Nieuws


12 oktober 2023

Korte online opleidingen volgens Skills Town oplossing voor skillsgap en personeelstekorten


Tom Bos, CEO van online opleider SkillsTown, wil met brede toegang tot online opleidingen en leermiddelen het tekort aan juist opgeleid personeel terugdringen. “Traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden.”

Categorie: Learning & Development, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

“De Nederlandse arbeidsmarkt heeft het zwaar met 350.000 geregistreerde werklozen en ruim 427.000 vacatures. Een probleem voor zowel werkgevers als voor werkzoekenden die geen geschikte baan kunnen vinden. Dat ligt bijna altijd aan mismatch tussen de gevraagde skillset en de opleiding van de kandidaten”, zegt Tom Bos, de nieuwe CEO van online opleider SkillsTown in een persbericht. 


Mismatch oplossen

Kortdurende en doelgerichte opleidingen kunnen werkgevers helpen de mismatch op te lossen en de pool van kandidaten waarin zij zoeken te vergroten, stelt Bos. Maar ze faciliteren ook mensen die een loopbaanswitch willen maken om deze stap te zetten en toekomstige banen in te vullen.


Technologie als hefboom

Bos ziet de inzet van technologie als dé hefboom om zijn doelen te realiseren. “De marktvraag neemt toe, maar traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden.” 


Kans voor AI

Al in 2017 zette Bos daarom de eerste stappen met AI in de diensten van SkillsTown. In 2018 werd AI ook aan het opleidingenaanbod toegevoegd. En nu heeft SkillsTown met de AI & ChatGPT Academy een volledig aanbod op dit gebied.“Door vergrijzing gaat het aantal openstaande vacatures alleen maar toenemen. Hier ligt een kans voor AI, maar dan zullen veel mensen moeten worden opgeleid om met deze nieuwe technologieën te gaan werken. We moeten dus echt op een totaal andere manier te werk gaan om die mensen aan het werk te krijgen en te houden,” aldus Bos.


Lerarentekorten oplossen

Bos vervolgt: “Neem de lerarentekorten. Mensen aarzelen om aan de opleiding te beginnen omdat ze niet weten of ze hem kunnen afmaken en of ze tenslotte ook een geschikte baan kunnen vinden. Maar er is wel ontzettend veel interesse. Ik denk dat veel van die geïnteresseerden met een korte, gerichte opleiding wél in het onderwijs aan de slag kunnen. Ik wil dat met SkillsTown mogelijk maken.”


Focus op opleidingen in tech en AI

SkillsTown ging twee jaar geleden een strategische samenwerking aan met Online Academy. Onder de vlag van SkillsTown bundelden zij hun expertises op het gebied van online opleidingen en trainingen, onder meer om nieuwe leervormen te ontwikkelen. Nu is het bedrijf klaar om de volgende stap te zetten en internationale uitbreiding te realiseren, met een focus op opleidingen in tech en AI.

Deel dit artikel
Dit artikel is 433 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter