Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

7 mei 2024 - HRTech Redactie

57% van de organisaties gaven in het State of IT-onderzoek van Spiceworks aan plannen te hebben om AI-oplossingen te implementeren. Cybersecurity-experts vinden de adoptie van AI in bedrijven interessant, maar ook zorgwekkend.


2 april 2024 - HRTech Redactie

De versnelde ontwikkelingen op het vlak van AI bieden kansen en leveren uitdagingen op. Wat is de  noodzaak van flexibel en snel kunnen up- en re-skillen? 


2 januari 2024 - Cornerstone

Wat kan AI doen voor jouw HR-organisatie? Cornerstone legt uit.


11 december 2023 - HRTech Redactie

Microsoft heeft een grote nieuwe feature in Viva aangekondigd: skills. Skills voor Viva is een open systeem, en zal volgens Josh Bersin de #HRTech markt flink opschudden. De Skills engine is namelijk ook een leersysteem gebaseerd op skills, een employee development platform en een interne mobiliteitstool die lijkt op een talent marketplace.


20 november 2023 - HRTech Redactie

De wereld om ons heen is constant in verandering, waardoor ook personeelsstrategieën de hele tijd aangepast moeten worden. Dit vraagt om #HRtech investeringen op andere gebieden en om een andere, meer langetermijnaanpak. De tijd van pleisters plakken is voorbij. Dit blijkt uit het HR Technology Market Report 2023 van Unleash en Unit4.


28 september 2023 - HRTech Redactie

Twee keer per jaar bundelen ZiPconomy en Werf& de krachten voor de Webinar Week. Tussen maandagochtend 2 oktober en vrijdagmiddag 6 oktober 2023 praten experts je in 25 gratis webinars weer helemaal bij over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van flex en recruitment. Met daarin uiteraard ook de nodige aandacht voor #HRtech.


7 september 2023 - Juliette de Swarte

Altijd al willen weten hoe jouw HR-afdeling scoort op digitale volwassenheid? Samen met Crowe Foederer onderzochten we wat er nodig is om als HR te groeien in tech-volwassenheid. Én ook: hoe ver zijn organisaties in Nederland op weg om dat te bereiken?


15 augustus 2023 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie verovert de wereld in hoog tempo. Door de komst van Chat GPT en andere toegepaste AI-modellen zijn de mogelijkheden van het gebruik van AI ook weer bij HR onder de aandacht gebracht. Een van de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie op HR-vlak is coaching gebaseerd op AI. Dit artikel van de Academy to Innovate HR gaat hier dieper op in.


18 juli 2023 - GITP

Wat is de invloed van een programma als ChatGPT op selectie en assessment? Kan een sollicitatie- of motivatiebrief nog als betrouwbaar beschouwd worden? Daarover gaat deze blog van Lolle Schakel, senior data scientist bij GITP.


26 juni 2023 - Crowe Foederer

Door de tech-volwassenheid in bedrijven toe te laten nemen kan HR zich weer bezighouden met waar het ooit voor bedoeld was: mensen. Bram Krijnen, Crowe Foederer: “Veel van onze klanten willen naar een hoger volwassenheidsniveau op HR-gebied maar worstelen erg met de vraag ‘Hoe doe ik dat?’.” Alleen een tech-oplossing aanschaffen is in ieder geval niet het antwoord.


14 juni 2023 - HRTech Redactie

Op initiatief van Crowe Foederer HR Tech Services en #HRTech Review start deze week een onderzoek naar de volwassenheid van Nederlandse organisaties in het gebruik van HR-technologie.


14 juni 2023 - Mark van Assema

Zelfs bij de kleinste MKB bedrijven wordt tegenwoordig al #HRTech gebruikt, weliswaar dan meestal via de salarisadministratie van de accountant. Grote, internationale organisaties hebben vaak tientallen HR-tools in gebruik. Maar meer tools is vaak niet beter. Het zou moeten gaan over de gebruikerstevredenheid. Tools die niet gekoppeld zijn, andere user experience geven en slecht beheerd worden, geven geen tevreden gebruikers. Tijd voor een #HRTech volwassenheidsmodel.


17 april 2023 - Crowe Foederer

Hoe richt je de HR-Cyclus het beste in voor jouw organisatie? Kies je voor standaardisatie of personalisatie? Sanne van Hoeij en Boy Mansvelders, beide HR Technology Consultant bij Crowe Foederer, delen hun inzichten hierover.


31 maart 2023 - Crowe Foederer

In een kleine organisatie kunnen veel HR-taken prima handmatig uitgevoerd worden. Maar als de organisatie groeit, moet je HR-processen slimmer gaan organiseren. Digitalisering helpt daarbij. Een inkijkje in een organisatie waar HR door razendsnelle groei ook razendsnel moest professionaliseren.


23 maart 2023 - Joost de Zeeuw

Op de eerste ‘fysieke’ Trend Day werden de uitkomsten van de Recruitment Tech Survey 2023 en de 35 meest gewaardeerde recruitment tech leveranciers, de RT35 genaamd, bekendgemaakt. #HRTech-expert Joost de Zeeuw nam deel aan deze bijeenkomst op 13 maart in Utrecht. Een verslag.


21 februari 2023 - HRTech Redactie

Hoe maak je een succes van de software voor workforce- en roosterplanning in jouw organisatie? Rocco Agterberg, oprichter van Planbizz, heeft daar wel een antwoord op: “Het gaat over zo veel meer dan ‘een rooster maken’, het gaat over het bereiken van je ambities.”


1 februari 2023 - Juliette de Swarte

De HR-businesspartner bestaat al een tijd. Maar gezien de steeds hogere eisen die gesteld worden aan de HR-afdeling om waarde toe te voegen aan de business, wordt deze rol belangrijker dan ooit. Data-analyse en technologie zijn essentieel in de ondersteuning van dit proces, zeggen Thomas Vos en Bram Krijnen van Crowe Foederer. “Óók het mkb heeft behoefte aan specialistische kennis van HR Technology.”


27 december 2022 - HRTech Redactie

Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om even te reflecteren. Wat waren de populairste artikelen op #HRTech Review in 2022? Vooral de 'best practices' deden het erg goed, zo blijkt uit deze top 10.


5 december 2022 - HRTech Redactie

In negen interessante webinars lieten onze sprekers in de HRTechReview Webinarweek 2022 de mogelijkheden zien van HR Technologie. Ziehier een terugblik, met een heleboel bruikbare ‘takeaways’.


17 oktober 2022 - HRTech Redactie

“HRTech is zowel de hamer als de zaag voor HR-professionals. Het is het instrument waarmee je jouw werk kunt uitvoeren", aldus hoofdredacteur en HRTech-expert Mark van Assema. In aanloop naar de HRTech Webinarweek (7 -11 november), vertelt  hij hoe ‘tech’ het leven van HR-professionals niet alleen leuker, maar ook gemakkelijker kan maken. HRTech-organisaties geven tijdens de webinarweek hun visie op actuele HR-thema's en vertellen over hun oplossingen voor HR-uitdagingen.


19 september 2022 - HRTech Redactie

#HRTech-expert Joost de Zeeuw kreeg van de Politie de opdracht om de vacaturedienstverlening wendbaarder te maken. Geen geringe opgave bij zo’n complexe en grote organisatie en in een maatschappij die niet stilstaat. Hoe heeft hij dit aangepakt?


1 september 2022 - HRTech Redactie

Ieder jaar brengt Gartner de ontwikkeling in kaart van innovaties binnen #HRTech. De Gartner Hype Cycle geeft een indicatie van de marktfase waarin deze technologie zich bevindt. Elke Hype Cycle onderscheidt daarbij zes fasen van ontwikkeling, die elke technologische innovatie doorloopt. Dit is wat er opvalt in de Hype Cycle 2022 voor HCM-Technologie.


15 augustus 2022 - HRTech Redactie

De gebruikerservaring van werkenden – ook wel employee experience genoemd – wordt steeds belangrijker in de implementatie van human capital management (HCM)-systemen. Dat blijkt uit een onderzoek dat HR-expert Josh Bersin de afgelopen twee jaar uitvoerde. In een artikel op zijn website geeft hij meer inzicht in de bevindingen van zijn onderzoek.


2 augustus 2022 - HRTech Redactie

In mei startte professionele dienstverlener Ernst & Young (EY) een samenwerking met IT-bedrijf IBM om samen een financieel Center Of Excellence (COE) op te richten. Al snel besloten ze om ook samen een talent-COE toe te voegen, om organisaties te ondersteunen bij de digitale transformatie van hun mensen.


22 februari 2022 - HRTech Redactie

Aan HRTech-tools geen gebrek, voor elk probleem lijkt er vandaag de dag een tech-oplossing. Maar veel organisaties lopen tegen problemen aan bij het implementeren van deze technologie, waardoor de projecten uiteindelijk falen.