Nieuws


14 juli 2022

HeadFirst Group neemt Belgisch HR-techbedrijf ProUnity over


Overname van het inhuurplatform of VMS ProUnity uit ons Recruitment Flex domein past in de internationale groeistrategie van de HeadFirst Group.

Categorie: Recruitment, Assessments & Matching, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Management_HeadFirst_X_ProUnity.png

HeadFirst Group neemt het Belgische HRTech bedrijf ProUnity over. Het platform, waarmee organisaties externe medewerkers kunnen vinden én beheren, behoudt zijn naam en managementteam.

Door de overname verdrievoudigt HeadFirst Group haar bestaande business in België en verwerft zo een prominente plek tussen de grote dienstverleners op inhuurgebied.

HR Platform

ProUnity is op de Belgische markt actief als Managed Service Provider (MSP), met een eigen marktplaats en Vendor Management System (VMS). Met dit gecombineerde aanbod helpt het organisaties snel en efficiënt externe medewerkers te vinden en te beheren via één platform. Door de toevoeging van ProUnity aan HeadFirst Group, verbreedt de Nederlandse groep haar HR-techportfolio, dat al bestaat uit het eigen inhuurplatform Select en samenwerkingen met externe VMS-partners. Zo vergroot de groep de flexibiliteit in oplossingen voor haar opdrachtgevers. ProUnity behoudt zijn naam en managementteam.

David Muyldermans, founding partner bij ProUnity, is verheugd over de samenwerking met HeadFirst Group: “Na onze snelle groei komt deze nieuwe stap samen met HeadFirst Group op het juiste moment voor ons team, onze klanten en onze partners. ProUnity werkt al voor grote en internationale bedrijven en we zien hun vraag toenemen. Nu kunnen wij hen een nog krachtiger antwoord bieden. We maken elkaar sterker en zullen met respect voor ieders identiteit verder openbloeien, als mensen en als organisaties.”

“ProUnity is een innovatief techbedrijf, een digital native platformorganisatie, met gevoel voor persoonlijke aanpak" zegt Marion van Happen, CEO bij HeadFirst Group. "Dat heeft ze twee jaar op rij een Deloitte Technology Fast 50 award opgeleverd. HeadFirst Group is van origine een HR-dienstverlener, die nu juist de kanteling maakt naar platformorganisatie. De perfecte balans tussen tech en touch is essentieel in onze dienstverlening en branche. ProUnity zal hierin een versneller zijn.”

Internationalisering

ProUnity bedient ruim veertig opdrachtgevers, grotendeels grote profit-bedrijven en Belgische organisaties in het publieke domein. HeadFirst Group heeft al sinds 2016 een Belgische vestiging. Met de toevoeging van ProUnity verdrievoudigt ze haar bestaande business in België. Met deze schaalgrootte kan HeadFirst Group opdrachtgevers internationaal nog beter bedienen, wat past bij haar verder reikende strategie richting een internationale platformorganisatie. Van Happen: “Ook op dat vlak past ProUnity goed binnen onze groep. Zoals we nu met onze Nederlandse opdrachtgevers meegroeien naar het buitenland, beogen we dit ook met Belgische opdrachtgevers. Door bovenal waarde toe te voegen in het organiseren van talent op deze schaarse arbeidsmarkt. Door slim gebruik van platforms, met een internationaal aanbod van professionals - op locatie, remote en hybride - waarbij de grenzen door corona letterlijk en figuurlijk zijn vervaagd.”

Foto: Han Kolff, Cristian Ciuperca, Marion Van Happen, David Muyldermans en Simone Groeneveld

Deel dit artikel
Dit artikel is 519 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter