Nieuws


Pagina 1 van 5  >  >>

16 oktober 2023 - HRTech Redactie

Beschikt Europa over de nodige vaardigheden voor de veranderende economie? Dat is de centrale vraag in het ‘Europese Jaar van de Vaardigheden’ en van de podcast ‘Does Europe have the skills it needs for a changing economy?’.


12 oktober 2023 - HRTech Redactie

Tom Bos, CEO van online opleider SkillsTown, wil met brede toegang tot online opleidingen en leermiddelen het tekort aan juist opgeleid personeel terugdringen. “Traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden.”


1 augustus 2023 - HRTech Redactie

Als medewerkers feedback kunnen geven op het reilen en zeilen binnen een organisatie, heeft dit een positief effect op de werknemerservaring en de sociale verbondenheid. Maar hoe implementeer je een effectieve feedbackstrategie in je organisatie? De Academy to Innovate HR (AIHR) geeft daarvoor vijf opties.


13 juli 2023 - HRTech Redactie

De Nederlandse startup StellarUp heeft een half miljoen ontvangen van een Amerikaanse tech-investeerder. Met de investering wil het mentorplatform de ontwikkeling van zijn gebruikersomgeving en design verbeteren.


12 juni 2023 - Flowsparks

Sommige e-learning standaarden voor communicatie zijn bekend en andere zijn minder bekend. Minder bekend is Learning Tools Interoperability (LTI), maar volgens Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, zou het dé standaard moeten zijn. Hij legt in deze blog uit waarom.


11 mei 2023 - GITP

Talent analytics stelt organisaties in staat om gericht aan de slag te gaan met de talenten van hun medewerkers, aldus GITP. “Met HR analytics is het mogelijk om heel gericht de koppeling te maken tussen de kwaliteiten en talenten van medewerkers en het onderscheidend vermogen van de organisatie.”


4 mei 2023 - Flowsparks

Met single sign-on software (SSO) kunnen eindgebruikers één keer inloggen, waarna ze automatisch toegang hebben tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. Wanneer je single sign-on gebruikt om accounts te koppelen, hoeft de eindgebruiker slechts één wachtwoord te onthouden. Hoe werkt dat dan voor e-learning? Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, legt het uit in deze blog.


20 april 2023 - Malini Witlox

Fortnite, Warzone en League of Legends zijn de drie beste games om vaardigheden als kritisch denken en teamwork te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Randstad. Van gamen kun je inderdaad veel leren, zegt game-onderzoeker Thomas Buijtenweg. “Wel moet je een onderscheid maken tussen verschillende types van games.”


3 april 2023 - HRTech Redactie

Zoals ieder jaar publiceerde het Europese onderzoeksbureau Fosway onlangs de Learning Systems 9-grid. Daarin worden tools voor opleiden en ontwikkelen tegen het licht gehouden. Wat valt er op in editie 2023 en waarin zitten de verschillen met vorig jaar?


28 maart 2023 - HRTech Redactie

De Skills-Based Organisation is in opkomst. Skills staan steeds vaker centraal in de organisatie en dat vereist aanpassingen rondom de beloning. Deloitte ontwierp een model waarin werknemers naast een basissalaris ook een “skills-salaris” ontvangen, gebaseerd op hun eigen skillset.


14 maart 2023 - HRTech Redactie

AG5, het SaaS platform dat gebruikt wordt om werknemers hun skills en kwalificaties bij te houden, heeft zes miljoen euro opgehaald tijdens een nieuwe ronde investeringen. Vorig jaar ontving het bedrijf 1,2 miljoen euro van tech investeerder Peak. Sindsdien is AG5 exponentieel gegroeid en is de jaarlijkse winst verdriedubbeld. Peak investeert nu dus weer in AG5, samen met SaaS experts Headline en Acadian Ventures.


2 maart 2023 - HRTech Redactie

Hoe verhouden de huidige jaren ’20 zich met de jaren ’20 van de vorige eeuw? We kijken in dit artikel door de ogen van Kevin Wheeler naar de veranderingen in werk, aannemen, werven en leren.


1 maart 2023 - HRTech Redactie

Organisaties hebben steeds hogere budgetten voor leren en ontwikkelen, maar een flink deel daarvan blijft ongebruikt. Dat blijkt uit een onderzoek van leerplatform Studytube. Vreemd genoeg is 58% van de HR-professionals volgens datzelfde onderzoek juist ‘tevreden met de huidige stand van zaken rond het leerbudget’.


