Nieuws


28 oktober 2021

Overname Eelloo door Zweedse e-assessmentspecialist Assessio


Het Nederlandse Eelloo, een assessment tools leverancier en partner van HRTech Review, wordt overgenomen door de Zweedse Assessio Group, die al sinds 1954 actief is in de assessment markt. Hiermee versterkt de groep na een eerdere overname in Nederland in 2019 haar positie op de Noord-Europese assessment markt.

Categorie: Assessments & Matching, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Champagne_eelloo_Assessio

Assessio, de Scandinavische marktleider in e-assessments, is gespecialiseerd in ‘open-minded recruitment’: digitale HR-tools, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en arbeidspsychologie, die bedrijven in staat stellen op een meer inclusieve en niet-discriminerende manier te werven.

"Met de overname van Eelloo zet de Assessio Group haar volgende stap om het grootste e-assessmentbedrijf van Noord-Europa te worden. De strategische combinatie van bedrijven in de Assessio Group is een integraal onderdeel van ons groeitraject. Met Eelloo voegen we een unieke softwareoplossing toe die werkt vanuit het werknemersperspectief", aldus Pär Cederholm, CEO en partner bij de Assessio Group. (op de foto in het midden, met rechts Matthijs Verburg en links Siebren Houtman, oprichters van eelloo)

Europees e-assessment marktleiderschap

Het in Zweden opgerichte Assessio ontwikkelt al meer dan 65 jaar technologie en arbeidspsychologische onderzoekstools en assessments. In 2019 nam de Nederlandse software-investeerder Main Capital Partners, gespecialiseerd in SaaS-bedrijven, een meerderheidsaandeel in Assessio. Hierbij had Main een duidelijk doel voor ogen: Assessio te ondersteunen bij haar groeiambitie om de grootste aanbieder van digitale werving en talentmanagement van Europa te worden. In datzelfde jaar nam Assessio ook de Nederlandse e-assessment aanbieder HFMtalentindex over. Eelloo werkt momenteel voor grote opdrachtgevers waaronder KLM, Randstad en de Belastingdienst en heeft een omzet van 4,51 miljoen euro. Samen met Eelloo heeft de Assessio Group nu meer dan 1.300 klanten wereldwijd met een bruto omzet van ruim 21 miljoen euro.

Zero talent waste

De overname past binnen Assessio's visie ‘zero talent waste’, waarbij zij organisaties in  staat stelt om inclusiever te werven met behulp van data en psychometrische onderzoeken. "Werkgevers moeten meegroeien met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij helpen onze klanten om digitaal, accuraat en efficiënt om te gaan met talent, in lijn met wat de wetenschap en de technologie te bieden hebben", aldus Cederholm.

Hij vervolgt: "Dankzij de kandidaatgerichte technologie van Eelloo zijn wij de enige groep in Scandinavië en in Nederland die gedurende de hele HR-cyclus datagedreven oplossingen kan bieden op het gebied van matching, talent management en coaching. De oplossingen die Eelloo biedt, vormen een direct antwoord op de toenemende vraag die wij zagen bij onze klanten."

"Deze krachtenbundeling met Assessio maakt het mogelijk om verder te groeien en onze impact binnen en buiten Nederland te versterken. Samen hebben we de slagkracht om de arbeidsmarkt te vernieuwen. De ‘zero talent waste’ visie van Assessio sluit perfect aan bij onze eigen ambities om de mens centraal te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar talenten optimaal kan inzetten", aldus Siebren Houtman en Matthijs Verburg, directeuren bij en ondernemers achter Eelloo.

Zij vervolgen: "Om een brede klantengroep internationaal te kunnen bedienen met innovatieve platforms, is dit voor ons een cruciale stap. Onze klanten zullen in de toekomst zeker de voordelen ondervinden van deze samenwerking."

Over de Assessio Group

Assessio is het leidende e-assessmentbedrijf van Scandinavië, gespecialiseerd in digitale HR-oplossingen voor recruitment en talent management. Door middel van tests en tools verschaft Assessio data-gedreven inzichten aan klanten over huidige en potentiële medewerkers. De tools van Assessio zijn beschikbaar in zo’n 30 verschillende talen en worden gebruikt door organisaties over de hele wereld.

Over Eelloo

Eelloo biedt al meer dan 30 jaar (e)assessment oplossingen in Nederland. Als toonaangevend bedrijf in innovatie, biedt Eelloo disruptieve oplossingen voor werving, selectie, talent management en arbeidsmarkt matching. Eelloo streeft naar een arbeidsmarkt waar mensen centraal staan en de kans krijgen om te participeren.

Deel dit artikel
Dit artikel is 694 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter