Nieuws


Pagina 1 van 6  >  >>

23 mei 2023 - HRTech Redactie

Welke inzichten over slim werven en selecteren met #HRtech deelden experts Suad Farah, Ivar Schot, Marnix Naber, Belén Hein en Joey NK Koksal in de webinars van het online evenement Digitaal-Werven in april?


15 mei 2023 - HRTech Redactie

Tijdens het Digitaal Werven D&I event op 1 juni kun je veel praktijkcases horen over Diversiteit en Inclusie, zoals van de ANWB, Getir en STX Group. Natuurlijk zijn er ook experts vanuit de praktijk en vanuit het hoger onderwijs voor de theorie en vele recruitment consultants. Tooling helpt de menselijke D&I bias te overwinnen, dus die partijen ontbreken niet, met als dagafsluiter Elin Oberg Martenzon van robot Tengai.


2 mei 2023 - Anouschka Vreugdenhil

Kunstmatige intelligentie wordt in steeds meer organisaties geïmplementeerd. Bij McDonald’s maken ze gebruik van AI in het wervingsproces. McDonald’s introduceerde een platform voor het inhuren van talent van Paradox, door McDonald's omgedoopt tot McHire. McHire wordt gebruikt in de VS, Canada het VK en Ierland. In dit artikel van HRD Connect nemen we je mee door de McHire-reis.


1 mei 2023 - HRTech Redactie

Op 6 juni vindt de 7e editie van Demo_Day van Recruitment Tech plaats in Utrecht. Tijdens dit event kun je je oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren. Meld je voor 25 mei gratis aan voor de ochtend of middag. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met verschillende leveranciers, bekijk 1-op-1 demo’s en volg demo talks.


6 april 2023 - Malini Witlox

Artificiële intelligentie gebruiken bij de automatische werving en selectie van je personeel? Dat is geen goed idee, zo meent AI-kenner Mieke de Ketelaere. “De beste kandidaat selecteer je zo niet. Er is niets mis met AI, maar zet het dan in om bepaalde patronen te herkennen in het gedrag van je personeel of om hen bij te staan bij saaie taken.”


27 maart 2023 - HRTech Redactie

De Total Talent Summit in Breda startte donderdag 23 maart met een enerverende factcheck slideshow van econoom en journalist Mathijs Bouman. Het lijkt erop alsof we in Nederland de top van wat we als beroepsbevolking aankunnen bijna hebben bereikt. De grote tech belofte van slimmer werken blijkt in de praktijk toch weinig effect te hebben. Aan welke knoppen zou een econoom nog kunnen draaien?


23 maart 2023 - Joost de Zeeuw

Op de eerste ‘fysieke’ Trend Day werden de uitkomsten van de Recruitment Tech Survey 2023 en de 35 meest gewaardeerde recruitment tech leveranciers, de RT35 genaamd, bekendgemaakt. #HRTech-expert Joost de Zeeuw nam deel aan deze bijeenkomst op 13 maart in Utrecht. Een verslag.


22 maart 2023 - HRTech Redactie

Succesverhalen uit de markt en interviews met internationale thought leaders uit de industrie, dat staat op het menu van het online event DW Digitaal 2023 op 11, 12 en 13 april 2023.


21 maart 2023 - Juliette de Swarte

De beste ideeën ontstaan vaak als je naar iets zoekt wat nog niet blijkt te bestaan. Dus toen YOUSEEQ geen tool kon vinden om vast en flex in organisaties écht volledig te integreren, bouwden ze die zelf.


15 maart 2023 - HRTech Redactie

Joboti, ontwikkelaar van chatbots voor recruitment-toepassingen, is overgenomen door Textkernel.


2 maart 2023 - HRTech Redactie

Hoe verhouden de huidige jaren ’20 zich met de jaren ’20 van de vorige eeuw? We kijken in dit artikel door de ogen van Kevin Wheeler naar de veranderingen in werk, aannemen, werven en leren.


27 februari 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zetten hun eigen medewerkers in om nieuwe medewerkers te werven. Dat blijkt onder andere uit de referral recruitment benchmark van Search & Co. Welke software kan organisaties daarbij ondersteunen, en hoe selecteer je dan de juiste referral software? Search & Co geeft tips.


14 februari 2023 - HRTech Redactie

Ze groeien op met de tablet in de hand en bellen niet of amper meer, maar chatten. Jongeren moet je heel anders benaderen, meent uitzendbureau Unique. Sinds december 2022 kunnen sollicitanten kennismaken met recruiters van het uitzendbureau in de metaverse.


6 februari 2023 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie kan veel betekenen voor je werving- en inhuurproces. Maar er zijn ook ontwikkelingen op AI-gebied om je zorgen over te maken, zo stelt Chris Neddermeijer van Nétive VMS. “Het loont om nu alvast te beseffen dat niet alles meer is wat het lijkt.”


31 januari 2023 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Startup Recrubo is opgenomen in de HRTech Arena. Het bedrijf optimaliseert het wervingsproces door gebruik te maken van chat en kanalen als WhatsApp. Met deze aanpak is het mogelijk om een volledig geautomatiseerde recruitmentprocedure te realiseren.


10 januari 2023 - HRTech Redactie

Welke trends zullen in 2023 het HRTech-landschap bepalen? Dat vroegen we aan onze experts. Vijf van hen waagden zich aan een voorspelling. Ondanks hun brede oriëntatie, ligt de focus van hun voorspellingen duidelijk op intern en extern recruitment in een aanhoudend krappe arbeidsmarkt en daarbij het matchen op skills in plaats van cv’s.


5 januari 2023 - Cornerstone

Zelden was de slag om talent zo hevig als nu. Cijfers van het CBS laten zien dat er op dit moment per 100 werkzoekenden maar liefst 121 openstaande vacatures zijn. Met name in het onderwijs, de IT en de bouw zijn Nederlandse werkgevers naarstig op zoek naar nieuw talent. Groot probleem daarbij: ze vissen allemaal in hetzelfde, krappe vijvertje. Moeten recruiters hun hengels ergens anders uitgooien, of is er ook een betere manier van vissen?


19 december 2022 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2022 ingezet? Waar ga je in 2023 meer of minder in investeren? En hoe waardeer jij de tools die je gebruikt? Voor de 3e keer houdt Recruitmenttech.nl de Recruitment Tech Survey. Hét onderzoek naar het gebruik van software voor recruitment bij gebruikers. Recruitment Tech Network doneert voor iedere complete vragenlijst die vóór 21 december 2022 is ingevuld € 5,- aan Voedselbank Nederland.


13 december 2022 - HRTech Redactie

We hebben er al veel over geschreven en we geloven er bij HRTech Review erg hard in dat Skills de Haarlemmer Olie zullen zijn in de #HRTech wereld. Niet alleen bij tools die je intern gebruikt, maar juist ook als vervanger van dat ongestructureerde, willekeurige A4-tje dat CV wordt genoemd. De hoogste tijd dus voor een eigen dossier over het onderwerp Skills Based HR.


15 november 2022 - Mark van Assema

Binnen het al zeer complexe HRTech-landschap vervangt de nieuwe term Talent Intelligence wat Bersin betreft termen als HR – of Data Analytics. Het gaat niet om het analyseren op zichzelf, maar om er intelligentie uit te halen voor het ontwikkelen van talent. Een samenvatting van het whitepaper dat hij erover schreef.


8 november 2022 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

De Europese Commissie wil iets doen tegen het tekort aan bepaalde vaardigheden op de arbeidsmarkt. Daarom wordt 2023 het ‘Jaar van de Vaardigheden’.


11 oktober 2022 - HRTech Redactie

De nominaties voor de Recruitment Tech Awards 2022 zijn bekend. De Vakjury heeft 3 tools en 2 cases geselecteerd. Tot en met 18 oktober kan je stemmen op je favoriete tool en case. Op 3 november worden de winnaars bekend gemaakt.


29 september 2022 - Mark van Assema

Volgens HR-techgoeroe Josh Bersin is de talentmarktplaats mainstream geworden. Wat is de talentmarktplaats? Helpt die ons inderdaad om intelligenter na te denken over talent-management? En waarom is dat nodig?


26 september 2022 - HRTech Redactie

Een talentpool, opgebouwd door recruitmentteams, is vaak niets meer dan een lijst van kandidaten die ooit enige interesse hebben getoond in een organisatie. Maar een talent community is iets heel anders, zegt expert Kevin Wheeler. Wat zijn de eigenschappen en voordelen van zo’n talent community?


19 september 2022 - HRTech Redactie

#HRTech-expert Joost de Zeeuw kreeg van de Politie de opdracht om de vacaturedienstverlening wendbaarder te maken. Geen geringe opgave bij zo’n complexe en grote organisatie en in een maatschappij die niet stilstaat. Hoe heeft hij dit aangepakt?