Nieuws


Pagina 1 van 7  >  >>

11 juni 2024 - HRTech Redactie

De taken van recruiters zijn door AI al flink veranderd en deze transitie zal nog wel even doorgaan. We kunnen ons niet voorstellen waar AI ons op recruitmentvlak zal brengen, maar dat het anders wordt is zeker. Dit is wat AI nu al mogelijk maakt.


4 juni 2024 - HRTech Redactie

Afnemers van HR-software richten hun pijlen steeds meer op tools die bijdragen aan het werknemerswelzijn, minder op recruitment-optimalisatie. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Sapient Insights.


3 juni 2024 - Crowe Foederer

Het werken aan een innovatieve cultuur die HRTech omarmt is ‘keiharde change management’, aldus Peter Buisman. Het begint met compacte initiatieven die concreet laten zien welke stappen je met tech kunt zetten: “We vieren de successen en door middel van ambassadeurs proberen we een soort olievlek te creëren.”


13 mei 2024 - HRTech Redactie

De wondere wereld van recruitmenttechnologie: een wirwar van tools, software en systemen die beloven jouw wervingsproces te stroomlijnen. Maar waar begin je? En hoe vind je de juiste tools voor jouw organisatie?


10 april 2024 - HRTech Redactie

Steeds meer aanvragen zijn online zichtbaar, maar zzp’ers hebben vaak nog de grootste moeite om snel de juiste opdracht te vinden. Frank van Dijk ontwikkelde met Flexparency een nieuwe tool om veel sneller en gerichter een opdracht te vinden.


28 maart 2024 - HRTech Redactie

Bij de werving van nieuw talent kijken steeds minder bedrijven alleen naar de ervaringen van de kandidaat. Er komt steeds meer aandacht voor huidige en toekomstige vaardigheden en het leervermogen van de kandidaat, zo blijkt uit onderzoek van HireVue, een technologiebedrijf gespecialiseerd in werving en selectie.


26 maart 2024 - HRTech Redactie

Talentwerving is het belangrijkste gebied waarop HR gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, zo blijkt uit onderzoek van de Society of Human Resources Management (SHRM). 


12 maart 2024 - HRTech Redactie

Workday wil met de overname van HiredScore hun aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit uitbreiden.


23 februari 2024 - HRTech Redactie

“Er is al jaren sprake van personeelstekorten in een aantal vitale sectoren. Dat biedt kansen voor zij-instromers. Deze groep mensen heeft een duwtje in de rug nodig,” aldus Njord Pattiasina, directeur van de pionierende stichting Arbeidsmatchplatform Energietransitie. Zij werken hard om de zij-instroom en doorstroom van nieuwe technici grootschalig mogelijk te maken.


12 februari 2024 - Mark van Assema

Het is één van de meest optimistische verhalen over AI die ik in tijden gehoord heb. Christian Kromme koppelt de technologische revolutie aan de ontwikkeling van de mens. In de toekomst die hij schetst draait het weer om het individu en hoe dat samenwerkt in een fluïde omgeving als een zwerm vogels. Alleen voor de recruiter heeft hij geen goed nieuws.


16 januari 2024 - HRTech Redactie

72% van de sollicitanten die ChatGPT gebruiken voor het opstellen van hun cv's en sollicitatiebrieven worden vaker uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit komt naar voren uit onderzoek van sollicitatieplatform Lerensolliciteren.nl, waarvoor 1.000 werkzoekenden zijn ondervraagd.


12 januari 2024 - HRTech Redactie

Welke innovaties op het vlak van #HRTech gaan het recruitmentproces van de toekomst bepalen? Deskundigen Kevin Wheeler en Bas van de Haterd wagen zich aan een voorspelling in hun nieuwe boek Talent Acquisition Excellence. Voor #HRTech Review licht Bas van de Haterd alvast een tipje van de sluier.


21 december 2023 - HRTech Redactie

De Belgische uitzendsector heeft WorkID geïntroduceerd. Dit is een digitaal paspoort met persoonlijke, werkgerelateerde informatie van de flexkracht. Dit neemt kandidaten en uitzenders administratief werk uit handen.


20 december 2023 - HRTech Redactie

Total Talent Management is Talent Management voor al het talent in je organisatie. Niet alleen de vaste medewerkers, maar ook alle externen, consultants, uitzendkrachten, IT'ers. Je hebt in deze krappe arbeidsmarkt iedereen nodig die je kan vinden. Innovatieve #HRTech tools die specifiek al deze vormen van talent ondersteunen kunnen nu inschrijven voor de Total Talent Management Innovation award.


18 december 2023 - HRTech Redactie

2000 sollicitatiegesprekken op een dag voeren? Check! Een complete employer branding campagne creëren? No problem! Volautomatisch kandidaten zoeken, sollicitatiegesprekken voeren, wervingshaalbaarheid voorspellen, inclusiever werven, een recruitmentstrategie schrijven? Check, check, check!


14 december 2023 - HRTech Redactie

Met de Recruitment Tech Survey doet Recruitment Tech Network onderzoek naar het gebruik en de waardering van recruitmentsoftware in Nederland en België. Editie vier van dit onderzoek gaat nu van start. Doe jij mee aan het onderzoek om de resultaten te ontvangen en kans te maken op mooie prijzen?


30 november 2023 - HRTech Redactie

In de ideale wereld zouden organisaties interne mobiliteit actief moeten aanmoedigen en faciliteren, maar toch lijkt dat eerder uitzondering dan regel. Kevin Wheeler geeft vier redenen en vijf oplossingen voor beperkte interne mobiliteit.


16 november 2023 - HRTech Redactie

“Inclusiviteit is de kern van onze dienstverlening. Voor mij persoonlijk is dit de belangrijkste reden dat ik hier ben”. Dat zegt Else Slegers over haar werk als directeur van GITP. Een interview over de rol van boardmembers bij het werken aan een inclusieve cultuur, de positie van vrouwen aan de top en hoe je I&D-beleid concreet handen en voeten geeft.


5 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het verlooppercentage van de tech-sector is momenteel maar liefst 13,2%. Toch is dat bij multinational en tech-gigant Siemens een stuk lager, namelijk 10%. Waaraan dankt Siemens dat succes? Dat vertelt Jon Turner, hoofd van de Siemens Elektrificatie en Automatisering Business in Groot-Brittannië en Ierland in een interview.


25 september 2023 - HRTech Redactie

Zes organisaties zijn dit jaar genomineerd voor de Digitaal-Werven award 2023, de award voor de beste online candidate experice. Er zijn nieuwe en bekende kandidaten op de lijst. De meerderheid bestaat uit partijen die nog nooit eerder een nominatie hebben gehad. Deze worden vergezeld door NS en Nationale Nederlanden, die vorig jaar ook al op de lijst stonden.


22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.


19 september 2023 - HRTech Redactie

Hoe meet je het functioneren van het recruitmentproces nou echt goed? Arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler bespreekt een aantal maatstaven die je beter kunt gebruiken dan de quality-of-hire om inzicht in je recruitmentproces te krijgen.


4 september 2023 - HRTech Redactie

Wil je ontdekken hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren? Dat kan tijdens het Recruitment Tech Event 2023 op donderdag 2 november 2023. Deze editie van het jaarlijkse event over de recruitmenttechnologie staat in het teken van ‘interact’. Wanneer je je vóór 12 september aanmeldt, profiteer je nog van het early bird tarief.


28 augustus 2023 - HRTech Redactie

Bedrijven doen continu onderzoek naar hun klanten en concurrentie. Maar naar dat wat écht impact heeft op het realiseren van hun strategie? Dat veel minder. Alison Ettridge van het Britse bedrijf Stratigens wil dat veranderen. ‘We moeten sneller, slimmer en beter leren besluiten op personeelsgebied.’


22 augustus 2023 - HRTech Redactie

Organisaties die bij de werving en selectie van kandidaten Artificial Intelligence (AI) inschakelen, kunnen daardoor een slechter imago krijgen bij sollicitanten, zo wijst een studie uit.