Nieuws


14 juli 2022

Detacheerder Building Heroes wint DW innovatie in selectie award


Detacheerder Building Heroes heeft de Digitaal Werven innovatie in selectie award gewonnen. Het bedrijf won de award omdat het bij de werving met behulp van data allereerst focust op het talent en het potentieel van kandidaten, en niet op opleiding of werkervaring.

Categorie: Recruitment, Assessments & Matching, Talent Marketplace
Geschreven door: HRTech Redactie

giorgio-trovato-_XTY6lD8jgM-unsplash

Detacheerder Building Heroes is de winnaar van de Digitaal Werven-award voor de beste innovatie in selectie.

Deze jaarlijks toegekende award beoordeelt innovaties op het vlak van werving en selectie op vier punten:

·       Innovatieve karakter
·       Wetenschappelijke onderbouwing van de gebruikte methodiek
·       Verbetering van de diversiteit en inclusiviteit van de selectie
·       Rendement

Volgens de jury is de grote verdienste van winnaar Building Heroes dat deze detacheerder allereerst kijkt naar talent en vervolgens opleidingen, trainingen en coaching aanbiedt om dit talent optimaal te laten floreren. Ook het rendement van 60% minder uitval gedurende het traineeship vond de jury erg indrukwekkend.
 

Kandidaten matchen met breinprofielen

Building Heroes matcht professionals in de bouwsector met werkgevers en andersom. De detacheerder maakt daarbij gebruik van data om te kijken of er gemene delers te vinden zijn in goede presteerders. Dat maakt het een lerende organisatie. Als kandidaten moeite hebben met bepaalde onderdelen, worden ze bovendien niet meteen afgeserveerd. De detacheerder bekijkt in dat geval of dit te herleiden is uit de ‘breinprofielen’ en of ze kandidaten daar dan actief op kunnen coachen. Voor dit proces werkt Building Heroes samen met BrainFirst, leverancier van ‘brain based assessment games’.

Een prachtig voorbeeld, volgens organisator Bas van de Haterd, was dat van een trainee die erg introvert was en graag uitvoerder wilde worden. “Gewoonlijk zijn uitvoerders extraverte mensen. Maar op basis van zijn breinprofiel zag Building Heroes dat hij dat hartstikke goed moest kunnen, dus dat doet hij nu naar grote tevredenheid.”
 

Genomineerden Digitaal Werven Award

Building Heroes nam het op tegen drie andere genomineerden. De andere genomineerden waren:
·       AS Watson met open hiring
·       PricewaterhouseCoopers met Neurolytics
·       VGZ trainees met BrainsFirst

Innovatie bij selectie

Van de Haterd: “Ik was dit jaar erg onder de indruk van de diversiteit van de cases. Van het gebruik van gezichtsexpressies tot open hiring, waarbij in alle gevallen heel goed wordt nagedacht over waarvoor men het doet. Innovatie kan zoals bij open hiring van AS Watson ook zijn dat organisaties ophouden om dingen te vragen die niet relevant zijn. Maar ook het gebruik van nieuwe technologie met veel potentieel in een pilot, zoals bij PwC. Met zo’n pilot kun je als organisatie leren wat die technologie kan betekenen, in plaats van deze meteen toe te passen zonder dat je goed weet of ze wel werkt.”
 

Technologie die past bij situatie

“Een groot verschil tussen de genomineerden en wat ik in de bredere markt zie, is hoe goed het onderzoek gedaan wordt naar de technologie die men nodig heeft voor de situatie. Een tool die kijkt naar potentieel is voor trainees veel belangrijker, terwijl de echte motivatie voor de baan bij professionals veel belangrijker is. Ik hoor in de markt momenteel veel over gevallen waarin een (pre) selectietool faalt, en bijna altijd is er dan niet goed nagedacht over wat men eigenlijk zoekt.”

Verschillende voorkeuren bij verschillende juryleden

De zeer divers samengestelde jury was onder de indruk van elk van de genomineerden. En bij alle vier de genomineerden was er ook een jurylid dat vond dat de desbetreffende organisatie de award zou moeten winnen. Van de Haterd: “Als organisator, en geen lid van de jury, vond ik het erg mooi om te zien dat verschillende juryleden hele verschillende voorkeuren hadden. Daarom hebben we een diverse jury, die elk de accenten en belangen van de vier criteria, innovatief, rendement, diversiteit en wetenschappelijke onderbouwing, net iets anders wegen.”
 


Bekijk de uitreiking van de Award door jurylid Aaltje Vincent aan Building Heroes directielid Maaike Arns.
 


Digitaal-Werven Event

Op 6 oktober 2022 vindt het Digitaal-Werven Event The Candidate Journey plaats bij Inn Style in Maarssen (Utrecht). Bekijk het hele programma en schrijf je in.

Deel dit artikel
Dit artikel is 598 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter