Nieuws


Pagina 1 van 2  >  >>

2 april 2021 - HRTech Redactie

Allerlei overheden kregen door corona en alle steunmaatregelen opeens veel werk op hun bordje erbij. Het was alle hands aan dek en er werd veel hulp aangenomen en ingehuurd. Maar niet alleen mensen, ook robots. Het invoeren van allerlei TOZO en NOW formulieren kan met de hand gedaan, maar ook geautomatiseerd worden door software robots. Een nieuwe dimensie voor de HR Strategische PersoneelsPlanning.


2 maart 2021 - HRTech Redactie

Stilstaan is achteruitgaan! Deze leefregel heeft niet alleen betrekking op onze fysieke gesteldheid, maar zeker ook op onze employability (blijvende inzetbaarheid). Het ontwikkelen van medewerkers is belangrijk voor de medewerkers zelf, de organisatie en de arbeidsmarkt. Toch heeft slechts 47% van de organisaties in zorg en welzijn goed en actueel inzicht in de kwaliteiten en competenties van medewerkers. En dat is bijzonder voor een sector waar opleiding en ontwikkeling in ruim drie op de vijf zorginstellingen een centrale positie in de organisatie heeft.


11 februari 2021 - HRTech Redactie

De stappen om skills de vervanger van cv's te laten worden zijn steeds zichtbaarder. Zo ook in de Gig Economy, of kluseconomie, waar freelancers hun diensten, en skills, via online platformen aanbieden. Tijdens het event 'skills in de kluseconomie', georganiseerd door Martijn Arets, auteur van het boek Platformrevolutie, zien we onder andere hoe UWV, TNO en Rabobank samenwerken in het creëren van een generieke 'skills taxonomie' en zelfs een 'skills ontologie'.


27 oktober 2020 - Validata

Door de COVID-19 pandemie staan we op de rand van een nieuwe economische crisis. Tijdens zo’n crisis wordt de kwetsbaarheid van financiële systemen sneller blootgelegd. Er kan een domino-effect ontstaan waarbij de problemen van een financiële instelling direct desastreuse gevolgen hebben voor andere spelers in de markt. Welke wet- en regelgeving zijn rond de mondiale crisis van 2008 ingevoerd? Om schadelijke situaties te voorkomen en consumenten te beschermen, heeft de Nederlandse overheid destijds verschillende maatregelen getroffen.


26 oktober 2020 - Vroom HR

Binnen steeds meer organisaties klinkt de roep om alles omtrent leren en ontwikkelen op één plek aan te bieden en te beheren. Veel van deze organisaties overwegen de implementatie van een Learning Management System (LMS).


22 oktober 2020 - HRTech Redactie

En waarom partnership altijd belangrijker is dan prijs... Het moge duidelijk zijn dat het vakgebied Human Resources stevig in beweging is en er de afgelopen jaren binnen HR enorm veel gebeurd is op het gebied van digitalisering. In alle sectoren investeren HR en talentmanagers om aan de stijgende verwachtingen van hun medewerkers te voldoen en ze tegelijkertijd in staat te stellen om slimmer en plezieriger (op afstand) aan hun doelen en carrières te werken.


21 oktober 2020 - HRTech Redactie

Als er een ding is waar de meeste HR managers inmiddels wel van overtuigd zijn, is het dat technologie de toekomst heeft in onze sector. Om ervoor te zorgen dat we tools, software en technologie naadloos inpassen in de dagelijkse gang van zaken en dat iedereen er snel aan went, zijn er Digital Adoption Solutions (DAS).


15 oktober 2020 - HRTech Redactie

Consultday heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van HR en IT. De sourcing van de HR-administratie en/of payroll is een vraagstuk waar veel organisaties zoekende in zijn. Daarbij is de informatievoorziening over het algemeen gefocust op de voordelen van outsourcing. Daarom onderzoeken wij in dit 2e artikel juist de voordelen van de insourcing/het behoud van HR Operations.


29 september 2020 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt op veel manieren gebruikt in onze maatschappij, maar de waarheid is dat we nog mijlenver van de volledige mogelijkheden van deze technologie zitten. We zitten in de beginfase, waar we met passen en meten kijken hoe AI ons van dienst kan zijn. Voor HR is AI een instrument dat een grote rol gaat spelen, blijkt uit een rapport van Ernst & Young (EY).


21 september 2020 - HRTech Redactie

Voor de één betekent de pandemie een dip. Bij de ander was het nooit eerder zo druk. Maar bijna alle aanwezigen tijdens de #HRTech Community Meetup vinden relaties in deze tijd nóg belangrijker en zien de Talent Marketplace als meer dan een hype.


17 september 2020 - HRTech Redactie

Het opleiden van talent is al jaren een apart vakgebied binnen HR. De L&D, Learning & Development, afdeling is vaak een op zichzelf staand team dat vanuit het klassikaal opleiden is gegroeid naar een veel digitalere wereld. En de creativiteit in van software ontwikkelaars opent steeds meer deuren naar andere HR domeinen zoals Performance Management, Onboarding en HR Analytics. Een kijkje in de wereld van de #LearningTech met een case van de KLM.


6 september 2020 - HRTech Redactie

Talent Management tools hebben het vorige decennium voor een samensmelting van losse disciplines gezorgd binnen HR. De volgende stap is het koppelen van de interne recruitment functie voor doorstroom, ook wel interne mobiliteit, in een Talent Marketplace.


