Nieuws


Pagina 1 van 3  >  >>

21 maart 2024 - HRTech Redactie

Iedereen heeft het tegenwoordig over kunstmatige intelligentie. Ook HR kan er niet langer omheen. Maar waar het vaak nog aan ontbreekt is een echte visie. Leveranciers van HRtech zullen hier een grote impact op hebben.


14 maart 2024 - HRTech Redactie

De werknemerservaring is een belangrijk onderwerp voor HR. In de HR-technologie zijn echter veel elementen van de werknemerservaring niet consistent. De grootste uitdaging voor HR om impact te hebben op de organisatie is dan ook standaardisatie, stelt Fosway. 


12 maart 2024 - HRTech Redactie

Workday wil met de overname van HiredScore hun aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit uitbreiden.


7 maart 2024 - HRTech Redactie

AI maakt volledig geautomatiseerde leerplatforms mogelijk. Hierdoor wordt het ‘inhoudsprobleem’ van trainingen opgelost.


4 maart 2024 - HRTech Redactie

Naarmate werkgevers steeds meer AI-systemen implementeren, komt er ook steeds meer jargon bij, van ‘machine learning’ tot ‘black box’. In dit artikel de vijf belangrijkste AI-begrippen die je moet kennen als HR-professional.


1 maart 2024 - HRTech Redactie

Volgens het "Hype Cycle"-rapport van Gartner zal 60% van de bedrijfsorganisaties in 2025 AI toepassen voor HR-technologie. Hoe kijken HRtech-leiders aan tegen die voorspelling?


29 februari 2024 - HRTech Redactie

Met de komst van kunstmatige intelligentie krijgen HR-afdelingen de kans hun werkwijzen drastisch te verbeteren, processen te stroomlijnen en de employee experience te optimaliseren. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zal AI het menselijke gedeelte van HR niet vervangen. AI zal HR-professionals slechts ondersteunen in bepaalde werkzaamheden. Dit geeft hen de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan andere taken, zoals talentontwikkeling en strategisch plannen. 


12 februari 2024 - Mark van Assema

Het is één van de meest optimistische verhalen over AI die ik in tijden gehoord heb. Christian Kromme koppelt de technologische revolutie aan de ontwikkeling van de mens. In de toekomst die hij schetst draait het weer om het individu en hoe dat samenwerkt in een fluïde omgeving als een zwerm vogels. Alleen voor de recruiter heeft hij geen goed nieuws.


8 februari 2024 - HRTech Redactie

Leidinggevenden en werknemers zijn het erover eens dat AI veel mogelijkheden biedt voor verandering, maar er is weinig vertrouwen dat het op een verantwoordelijke manier gebruikt zal worden. Werknemers zijn nog hier sceptischer over dan hun leidinggevenden. Dat blijkt uit een onderzoek van Workday, leverancier van cloud applicaties voor finance en human resources.


6 februari 2024 - HRTech Redactie

HR-technologie gaat over meer dan alleen werknemers en kunstmatige intelligentie is overhyped. Aan het woord in Cédric Cops, hoofd van Mediahuis Ventures, een organisatie die investeert in start-ups in edtech (education technology) en HRtech. In een interview met UNLEASH praat hij over de stand van zaken op het gebied van HRtech.


30 januari 2024 - HRTech Redactie

HR-tech-guru Josh Bersin heeft een aantal cruciale ontwikkelingen benoemd die werk aan de winkel betekenen voor HR. Wij lichten een aantal van zijn voorspellingen voor 2024 uit.


26 januari 2024 - HRTech Redactie

Onlangs heeft het kabinet haar visie op generatieve AI gepresenteerd. Ambitie is om Nederland koploper te laten zijn in Europa op het gebied van veilige en verantwoorde generatieve AI-toepassingen. En dat biedt kansen voor aanbieders van HRtech.


7 december 2023 - GITP

Columnist van Governance Update Anthon van der Horst van GITP stelde ChatGPT de vraag of intern toezicht nog wel toekomst heeft. Hij kreeg een evenwichtig antwoord met als conclusie: intern toezicht is over het algemeen essentieel.


28 november 2023 - Kyden (voorheen Kirkman)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is volgens Rick Ottenhoff van Kyden (voorheen Kirkman Company) geen verplichting, maar een kans om onze wereld een stukje beter te maken. In dit artikel legt hij uit hoe technologie daarbij kan helpen. “Laten we data verzamelen, analyseren en gebruiken om duurzame technologieën en innovaties te ontwikkelen”. 


23 november 2023 - HRTech Redactie

Wat zegt de Amerikaanse lijst met Top HR Technology Products of the Year over de trends en ontwikkelingen in de markt van #HRTech? Dit jaar blijkt - niet verrassend - generatieve AI een grote stempel te drukken. Daarnaast zijn er ook meer tools gericht op skills en talentmanagement. 


20 november 2023 - HRTech Redactie

De wereld om ons heen is constant in verandering, waardoor ook personeelsstrategieën de hele tijd aangepast moeten worden. Dit vraagt om #HRtech investeringen op andere gebieden en om een andere, meer langetermijnaanpak. De tijd van pleisters plakken is voorbij. Dit blijkt uit het HR Technology Market Report 2023 van Unleash en Unit4.


13 november 2023 - HRTech Redactie

Veel werkenden beschouwen het gebruiken van HR tech-tools als tijdverspilling, blijkt uit een onderzoek door employee experience platform Applaud.  Maar in deze krappe arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich geen gebruikersonvriendelijke systemen en gefrustreerde gebruikers permitteren. Hoe moet het dan wel?


6 november 2023 - HRTech Redactie

AI en tech bieden innovatieve oplossingen voor stressmanagement op het werk, beweert het Amerikaanse Human Resource Executive. Auteur Florentin Lenoir noemt een paar tools en strategieën die hierbij helpen. 


28 september 2023 - HRTech Redactie

Twee keer per jaar bundelen ZiPconomy en Werf& de krachten voor de Webinar Week. Tussen maandagochtend 2 oktober en vrijdagmiddag 6 oktober 2023 praten experts je in 25 gratis webinars weer helemaal bij over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van flex en recruitment. Met daarin uiteraard ook de nodige aandacht voor #HRtech.


3 augustus 2023 - HRTech Redactie

Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer staat het thema data centraal.


6 juli 2023 - Eline Vink

Op 19 juni vond de 5e editie van de Remote Working Summit plaats in het Mediamuseum voor Beeld & Geluid in Hilversum. Met een bomvol programma met 10 keynote sessies, 25 seminars en 7 debatten was er veel aandacht voor ‘de nieuwe werkmix’. Wat zijn de trends die we moeten volgen en hoe ziet de toekomst van werken op afstand eruit?


29 juni 2023 - HRTech Redactie

Volgens HRtech-goeroe Josh Bersin gaat AI ons helpen om opnieuw uit te vinden wat #HRtech doet. “En dit nieuwe tijdperk van HRtech zal nuttiger, belangrijker en meer geïntegreerd zijn dan ooit tevoren.”


26 juni 2023 - Crowe Foederer

Door de tech-volwassenheid in bedrijven toe te laten nemen kan HR zich weer bezighouden met waar het ooit voor bedoeld was: mensen. Bram Krijnen, Crowe Foederer: “Veel van onze klanten willen naar een hoger volwassenheidsniveau op HR-gebied maar worstelen erg met de vraag ‘Hoe doe ik dat?’.” Alleen een tech-oplossing aanschaffen is in ieder geval niet het antwoord.


6 juni 2023 - HRTech Redactie

Het management van Nederlandse mkb-bedrijven is optimistischer over de mogelijkheden van AI-tools, zoals ChatGPT, voor HR in vergelijking met hun collega’s in andere Europese landen. Dat blijkt uit een recente survey van HR-softwarebedrijf Personio.


4 mei 2023 - Flowsparks

Met single sign-on software (SSO) kunnen eindgebruikers één keer inloggen, waarna ze automatisch toegang hebben tot meerdere applicaties en resources in het netwerk. Wanneer je single sign-on gebruikt om accounts te koppelen, hoeft de eindgebruiker slechts één wachtwoord te onthouden. Hoe werkt dat dan voor e-learning? Christophe Jacobs, Chief Customer Success Officer bij Flowsparks, legt het uit in deze blog.