Nieuws


29 augustus 2019

Onbeperkt leren voor HR professionals in de Josh Bersin Academy


Naast zijn werk bij Deloitte heeft Josh Bersin nu een wereldwijde learning community opgezet voor HR professionals. Ook Maarten van Beek van ING is daar al te vinden. De site is direct breed ingestoken en zeker voor de grotere en internationale organisaties is hier veel relevante HR content te vinden en zijn er opleidingsprogramma's te volgen.

Categorie: UNLEASH, Learning & Development, Kennisbank, Bersin
Geschreven door: HRTech Redactie

BersinAcademyMaartenHet fenomeen Josh Bersin

We zullen niet snel bepaalde mensen tot guru benoemen, maar in het rijtje bekende namen als Ulrich en Gratton hoort Bersin (>780k connecties op LinkedIn), hoewel niet verbonden aan een universiteit, ondertussen wel thuis. Hij reist de hele wereld over om te spreken ontwikkelingen in Leiderschap, Learning & Developement, Recruitment, HR Tech en andere populaire HR thema's. Door zijn vele optredens bij allerlei HR events kan Bersin veel content verzamelen met de HR voorlopers die bij dat soort events spreken. Zo is ook de Nederlander Maarten van Beek, HR directeur van ING Benelux, op het platform te vinden.

Diverse programma's

Het platform is vooral een opleidingsplatform dus centraal staan de programma's. Op dit moment zijn de volgende programma's te volgen:

  • People as competitive advantage
  • Performance management reimagined
  • Wellbeing at work
  • The Agile learning organization
  • HR in the age of AI
  • The HR Tech workshop

Omdat het een wereldwijd platform is zijn de programma's geheel online te volgen. en worden ondersteund door een community waar deelnemers ook tussentijds met elkaar kunnen communiceren/leren.

Kennisbron voor HR

Naast opleiding programma's is het platform vooral ook een grote kennisbron voor HR. In het 'Resources' gedeelte vind je verdiepende artikelen en interviews met HR leiders, afgesloten met een aantal test vragen om te controleren of je de inhoud hebt begrepen. Alle content wordt zorgvuldig geselecteerd en het is zeker geen 'nieuws website' of blog (daarvoor kun je op Bersin's aparte blog terecht). Er zijn nu 149 'resources' met in de top 20 onderwerpen als:

  • Het Agile Manifesto (met een vraag als "A new member joins an Agile team from another company, and she is an expert at one particular organizational tool, which she’d like her new team to learn. The team already has an organizational tool. What are they likely to do?"
  • De waarde van OKR (Objectives and Key Results), de toekomst in performance management volgens Bersin
  • De Employee Roadmap
  • The HR Architect (met de visie van o.a. Alraune Chowdhury)

BersinAcademyResources

Lid worden van de Bersin Academy kan via een (behoorlijk) maandelijks abonnement. Het LMS dat gebruikt wordt is van Nomadic Learning dat voor zover bekend nog niet bij Nederlandse organisaties in gebruik is en dus nog niet in onze HRTech Arena staat. Daar staan wel vergelijkbare andere partijen met een uitgebreid, internationaal te gebruiken, LMS.

Josh Bersin is onder andere weer te zien in Parijs, bij UNLEASH World op 22 en 23 oktober. Je kunt kans maken op een gratis toegangskaart door een review van je eigen HRTech tool in te vullen of met korting een ticket te kopen.

UNLEASH_PA Epicentre of Work Revolution 728x90

Deel dit artikel
Dit artikel is 1144 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter