Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


4 juni 2020 - HRTech Redactie

Het HR Tech landschap is een gevarieerd landschap met technologie voor veel verschillende doeleinden. HR-managers kennen de grote spelers in dat landschap wel, maar op basis van data-netwerkanalyse kun je andere inzichten krijgen in welke technologieën het meest invloedrijk zijn. Op basis van zo’n analyse, deelde Adam David Mckinnon op MyHRFuture vier inzichten.


26 mei 2020 - HRTech Redactie

Het coronavirus heeft letterlijk de wereld op z'n kop gezet. Ook die van recruitment. Was selectie via video tot half maart nog iets om expats te werven, vandaag de dag zet 90% van de werkgevers en bureaus dit in. En net als dat we nu al spreken over meer thuiswerken na de coronacrisis, zal binnen recruitment de inzet van tooling ook blijvend zijn.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


5 mei 2020 - HRTech Redactie

Wat moeten flex ondernemers met alle recruitmentapps en de vele fancy HRTech tools? In dit interview met Mark van Assema, expert op het gebied van HR- en recruitmentsoftware, een vooruitblik op zijn aanwezigheid tijdens het FlexEvent op 22 september.


1 mei 2020 - HRTech Redactie

Na een interim editie van deze nieuwe Fosway Group 9-Grid in oktober kwam gisteren de definitieve versie uit. In deze grid staan de belangrijkste #HRTech spelers in het Talent Acquisition of Recruitment domein voor grote organisaties in Europa. We maken een vergelijking tussen de twee edities en zien een aantal interessante verschuivingen, zoals Greenhouse, Phenom en Beamery.


22 april 2020 - HRTech Redactie

Vanwege de coronacrisis heeft Recruitment Tech besloten om Demo_Day op 11 juni niet als offline, maar als online event door te laten gaan. Hiervoor wordt momenteel hard een virtuele beurs gebouwd, zodat je als bezoeker vanachter je pc of laptop toch het Demo_Day-gevoel krijgt.


9 april 2020 - Cloudwatch

In deze case vertelt Jochem ter Steege van Cloudwatch hoe ze voor arbeidsbemiddelaar Compagon de 'applicant of candidate experience' hebben verbetert. Met zo'n 170 nieuwe vacatures per maand voor al haar klanten is het meten van die ervaring van kandidaten een belangrijke bron van informatie om uiteindelijk ook de tevredenheid van de inhurende manager te vergroten.


19 maart 2020 - HRTech Redactie

Het is bij veel bedrijven een van de ondergeschoven kindjes binnen HR, het proces voor interne mobiliteit. Met een krappere arbeidsmarkt, een organisatie in transformatie én duurzame inzetbaarheid doelen heeft KPN dit proces tot één van vier HR pijlers benoemd.


16 maart 2020 - HRTech Redactie

Organisaties investeren met een apart recruitment team in het aantrekken van nieuwe medewerkers. Maar wat als die mensen weer snel en ontevreden vertrekken? Door een actief offboarding programma zorg je ervoor dat zij, zelfs als ze al weg zijn, kunnen blijven bijdragen aan kostenbesparingen.


13 maart 2020 - HRTech Redactie

GeneHRations, het netwerk van HR Tech entrepreneurs, heeft een samenwerking gesloten met Progreso. Zij ontwikkelen software waarmee bedrijven de opvolging van medewerkers efficiënter in kaart kunnen brengen.


12 maart 2020 - HRTech Redactie

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020 in Utrecht. Meld je nu gratis aan!


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?


11 februari 2020 - Juliette de Swarte

Koester werknemers met een lang dienstverband, maar laat ze wel regelmatig van functie wisselen. Dat is het advies van Tom Mom, hoogleraar strategische groei en realisatie aan de Erasmus University (RSM): “Medewerkers die lang in dezelfde organisatie werken én rouleren worden echte alleskunners. Ze maken het bedrijf innovatief en succesvol.”


7 februari 2020 - Mark Bassie

Vandaag deel 2 van het rondetafelgesprek met VMS leveranciers naar aanleiding van het nieuwe onderzoeksrapport over VMS systemen in Nederland en België. Daarin wordt veel gesproken over het samenkomen van recruitment voor vast en flex, ook wel Total Talent Acquisition genoemd, en de rol die het VMS versus het ATS hierin spelen.


6 februari 2020 - HRTech Redactie

Integraal Talent Beheer is niet moeilijk, maar om het voor elkaar te krijgen moet je wel in actie komen. Mark van Assema: “HR gaat het niet uit zichzelf doen, dus wij hebben een boodschap voor de directie.”


28 januari 2020 - Mark Bassie

Eens in de 3 jaar doen Flex-Beheer en The Flex Academy een onderzoek naar de markt van VMS spelers, Vendor Management Systemen voor de inhuur van externe medewerkers. De nieuwe editie van het rapport is nu beschikbaar. In november 2019 zijn drie leveranciers uitgenodigd om met elkaar te discussiëren over de toekomst van hun systemen in de snel veranderende arbeidsmarkt en de opkomst van Total Talent Acquisition en de link naar ATS. Vandaag deel 1 van die rondetafel.


17 december 2019 - HRTech Redactie

In slechts 2 maanden tijd heeft Jellow een koppeling met TheMatchBox gerealiseerd en kan daardoor kwalitatief beter de opdrachten van klanten matchen met de talentpool aan beschikbare freelancers. Een mooi voorbeeld van tooling voor 'recruitment vast' toegepast in tooling voor 'recruitment flex'.


5 december 2019 - HRTech Redactie

Dat HR en technologie uiteindelijk moet draaien om de eindgebruikers is met de aandacht voor de employee experience bij UNLEASH wel duidelijk. In Parijs presenteerde het ooit Nederlandse, nu wereldwijde, Unit4 haar nieuwe kijk op technologie. We spraken er met ceo Mike Ettling en met Tim Clauwaert, ceo van Intuo, onderdeel van Unit4.


26 november 2019 - HRTech Redactie

Van alle processen binnen HR waar je #HRTech voor kunt gebruiken, wordt AI, Artificial Intelligence, op dit moment het meeste ingezet in recruitment. Ook in andere HR processen, zoals L&D en Performance Management is al veel mogelijk met AI.


24 november 2019 - Tom van de Valk

Recruit Robin en Albert Heijn namen op het Recruitment Tech Event 2019 in de nieuwe Amsterdome hun onderscheidingen in ontvangst voor respectievelijk "Best Tooling" en "Best Case".


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.


14 november 2019 - HRTech Redactie

Afgelopen dinsdag bij het Insight #HRTech Review Community Diner is het eerste exemplaar van de whitepaper ‘De weg naar een Total Talent Acquisition Architecture’, geschreven door Mark van Assema, uitgereikt aan Ron Bosma, expert Total Talent Management en adviseur voor het white paper.