16 februari 2023 - Flowsparks

Volgens het LinkedIn 2022 workplace learning report, heeft 45% van de tech Learning & Development leiders upskilling en reskilling van werknemers als hun top focus voor 2023. Meer dan ooit zijn mensen immers op zoek naar een werkplek waar zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling centraal staan. Investeren in bijscholing en omscholing zal helpen om daaraan tegemoet te komen. Maar hoe pak je dat aan? Flowsparks geeft vijf tips.


3 februari 2023 - HRTech Redactie

HR-softwarebedrijf Personio en leerplatform Studytube gaan een samenwerking aan. Dankzij de integratie van de tools zullen medewerkers die zijn ingevoerd in Personio automatisch toegang krijgen tot Studytube.


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


15 december 2022 - HRTech Redactie

Cornerstone en IJK Software & Services hebben een strategisch partnership gesloten. De bedrijven gaan intensief samenwerken op het gebied van Unified Talent Management en Learning Experience (LXP) in de Nederlandse publieke sector. 


13 december 2022 - HRTech Redactie

We hebben er al veel over geschreven en we geloven er bij HRTech Review erg hard in dat Skills de Haarlemmer Olie zullen zijn in de #HRTech wereld. Niet alleen bij tools die je intern gebruikt, maar juist ook als vervanger van dat ongestructureerde, willekeurige A4-tje dat CV wordt genoemd. De hoogste tijd dus voor een eigen dossier over het onderwerp Skills Based HR.


15 november 2022 - Mark van Assema

Binnen het al zeer complexe HRTech-landschap vervangt de nieuwe term Talent Intelligence wat Bersin betreft termen als HR – of Data Analytics. Het gaat niet om het analyseren op zichzelf, maar om er intelligentie uit te halen voor het ontwikkelen van talent. Een samenvatting van het whitepaper dat hij erover schreef.


8 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

De Europese Commissie wil iets doen tegen het tekort aan bepaalde vaardigheden op de arbeidsmarkt. Daarom wordt 2023 het ‘Jaar van de Vaardigheden’.


4 oktober 2022 - HRTech Redactie

De #HRTech wereld gaat razendsnel. Om op de hoogte te blijven van al die ontwikkelingen worden we geholpen door onze community met #HRTech experts. Zij zijn de ogen en oren in het voortdurend veranderende #HRTech landschap. Op 20 September kwamen deze experts bijeen tijdens de jaarlijkse meetup bij worldofwork. Naar aanleiding van deze avond zetten we de besproken #HRTech trends en ontwikkelingen op een rij.


14 september 2022 - HRTech Redactie

Welkom Frank Rhemrev als nieuwe expert in ons expert panel. Frank is een zeer ervaren HR projectmanager met bijna 20 jaar ervaring in #HRTech projecten. Hij is vooral actief in de wereld van de 'Core HR', met tools als Visma-raet, Afas en Workday, maar heeft ook Recruitment en Onboarding ervaring. Hieronder stelt hij zich voor.


12 september 2022 - HRTech Redactie

Het Nederlandse Lepaya, specialist in het ontwikkelen van skills door middel van online en offline trainingen, neemt vCOACH over. Deze Duitse start-up biedt AI-aangestuurde coaching aan waarbij gebruikers real time feedback krijgen op hun presentatie- en communicatievaardigheden. Eind vorig jaar haalde Lepaya nog 35 miljoen euro aan investeringen op met als doel verder te groeien in nieuwe markten en het product te versterken. Deze overname is een eerste stap in de groeiversnelling.


31 augustus 2022 - HRTech Redactie

Welkom aan Jurrian Lukkien als nieuwe expert in ons expert panel. Jurrian is een doorgewinterde projectmanager in recruitment, onboarding en learning & development met meer dan 18 jaar ervaring. Momenteel runt hij een L&D project bij BMW en heeft veel ervaring met onder andere Cornerstone. Hieronder stelt hij zich voor.


12 juli 2022 - HRTech Redactie

Matches op de arbeidsmarkt kunnen makkelijker gemaakt worden door uit te gaan van taken en skills in plaats van beroepen en opleidingen. En een skills-paspoort dat de beschikbare vaardigheden van werkenden vastlegt, verkleint de kans op mismatches. Dat blijkt volgens TNO en CBS uit de zesde editie van hun publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA VI).