Nieuws


2 januari 2024

De kracht van AI in HR-tech


Wat kan AI doen voor jouw HR-organisatie? Cornerstone legt uit.

Categorie: HRTech implementeren
Geschreven door: Cornerstone

35b38416db00dc343b51193f1e0ef67adbc649d2-7113x4747.jpgNet als de populaire tekenfilmserie The Jetsons uit de jaren '60 al voorspelde, zien we kunstmatige intelligentie, oftewel artificial intelligence (AI), en machineleren tegenwoordig overal terug in ons dagelijkse leven, vooral op de werkplek. We rijden (nog) niet in vliegende auto's die eruitzien als UFO's, maar er is wel een duidelijke trend richting automatisering, met name in de wereld van HR-tech.

Ingenieurs passen AI toe om efficiëntere manieren voor codering te vinden. Financieel planners gebruiken nieuwe computerprogramma's om de toekomst beter te voorspellen. We stappen steeds meer over van de papieren processen van gisteren op digitale varianten, waardoor bedrijven ondanks economische onzekerheden nauwkeuriger langetermijnvisies kunnen realiseren.

Door deze transformatie is er een urgente behoefte ontstaan om mensen van de juiste tools te voorzien zodat ze wendbaarder worden. Het werk ontwikkelt zich en er ontstaan nieuwe vaardigheden, waardoor organisaties de ontwikkeling van hun mensen voorop moeten zetten. Volgens het rapport Future of Jobs (de toekomst van onze banen) van het World Economic Forum voor 2023 wil meer dan 85% van alle organisaties in de komende vijf jaar meer nieuwe technologieën invoeren en bijna de helft (44%) van de vaardigheden van individuele medewerkers moet worden aangepast.

Begrijpen hoe AI-gestuurde technologie de werkplek snel kan veranderen is nu belangrijker dan ooit tevoren. Bedrijven moeten AI gaan gebruiken voor de bijscholing van hun personeel en — nog belangrijker — een cultuur van continu leren creëren waarin medewerkers doeltreffend kunnen reageren op continue, dynamische veranderingen. Laten we eens kijken naar de bedoelde voordelen van de baanbrekende automatisering in talentmanagement die de HR-sector verstoort.

Waarom zou u ethische AI in HR moeten gebruiken?

  • Gestroomlijnde acquisitie en werving van talent: optimaliseer grote hoeveelheden cv's, toetsing van kandidaten en videogesprekken
  • Verbeterde onboarding van nieuwe mensen: bied een gepersonaliseerde onboardingervaring om nieuwe medewerkers te begeleiden en veelgestelde vragen te beantwoorden terwijl u HR-resources vrijmaakt
  • Voorspellende analyses voor minder verloop en planning van opvolging: AI helpt HR-leiders door middel van analyses van diverse datapunten bij het identificeren van mensen die op het punt staan om het bedrijf te verlaten, het terugdringen van het verloop onder het personeel en het doeltreffend plannen van opvolging
  • Slim prestatiemanagement: bied feedback in realtime en gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen voor nauwkeurigere prestatiebeoordelingen en eerlijke waardering van de prestaties van medewerkers
  • Vorderingen in leren en ontwikkelen: bied gepersonaliseerde cursuscontent, identificeer vaardigheidstekorten en maak gerichte ontwikkelingsprogramma's gebaseerd op de behoeften van individuele medewerkers
  • Betrokkenheid en welzijn van medewerkers: houd de betrokkenheid en het welzijn van medewerkers in de gaten en bied proactieve ondersteuningsmaatregelen via verschillende kanalen, zoals enquêtes, chatgesprekken en sociale media
  • Besluitvorming met human-in-the-loop: neem vooroordelen weg en voorkom onbedoelde schade door middel van toezicht door mensen

Stoom uw personeel klaar voor de toekomst

Wanneer bedrijven productiviteit en groei combineren met een eenvoudig toegankelijk en slim systeem dat is ontwikkeld voor de nieuwe manier van werken, dan zijn ze klaar voor de toekomst, hoe die er ook uit zal zien.
 
Als pionier in leren op de werkplek bevindt Cornerstone zich in een unieke positie om bedrijven en hun mensen te helpen om door de toekomst van werken te navigeren en innovaties, zoals AI, te gebruiken om te leren, te groeien en succesvol te zijn. Ons team is volledig gericht op het ontwikkelen van technologie waarmee onze klanten AI bewust en strategisch kunnen gebruiken, net als The Jetsons ons al inspireerden.
 
Lees meer over hoe de AI-engines van Cornerstone persoonlijke ervaringen leiden, samenstellen en aanpassen om vaardigheden op schaal te transformeren.

Lees hier het volledige artikel op de website van Cornerstone.

Deel dit artikel
Dit artikel is 252 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter