Nieuws


11 maart 2024

HiBob neemt Pento over: ‘aanzienlijke uitbreiding van de payroll services’


HR-bedrijf HiBob, een bedrijf met naar eigen zeggen meer dan 3600 wereldwijde klanten, heeft de overname aangekondigd van Pento, leverancier van software voor loonadministratie. Ronni Zehavi, CEO en co-founder van HiBob, vertelt wat dit betekent voor het bedrijf. 

Categorie: Salarissen, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

HR-platform HiBob heeft aangekondigd Pento over te nemen, Pento is een innovatief cloud-based loonadministratiebedrijf. 

De overname is weer een mijlpaal voor het bedrijf, na een funding van 150 miljoen dollar in september van 2023. 

In een exclusief interview met UNLEASH vertelt Ronni Zehavi, CEO en co-founder bij HiBob, hoe de overname het bedrijf mogelijkheden geeft om verder te ontwikkelen, en welke voordelen de overname brengt in de toekomst. “Onze missie bij HiBob is simpel: Om het beste HR-platform te creëren voor de huidige behoeftes in bedrijven.”

“Door het erkennen van de uitdagingen van de loonmarkt in het Verenigd Koninkrijk, en met de ambitie om ons product portfolio verder te ontwikkelen, zijn we verder gaan kijken dan alleen payroll integrations.”

“We hebben rondgekeken op de markt in het Verenigd Koninkrijk en Pento viel ons op. Zij bieden een innovatieve, SaaS-enabled self-service approach die uniek is in de markt en in lijn ligt met onze technologie bij HiBob.”

Automatische loonadministratie om fouten te verminderen

Als gevolg van de overname kan Hibob aanzienlijke verbeteringen aanbrengen in hun HR-softwareaanbod waaronder een ‘alles-in-één’-ervaring om de huidige complexiteit van de loonadministratie efficiënt op te lossen.

Loonadministratie is van oudsher, en door het ontwerp, vaak een van de meest tijdrovende taken voor HR, die, zonder de hulp van software, gevoelig is voor menselijke fouten – waarvan de resultaten een enorme impact kunnen hebben op werknemers.

Het automatiseren van de loonadministratie zal het HR-team van HiBob niet alleen meer tijd geven voor taken met een hogere waarde – waardoor de operationele efficiëntie wordt gemaximaliseerd – maar het zal ook het aantal fouten verminderen.

Pento – gevestigd in Londen – stelt klanten in staat de verwerkingstijd van betalingen voor meer dan 400 klanten terug te brengen van weken naar minuten, terwijl HiBob zijn moderne benadering van het beheer van human capital management kan uitbreiden naar de loonadministratie.

Bovendien biedt het platform nauwkeurige gegevens, compliance en zelfbedieningsmogelijkheden, wat een positieve impact zal hebben op werknemers. Het zal ook helpen de werkcultuur te verbeteren, met hogere productiviteitscijfers en meer retentiepercentages, dankzij de soepele integratie en gecentraliseerde data.

Het aanbod van Pento zal voorlopig ononderbroken blijven doorlopen en zal in de loop van de tijd naadloos worden geïntegreerd in het HiBob-platform.

“Het is een spannende tijd voor HiBob”, concludeerd Zehavi. “Deze overname markeert niet alleen een aanzienlijke uitbreiding van ons dienstenaanbod – met een overstap naar geïntegreerde salarisadministratie – maar vertegenwoordigt ook een strategische stap om een ​​echte one-stop-shop te worden voor al uw HR- en people management-behoeften.”

Lees het originele (Engelstalige) artikel van UNLEASH hier

Deel dit artikel
Dit artikel is 244 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter