Nieuws


14 mei 2024

Alleo haalt geld op voor nieuwe fase


Alleo heeft vijf miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met deze investering maakt Alleo zich klaar voor verdere groei in productontwikkeling, internationalisering en het klantenbestand.

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Alleo (voormalig YourCampus), een platform gericht op het optimaliseren van werknemer compensatie, wil groeien in productontwikkeling, internationalisering en klantenbestand. Hiervoor heeft het bedrijf vijf miljoen euro opgehaald. De kapitaalronde wordt geleid door Mediahuis Ventures, waaraan ook alle bestaande investeerders Newion, Dutch Founders Fund, ROM InWest meedoen. In totaal heeft het HR-platform sinds de oprichting in 2021 8,2 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

"In onze zoektocht naar bedrijven die de toekomst van werk vormgeven, sprong Alleo eruit met een modern platform dat werknemer-compensatie toespitst op iedere levensfase en de financiële waarde van het pakket verhoogt. Alleo voldoet niet alleen aan de huidige marktbehoeften, maar zet ook een nieuwe standaard voor werkgevers en werknemers”, aldus Tea Elezi, investeerder bij Mediahuis Ventures.

Nieuwe groeifase vraagt om een nieuwe naam

“Ons doel is om de volledige loonstrook van de werknemer inzichtelijker en waardevoller te maken, waardoor wordt begrepen waar hun totale compensatie uit bestaat. Vanuit daar verhogen we de relevantie en koopkracht zonder dat werkgevers worden belast met extra loonkosten. Dit bereiken we o.a. door het slim benutten van fiscale regelingen en collectiviteitsafspraken,” vertelt Florian Gendrault, oprichter van Alleo."

Productontwikkeling en internationalisering

Modern cafetariamodel

Zo heeft Alleo onlangs een nieuwe versie van het verouderde cafetariamodel gelanceerd. Dit model biedt werknemers een keuzebudget wat opgebouwd is middels zowel salariscomponenten van de werknemer en budgetten vanuit de werkgever, waarmee werknemers zelf kunnen beslissen over hun arbeidsvoorwaarden, met moderne en fiscaal gunstige keuzes.

Integraties met HR en salarissoftware

Daarnaast investeert Alleo verder in de integratie met salarispakketten. De administratie van de verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden per werknemer wordt hierdoor automatisch verwerkt.

Uitbreiding aanbod arbeidsvoorwaarden

Naast het bestaande aanbod van sport en vitaliteit, kinderdagopvang, vaste lasten besparingen, persoonlijke ontwikkeling, pensioen en de leasefiets, wordt binnenkort de nieuwe mobiliteitsmodule gelanceerd ten behoeve van de CO2 registratieplicht.

Uitbreiden in Duitsland

Afgelopen jaar is het HR-platform van start gegaan in Duitsland. Inmiddels zijn er twintig Duitse werkgevers aangesloten bij het platform en meer dan honderd Duitse aanbieders op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Een groot deel van de investering zal gebruikt worden om verder uit te breiden in het buurland.

Deel dit artikel
Dit artikel is 166 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter