Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

25 maart 2021 - HR Office

Generatie Y en Z betreden de komende jaren de arbeidsmarkt. Opgegroeid in het digitale tijdperk, zijn ze gewend razendsnel informatie op te zoeken. Met name generatie Z is opgegroeid met een smartphone in de hand. Een ‘ouderwetse’ e-mail sturen of een lang sollicitatieformulier invullen, past hier gewoonweg niet bij. Daarom kiezen steeds meer werkgevers voor een nieuwe sollicitatiemethode: solliciteren via WhatsApp!


8 maart 2021 - HRTech Redactie

Bij de Virtual HR innov & tech Day 2021 begon de dag met pitches van 8 jonge #HRTech spelers die streden om deze titel. De winnaar van dit jaar is JiGSO, een HR Analytics oplossing met een AI motor om Workforce Planning te verbeteren. De winnaars van voorgaande edities, Talmundo, Officient en MobieTrain, hebben ondertussen de scale-up fase bereikt en zijn daarmee bewezen successen geworden. Ook tussen de andere zeven deelnemers zitten interessante spelers...


4 maart 2021 - HRTech Redactie

De steeds veranderende coronamaatregelen vragen om een flinke dosis aanpassingsvermogen van organisaties en hun medewerkers. Thuiswerken wordt steeds normaler en veel processen worden inmiddels digitaal uitgevoerd. Maar hoe gaat dat bij het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers? Juist in onzekere tijden is het belangrijk om integere mensen in dienst te nemen en te houden. Want zelfs wanneer iedereen op afstand werkt, zijn het de mensen die bijdragen aan het succes van jouw organisatie.


22 februari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de zesde webinarweek van ZiPconomy en Werf& was er met 25 webinars weer veel inspiratie op te halen over de wereld van recruitment, zowel voor vaste medewerkers als voor inhuur van externen. Erinne Baarslag en Mark van Assema bespraken in hun tweegesprek een zestal prikkelende stellingen met een andere kijk op TTM, Total Talent Management.


18 februari 2021 - HRTech Redactie

Bedrijven, en met name de afdeling HR, zoekt zich gek naar talent. Talent dat hun bedrijf naar nieuwe hoogten stuwt, dat zorgt voor vooruitgang en uiteindelijk winst. In de meest competitieve taal wordt er zelfs gesproken over een war for talent, vooral omdat het geloof bestaat dat er een tekort is aan talent. Het tegenovergestelde is echter waar volgens Kevin Wheeler.


22 december 2020 - HRTech Redactie

De arbeidsmarkt heeft vanwege de pandemie noodgedwongen een metamorfose ondergaan. Externe (tijdelijke) werkenden worden minder snel aangenomen en bedrijven kijken eerder rond of er in de eigen gelederen geen vaardigheden zitten die van pas komen in een team of bij een project. Maar die interne zoektocht levert een hoop uitdagingen op, zo schrijft Kevin Wheeler van Future of Talent.


16 december 2020 - HRTech Redactie

Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…


10 december 2020 - HRTech Redactie

De Belgische VMS en Inhuurmarktplaats leverancier Connecting-Expertise wordt ondergebracht bij de Franse Pixid Group, waar ook ATS speler Carerix al onder valt. Daarmee worden de Total Talent Acquisition oplossingen van Pixid met kantoren in Frankrijk, Nederland en het VK verder uitgebreid naar België.


26 november 2020 - HRTech Redactie

8vance Matching Technologies, het Nederlands-Duitse AI-softwarebedrijf achter o.a. Jobliebe.nl, neemt het Hengelose bedrijf Gini-Recruit over. Met deze overname treedt ook Gini CEO, Bob van den Berg, toe tot het directieteam van 8vance. Gini-Recruit is een aanbieder van software voor recruitment marketing, applicant-tracking en talent coaching. 8vance heeft een slimme AI-matchtechnologie ontwikkeld die op basis van vaardigheden, competenties, ervaring en persoonlijkheid, autonoom kijkt in hoeverre mensen passen bij vacatures, projecten of bijvoorbeeld functiehuizen.


12 november 2020 - Talentsoft

De crisis heeft het spel voor HR veranderd. Het is nu nog belangrijker ervoor te zorgen dat elke nieuwe medewerker of interne kandidaat de beste match is voor een functie of intern project. Maar hoe? Tijdens de debinarweek van #HRTech Review presenteren Henry Wijngaarden en Rainier Gfeller hoe Talentsoft u kan helpen, met behulp van Talent Profile, Talent Marketplace en AI Matching-oplossingen.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


6 november 2020 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2020 gebruikt en hoe beoordeel jij deze? In welke recruitmenttechnologie ga je in 2021 investeren? Doe mee met het nieuwe onderzoek de Recruitment Tech Survey en ontvang een gratis online ticket voor het Recruitment Tech Event op donderdagmiddag 19 november 2020. Vul uiterlijk 12 november het onderzoek in om een gratis ticket te krijgen voor het event t.w.v. € 45,-.


2 november 2020 - HRTech Redactie

De deeleconomie en de bijbehorende platforms zoals Airbnb en Uber zorgen ook op de arbeidsmarkt voor grote veranderingen. Er ontstaan steeds meer platforms waar organisaties en medewerkers zelf actief kunnen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.


27 oktober 2020 - Validata

Door de COVID-19 pandemie staan we op de rand van een nieuwe economische crisis. Tijdens zo’n crisis wordt de kwetsbaarheid van financiële systemen sneller blootgelegd. Er kan een domino-effect ontstaan waarbij de problemen van een financiële instelling direct desastreuse gevolgen hebben voor andere spelers in de markt. Welke wet- en regelgeving zijn rond de mondiale crisis van 2008 ingevoerd? Om schadelijke situaties te voorkomen en consumenten te beschermen, heeft de Nederlandse overheid destijds verschillende maatregelen getroffen.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


5 oktober 2020 - HR Office

Veel MKB-ondernemers hebben ook nu in coronatijd moeite om geschikte kandidaten te vinden voor hun vacatures. De recruitment oplossingen van HROffice worden sinds vorige maand ook aangeboden aan MKB klanten van de ABN AMRO bank. Je kunt HROffice de eerste 3 maanden gratis uitproberen, wat vooral voor organisaties met een grote instroom een laagdrempelige manier is om het recruitment proces professioneel te besturen.


1 oktober 2020 - HRTech Redactie

De #HRTech wereld is weer een grid rijker met deze van IDC die de wereldspelers op Recruitment of ook wel Talent Acquisition (TA) gebied in een nieuw onderzoek op een rij hebben gezet. SmartRecruiters bestaat pas 10 jaar en is al bovenaan geëindigd. Wie hebben nog meer een moderne TA tool.


17 augustus 2020 - HRTech Redactie

De invloed van de Black Lives Mattter-beweging is ook doorgedrongen in de HRTech-wereld. Diep doorgedrongen zelfs, tot in de technische architectuur. Daar waren termen als ‘master’ en ‘slave’ tot voor kort gemeengoed, ook in onze kennisbank en trainingen. De hoogste tijd om daarmee te stoppen en over te stappen naar betere terminologie.


22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


4 juni 2020 - HRTech Redactie

Het HR Tech landschap is een gevarieerd landschap met technologie voor veel verschillende doeleinden. HR-managers kennen de grote spelers in dat landschap wel, maar op basis van data-netwerkanalyse kun je andere inzichten krijgen in welke technologieën het meest invloedrijk zijn. Op basis van zo’n analyse, deelde Adam David Mckinnon op MyHRFuture vier inzichten.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.