Nieuws


21 december 2023 - HRTech Redactie

De Belgische uitzendsector heeft WorkID geïntroduceerd. Dit is een digitaal paspoort met persoonlijke, werkgerelateerde informatie van de flexkracht. Dit neemt kandidaten en uitzenders administratief werk uit handen.


4 december 2023 - HRTech Redactie

Skills-denken is belangrijker dan ooit voor de huidige arbeidsmarkt. Om hierin verder stappen te zetten, is de Skills Ambassade opgericht. Tijdens de conferentie ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op 20 november in Amstelveen, werd de Skills Ambassade officieel gelanceerd.


21 november 2023 - HRTech Redactie

“1 op 3 werknemers heeft meer vaardigheden dan dat ze op dit moment gebruiken bij hun werkgever.” Dit zei demissionair minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij het in ontvangst nemen van het rapport ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ op de gelijknamige conferentie. Hoe wordt het Integraal Skillspaspoort de komende jaren op de kaart gezet en wat is hierbij het belang van dit rapport?


12 september 2023 - HRTech Redactie

Steeds meer organisaties zijn geïnteresseerd in (de mogelijkheden van) skills based organiseren. Maar hoe ga je in je eigen organisatie zo’n focus op skills inbrengen? Wat zijn de ‘do’s& don’ts?’. Drie deskundigen gingen tijdens het event HRTalks van Kyden uitgebreid in op de materie: “De informatie waarover we beschikken om tot een match te komen is te beperkt. Door te denken vanuit skills kunnen we dat oplossen.”


29 augustus 2023 - Malini Witlox

Een datakluis met een overzicht van – onder meer - al je vaardigheden, waarbij je als gebruiker zelf kunt bepalen welke data je deelt met een potentiële werkgever. Volgens Alexander Van den Wall Bake van TNO kan deze Self Sovereign Identity straks het enorme gat dichten dat er nu is tussen arbeidsaanbod en arbeidsvraag.


13 juni 2023 - HRTech Redactie

EdTech startup Nxus heeft de Rabobank Innovatielening (RIL) van 150.000 euro ontvangen om discriminatie in het wervingsproces van studenten en afgestudeerden uit te bannen. Het platform koppelt studenten op basis van skills aan stages en banen voor afgestudeerden.


8 juni 2023 - Juliette de Swarte

Ieder halfjaar organiseert #HRTech Review een Meetup met experts en partners uit onze #HRTech community. Dit keer was één van de thema’s: skills. De arbeidsmarkt is nu nog georganiseerd rond diploma’s en cv’s maar dat gaat waarschijnlijk snel veranderen, volgens de experts. 


30 mei 2023 - Yvette Minderhoud

Tijdens de bijeenkomst “Versterk je profiel voor de Nederlandse arbeidsmarkt” op 15 mei in Amsterdam werd gekeken naar de mogelijkheden voor het gebruik van het Integraal SkillsPaspoort (ISP) voor Oekraïners op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit in het kader van een nationaal initiatief om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van een skillspaspoort te begeleiden naar een passende baan.


22 mei 2023 - Juliette de Swarte

CompetentNL is een gigantische database, waarin de skills van alle beroepen en alle mbo-opleidingen worden beschreven en gekoppeld. Dit project van SBB, UWV, CBS en TNO, in opdracht van de ministeries van SZW en OCW, moet uiteindelijk leiden tot een gemeenschappelijke ‘skillstaal’. Hilde de Boer, coördinerend programmamanager CompetentNL, vertelt meer over dit initiatief.


8 maart 2023 - Mark van Assema

Een groep technisch specialisten van verschillende organisaties boog zich tijdens een bijeenkomst op 22 februari over de vraag welke basiscomponenten nodig zijn voor een nationaal, integraal skillspaspoort. Mark van Assema, lid van deze werkgroep, doet verslag van hun overleg en conclusies.


7 februari 2023 - Juliette de Swarte

Skills. We weten allemaal waar we goed in zijn. Toch? Dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Een gemiste kans voor werknemers én werkgevers. Het World Economic Forum stelt zelfs dat het niét kennen van de eigen skills en die van anderen de belangrijkste oorzaak voor het disfunctioneren van de huidige arbeidsmarkt is.