Nieuws


Pagina 1 van 5  >  >>

16 februari 2024 - HRTech Redactie

AI-consultancy Bit kondigt haar overname aan door Kyden, een ambitieuze speler in de wereld van ESG-consultancy, educatie, talent en technologie. Deze samenvoeging verenigt Bit's expertise in innovatieve AI-oplossingen met Kyden's missie om een full service ESG dienstverlener in Europa te worden.


5 februari 2024 - HRTech Redactie

Vanuit het bedrijf SkillsCV is The Talentpool Community opgericht. Deze samenwerking van werkgevers en organisaties die hun sollicitanten delen, maakt het mogelijk om te werven zonder bureau of social media.


1 februari 2024 - HRTech Redactie

Het wettelijk minimumloon is nog niet verwerkt in veel salarissoftwarepakketten. Dat betekent dat nog niet alle softwarepakketten deze wijzigingen meegenomen hebben in de salarisbetalingen van januari en sommige medewerkers onder het minimumloon uitkomen.


26 januari 2024 - HRTech Redactie

Onlangs heeft het kabinet haar visie op generatieve AI gepresenteerd. Ambitie is om Nederland koploper te laten zijn in Europa op het gebied van veilige en verantwoorde generatieve AI-toepassingen. En dat biedt kansen voor aanbieders van HRtech.


17 januari 2024 - HRTech Redactie

HR-dienstverlener Visma | Raet splitst zich op in twee losse bedrijven: Visma | Raet en Peple. Beide organisaties focussen zich daarbij op hun eigen softwareproduct. 


16 januari 2024 - HRTech Redactie

72% van de sollicitanten die ChatGPT gebruiken voor het opstellen van hun cv's en sollicitatiebrieven worden vaker uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit komt naar voren uit onderzoek van sollicitatieplatform Lerensolliciteren.nl, waarvoor 1.000 werkzoekenden zijn ondervraagd.


10 januari 2024 - HRTech Redactie

Bullhorn denkt dat de technologie van Mployee bijdraagt aan haar ambitie om een volledige end-to-end enterprise-oplossing te leveren.


4 januari 2024 - HRTech Redactie

Nedap Staffing Solutions gaat een samenwerking aan met workforce management softwareleverancier Protime. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers van het Nedap Flux-product kiezen voor een gemakkelijke overstap naar de tijdregistratieoplossing van Protime.


20 december 2023 - HRTech Redactie

Total Talent Management is Talent Management voor al het talent in je organisatie. Niet alleen de vaste medewerkers, maar ook alle externen, consultants, uitzendkrachten, IT'ers. Je hebt in deze krappe arbeidsmarkt iedereen nodig die je kan vinden. Innovatieve #HRTech tools die specifiek al deze vormen van talent ondersteunen kunnen nu inschrijven voor de Total Talent Management Innovation award.


19 december 2023 - HRTech Redactie

Learning en Development staat bij veel Nederlandse HR-professionals hoog op de prioriteitenlijst, zo blijkt uit de jaarlijkse Learning & Development (L&D) Monitor van leerplatform Studytube. Een ruime meerderheid gelooft dat er in ontwikkeling geïnvesteerd moet worden om talent aan te kunnen trekken. Bijna een derde vreest zelfs voor hun voortbestaan als zij geen lerende organisatie worden.


15 december 2023 - HRTech Redactie

Visma, specialist in bedrijfssoftware, heeft het Belgische HR-tech bedrijf Syntegro overgenomen. Syntegro levert workforce management software voor tijdsregistratie en personeelsplanning.


12 oktober 2023 - HRTech Redactie

Tom Bos, CEO van online opleider SkillsTown, wil met brede toegang tot online opleidingen en leermiddelen het tekort aan juist opgeleid personeel terugdringen. “Traditionele offline docenten, opleidingen en leermiddelen zijn simpelweg niet op de benodigde schaal beschikbaar, dus alleen technologie kan daar een uitweg bieden.”


10 oktober 2023 - HRTech Redactie

Hybride of op afstand kunnen werken, blijkt voor veel werkenden in Nederland een belangrijk argument in de keuze voor een werkgever. Toch geeft ruim de helft van de werkenden aan dat hun bedrijf volledige aanwezigheid op kantoor verwacht. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.000 Nederlandse respondenten.


22 september 2023 - HRTech Redactie

Recrubo heeft een seed ronde van €600.000 gesloten om haar product door te ontwikkelen en commercieel op te schalen. Het bedrijf zet AI technologie in om het wervingsproces van blue collar en servicebedrijven te optimaliseren via chat. Zo kunnen kandidaten laagdrempelig solliciteren en biedt het bedrijven de tools om kandidaten efficiënt op te volgen.


5 september 2023 - HRTech Redactie

Skills-based learning, talent intelligence en hoe 'learning and development’ de brandstof is voor persoonlijke groei en innovatie. Daarover hadden partners Cornerstone on Demand en Worldofwork een gesprek, naar aanleiding van tien jaar partnerschap. Aan de tafel zaten Michel Geurts en Willem van ‘t Noordende (Cornerstone OnDemand) en Jochem ter Steege en Beatrijs van de Griendt ( worldofwork™). Hieronder het (Engelstalige) verslag van deze uitwisseling.


13 juli 2023 - HRTech Redactie

De Nederlandse startup StellarUp heeft een half miljoen ontvangen van een Amerikaanse tech-investeerder. Met de investering wil het mentorplatform de ontwikkeling van zijn gebruikersomgeving en design verbeteren.


3 juli 2023 - HRTech Redactie

HR-platform Settly ontvangt €6 miljoen aan investeringsgeld van Mediahuis Ventures en het Franse evergreen impactfonds 2050. Het is de eerste investering in de start-up.


19 juni 2023 - HRTech Redactie

Visma heeft het Nederlandse bedrijf clevergig overgenomen. clevergig helpt uitzend- en bemiddelingsbureaus om hun planning, urenregistratie en facturatie te organiseren en is actief in onder andere de zorgsector en het onderwijs. Het wordt nu onderdeel van het Belgische Visma-bedrijf Beeple.


13 juni 2023 - HRTech Redactie

EdTech startup Nxus heeft de Rabobank Innovatielening (RIL) van 150.000 euro ontvangen om discriminatie in het wervingsproces van studenten en afgestudeerden uit te bannen. Het platform koppelt studenten op basis van skills aan stages en banen voor afgestudeerden.


13 juni 2023 - HRTech Redactie

RecruitNow, online recruitment specialist voor uitzend-, werving- en selectiebureaus en detacheringsbureaus, is toegetreden tot de zvoove Group. Met de overeenkomst beoogt RecruitNow zijn huidige toppositie op de Nederlandse ATS-markt (Applicant Tracking System) te versterken en uit te breiden.


6 juni 2023 - HRTech Redactie

Het management van Nederlandse mkb-bedrijven is optimistischer over de mogelijkheden van AI-tools, zoals ChatGPT, voor HR in vergelijking met hun collega’s in andere Europese landen. Dat blijkt uit een recente survey van HR-softwarebedrijf Personio.


5 juni 2023 - HRTech Redactie

Recruitee, het talentwervingsplatform dat onderdeel is van Tellent, introduceert een schrijftool voor vacatureteksten. Deze AI-tool is ontwikkeld om het recruitmentproces te verbeteren en recruiters te ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten.


17 mei 2023 - HRTech Redactie

Kirkman Company, YSE en Dialogue gaan zich voortaan als één bedrijf richten op dienstverlening rond de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG). Onder de naam Kyden wil de ESG-dienstverlener organisaties ondersteunen bij transities op het vlak van milieu, sociale omstandigheden en bestuur. 


17 mei 2023 - HRTech Redactie

Lepaya, de Nederlandse EdTech-specialist in zakelijke leer- en ontwikkeltrajecten, neemt Krauthammer over, een aanbieder van trainingen voor senior leiderschap en commercial excellence. De overname draagt bij aan de missie van Lepaya om het potentieel van mensen te vergroten zodat ze zakelijk meer impact kunnen maken.


16 mei 2023 - HRTech Redactie

Consultancybureau PwC en aanbieder van software voor HR-analytics Scorius zijn op11 mei 2023 een strategische samenwerking aangegaan. Ze combineren zo de kracht van data met de kennis en ervaring van HR specialisten. Dit levert organisaties solide onderbouwde inzichten waarop direct actie kan worden ondernomen. Zo wordt er een brug geslagen tussen Finance en HR.