Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

3 november 2021 - Cornerstone

Cornerstone OnDemand, Inc. heeft een nieuw logo en heeft gelijk de release aangekondigd van zijn nieuwste innovatie, Cornerstone Xplor. Het is een cruciale component in de visie van het bedrijf op een nieuw system of work, en maakt persoonlijke groei mogelijk door een volledig geïntegreerd en hypergepersonaliseerd traject van leren, ontwikkeling van vaardigheden, groei en loopbaanmobiliteit te faciliteren.


28 oktober 2021 - HRTech Redactie

Het Nederlandse Eelloo, een assessment tools leverancier en partner van HRTech Review, wordt overgenomen door de Zweedse Assessio Group, die al sinds 1954 actief is in de assessment markt. Hiermee versterkt de groep na een eerdere overname in Nederland in 2019 haar positie op de Noord-Europese assessment markt.


18 oktober 2021 - Juliette de Swarte

Maak ‘leren’ voor je werknemers net zo leuk en moeiteloos als Netflixen.

“We moeten ‘leren’ en ‘werken’ niet meer los van elkaar zien, maar ‘het leren’ verankeren in alles wat we doen. Het moet net zo moeiteloos gaan als Netflixen of even scrollen door de Facebook tijdlijn,” zegt Michel Geurts, van Cornerstone. 


5 oktober 2021 - HRTech Redactie

Op dinsdag 28 september vond ons seminar Skills & Assessments plaats. Wij geloven dat Skills management de Haarlemmer Olie gaat zijn voor alle HR processen. Dus kijk de presentaties van HRTech Review zelf, van Cloudwatch, Cammio, Cornerstone OnDemand en Kirman Company terug en je bent weer up to date!


17 september 2021 - HRTech Redactie

Een nieuwe samenwerking in #HRTech land: GITP voegt de science based video assessments van Neurolytics toe aan de assessmentsprogramma’s voor pre-selectie, selectie en ontwikkeling.


14 september 2021 - HRTech Redactie

Hulp nodig bij interne projecten? Of heb je zin om eens op andere afdelingen van de organisatie rond te kijken? Unilever is een van de bedrijven die gebruikmaakt van een 'talent marketplace' genaamd U-Work, een HR-tool waarbij interne mobiliteit, samenwerken en talentontwikkeling extra makkelijk wordt.


22 juli 2021 - AG5

AG5 legt het uit: Skills taxonomie is het meten van vaardigheden. Een belangrijke taak, omdat skills – oftewel vaardigheden – voor een groot deel het DNA bepalen van elke werkgever, van elke werknemer en zelfs voor elk bedrijf. Vaardigheden zijn geen eigenschappen en ook geen kenmerken. Ze zijn meetbaar, tastbaar en herleidbaar en hiermee kan iemand bepaalde taken uitvoeren. En dan moeten we de vaardigheden op de juiste manier inzetten, voor ons personeel en ons bedrijf. We moeten begrijpen hoe goed iets kan worden gedaan en wie dit het best kan doen.


28 april 2021 - HRTech Redactie

Het landschap met recruitment technologie is nog veel uitgebreider dan alleen de basis tools die we in onze HRTech Arena hebben. Recruitment Tech deed in Nederland onderzoek naar de meest gewaardeerde recruitment tools en stelde deze top 35 samen. Een goede inspiratiebron voor wie de "recruitment tech stack" wil herzien.


11 maart 2021 - HRTech Redactie

Wat zijn juiste vragen aan medewerkers? En hoe verkrijg je meer inzicht uit de antwoorden die deelnemers invullen? Wat is het het hoe en waarom van de keuze? Wat is het echte onderliggende verhaal? Of blijft dat onder het wateroppervlak schuil gaan?


8 maart 2021 - HRTech Redactie

Bij de Virtual HR innov & tech Day 2021 begon de dag met pitches van 8 jonge #HRTech spelers die streden om deze titel. De winnaar van dit jaar is JiGSO, een HR Analytics oplossing met een AI motor om Workforce Planning te verbeteren. De winnaars van voorgaande edities, Talmundo, Officient en MobieTrain, hebben ondertussen de scale-up fase bereikt en zijn daarmee bewezen successen geworden. Ook tussen de andere zeven deelnemers zitten interessante spelers...


16 februari 2021 - Melle Vroom

Een verslag van #HRTech expert Melle Vroom van dit event over anders, echt agile, organiseren en niet over HR, maar over RH: Resources for Humans. Werk is er voor mensen, en niet andersom. Bij dit online event nemen medeoprichter van eelloo Matthijs Verburg en middagvoorzitter Ruud Veltenaar ons mee met diverse live interviews, video’s en een reflectie en key note presentatie van Ruud Veltenaar zelf.


11 februari 2021 - HRTech Redactie

De stappen om skills de vervanger van cv's te laten worden zijn steeds zichtbaarder. Zo ook in de Gig Economy, of kluseconomie, waar freelancers hun diensten, en skills, via online platformen aanbieden. Tijdens het event 'skills in de kluseconomie', georganiseerd door Martijn Arets, auteur van het boek Platformrevolutie, zien we onder andere hoe UWV, TNO en Rabobank samenwerken in het creëren van een generieke 'skills taxonomie' en zelfs een 'skills ontologie'.


14 januari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek 2020 nam Jaap Jan van Assen ons mee in de eelloo technologie en waarom deze zo geschikt is voor agile werken. eelloo adviseert om werk rond het talent en de skills van mensen te organiseren, zodat iedereen maximaal waarde kan leveren. De eelloo technologie helpt hierbij: niet alleen om de mens centraal te stellen, maar ook om goed inzicht en overzicht op de agile organisatie te krijgen. Een bijzonder actuele manier van werken met passende software en daarom een aanrader om dit debinar terug te kijken. 


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


12 oktober 2020 - Cornerstone

De langverwachte "toekomst van werk" kwam onverwachts begin 2020. Werkgevers voltooiden jaren van verwachte digitale transformatie in slechts een paar korte weken. Veel medewerkers werkten voor het eerst volledig op afstand en we zagen uit de eerste hand het belang van de skills van de toekomst. Een uitgebreid onderzoek door Cornertstone.


24 september 2020 - HRTech Redactie

In deze extra uitdagende tijden heeft de Nederlandse HR Tech startup Neurolytics van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 250 duizend euro ontvangen voor het verder ontwikkelen van zijn AI video oplossing voor HR en recruitment. En is het bedrijf samenwerkingen gestart met onder andere PricewaterhouseCoopers (PwC) en het Ministerie van Defensie.


1 september 2020 - HRTech Redactie

Het jaarlijkse partner- en klantenevent van Cornerstone heet Convergence. Dit jaar wordt het een speciale 'Unbound' versie, die op 3 continenten tegelijk, 2 dagen achter elkaar, 16 en 17 september, maar helemaal gratis te volgen is. Na de recente overname van Saba is er dit jaar extra veel productnieuws te zien met de nieuwste Talent Management oplossingen.


11 augustus 2020 - HRTech Redactie

Te gast voor het webinar kanaal bij Effectory deelt Wendy van Ierschot, één van Nederlands bekendste #HRTech investeerders en vaste gast bij UNLEASH, haar visie op hoe leiders aan talent ontwikkelen voor hun organisatie. Want "Je beste talent is weg als je niets doet!"


22 juni 2020 - HRTech Redactie

Helaas niet naar Parijs, maar we waren er toch bij, Club Talentsoft op 16 juni jongstleden. Het jaarlijkse event voor klanten, partners en andere geïnteresseerden werd geheel digitaal ondersteund met een handig platform, waar je ook nu nog steeds terecht kunt. We geven een aantal hoogtepunten vanuit Nederlands oogpunt en zoeken uit hoe de nieuwste overname van Crafty past in de toekomstvisie van Talentsoft.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


4 juni 2020 - HRTech Redactie

Het HR Tech landschap is een gevarieerd landschap met technologie voor veel verschillende doeleinden. HR-managers kennen de grote spelers in dat landschap wel, maar op basis van data-netwerkanalyse kun je andere inzichten krijgen in welke technologieën het meest invloedrijk zijn. Op basis van zo’n analyse, deelde Adam David Mckinnon op MyHRFuture vier inzichten.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


20 mei 2020 - eelloo

Opstarten en doorwerken tijdens de coronacrisis. Hoe doen we dat gezond, productief en verantwoord? Hoe kunnen we slim om covid-19 heen werken? De NSvP heeft in samenwerking met eelloo (Siebren Houtman), Ton Wilthagen (Universiteit Tilburg) alvast 65 innovatieve en werkbare oplossingen in beeld gebracht gekoppeld aan een beroepenmonitor.


12 maart 2020 - HRTech Redactie

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020 in Utrecht. Meld je nu gratis aan!


9 maart 2020 - HRTech Redactie

Het kan nu toch wel gezegd worden; de 'war for talent' is echt begonnen. Er is nu een zeer krappe arbeidsmarkt, met historische lage werkloosheidscijfers en hoge vacature volumes. En wie niet zo van oorlog is zoekt de oplossing niet buiten, maar binnen. Volgens onderzoek van onder andere IG verschuift de focus naar het behouden van talent, maar hoe?