Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.


5 september 2023 - HRTech Redactie

Skills-based learning, talent intelligence en hoe 'learning and development’ de brandstof is voor persoonlijke groei en innovatie. Daarover hadden partners Cornerstone on Demand en Worldofwork een gesprek, naar aanleiding van tien jaar partnerschap. Aan de tafel zaten Michel Geurts en Willem van ‘t Noordende (Cornerstone OnDemand) en Jochem ter Steege en Beatrijs van de Griendt ( worldofwork™). Hieronder het (Engelstalige) verslag van deze uitwisseling.


13 juli 2023 - HRTech Redactie

De Nederlandse startup StellarUp heeft een half miljoen ontvangen van een Amerikaanse tech-investeerder. Met de investering wil het mentorplatform de ontwikkeling van zijn gebruikersomgeving en design verbeteren.


3 juli 2023 - HRTech Redactie

HR-platform Settly ontvangt €6 miljoen aan investeringsgeld van Mediahuis Ventures en het Franse evergreen impactfonds 2050. Het is de eerste investering in de start-up.


19 juni 2023 - HRTech Redactie

Visma heeft het Nederlandse bedrijf clevergig overgenomen. clevergig helpt uitzend- en bemiddelingsbureaus om hun planning, urenregistratie en facturatie te organiseren en is actief in onder andere de zorgsector en het onderwijs. Het wordt nu onderdeel van het Belgische Visma-bedrijf Beeple.


13 juni 2023 - HRTech Redactie

EdTech startup Nxus heeft de Rabobank Innovatielening (RIL) van 150.000 euro ontvangen om discriminatie in het wervingsproces van studenten en afgestudeerden uit te bannen. Het platform koppelt studenten op basis van skills aan stages en banen voor afgestudeerden.


13 juni 2023 - HRTech Redactie

RecruitNow, online recruitment specialist voor uitzend-, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus, is toegetreden tot de zvoove Group. Met de overeenkomst beoogt RecruitNow zijn huidige toppositie op de Nederlandse ATS-markt (Applicant Tracking System) te versterken en uit te breiden.


6 juni 2023 - HRTech Redactie

Het management van Nederlandse mkb-bedrijven is optimistischer over de mogelijkheden van AI-tools, zoals ChatGPT, voor HR in vergelijking met hun collega’s in andere Europese landen. Dat blijkt uit een recente survey van HR-softwarebedrijf Personio.


5 juni 2023 - HRTech Redactie

Recruitee, het talentwervingsplatform dat onderdeel is van Tellent, introduceert een schrijftool voor vacatureteksten. Deze AI-tool is ontwikkeld om het recruitmentproces te verbeteren en recruiters te ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten.


17 mei 2023 - HRTech Redactie

Kirkman Company, YSE en Dialogue gaan zich voortaan als één bedrijf richten op dienstverlening rond de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG). Onder de naam Kyden wil de ESG-dienstverlener organisaties ondersteunen bij transities op het vlak van milieu, sociale omstandigheden en bestuur. 


17 mei 2023 - HRTech Redactie

Lepaya, de Nederlandse EdTech-specialist in zakelijke leer- en ontwikkeltrajecten, neemt Krauthammer over, een aanbieder van trainingen voor senior leiderschap en commercial excellence. De overname draagt bij aan de missie van Lepaya om het potentieel van mensen te vergroten zodat ze zakelijk meer impact kunnen maken.


16 mei 2023 - HRTech Redactie

Consultancybureau PwC en aanbieder van software voor HR-analytics Scorius zijn op11 mei 2023 een strategische samenwerking aangegaan. Ze combineren zo de kracht van data met de kennis en ervaring van HR specialisten. Dit levert organisaties solide onderbouwde inzichten waarop direct actie kan worden ondernomen. Zo wordt er een brug geslagen tussen Finance en HR.


16 mei 2023 - HRTech Redactie

Workday VNDLY is de nieuwe naam van Workday’s totaaloplossing voor Total Talent Management. Met dit softwaresysteem kunnen organisaties vast en tijdelijk personeel beheren.


15 maart 2023 - HRTech Redactie

Joboti, ontwikkelaar van chatbots voor recruitment-toepassingen, is overgenomen door Textkernel.


14 maart 2023 - HRTech Redactie

AG5, het SaaS platform dat gebruikt wordt om werknemers hun skills en kwalificaties bij te houden, heeft zes miljoen euro opgehaald tijdens een nieuwe ronde investeringen. Vorig jaar ontving het bedrijf 1,2 miljoen euro van tech investeerder Peak. Sindsdien is AG5 exponentieel gegroeid en is de jaarlijkse winst verdriedubbeld. Peak investeert nu dus weer in AG5, samen met SaaS experts Headline en Acadian Ventures.


1 maart 2023 - HRTech Redactie

Organisaties hebben steeds hogere budgetten voor leren en ontwikkelen, maar een flink deel daarvan blijft ongebruikt. Dat blijkt uit een onderzoek van leerplatform Studytube. Vreemd genoeg is 58% van de HR-professionals volgens datzelfde onderzoek juist ‘tevreden met de huidige stand van zaken rond het leerbudget’.


9 februari 2023 - eelloo

Met de krapte op de arbeidsmarkt is het cruciaal om beter zicht te hebben op passende matches tussen mens en werk. Alleen kijken naar het CV is te nauw, we moeten flexibeler kijken naar wat iemand in huis heeft. Hoe kan iemand de specifieke skills die hij heeft opgedaan, inzetten in een andere rol, beroep of sector? De skillsverkenner van eelloo helpt daarbij.


3 februari 2023 - HRTech Redactie

HR-softwarebedrijf Personio en leerplatform Studytube gaan een samenwerking aan. Dankzij de integratie van de tools zullen medewerkers die zijn ingevoerd in Personio automatisch toegang krijgen tot Studytube.


31 januari 2023 - Username: Nienke doesn't exist or feufield is not set

Startup Recrubo is opgenomen in de HRTech Arena. Het bedrijf optimaliseert het wervingsproces door gebruik te maken van chat en kanalen als WhatsApp. Met deze aanpak is het mogelijk om een volledig geautomatiseerde recruitmentprocedure te realiseren.


30 januari 2023 - HRTech Redactie

Een groot probleem in organisaties met veel kenniswerkers is het borgen en overdraagbaar maken van al die inzichten en ervaringen. Kennis die bij eigen medewerkers, maar ook bij ingehuurde experts, veelal in de hoofden zit. Pointerpro is een Belgisch tech-bedrijf dat hierop sinds 2020 succesvol inspeelt. Het haalde onlangs een kapitaalinjectie van 950.000 euro op, waarmee de scale-up verder wil internationaliseren en investeren in marketing en R&D.


24 januari 2023 - HRTech Redactie

ZiPmedia, uitgever van onder andere #HRTech Review, neemt het nieuws- en kennisplatform voor de flexbranche FlexNieuws over.


23 januari 2023 - HRTech Redactie

Gerrit Brouwer, co-founder van Appical, is sinds 1 januari 2023 strategisch adviseur bij RiddleStory, een platform dat alles rondom het boardingproces organiseert. Brouwer zal zich vooral inzetten voor de commerciële groei van het merk.


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


19 december 2022 - HRTech Redactie

Opleider Schouten & Nelissen en IT-investeerder Pride Capital Partners hebben een belang genomen in assessmentplatform Ixly. IT-investeerder Pride Capital Partners is betrokken als strategisch partner bij de overname. Ixly behoudt zijn naam en bedrijfsvoering.


16 december 2022 - HRTech Redactie

Talentwerving scale-up Jobilla en Jobilla Nederland kondigen hun fusie aan. Daarmee creëren ze de nieuwe bedrijfseenheid Jobilla Benelux BV. De fusie biedt meer middelen om het traditionele recruitment in de markt te reorganiseren.