Nieuws


2 juli 2020 - Vroom HR

HR afdelingen draaien overuren in deze crisistijden. De omzet valt terug, medewerkers proberen thuis te werken, aandeelhouders willen kosten besparen, teams willen samenwerken en managers pushen op resultaat. En dat terwijl medewerkers zich niet kunnen focussen. Zij leggen de prioriteit bij het gezin of willen juist nu investeren in hun kennisontwikkeling.


8 juni 2020 - HRTech Redactie

Het is misschien niet de eerste groep waar je aan denkt als je op zoek bent naar HR advies / consultancy, maar accountants spelen een steeds grotere rol in deze markt, vooral voor het MKB. En aangezien het MKB de grootste werkgeversgroep van Nederland is hebben we ook accountants toegevoegd aan onze consultancy gids.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


19 mei 2020 - HR Office

Een vraag die door corona opeens heel actueel is: hoe ziet online recruitment er in de toekomst uit? De toekomst bleek dichterbij dan we dachten. Een overzicht van technologische ontwikkelingen die de recruitmentwereld naar een online tijdperk zullen loodsen. 


7 mei 2020 - HRTech Redactie

Bij het hele bedrijfsleven is het besef inmiddels ingedaald dat technologie een impuls kan geven aan bepaalde bedrijfsprocessen. Om te zorgen dat men niet achteropraakt bij de concurrentie, worden er in het wilde weg software oplossingen aangekocht als ze maar met een goed verhaal komen. Het gevolg is een wildgroei aan software en juist het verminderen van efficiëntie door HRTech. Hoe zorg je er volgens Harvard Business Review als bedrijf voor dat HRTech wél werkt?


30 april 2020 - Aralt van Oosten

We schreven er in het verleden al meermaals over dat de dagelijkse werkzaamheden op de personeels- en salarisadministratie zou veranderen. Maar hoe staat het hier nu mee? Is er nu veel veranderd op deze afdelingen en wat staat er nog te gebeuren de komende jaren?


24 april 2020 - HRTech Redactie

Het zijn bizarre tijden, met heel vervelende situaties. Er gaan bedrijven omvallen en mensen in geldnood komen, zeker zelfstandigen. En toch blijkt dan hoe goed mensen zijn in Omdenken, en andere gaan helpen. In dit blog de #HR(Tech) partijen die meer doen dan alleen hun dienstverlening op peil houden. Ze gaan anderen helpen, vooral in de zorg en anderen non-profit. Misschien met lange termijn een commerciële insteek, maar nu vooral door hard te werken en hun software vaak gratis aan te bieden.


20 april 2020 - Juliette de Swarte

Gaat corona onze manier werken voor altijd veranderen? Neelie Verlinden denkt van wel. Ze schrijft over trends in talentontwikkeling op haar eigen platform Digital HR-Tech en is hoofd Content bij Talentsoft. “In deze tijd ontdekken we pas echt waar onze prioriteiten liggen.” zegt ze in dit interview.


9 april 2020 - Cloudwatch

In deze case vertelt Jochem ter Steege van Cloudwatch hoe ze voor arbeidsbemiddelaar Compagon de 'applicant of candidate experience' hebben verbetert. Met zo'n 170 nieuwe vacatures per maand voor al haar klanten is het meten van die ervaring van kandidaten een belangrijke bron van informatie om uiteindelijk ook de tevredenheid van de inhurende manager te vergroten.


2 april 2020 - HRTech Redactie

Nu steeds meer mensen gedwongen worden om thuis te werken, wordt het belangrijker voor bedrijven om hun vergaderingen, bijeenkomsten en besprekingen te digitaliseren. Waar het niet meer mogelijk is om even bij een collega langs te lopen, zijn directe communicatiekanalen noodzakelijker dan ooit. Hoe kan deze manier van communiceren het best worden toegepast?


5 maart 2020 - HRTech Redactie

2020 is aangebroken, het laatste jaar van de meerjarenplannen van de meeste organisaties. Tijd voor nieuwe plannen dus. Waar moet je aan denken? Wat speelt er? Om organisaties te voorzien van een flinke dosis inspiratie trapte Frisse Blikken eind januari het jaar af met het evenement ‘What’s Next?!’ Hier een kleine terugblik op dat event en de uitreiking van de Fresh Award voor het beste klantproject van Frisse Blikken.


27 februari 2020 - HRTech Redactie

Persoonlijke ontwikkeling wordt steeds meer erkend als basis onder het werkzame leven en 'op cursus gaan' is (bijna) geen 'moetje' meer. Dat komt omdat opleiden steeds persoonlijker wordt gemaakt en minder een organisatorische noodzaak. Hoe je de learning experience in een agile omgeving smart inricht leer je dan weer bij Next Learning op 9 april.


20 februari 2020 - HRTech Redactie

Voor wie het nog niet in de gaten heeft, het gaat snel met de technologische vooruitgang. In het boek "Wie niet tech is, is gezien" geeft Martijn Vet op de belangrijkste zes technologieën van dit moment een soort ‘for dummies’ uitleg. Wij plotten deze op toepassingen binnen het HR domein en bepalen zo of HR professionals het boek ook zouden moeten lezen (spoiler; ja natuurlijk!)


18 februari 2020 - eelloo

Wie bewuste loopbaankeuzes maakt, werkt met meer plezier en betrokkenheid. In deze klantcase lees je hoe KLM samen met eelloo loopbaanoriëntatie mogelijk maakt voor de cabin crew: 10.000 mannen en vrouwen voor wie vliegen een way of life is.


13 februari 2020 - Ron Bosma

Als onderdeel van de nieuwe HR strategie heeft Stork de afgelopen jaren wereldwijd succesvol SAP SuccessFactors  geïmplementeerd. Tijdens het jaarlijkse congres ‘Connect to Innovate’ georganiseerd door SAP en VNSG (Vereniging van Nederlandse SAP gebruikers) heeft Igor Vermeulen, Group Vice President HR, de aanpak en ‘lessons learned’ toegelicht.


30 januari 2020 - Kirkman Company

Als basisvoorwaarde stellen HR-sourcingspecialisten Joëlla Menken en Ewold Drent van Kirkman Company: ‘Analyseer eerst je eigen organisatie, en bedenk dan hoe en wat je zelf doet, wat je kunt uitbesteden of hoe en met wie je gaat samenwerken.’Bestuurders verwachten van HR een andere rol, blijkt uit de HR Benchmark 2019 van Visma | Raet. Met meer focus op duurzame inzetbaarheid, strategie en workforce management. Kan HR deze slag maken door ruimte te creëren met het uitbesteden van taken en technologische oplossingen?


23 december 2019 - HRTech Redactie

Bij Onboard.Amsterdam zagen we onder andere de onboarding implementatie bij Euler Hermes. Serhat Kakçi vertelt hoe het onboarding project in Noord-Europa uitgroeit tot een wereldwijde succescase en inspireert voor het digitaliseren van andere ‘employee life changing events’.


9 december 2019 - HRTech Redactie

Het team van HR Praktijk en HR Academy maakt sinds eind augustus iedere 2 weken een podcast serie over verschillende onderwerpen voor HR. En omdat voor HR de technologische hulpmiddelen steeds belangrijker worden komen er ook interessante voorbeelden met #HRTech voorbij. En deze week in Podcast #8 Mark van Assema over #HRTech Review.


21 november 2019 - HRTech Redactie

Besides AI, Machine Learning and Analytics the top of the line buzzword at the UNLEASH World event in Paris was ‘Employee Experience’. Not only did we see the most start-ups in this area of HRTech, also established companies like Talentsoft can help customers like Linedata with a fully digital employee experience.