Nieuws


Pagina 1 van 4  >  >>

30 januari 2023 - HRTech Redactie

Een groot probleem in organisaties met veel kenniswerkers is het borgen en overdraagbaar maken van al die inzichten en ervaringen. Kennis die bij eigen medewerkers, maar ook bij ingehuurde experts, veelal in de hoofden zit. Pointerpro is een Belgisch tech-bedrijf dat hierop sinds 2020 succesvol inspeelt. Het haalde onlangs een kapitaalinjectie van 950.000 euro op, waarmee de scale-up verder wil internationaliseren en investeren in marketing en R&D.


24 januari 2023 - HRTech Redactie

ZiPmedia, uitgever van onder andere #HRTech Review, neemt het nieuws- en kennisplatform voor de flexbranche FlexNieuws over.


23 januari 2023 - HRTech Redactie

Gerrit Brouwer, co-founder van Appical, is sinds 1 januari 2023 strategisch adviseur bij RiddleStory, een platform dat alles rondom het boardingproces organiseert. Brouwer zal zich vooral inzetten voor de commerciële groei van het merk.


20 januari 2023 - HRTech Redactie

AI scale-up 8vance heeft Laurens Waling aangesteld als Marketing Director en ‘Chief Evangelist’. De voormalige oprichter en eigenaar van Part-up wordt nu lid van het managementteam van 8vance. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om de mogelijkheden van Artificial Intelligence bij het matchen van werk bekendheid te geven.


19 december 2022 - HRTech Redactie

Opleider Schouten & Nelissen en IT-investeerder Pride Capital Partners hebben een belang genomen in assessmentplatform Ixly. IT-investeerder Pride Capital Partners is betrokken als strategisch partner bij de overname. Ixly behoudt zijn naam en bedrijfsvoering.


16 december 2022 - HRTech Redactie

Talentwerving scale-up Jobilla en Jobilla Nederland kondigen hun fusie aan. Daarmee creëren ze de nieuwe bedrijfseenheid Jobilla Benelux BV. De fusie biedt meer middelen om het traditionele recruitment in de markt te reorganiseren.


15 december 2022 - HRTech Redactie

Cornerstone en IJK Software & Services hebben een strategisch partnership gesloten. De bedrijven gaan intensief samenwerken op het gebied van Unified Talent Management en Learning Experience (LXP) in de Nederlandse publieke sector. 


21 november 2022 - HRTech Redactie

PayBIX, een HR Tech start-up in loonadministratie, heeft dankzij investeerders en een subsidie een kapitaal verzameld van 1,2 miljoen euro. Daarmee bouwt het een softwaretool voor kleine en middelgrote ondernemingen die het mogelijk maakt om de payroll in 30 Europese landen te beheren.


18 oktober 2022 - HRTech Redactie

Veel cyberincidenten zijn het gevolg van menselijke fouten, zoals een werkende die in een phishingmail trapt. Daarom moeten organisaties meer doen om cyberveilig gedrag te stimuleren, zegt cybersecurity specialist Mimecast. Zo is het heel belangrijk om security-awareness mee te nemen in hr-processen zoals recruitment en evaluatiegesprekken. Hoe pak je dat aan?


7 oktober 2022 - HRTech Redactie

In een hele reeks Nederlandse #HRTech overnames door het Scandinavische Visma is nu ook een Belgische Startup aan de groep toegevoegd. Het pas 6 jaar oude Beeple uit Antwerpen maakt vernieuwende tooling voor de dagplanning van ondertussen al meer dan 30.000 gebruikers.


15 september 2022 - HRTech Redactie

Vandaag is Tellent gelanceerd als alternatief voor de ‘alles in één’ HRTech tool, die door continue innovaties eigenlijk nooit heeft bestaan. Het initiatief combineert in eerste instantie de tools van Recruitee, Sympa, kiwiHR en Javelo, maar nieuwe partners zijn welkom. Een interessante optie in de steeds grotere diversiteit aan HRTech oplossingen.


12 september 2022 - HRTech Redactie

Het Nederlandse Lepaya, specialist in het ontwikkelen van skills door middel van online en offline trainingen, neemt vCOACH over. Deze Duitse start-up biedt AI-aangestuurde coaching aan waarbij gebruikers real time feedback krijgen op hun presentatie- en communicatievaardigheden. Eind vorig jaar haalde Lepaya nog 35 miljoen euro aan investeringen op met als doel verder te groeien in nieuwe markten en het product te versterken. Deze overname is een eerste stap in de groeiversnelling.


18 augustus 2022 - HRTech Redactie

Veel HR-professionals zien digitalisering niet als prioriteit, ondanks dat op afstand werken steeds populairder wordt. Ook privacy- en databeveiliging staan laag op hun prioriteitenlijstje.


14 juli 2022 - HRTech Redactie

Overname van het inhuurplatform of VMS ProUnity uit ons Recruitment Flex domein past in de internationale groeistrategie van de HeadFirst Group.


12 juli 2022 - HRTech Redactie

Matches op de arbeidsmarkt kunnen makkelijker gemaakt worden door uit te gaan van taken en skills in plaats van beroepen en opleidingen. En een skills-paspoort dat de beschikbare vaardigheden van werkenden vastlegt, verkleint de kans op mismatches. Dat blijkt volgens TNO en CBS uit de zesde editie van hun publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt (DNA VI).


21 juni 2022 - HRTech Redactie

Nieuwkomer Headstart zoekt de ruimte op die er nog is in de wereld van onboarding-apps gericht op kleine en middelgrote organisaties. In combinatie met ‘re-boarding’ na de pandemie, kiezen ze voor een net wat andere insteek om hun plek in de markt te vinden.


3 juni 2022 - HRTech Redactie

Volgens meer dan de helft van de leidinggevenden in finance, HR en IT loopt hun digitale strategie achter op de eisen van de business. Dat blijkt uit het rapport “Closing the Acceleration Gap: Toward Sustainable Digital Transformation” van HRtech leverancier Workday.


2 juni 2022 - HRTech Redactie

Een jaar na de aankondiging van de fusie tussen de gespecialiseerde HRTech selectie- en implementatiespecialisten van VroomHR en Cloudwatch, is deze week hun nieuwe merk gelanceerd: worldofwork. Met deze ambitieuze naam en bijpassende website willen ze een blijvende impact hebben op de wereld van werk.


25 mei 2022 - HRTech Redactie

Investeerder henQ investeert 4 miljoen in het AI-softwarebedrijf Freeday. Het kapitaal is bedoeld om de Rotterdamse start-up naar een hoger niveau te tillen en de internationale groeistrategie te versnellen.


20 mei 2022 - HRTech Redactie

Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde € 1,2 mln. opgehaald bij early stage tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen. Daarmee wil het de behoefte van veel organisaties vervullen om de “skills gap” van werkenden in kaart te brengen.


17 mei 2022 - HRTech Redactie

De Duitse scale-up Personio toont met onderstaand persbericht aan dat ze de in onze ogen belangrijkste les voor HRTech snappen. Je kunt nog zo’n mooie tool hebben met superieure functionaliteit en user experience, als je geen standaard koppelingen hebt ga je de strijd niet winnen. Amper 7 jaar na hun oprichting bereikt Personio de mijlpaal van 100 standaard koppelingen.


22 maart 2022 - HRTech Redactie

HRTech leverancier Cornerstone heeft de overname aangekondigd van EdCast, een leidende leverancier van Learning eXperience Platform (LXP) software. Een samenwerking die de HRTech-markt flink zal opschudden, verwacht expert Josh Bersin.


17 februari 2022 - HRTech Redactie

HR technologie platform HRTech Review is overgenomen door ZiPconomy. Deze overname biedt ons meer inhoudelijke slagkracht en meer kansen om HRTech Review verder uit te bouwen en aansluiting te maken met gerelateerde content platformen in de wereld van werk.


10 februari 2022 - HRTech Redactie

De Amsterdamse HRTech scale-up Appical is sinds deze week onderdeel geworden van de Visma groep. Met de overname van Appical voegt Visma nu ook onboarding technologie toe aan haar groeiende, internationale HR-softwareportfolio.


8 februari 2022 - HRTech Redactie

Online leerplatform Studytube heeft opleidingsmarktplaats Springest overgenomen van FD Mediagroep. Ook heeft het platform bij twee investeerders 30 miljoen dollar opgehaald om het productontwikkelingsteam verder uit te breiden en sneller te groeien in Europa.