3 september 2020 - HRTech Redactie

Weinig bedrijfstakken worden momenteel zo uitgedaagd als HR. We moeten ons continu blijven ontwikkelen door de voortdenderende evolutie van de technologie, we moeten bijleren om te voorkomen dat deze technologie ons niet vervangt en als klap op de vuurpijl zorgt de pandemie voor extra uitdagingen.


17 augustus 2020 - HRTech Redactie

De invloed van de Black Lives Mattter-beweging is ook doorgedrongen in de HRTech-wereld. Diep doorgedrongen zelfs, tot in de technische architectuur. Daar waren termen als ‘master’ en ‘slave’ tot voor kort gemeengoed, ook in onze kennisbank en trainingen. De hoogste tijd om daarmee te stoppen en over te stappen naar betere terminologie.


14 juli 2020 - HRTech Redactie

Een van de belangrijkste uitgangspunten van stichting Velocity Network en het Internet of Careers dat ze opzetten is de bescherming van de online identiteit van werkenden. Via het gesloten netwerk bepalen mensen zelf wat er met hun data gebeurt. Dit is allemaal mogelijk dankzij Self Sovereign Identity, dat model stond voor de creatie van het netwerk.


29 juni 2020 - HRTech Redactie

Dat de Blockchain revolutie zijn intrede zou maken in de HR leek een kwestie van tijd. Het Internet of Careers moet de definitieve doorbraak betekenen, en wellicht een permanente verandering van het HR landschap. Grote HRTech partijen als Unit4, Cornerstone, SAP, HireRight, Sumtotal en Upwork zijn al ingestapt.


4 juni 2020 - HRTech Redactie

Het HR Tech landschap is een gevarieerd landschap met technologie voor veel verschillende doeleinden. HR-managers kennen de grote spelers in dat landschap wel, maar op basis van data-netwerkanalyse kun je andere inzichten krijgen in welke technologieën het meest invloedrijk zijn. Op basis van zo’n analyse, deelde Adam David Mckinnon op MyHRFuture vier inzichten.


25 mei 2020 - Juliette de Swarte

Je zoekt een HRTech tool die goed aansluit bij je organisatie. Waar begin je? En hoe maak je een goede keuze? Er zijn zo veel verschillende aanbieders, systemen en pakketten. #HRTech Review lanceert op 22 juni een selectietoolkit, waarmee je filtert op een HRTech tool  dat bij jouw organisatie past. En dan zou je zo maar kunnen uitkomen bij een applicatie waar je nooit aan had gedacht. Mark van Assema vertelt.


18 mei 2020 - AnalitiQs

Employee eXperience (EX) is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Zo komt het in het Global Talent Trends 2020 onderzoek van LinkedIn naar voren als het #1 onderwerp. Een punt dat ik lastig vind aan het thema Employee Experience zijn de vele, veelal Engelse, woorden die rondom dit thema gebruikt worden. Denk hierbij aan employee journeys, moments that matter, continuous listening en voice of the employee. Tijd voor een canon van EX.


31 januari 2020 - HRTech Redactie

Vandaag hebben we in het webinar deze morgen de derde editie van de HRTech Arena gepresenteerd en toegelicht. Ook hebben we de nieuwe Consultancy gids gelanceerd, voor als je hulp kunt gebruiken bij je HRTech avonturen.


6 januari 2020 - HRTech Redactie

Een nieuw decennium is gestart. Een happy en techie nieuw jaar iedereen. Wij voorspellen een decennium waarin het technisch gezien eindelijk om de werkende mens, al het 'talent', zelf zal gaan draaien. Die accepteren namelijk steeds minder de ingewikkelde processen en tools die stafafdelingen, met name HR, hen 'opleggen'. Van P&O software naar TalentTech.


9 december 2019 - HRTech Redactie

Het team van HR Praktijk en HR Academy maakt sinds eind augustus iedere 2 weken een podcast serie over verschillende onderwerpen voor HR. En omdat voor HR de technologische hulpmiddelen steeds belangrijker worden komen er ook interessante voorbeelden met #HRTech voorbij. En deze week in Podcast #8 Mark van Assema over #HRTech Review.


26 november 2019 - HRTech Redactie

Van alle processen binnen HR waar je #HRTech voor kunt gebruiken, wordt AI, Artificial Intelligence, op dit moment het meeste ingezet in recruitment. Ook in andere HR processen, zoals L&D en Performance Management is al veel mogelijk met AI.


5 november 2019 - HRTech Redactie

Waarom gaan we hier proberen toe te lichten wat een 'Graph Database' is? Omdat het de basis is onder HRTech oplossingen die klaar zijn voor de 'toekomst van werk'. Die toekomst is namelijk niet hiërarchisch, maar in netwerken, en niet alleen met 'vaste fte's', maar met talent met iedere vorm van arbeidsovereenkomst. Dus een HRTech aanbieder met een graph database is klaar voor de toekomst van werk.


27 augustus 2019 - HRTech Redactie

Ondertussen is in de HR wereld het begrip Onboarding wel bekend. Een aantal grote #HRTech wereldspelers, twee daarvan zelfs uit Nederland, hebben dit fenomeen in ruim 5 jaar tijd naar grote hoogte weten te tillen. Hoe zit het eigenlijk met de tegenhanger Offboarding?