Nieuws


29 juni 2020 - HRTech Redactie

Dat de Blockchain revolutie zijn intrede zou maken in de HR leek een kwestie van tijd. Het Internet of Careers moet de definitieve doorbraak betekenen, en wellicht een permanente verandering van het HR landschap. Grote HRTech partijen als Unit4, Cornerstone, SAP, HireRight, Sumtotal en Upwork zijn al ingestapt.


2 juni 2020 - HRTech Redactie

High performance teams veroveren de werkvloer, ook buiten IT. HPT’s zijn multidisciplinaire teams die op basis van een beproefde aanpak specifiek zijn samengesteld om een bepaald doel te realiseren. In deze teams werken mensen met verschillende profielen en achtergronden. Snel resultaat is de drijvende kracht achter de populariteit van HPT's.


28 mei 2020 - HRTech Redactie

Welzijn is voor HR een heet onderwerp, zeker als verlengde van duurzame inzetbaarheid. Maar hoe kom je erachter hoe het echt met je medewerkers gaat, want een enquête of test invullen is te manipuleren. Wat nu eens als je gezichtsuitdrukkingen kan meten?


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


6 januari 2020 - HRTech Redactie

Een nieuw decennium is gestart. Een happy en techie nieuw jaar iedereen. Wij voorspellen een decennium waarin het technisch gezien eindelijk om de werkende mens, al het 'talent', zelf zal gaan draaien. Die accepteren namelijk steeds minder de ingewikkelde processen en tools die stafafdelingen, met name HR, hen 'opleggen'. Van P&O software naar TalentTech.


14 november 2019 - HRTech Redactie

Afgelopen dinsdag bij het Insight #HRTech Review Community Diner is het eerste exemplaar van de whitepaper ‘De weg naar een Total Talent Acquisition Architecture’, geschreven door Mark van Assema, uitgereikt aan Ron Bosma, expert Total Talent Management en adviseur voor het white paper.


29 augustus 2019 - HRTech Redactie

Naast zijn werk bij Deloitte heeft Josh Bersin nu een wereldwijde learning community opgezet voor HR professionals. Ook Maarten van Beek van ING is daar al te vinden. De site is direct breed ingestoken en zeker voor de grotere en internationale organisaties is hier veel relevante HR content te vinden en zijn er opleidingsprogramma's te volgen.


27 augustus 2019 - HRTech Redactie

Ondertussen is in de HR wereld het begrip Onboarding wel bekend. Een aantal grote #HRTech wereldspelers, twee daarvan zelfs uit Nederland, hebben dit fenomeen in ruim 5 jaar tijd naar grote hoogte weten te tillen. Hoe zit het eigenlijk met de tegenhanger Offboarding?


13 augustus 2019 - HRTech Redactie

Heb je meer werk dan tijd? Twijfel dan niet; neem mensen aan. Een goed team is dé factor van exponentiële groei. In dit boek van de redactie van Sprout worden ervaringen gedeeld van scale-ups en de HRTech tools die ze daarbij gebruikten. Dit boek staat vandaag 12 dagen keihard bovenaan in de Management Boek bestsellerlijst.


20 juli 2019 - HRTech Redactie

Natuurlijk gebruiken we zelf bij HRTech Review ook graag de nieuwste technologie. Vandaag lanceren we onze nieuwe chatbot "Nerdie", rechtsonder op de homepage. Die helpt je enerzijds de weg te wijzen op onze site, anderzijds dient hij ook ter inspiratie voor wat je tegenwoordig met moderne techniek relatief snel kunt bereiken.


27 juni 2019 - HRTech Redactie

De wereld van HRTech is behoorlijk omvangrijk, zelfs al in ons kleine landje. Met een community van HRTech Experts willen wij die wereld voor HR professionals transparanter maken. Woensdag 19 juni kwam een deel van die experts samen en werd de 'Insight' community gelanceerd. Een tool achter de website waar we nog beter kennis met elkaar kunnen delen om antwoorden te vinden voor HR. Dus als je een vraag hebt over HRTech, we helpen graag!


25 juni 2019 - HRTech Redactie

In onze serie over HRTech Taal deze keer in deel 6 meer over de AVG en GDPR. Iedereen heeft ondertussen wel gehoord van op zijn minst een van deze termen, maar wat is nu de impact op HR en vooral op HRTech. Een van de termen uit de GDPR is 'privacy by default' die je tevens dwingt om processen simpeler te maken.


11 juni 2019 - HRTech Redactie

In dit vijfde deel over terminologie in HRTech bespreken we verschillende vormen van robotisering en de impact ervan op HR. Dit zit vooral in 'de business' die HR ondersteunt, maar natuurlijk ook bij HR zelf.


6 juni 2019 - HRTech Redactie

Vandaag wordt tijdens de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 in Utrecht de tweede editie van de HRTech Arena gepresenteerd. Als je daar vandaag bent neem je een gratis poster met de Arena mee naar huis. Ben je daar niet dan kun je hem wel vanaf vandaag gratis downloaden.


21 mei 2019 - HRTech Redactie

In alle groepen gebruikers zie je het mobiele gebruik toenemen ten opzichte van laptops en desktops. Zeker in branches met werkers zonder eigen werkplek is het gebruik van mobiele apps heel hoog, ook de HRTech apps. Inmiddels zijn er al 4 smaken apps. En de HRTech aanbieders gebruiken lang niet allemaal de nieuwste technieken.


29 april 2019 - HRTech Redactie

Het woord 'Cloud' wordt tegenwoordig overal gebruikt. Maar wat betekent het nu eigenlijk en wat zijn de consequenties ervan als een systeem in de cloud staat. Hoef je dan als organisatie helemaal niets meer met IT te doen?


16 april 2019 - HRTech Redactie

De lijst met aanbieders op onze site is inmiddels al gegroeid tot 215 en de komende maanden komen er nog zeker 20 bij die al klaar staan. Ergernis nummer 1 voor een gebruiker is wel dat je overal weer opnieuw je gegevens opnieuw moet invoeren zoals je naam en email adres. Door koppelingen of 'interfaces' te gebruiken kun je dat voorkomen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk?