Nieuws


28 maart 2024

1 op 3 recruiters focust niet langer alleen op ervaring en cv


Bij de werving van nieuw talent kijken steeds minder bedrijven alleen naar de ervaringen van de kandidaat. Er komt steeds meer aandacht voor huidige en toekomstige vaardigheden en het leervermogen van de kandidaat, zo blijkt uit onderzoek van HireVue, een technologiebedrijf gespecialiseerd in werving en selectie.

Categorie: Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

Aan het onderzoek van HireVue werkten meer dan 6.000 recruiters uit de VS, het VK en Australië mee. Hiervan gaf 96 procent aan dat ze bij het nemen van wervingsbeslissingen naar zowel de huidige als de toekomstige vaardigheden van de kandidaat kijken. En naar het leervermogen van de kandidaat. Meer dan een derde vertrouwt niet langer alleen op de ervaringen uit het verleden en de informatie die op het cv staat.


Wanneer organisaties zich richten op vaardigheden kunnen ze hun behoefte aan bepaald talent sneller, nauwkeuriger en kosteneffectiever vervullen dan wanneer ze gebruikmaken van traditionele methoden (waarbij de focus ligt op ervaring en cv).

Technologie inzetten om kosten te besparen

Bijna de helft van de recruiters heeft te maken met bezuinigingen, zo blijkt uit het onderzoek. Dit betekent dat ze meer moeten doen met minder. Ze maken gebruik van technologie om hen te helpen. Met de inzet van AI en automatisering kunnen recruiters tijd en kosten besparen. Een derde ziet zijn budgetten voor technologie stijgen.

Goed proces om kandidaten binnen te halen

Wanneer je de juiste talenten hebt gevonden, is het ook zaak om ze daadwerkelijk binnen te krijgen en aan boord te houden. Aan het onderzoek van HireVue werkten ook 3.000 kandidaten mee. Veel van hen gaven aan dat ze een baanaanbod weigerden, vanwege omslachtige aanwervingsprocedures. Slechte communicatie was een probleem voor 62 procent en 46 procent worstelde met een gebrek aan transparantie in het wervingsproces.


Dit artikel is een verkorte vertaling van het artikel ‘HireVue: 1 in 3 recruiters focusing on skills over experience’ op de website van Unleash.

Deel dit artikel
Dit artikel is 154 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter