Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

23 juli 2024 - HRTech Redactie

Van de HR-professionals die bekend zijn met AI-tools, gebruikt 36 procent deze in hun dagelijkse werk. Dat blijkt uit onderzoek van IMK opleidingen. Van alle tools is ChatGPT het populairst. 


16 juli 2024 - HRTech Redactie

Chatbots worden steeds populairder binnen de HRtech. Deze digitale assistenten beloven processen te stroomlijnen, de employee experience te verbeteren en de kosten te verlagen. Maar voordat we direct massaal chatbottechologie gaan implementeren, is het belangrijk om na te denken over hoe deze tools worden geïntegreerd in de bredere organisatorische context.


25 juni 2024 - HRTech Redactie

Technologie voor talent intelligence helpt bedrijven datagestuurde beslissingen te nemen die hun talentstrategie ondersteunen. Deze vorm van HRtech zal de markt voor HRtech behoorlijk gaan veranderen, verwacht Josh Bersin.


13 juni 2024 - HRTech Redactie

AI en andere opkomende technologieën hebben een grote impact op de beroepsbevolking en de wereldwijde skills economy. Dit blijkt uit het ‘Impact AI: 2024 Workforce Skills Forecast’- onderzoek van ServiceNow en Pearson. Het onderzoek laat zien dat AI helpt bij het creëren van banen en zorgt voor meer vraag naar geschoold IT-personeel.


11 juni 2024 - HRTech Redactie

De taken van recruiters zijn door AI al flink veranderd en deze transitie zal nog wel even doorgaan. We kunnen ons niet voorstellen waar AI ons op recruitmentvlak zal brengen, maar dat het anders wordt is zeker. Dit is wat AI nu al mogelijk maakt.


28 mei 2024 - Crowe Foederer

In een serie workshops gaat Thomas Vos HRTech-expert en partner bij Crowe Foederer, in op de vraag hoe je de HRTech-volwassenheid van je organisatie kunt vergroten. We gingen alvast met Thomas in gesprek over dit onderwerp: “Technologie alleen is niet genoeg. Naast de tech-oplossingen zelf, zijn ook de processen, het team en de User Experience belangrijk.”


21 mei 2024 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie is hot. Een groot deel van de berichten op deze website gaat over AI. Maar er zijn HR-uitdagingen waar AI geen oplossing voor heeft. Hier blijft de menselijke expert nodig om een oplossing te vinden. 


20 mei 2024 - HRTech Redactie

Nederlandse CEO’s beschikken gemiddeld over minder digitale kennis dan collega’s uit andere landen. Een derde weet bijvoorbeeld niet waaraan hun digitaliseringsbudget het beste kan worden besteed. Maar dat weerhoudt Nederlandse CEO’s niet om met AI banen te vervangen en hun personeelsbestand te verminderen.


16 mei 2024 - Crowe Foederer

In de voortdurende reis naar volwassenheid in HR-technologie, bereiken sommige organisaties het tweede niveau, bekend als 'Basis op Orde', volgens het #HRTech Volwassenheidsmodel ontwikkeld door Crowe Foederer HR Services en HRTechReview. Dit niveau markeert een fase waarin organisaties de basisprocessen hebben gedigitaliseerd en een fundament hebben gelegd voor verdere optimalisatie en groei. We bekijken de kenmerken, uitdagingen en kansen van organisaties op dit niveau.


9 mei 2024 - HRTech Redactie

Om daadwerkelijk te kunnen profiteren van de voordelen van kunstmatige intelligentie, is het belangrijk dat mensen met technologie gaan samenwerken. Dat vereist een mentaliteitsverandering van het simpelweg gebruiken van technologie als hulpmiddel naar het samenwerken ermee als gelijkwaardige partner.


6 mei 2024 - HRTech Redactie

Non-profitorganisatie Future of Life Institute lanceerde onlangs de EU AI Act Compliance Checker. Met deze online tool kunnen organisaties controleren of zij of partners in hun keten voldoen aan de nieuwe EU wetgeving voor Artificial Intelligence (AI). 


2 mei 2024 - HRTech Redactie

Martijn Arets, platformexpert en auteur van o.a. ‘Platformrevolutie’, deelde de inzichten uit het onlangs gepubliceerde Rathenau rapport "Eigen ritme of algoritme? - Een verkenning van algoritmisch management voorbij de platformeconomie" met #HRTech Review.


29 april 2024 - HRTech Redactie

Dat ChatGPT het vakgebied van HR Development het komende decennium fundamenteel gaat veranderen, staat voor velen vast. Maar op dit moment zijn we qua adoptie van kunstmatige intelligentie wel nog in een beginstadium.


26 april 2024 - Headfirst Group

Binnen HeadFirst Group zijn we vorig jaar gestart met een belangrijk project achter de schermen: een volledig vernieuwde, digitale onboarding van professionals zodra ze voor onze opdrachtgevers beginnen te werken. In samenwerking met screeningplatform Victoria ID werken we aan een snellere en slimmere manier om screenings uit te voeren – een belangrijk, maar ook tijdsintensief, onderdeel van de onboarding. Gerjan Pranger, operationeel directeur bij HeadFirst Group: “Door het proces verder te digitaliseren, creëren we ruimte om persoonlijke aandacht te geven aan onze professionals en partners op de momenten dat het echt waarde toevoegt voor hen.”


22 april 2024 - HRTech Redactie

Visma YouServe heeft een nieuwe tool die HR-professionals ondersteuning biedt bij het naleven van actuele en complexe regelgeving.


18 april 2024 - HRTech Redactie

De beste HR-producten onderscheiden zich op vijf punten van de rest. Belangrijk daarbij zijn de gebruikerservaring, de mogelijkheid om analyses uit te voeren, maatwerk, integratiemogelijkheden en het niveau van innovatie.


16 april 2024 - HRTech Redactie

Wat zijn de voordelen van AI-gebruik bij onboarding en bijscholing? Een aantal tips voor organisaties die hun gebruik van technologie willen uitbreiden.


21 maart 2024 - HRTech Redactie

Iedereen heeft het tegenwoordig over kunstmatige intelligentie. Ook HR kan er niet langer omheen. Maar waar het vaak nog aan ontbreekt is een echte visie. Leveranciers van HRtech zullen hier een grote impact op hebben.


14 maart 2024 - HRTech Redactie

De werknemerservaring is een belangrijk onderwerp voor HR. In de HR-technologie zijn echter veel elementen van de werknemerservaring niet consistent. De grootste uitdaging voor HR om impact te hebben op de organisatie is dan ook standaardisatie, stelt Fosway. 


12 maart 2024 - HRTech Redactie

Workday wil met de overname van HiredScore hun aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit uitbreiden.


7 maart 2024 - HRTech Redactie

AI maakt volledig geautomatiseerde leerplatforms mogelijk. Hierdoor wordt het ‘inhoudsprobleem’ van trainingen opgelost.


4 maart 2024 - HRTech Redactie

Naarmate werkgevers steeds meer AI-systemen implementeren, komt er ook steeds meer jargon bij, van ‘machine learning’ tot ‘black box’. In dit artikel de vijf belangrijkste AI-begrippen die je moet kennen als HR-professional.


1 maart 2024 - HRTech Redactie

Volgens het "Hype Cycle"-rapport van Gartner zal 60% van de bedrijfsorganisaties in 2025 AI toepassen voor HR-technologie. Hoe kijken HRtech-leiders aan tegen die voorspelling?


29 februari 2024 - HRTech Redactie

Met de komst van kunstmatige intelligentie krijgen HR-afdelingen de kans hun werkwijzen drastisch te verbeteren, processen te stroomlijnen en de employee experience te optimaliseren. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zal AI het menselijke gedeelte van HR niet vervangen. AI zal HR-professionals slechts ondersteunen in bepaalde werkzaamheden. Dit geeft hen de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan andere taken, zoals talentontwikkeling en strategisch plannen. 


12 februari 2024 - Mark van Assema

Het is één van de meest optimistische verhalen over AI die ik in tijden gehoord heb. Christian Kromme koppelt de technologische revolutie aan de ontwikkeling van de mens. In de toekomst die hij schetst draait het weer om het individu en hoe dat samenwerkt in een fluïde omgeving als een zwerm vogels. Alleen voor de recruiter heeft hij geen goed nieuws.