Nieuws


Pagina 1 van 6  >  >>

25 september 2023 - HRTech Redactie

Zes organisaties zijn dit jaar genomineerd voor de Digitaal-Werven award 2023, de award voor de beste online candidate experice. Er zijn nieuwe en bekende kandidaten op de lijst. De meerderheid bestaat uit partijen die nog nooit eerder een nominatie hebben gehad. Deze worden vergezeld door NS en Nationale Nederlanden, die vorig jaar ook al op de lijst stonden.


22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.


19 september 2023 - HRTech Redactie

Hoe meet je het functioneren van het recruitmentproces nou echt goed? Arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler bespreekt een aantal maatstaven die je beter kunt gebruiken dan de quality-of-hire om inzicht in je recruitmentproces te krijgen.


4 september 2023 - HRTech Redactie

Wil je ontdekken hoe technologie jouw recruitment kan optimaliseren? Dat kan tijdens het Recruitment Tech Event 2023 op donderdag 2 november 2023. Deze editie van het jaarlijkse event over de recruitmenttechnologie staat in het teken van ‘interact’. Wanneer je je vóór 12 september aanmeldt, profiteer je nog van het early bird tarief.


28 augustus 2023 - HRTech Redactie

Bedrijven doen continu onderzoek naar hun klanten en concurrentie. Maar naar dat wat écht impact heeft op het realiseren van hun strategie? Dat veel minder. Alison Ettridge van het Britse bedrijf Stratigens wil dat veranderen. ‘We moeten sneller, slimmer en beter leren besluiten op personeelsgebied.’


22 augustus 2023 - HRTech Redactie

Organisaties die bij de werving en selectie van kandidaten Artificial Intelligence (AI) inschakelen, kunnen daardoor een slechter imago krijgen bij sollicitanten, zo wijst een studie uit.


27 juli 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer bespreken we podcasts die gaan over het thema recruitment.


20 juni 2023 - HRTech Redactie

We kunnen het gebruik van data en statistieken niet meer weg denken uit ons werkproces. Ook in recruitment wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Maar niet alle statistieken zijn zinvol om te rapporteren. Sterker nog, volgens expert Kevin Wheeler zijn de meest gerapporteerde wervingsstatistieken niet effectief en daardoor ook niet nuttig. Hij geeft een aantal vereisten voor effectieve statistieken.


5 juni 2023 - HRTech Redactie

Recruitee, het talentwervingsplatform dat onderdeel is van Tellent, introduceert een schrijftool voor vacatureteksten. Deze AI-tool is ontwikkeld om het recruitmentproces te verbeteren en recruiters te ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten.


23 mei 2023 - HRTech Redactie

Welke inzichten over slim werven en selecteren met #HRtech deelden experts Suad Farah, Ivar Schot, Marnix Naber, Belén Hein en Joey NK Koksal in de webinars van het online evenement Digitaal-Werven in april?


15 mei 2023 - HRTech Redactie

Tijdens het Digitaal Werven D&I event op 1 juni kun je veel praktijkcases horen over Diversiteit en Inclusie, zoals van de ANWB, Getir en STX Group. Natuurlijk zijn er ook experts vanuit de praktijk en vanuit het hoger onderwijs voor de theorie en vele recruitment consultants. Tooling helpt de menselijke D&I bias te overwinnen, dus die partijen ontbreken niet, met als dagafsluiter Elin Oberg Martenzon van robot Tengai.


2 mei 2023 - Anouschka Vreugdenhil

Kunstmatige intelligentie wordt in steeds meer organisaties geïmplementeerd. Bij McDonald’s maken ze gebruik van AI in het wervingsproces. McDonald’s introduceerde een platform voor het inhuren van talent van Paradox, door McDonald's omgedoopt tot McHire. McHire wordt gebruikt in de VS, Canada het VK en Ierland. In dit artikel van HRD Connect nemen we je mee door de McHire-reis.


1 mei 2023 - HRTech Redactie

Op 6 juni vindt de 7e editie van Demo_Day van Recruitment Tech plaats in Utrecht. Tijdens dit event kun je je oriënteren op technologie om jouw recruitment te optimaliseren. Meld je voor 25 mei gratis aan voor de ochtend of middag. Bezoek de expovloer, ga in gesprek met verschillende leveranciers, bekijk 1-op-1 demo’s en volg demo talks.


6 april 2023 - Malini Witlox

Artificiële intelligentie gebruiken bij de automatische werving en selectie van je personeel? Dat is geen goed idee, zo meent AI-kenner Mieke de Ketelaere. “De beste kandidaat selecteer je zo niet. Er is niets mis met AI, maar zet het dan in om bepaalde patronen te herkennen in het gedrag van je personeel of om hen bij te staan bij saaie taken.”


27 maart 2023 - HRTech Redactie

De Total Talent Summit in Breda startte donderdag 23 maart met een enerverende factcheck slideshow van econoom en journalist Mathijs Bouman. Het lijkt erop alsof we in Nederland de top van wat we als beroepsbevolking aankunnen bijna hebben bereikt. De grote tech belofte van slimmer werken blijkt in de praktijk toch weinig effect te hebben. Aan welke knoppen zou een econoom nog kunnen draaien?


23 maart 2023 - Joost de Zeeuw

Op de eerste ‘fysieke’ Trend Day werden de uitkomsten van de Recruitment Tech Survey 2023 en de 35 meest gewaardeerde recruitment tech leveranciers, de RT35 genaamd, bekendgemaakt. #HRTech-expert Joost de Zeeuw nam deel aan deze bijeenkomst op 13 maart in Utrecht. Een verslag.


22 maart 2023 - HRTech Redactie

Succesverhalen uit de markt en interviews met internationale thought leaders uit de industrie, dat staat op het menu van het online event DW Digitaal 2023 op 11, 12 en 13 april 2023.


21 maart 2023 - Juliette de Swarte

De beste ideeën ontstaan vaak als je naar iets zoekt wat nog niet blijkt te bestaan. Dus toen YOUSEEQ geen tool kon vinden om vast en flex in organisaties écht volledig te integreren, bouwden ze die zelf.


15 maart 2023 - HRTech Redactie

Joboti, ontwikkelaar van chatbots voor recruitment-toepassingen, is overgenomen door Textkernel.


2 maart 2023 - HRTech Redactie

Hoe verhouden de huidige jaren ’20 zich met de jaren ’20 van de vorige eeuw? We kijken in dit artikel door de ogen van Kevin Wheeler naar de veranderingen in werk, aannemen, werven en leren.


27 februari 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zetten hun eigen medewerkers in om nieuwe medewerkers te werven. Dat blijkt onder andere uit de referral recruitment benchmark van Search & Co. Welke software kan organisaties daarbij ondersteunen, en hoe selecteer je dan de juiste referral software? Search & Co geeft tips.


14 februari 2023 - HRTech Redactie

Ze groeien op met de tablet in de hand en bellen niet of amper meer, maar chatten. Jongeren moet je heel anders benaderen, meent uitzendbureau Unique. Sinds december 2022 kunnen sollicitanten kennismaken met recruiters van het uitzendbureau in de metaverse.


6 februari 2023 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie kan veel betekenen voor je werving- en inhuurproces. Maar er zijn ook ontwikkelingen op AI-gebied om je zorgen over te maken, zo stelt Chris Neddermeijer van Nétive VMS. “Het loont om nu alvast te beseffen dat niet alles meer is wat het lijkt.”


31 januari 2023 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Startup Recrubo is opgenomen in de HRTech Arena. Het bedrijf optimaliseert het wervingsproces door gebruik te maken van chat en kanalen als WhatsApp. Met deze aanpak is het mogelijk om een volledig geautomatiseerde recruitmentprocedure te realiseren.


10 januari 2023 - HRTech Redactie

Welke trends zullen in 2023 het HRTech-landschap bepalen? Dat vroegen we aan onze experts. Vijf van hen waagden zich aan een voorspelling. Ondanks hun brede oriëntatie, ligt de focus van hun voorspellingen duidelijk op intern en extern recruitment in een aanhoudend krappe arbeidsmarkt en daarbij het matchen op skills in plaats van cv’s.