.


12 juni 2023 - Flowsparks

Sommige e-learning standaarden voor communicatie zijn bekend en andere zijn minder bekend. Minder bekend is Learning Tools Interoperability (LTI), maar volgens Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, zou het dé standaard moeten zijn. Hij legt in deze blog uit waarom.


11 mei 2023 - GITP

Talent analytics stelt organisaties in staat om gericht aan de slag te gaan met de talenten van hun medewerkers, aldus GITP. “Met HR analytics is het mogelijk om heel gericht de koppeling te maken tussen de kwaliteiten en talenten van medewerkers en het onderscheidend vermogen van de organisatie.”


4 mei 2023 - Flowsparks

Met single sign-on software (SSO) kunnen eindgebruikers één keer inloggen, waarna ze automatisch toegang hebben tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. Wanneer je single sign-on gebruikt om accounts te koppelen, hoeft de eindgebruiker slechts één wachtwoord te onthouden. Hoe werkt dat dan voor e-learning? Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, legt het uit in deze blog.


20 april 2023 - Malini Witlox

Fortnite, Warzone en League of Legends zijn de drie beste games om vaardigheden als kritisch denken en teamwork te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van gamen kun je inderdaad veel leren, zegt game-onderzoeker Thomas Buijtenweg. “Wel moet je een onderscheid maken tussen verschillende types van games.”


3 april 2023 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar publiceerde het Europese onderzoeksbureau Fosway onlangs de Learning Systems 9-grid. Daarin worden tools voor opleiden en ontwikkelen tegen het licht gehouden. Wat valt er op in editie 2023 en waarin zitten de verschillen met vorig jaar?


28 maart 2023 - HRTech Redactie

De Skills-Based Organisation is in opkomst. Skills staan steeds vaker centraal in de organisatie en dat vereist aanpassingen rondom de beloning. Deloitte ontwierp een model waarin werknemers naast een basissalaris ook een “skills-salaris” ontvangen, gebaseerd op hun eigen skillset.


14 maart 2023 - HRTech Redactie

AG5, het SaaS platform dat gebruikt wordt om werknemers hun skills en kwalificaties bij te houden, heeft zes miljoen euro opgehaald tijdens een nieuwe ronde investeringen. Vorig jaar ontving het bedrijf 1,2 miljoen euro van tech investeerder Peak. Sindsdien is AG5 exponentieel gegroeid en is de jaarlijkse winst verdriedubbeld. Peak investeert nu dus weer in AG5, samen met SaaS experts Headline en Acadian Ventures.


2 maart 2023 - HRTech Redactie

Hoe verhouden de huidige jaren ’20 zich met de jaren ’20 van de vorige eeuw? We kijken in dit artikel door de ogen van Kevin Wheeler naar de veranderingen in werk, aannemen, werven en leren.


1 maart 2023 - HRTech Redactie

Organisaties hebben steeds hogere budgetten voor leren en ontwikkelen, maar een flink deel daarvan blijft ongebruikt. Dat blijkt uit een onderzoek van leerplatform Studytube. Vreemd genoeg is 58% van de HR-professionals volgens datzelfde onderzoek juist ‘tevreden met de huidige stand van zaken rond het leerbudget’.


16 februari 2023 - Flowsparks

Volgens het LinkedIn 2022 workplace learning report, heeft 45% van de tech Learning & Development leiders upskilling en reskilling van werknemers als hun top focus voor 2023. Meer dan ooit zijn mensen immers op zoek naar een werkplek waar zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling centraal staan. Investeren in bijscholing en omscholing zal helpen om daaraan tegemoet te komen. Maar hoe pak je dat aan? Flowsparks geeft vijf tips.


3 februari 2023 - HRTech Redactie

HR-softwarebedrijf Personio en leerplatform Studytube gaan een samenwerking aan. Dankzij de integratie van de tools zullen medewerkers die zijn ingevoerd in Personio automatisch toegang krijgen tot Studytube.