Nieuws


Pagina 1 van 5  >  >>

27 mei 2024 - HRTech Redactie

Moritz Kothe is benoemd tot CEO van Tellent, waar hij zich zal richten op duurzame groei en strategische ontwikkeling.


23 mei 2024 - HRTech Redactie

Evermood van Acture biedt verzuimpreventie voor psychische klachten. Dat is nog belangrijker op een krappe arbeidsmarkt waar stressgerelateerd verzuim toeneemt.


14 mei 2024 - HRTech Redactie

Alleo heeft vijf miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met deze investering maakt Alleo zich klaar voor verdere groei in productontwikkeling, internationalisering en het klantenbestand.


7 mei 2024 - HRTech Redactie

57% van de organisaties gaven in het State of IT-onderzoek van Spiceworks aan plannen te hebben om AI-oplossingen te implementeren. Cybersecurity-experts vinden de adoptie van AI in bedrijven interessant, maar ook zorgwekkend.


22 april 2024 - HRTech Redactie

Visma YouServe heeft een nieuwe tool die HR-professionals ondersteuning biedt bij het naleven van actuele en complexe regelgeving.


11 april 2024 - HRTech Redactie

Visma | Raet en Ubeeo hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gezamenlijk hun software aan te bieden, met het Ubeeo ATS als toevoeging aan de HR-oplossingen van Visma | Raet.


9 april 2024 - HRTech Redactie

Payrollsystemen zijn de onvolprezen krachten van de HR-industrie: stilletjes werken ze op de achtergrond en vallen pas op wanneer het systeem eventjes niet werkt. Maar doordat meer bedrijven zich uitbreiden naar nieuwe landen, zullen payrollsystemen veel belangrijker worden voor veel Human Resource afdelingen.


8 april 2024 - HRTech Redactie

De prijs voor beste HRTech-bedrijf is gewonnen door Welliba. Een onafhankelijke jury van internationale HR-experts koos Welliba tijdens de HR Excellence Awards in België als winnaar op basis van een HRTech-project dat zij uitvoerden in samenwerking met Accenture België en Luxemburg.


1 april 2024 - HRTech Redactie

Culture Amp, marktleider onder platforms voor employee experience, heeft 26 maart aangekondigd dat het de intentie heeft Orgnostic over te nemen.


19 maart 2024 - Flowsparks

FLOWSPARKS, techbedrijf gespecialiseerd in digitale leermodules, introduceert de Co-Author: een AI-functionaliteit die gebruikers ondersteunt in de creatie van digitale leermodules.


11 maart 2024 - HRTech Redactie

HR-bedrijf HiBob, een bedrijf met naar eigen zeggen meer dan 3600 wereldwijde klanten, heeft de overname aangekondigd van Pento, leverancier van software voor loonadministratie. Ronni Zehavi, CEO en co-founder van HiBob, vertelt wat dit betekent voor het bedrijf. 


16 februari 2024 - HRTech Redactie

AI-consultancy Bit kondigt haar overname aan door Kyden, een ambitieuze speler in de wereld van ESG-consultancy, educatie, talent en technologie. Deze samenvoeging verenigt Bit's expertise in innovatieve AI-oplossingen met Kyden's missie om een full service ESG dienstverlener in Europa te worden.


5 februari 2024 - HRTech Redactie

Vanuit het bedrijf SkillsCV is The Talentpool Community opgericht. Deze samenwerking van werkgevers en organisaties die hun sollicitanten delen, maakt het mogelijk om te werven zonder bureau of social media.


1 februari 2024 - HRTech Redactie

Het wettelijk minimumloon is nog niet verwerkt in veel salarissoftwarepakketten. Dat betekent dat nog niet alle softwarepakketten deze wijzigingen meegenomen hebben in de salarisbetalingen van januari en sommige medewerkers onder het minimumloon uitkomen.


26 januari 2024 - HRTech Redactie

Onlangs heeft het kabinet haar visie op generatieve AI gepresenteerd. Ambitie is om Nederland koploper te laten zijn in Europa op het gebied van veilige en verantwoorde generatieve AI-toepassingen. En dat biedt kansen voor aanbieders van HRtech.


17 januari 2024 - HRTech Redactie

HR-dienstverlener Visma | Raet splitst zich op in twee losse bedrijven: Visma | Raet en Peple. Beide organisaties focussen zich daarbij op hun eigen softwareproduct. 


16 januari 2024 - HRTech Redactie

72% van de sollicitanten die ChatGPT gebruiken voor het opstellen van hun cv's en sollicitatiebrieven worden vaker uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit komt naar voren uit onderzoek van sollicitatieplatform Lerensolliciteren.nl, waarvoor 1.000 werkzoekenden zijn ondervraagd.


10 januari 2024 - HRTech Redactie

Bullhorn denkt dat de technologie van Mployee bijdraagt aan haar ambitie om een volledige end-to-end enterprise-oplossing te leveren.


4 januari 2024 - HRTech Redactie

Nedap Staffing Solutions gaat een samenwerking aan met workforce management softwareleverancier Protime. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers van het Nedap Flux-product kiezen voor een gemakkelijke overstap naar de tijdregistratieoplossing van Protime.


20 december 2023 - HRTech Redactie

Total Talent Management is Talent Management voor al het talent in je organisatie. Niet alleen de vaste medewerkers, maar ook alle externen, consultants, uitzendkrachten, IT'ers. Je hebt in deze krappe arbeidsmarkt iedereen nodig die je kan vinden. Innovatieve #HRTech tools die specifiek al deze vormen van talent ondersteunen kunnen nu inschrijven voor de Total Talent Management Innovation award.


19 december 2023 - HRTech Redactie

Learning en Development staat bij veel Nederlandse HR-professionals hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit de jaarlijkse Learning & Development (L&D) Monitor van leerplatform Studytube. Een ruime meerderheid gelooft dat er in ontwikkeling geïnvesteerd moet worden om talent aan te kunnen trekken. Bijna een derde vreest zelfs voor hun voortbestaan als zij geen lerende organisatie worden.


15 december 2023 - HRTech Redactie

Visma, specialist in bedrijfssoftware, heeft het Belgische HR-tech bedrijf Syntegro overgenomen. Syntegro levert workforce management software voor tijdsregistratie en personeelsplanning.


12 oktober 2023 - HRTech Redactie

Tom Bos, CEO van online opleider SkillsTown, wil met brede toegang tot online opleidingen en leermiddelen het tekort aan juist opgeleid personeel terugdringen. “Traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden.”


10 oktober 2023 - HRTech Redactie

Hybride of op afstand kunnen werken, blijkt voor veel werkenden in Nederland een belangrijk argument in de keuze voor een werkgever. Toch geeft ruim de helft van de werkenden aan dat hun bedrijf volledige aanwezigheid op kantoor verwacht. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.000 Nederlandse respondenten.


22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.