Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

6 juli 2021 - Kirkman Company

In een serie vlogs nemen verschillende consultants uit de HR praktijk van Kirkman Company je mee in waar zij denken dat zaken beter kunnen in het HR tech werkveld. In dit artikel delen we 3 van hun tegelwijsheden, inclusief een aantal concrete tips voor het verbeteren van een HR IT implementatie. 


25 juni 2021 - HRTech Redactie

Vroeger waren computers 100% DEI proof, want camera's en AI bestonden nog niet, dus het maakte totaal niet uit wie een computer gebruikte. De snelle technologische ontwikkelingen waren vaak een vooruitgang, maar er zijn ook problemen bij gekomen. Nu software steeds slimmer wordt is het extra belangrijk dat iedereen die software ontwikkeld zich bewust is van de eigen vooroordelen.


27 mei 2021 - HRTech Redactie

Op 11 mei vond ons seminar over Privacy en HRTech plaats. Een aantal sprekers deelden hun expertise en gingen met elkaar en de deelnemers in gesprek. We vroegen ook naar de stand van zaken bij HR, en het blijkt dat de meeste organisaties toch flinke stappen hebben gezet. Worden we hier in Nederland/Europa ook de privacy kampioen van de wereld?


19 mei 2021 - HRTech Redactie

Cloudwatch & VroomHR, beiden specialist op het gebied van HR Transformatie en Digital HR, bundelen hun krachten en gaan per direct samen verder. De nieuwe organisatie telt ruim 50 werkenden, waaronder een breed team aan HR-consultants op het gebied van HR-transformatie, procesverbetering, architectuur en softwareselectie. We spraken beide partners over deze fusie.


18 mei 2021 - HRTech Redactie

Een van de snelst groeiende bedrijven in de HR Tech-wereld is Hopin. Het bedrijf dat een virtuele events platform biedt, werd in 2019 opgericht en telt inmiddels honderden werkenden. Website Unleash nam een kijkje in de keuken bij dit wonderlijke bedrijf.


3 mei 2021 - Niels de Boer

COVID-19 heeft de wereld veranderd en we zullen lange tijd niet meer zien wat wij als normaal beschouwen, als dat al ooit gebeurt. Terwijl sommige landen zich aan het herstellen zijn, kampen andere nog steeds met toenemende gevallen. Bedrijven moesten omschakelen, vaak zonder enige voorbereiding, om hun werknemers veilig te houden én de business te laten doordraaien. Hoe heeft het coronavirus de rol van HR veranderd? En hoe kan HR concreet waarde blijven toevoegen in een wereld na COVID-19?


2 april 2021 - HRTech Redactie

Allerlei overheden kregen door corona en alle steunmaatregelen opeens veel werk op hun bordje erbij. Het was alle hands aan dek en er werd veel hulp aangenomen en ingehuurd. Maar niet alleen mensen, ook robots. Het invoeren van allerlei TOZO en NOW formulieren kan met de hand gedaan, maar ook geautomatiseerd worden door software robots. Een nieuwe dimensie voor de HR Strategische PersoneelsPlanning.


22 februari 2021 - HRTech Redactie

Tijdens de zesde webinarweek van ZiPconomy en Werf& was er met 25 webinars weer veel inspiratie op te halen over de wereld van recruitment, zowel voor vaste medewerkers als voor inhuur van externen. Erinne Baarslag en Mark van Assema bespraken in hun tweegesprek een zestal prikkelende stellingen met een andere kijk op TTM, Total Talent Management.


2 februari 2021 - HRTech Redactie

HR-specialisten hebben er de afgelopen jaren veel mogelijkheden bijgekregen wat betreft technologie. Nieuwe software voor talentenwerving, planning en talentontwikkeling: de keuzes zijn eindeloos. Maar wie geen goede strategie heeft voor deze technologie, loopt het risico te verdrinken in het moeras der innovaties.


21 januari 2021 - HRTech Redactie

In de 25 jaar dat VroomHR passende HR-technologie voor klanten selecteert, is duidelijk geworden dat klanten vaak overweldigd worden door het grote aanbod van aanbieders en leveranciers. Om die reden heeft Vroom de VroomHR selectietool ontwikkeld: een handige applicatie waarin alle kennis en vooral de resultaten uit alle selectietrajecten van de afgelopen jaren overzichtelijk wordt aangeboden.


12 januari 2021 - HRTech Redactie

We hebben er bij #HRTech Review regelmatig over geschreven: het gaat bij die HRTech wel over de voordelen voor het bedrijf en de werkenden zelf, maar zonder goede implementatie haal je die voordelen nooit. Hoe ga je immers profiteren van die technologie als niemand goed weet hoe het te gebruiken? In dit artikel geven we drie tips hoe dat veranderproces het best gaat.


4 januari 2021 - Juliette de Swarte

Wat hebben alle succesvolle mensen gemeen? Ze zijn nieuwsgierig. En nieuwsgierige mensen zijn meer betrokken, gemotiveerd om te veranderen en ze halen meer voldoening uit hun werk. Maar zit nieuwsgierigheid in iedereen? ‘Zeker,’ zegt Joost van Deursen oprichter van Curiosity Change Drives (CCD) “Maar soms moet het wel weer aangewakkerd worden.”


28 december 2020 - HRTech Redactie

HRTech is hot: elke dag groeit het aantal organisaties dat investeert in de digitalisering. HR processen worden efficiënter, flexibeler en op maat ingericht. Wel vragen deze trajecten om grote financiële investeringen. Kun je die op termijn wel terugverdienen? Ofwel, wegen de kosten uiteindelijk op tegen de baten? #HRTech Review ging op onderzoek uit in een sessie met de Rumbold community.


21 december 2020 - HRTech Redactie

2020 is een jaar wat we niet snel zullen vergeten. Covid-19 verlamt de wereld en geeft tegelijkertijd een boost aan digitale transities. Organisaties moeten zich opnieuw uitvinden om hun bestaansrecht te behouden. HR had het er druk mee dit jaar. In dit artikel vind je de best gelezen HRTech artikelen op onze website, zoals tips voor werken op afstand, interne mobiliteit opnieuw uitvinden, de juiste tool selecteren en HRTech initiatieven in tijden van Corona. Veel leesplezier!


16 december 2020 - HRTech Redactie

Slechts 0,3 seconden (!). Dat is hoe lang dit Belgisch algoritme erover doet om iemands soft skills te beoordelen. Het lijkt genoeg om geen goede kandidaten meer te laten lopen. De interesse van Amazon is in elk geval al gewekt…


7 december 2020 - HRTech Redactie

Alle HRTech aanbieders opgelet. In januari verschijnt de volgende editie van de #HRTech Arena. Als jouw organisatie of tool er nog niet tussen staat en je bent wel aanbieder van HRTech software, dan kan je je nu nog aanmelden. In 2021 prijkt dan ook jouw logo in het speelveld van HRTech aanbieders.


3 december 2020 - HRTech Redactie

Er was volop Talent Marketplace Tooling te zien tijdens de debinarweek van #HRTech Review met 17 webinars van HRTech software en consultancy aanbieders, inclusief een paneldiscussie over de potentie van talent marktplaatsen. Kijk hier de debinars van deze partijen terug.


19 november 2020 - HRTech Redactie

‘Hoeveel vakantiedagen heb ik nog?’, ‘Wat zijn de regels rond ziekteverlof?’ Ook in HR nemen chatbots steeds meer van dit soort vragen over. Dat scheelt tijd én frustraties van lang wachten op het antwoord op een simpele vraag. Serge Peeters, Director HR Services & Operations bij Proximus, bouwde voor het Belgische telecombedrijf één van de meest uitgebreide HR-chatbots van de Benelux.


6 november 2020 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2020 gebruikt en hoe beoordeel jij deze? In welke recruitmenttechnologie ga je in 2021 investeren? Doe mee met het nieuwe onderzoek de Recruitment Tech Survey en ontvang een gratis online ticket voor het Recruitment Tech Event op donderdagmiddag 19 november 2020. Vul uiterlijk 12 november het onderzoek in om een gratis ticket te krijgen voor het event t.w.v. € 45,-.


22 oktober 2020 - HRTech Redactie

En waarom partnership altijd belangrijker is dan prijs... Het moge duidelijk zijn dat het vakgebied Human Resources stevig in beweging is en er de afgelopen jaren binnen HR enorm veel gebeurd is op het gebied van digitalisering. In alle sectoren investeren HR en talentmanagers om aan de stijgende verwachtingen van hun medewerkers te voldoen en ze tegelijkertijd in staat te stellen om slimmer en plezieriger (op afstand) aan hun doelen en carrières te werken.


21 oktober 2020 - HRTech Redactie

Als er een ding is waar de meeste HR managers inmiddels wel van overtuigd zijn, is het dat technologie de toekomst heeft in onze sector. Om ervoor te zorgen dat we tools, software en technologie naadloos inpassen in de dagelijkse gang van zaken en dat iedereen er snel aan went, zijn er Digital Adoption Solutions (DAS).


15 oktober 2020 - HRTech Redactie

Consultday heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van HR en IT. De sourcing van de HR-administratie en/of payroll is een vraagstuk waar veel organisaties zoekende in zijn. Daarbij is de informatievoorziening over het algemeen gefocust op de voordelen van outsourcing. Daarom onderzoeken wij in dit 2e artikel juist de voordelen van de insourcing/het behoud van HR Operations.


27 augustus 2020 - Bonte Bij

De keuze voor het beste e-HRM systeem vraagt inzicht in de eigen (HR-) organisatie, strategie en visie. Er is inzicht nodig in de behoefte van de mensen in de organisatie en kennis over de (technologische) mogelijkheden. En dan de fundamentele keuze bij systeemselectie: kiezen voor een allround systeem of kiezen voor een mix van een basissysteem met daaraan gekoppelde expertsystemen.


13 augustus 2020 - Bonte Bij

Een modern e-HRM systeem geeft een organisatie de juiste ondersteuning om ambitieuze HR-doelen als ‘werkplezier’ en ‘de juiste persoon op de juiste plek’ te behalen. Belangrijk is de manier waarop je de verandering die zo’n systeem moet brengen, vorm gaat geven. In dit artikel geeft Jon de Vries van Bonte Bij een reeks tips rondom managen van verwachtingen, de projectinrichting en de leiderschapsstijl van de projectmanager.


4 augustus 2020 - HRTech Redactie

Zeggen dat technologie de wereld heeft veranderd is een understatement. De impact van de digitale ontwikkeling op onze economie, op de arbeidsmarkt en ons dagelijks leven is onnoemelijk groot. Toch zijn er veel organisaties die nog niet echt optimaal profiteren van de kansen die een digitale transformatie biedt, blijkt uit een artikel door McKinsey.