Nieuws


Pagina 1 van 7  >  >>

23 februari 2024 - HRTech Redactie

“Er is al jaren sprake van personeelstekorten in een aantal vitale sectoren. Dat biedt kansen voor zij-instromers. Deze groep mensen heeft een duwtje in de rug nodig,” aldus Njord Pattiasina, directeur van de pionierende stichting Arbeidsmatchplatform Energietransitie. Zij werken hard om de zij-instroom en doorstroom van nieuwe technici grootschalig mogelijk te maken.


12 februari 2024 - Mark van Assema

Het is één van de meest optimistische verhalen over AI die ik in tijden gehoord heb. Christian Kromme koppelt de technologische revolutie aan de ontwikkeling van de mens. In de toekomst die hij schetst draait het weer om het individu en hoe dat samenwerkt in een fluïde omgeving als een zwerm vogels. Alleen voor de recruiter heeft hij geen goed nieuws.


16 januari 2024 - HRTech Redactie

72% van de sollicitanten die ChatGPT gebruiken voor het opstellen van hun cv's en sollicitatiebrieven worden vaker uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit komt naar voren uit onderzoek van sollicitatieplatform Lerensolliciteren.nl, waarvoor 1.000 werkzoekenden zijn ondervraagd.


12 januari 2024 - HRTech Redactie

Welke innovaties op het vlak van #HRTech gaan het recruitmentproces van de toekomst bepalen? Deskundigen Kevin Wheeler en Bas van de Haterd wagen zich aan een voorspelling in hun nieuwe boek Talent Acquisition Excellence. Voor #HRTech Review licht Bas van de Haterd alvast een tipje van de sluier.


21 december 2023 - HRTech Redactie

De Belgische uitzendsector heeft WorkID geïntroduceerd. Dit is een digitaal paspoort met persoonlijke, werkgerelateerde informatie van de flexkracht. Dit neemt kandidaten en uitzenders administratief werk uit handen.


20 december 2023 - HRTech Redactie

Total Talent Management is Talent Management voor al het talent in je organisatie. Niet alleen de vaste medewerkers, maar ook alle externen, consultants, uitzendkrachten, IT'ers. Je hebt in deze krappe arbeidsmarkt iedereen nodig die je kan vinden. Innovatieve #HRTech tools die specifiek al deze vormen van talent ondersteunen kunnen nu inschrijven voor de Total Talent Management Innovation award.


18 december 2023 - HRTech Redactie

2000 sollicitatiegesprekken op een dag voeren? Check! Een complete employer branding campagne creëren? No problem! Volautomatisch kandidaten zoeken, sollicitatiegesprekken voeren, wervingshaalbaarheid voorspellen, inclusiever werven, een recruitmentstrategie schrijven? Check, check, check!


14 december 2023 - HRTech Redactie

Met de Recruitment Tech Survey doet Recruitment Tech Network onderzoek naar het gebruik en de waardering van recruitmentsoftware in Nederland en België. Editie vier van dit onderzoek gaat nu van start. Doe jij mee aan het onderzoek om de resultaten te ontvangen en kans te maken op mooie prijzen?


30 november 2023 - HRTech Redactie

In de ideale wereld zouden organisaties interne mobiliteit actief moeten aanmoedigen en faciliteren, maar toch lijkt dat eerder uitzondering dan regel. Kevin Wheeler geeft vier redenen en vijf oplossingen voor beperkte interne mobiliteit.


16 november 2023 - HRTech Redactie

“Inclusiviteit is de kern van onze dienstverlening. Voor mij persoonlijk is dit de belangrijkste reden dat ik hier ben”. Dat zegt Else Slegers over haar werk als directeur van GITP. Een interview over de rol van boardmembers bij het werken aan een inclusieve cultuur, de positie van vrouwen aan de top en hoe je I&D-beleid concreet handen en voeten geeft.


5 oktober 2023 - HRTech Redactie

Het verlooppercentage van de tech-sector is momenteel maar liefst 13,2%. Toch is dat bij multinational en tech-gigant Siemens een stuk lager, namelijk 10%. Waaraan dankt Siemens dat succes? Dat vertelt Jon Turner, hoofd van de Siemens Elektrificatie en Automatisering Business in Groot-Brittannië en Ierland in een interview.


25 september 2023 - HRTech Redactie

Zes organisaties zijn dit jaar genomineerd voor de Digitaal-Werven award 2023, de award voor de beste online candidate experice. Er zijn nieuwe en bekende kandidaten op de lijst. De meerderheid bestaat uit partijen die nog nooit eerder een nominatie hebben gehad. Deze worden vergezeld door NS en Nationale Nederlanden, die vorig jaar ook al op de lijst stonden.


22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.


19 september 2023 - HRTech Redactie

Hoe meet je het functioneren van het recruitmentproces nou echt goed? Arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler bespreekt een aantal maatstaven die je beter kunt gebruiken dan de quality-of-hire om inzicht in je recruitmentproces te krijgen.


4 september 2023 - HRTech Redactie

Wil je ontdekken hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren? Dat kan tijdens het Recruitment Tech Event 2023 op donderdag 2 november 2023. Deze editie van het jaarlijkse event over de recruitmenttechnologie staat in het teken van ‘interact’. Wanneer je je vóór 12 september aanmeldt, profiteer je nog van het early bird tarief.


28 augustus 2023 - HRTech Redactie

Bedrijven doen continu onderzoek naar hun klanten en concurrentie. Maar naar dat wat écht impact heeft op het realiseren van hun strategie? Dat veel minder. Alison Ettridge van het Britse bedrijf Stratigens wil dat veranderen. ‘We moeten sneller, slimmer en beter leren besluiten op personeelsgebied.’


22 augustus 2023 - HRTech Redactie

Organisaties die bij de werving en selectie van kandidaten Artificial Intelligence (AI) inschakelen, kunnen daardoor een slechter imago krijgen bij sollicitanten, zo wijst een studie uit.


27 juli 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer bespreken we podcasts die gaan over het thema recruitment.


20 juni 2023 - HRTech Redactie

We kunnen het gebruik van data en statistieken niet meer weg denken uit ons werkproces. Ook in recruitment wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Maar niet alle statistieken zijn zinvol om te rapporteren. Sterker nog, volgens expert Kevin Wheeler zijn de meest gerapporteerde wervingsstatistieken niet effectief en daardoor ook niet nuttig. Hij geeft een aantal vereisten voor effectieve statistieken.


5 juni 2023 - HRTech Redactie

Recruitee, het talentwervingsplatform dat onderdeel is van Tellent, introduceert een schrijftool voor vacatureteksten. Deze AI-tool is ontwikkeld om het recruitmentproces te verbeteren en recruiters te ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten.


23 mei 2023 - HRTech Redactie

Welke inzichten over slim werven en selecteren met #HRtech deelden experts Suad Farah, Ivar Schot, Marnix Naber, Belén Hein en Joey NK Koksal in de webinars van het online evenement Digitaal-Werven in april?


15 mei 2023 - HRTech Redactie

Tijdens het Digitaal Werven D&I event op 1 juni kun je veel praktijkcases horen over Diversiteit en Inclusie, zoals van de ANWB, Getir en STX Group. Natuurlijk zijn er ook experts vanuit de praktijk en vanuit het hoger onderwijs voor de theorie en vele recruitment consultants. Tooling helpt de menselijke D&I bias te overwinnen, dus die partijen ontbreken niet, met als dagafsluiter Elin Oberg Martenzon van robot Tengai.


2 mei 2023 - Anouschka Vreugdenhil

Kunstmatige intelligentie wordt in steeds meer organisaties geïmplementeerd. Bij McDonald’s maken ze gebruik van AI in het wervingsproces. McDonald’s introduceerde een platform voor het inhuren van talent van Paradox, door McDonald's omgedoopt tot McHire. McHire wordt gebruikt in de VS, Canada het VK en Ierland. In dit artikel van HRD Connect nemen we je mee door de McHire-reis.


1 mei 2023 - HRTech Redactie

Op 6 juni vindt de 7e editie van Demo_Day van Recruitment Tech plaats in Utrecht. Tijdens dit event kun je je oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren. Meld je voor 25 mei gratis aan voor de ochtend of middag. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met verschillende leveranciers, bekijk 1-op-1 demo’s en volg demo talks.


6 april 2023 - Malini Witlox

Artificiële intelligentie gebruiken bij de automatische werving en selectie van je personeel? Dat is geen goed idee, zo meent AI-kenner Mieke de Ketelaere. “De beste kandidaat selecteer je zo niet. Er is niets mis met AI, maar zet het dan in om bepaalde patronen te herkennen in het gedrag van je personeel of om hen bij te staan bij saaie taken.”