Nieuws


18 april 2024

De 5 kenmerken van een Top HR Product


De beste HR-producten onderscheiden zich op vijf punten van de rest. Belangrijk daarbij zijn de gebruikerservaring, de mogelijkheid om analyses uit te voeren, maatwerk, integratiemogelijkheden en het niveau van innovatie.

Categorie: Techniek algemeen
Geschreven door: HRTech Redactie

Wat kenmerkt top HR-producten? Ieder jaar organiseert Human Resource Executive de verkiezing van Top HR Products of the Year. Steve Boese, één van de juryleden, vertelt welke kenmerken de top HR-producten onderscheiden van de overige HRtech-oplossingen.

Overtuigende gebruikerservaring

Het eerste belangrijke punt is een overtuigende gebruikerservaring. HR-tools moeten een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface hebben die complexe taken vereenvoudigt. Een overzichtelijke interface waar gebruikers gemakkelijk door kunnen navigeren, verkort de trainingstijd en stimuleert de acceptatie onder gebruikers.

Analyses en rapportage

HR moet kunnen aantonen wat de impact is van haar acties en initiatieven. Daarvoor zijn data onmisbaar. Geavanceerde analysemogelijkheden stellen HR in staat de impact van haar initiatieven op de bedrijfsresultaten te meten. Bovendien helpen deze mogelijkheden bij de besluitvorming en het identificeren van trends. Duidelijke en aanpasbare rapporten maken de communicatie tussen afdelingen makkelijker en ondersteunen de strategische planning.

Maatwerk, personalisatie en flexibiliteit

Iedere organisatie is uniek. Om de HRtech goed aan te laten sluiten bij de specifieke behoeften van verschillende organisaties, moet de technologie aan te passen zijn. Dit leidt tot een hogere gebruikerstevredenheid en adoptie. Daarnaast zorgt de mogelijkheid tot personalisatie ervoor dat individuen de interface, de menu’s en lay-out kunnen aanpassen om de ervaring zich eigen te maken en aantrekkelijker en productiever in gebruik te maken.

Effectieve integratiemogelijkheden

Het is van cruciaal belang dat integratie van elke HRtech-oplossing met bestaande systemen en platforms eenvoudig is, zodat de HRtech effectief kan worden toegepast. Integratiemogelijkheden maken gegevensuitwisseling tussen verschillende (en meestal externe) systemen mogelijk, waardoor processen worden gestroomlijnd. Bovendien is dubbele invoer van gegevens veel minder nodig en wordt de gegevensconsistentie gewaarborgd. Effectieve en nauwkeurige integratie maakt ook snellere toegang tot informatie mogelijk, waardoor het makkelijker wordt om besluiten te nemen.

Opmerkelijk niveau van innovatie

Tot slot is een topproduct uniek in vergelijking met het bestaande aanbod op de markt. Introduceert de HRtech nieuwe functies, functionaliteiten of benaderingen die nog niet eerder zijn gezien? Innovatie houdt vaak in dat er nieuwe ideeën of concepten worden aangevoerd om bestaande problemen op nieuwe manieren op te lossen.

Dit artikel is een verkorte vertaling van het artikel The 5 characteristics of a Top HR Product op de website van Human Resource Executive.

Deel dit artikel
Dit artikel is 77 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter