Nieuws


<<  <  Pagina 2 van 16  >  >>

18 november 2020 - HRTech Redactie

Goed nieuws, Daywize Cloud heeft een koppeling met Loket.nl! De afgelopen periode is het ontwikkel- en testteam van Daywize samen met Loket.nl hard bezig geweest om beide softwaresystemen te integreren. Het is nu als Loket.nl klant dus mogelijk om je salarisadministratie uit te breiden met de vele HR-functionaliteiten van Daywize Cloud.


14 november 2020 - HRTech Redactie

Aan het eind van het jaar moeten HR en de leidinggevenden weer aan de slag met de jaarlijkse beoordelingscyclus. Maar de Coronacrisis heeft alles overhoop gehaald. Kun je medewerkers nog beoordelen op basis van afspraken die gemaakt zijn aan het begin van dit roerige jaar? En wat is dan wél de juiste aanpak? Daarover ging het online congres Beoordelen & Performance van HR Academy op 7 oktober jl.


13 november 2020 - HRTech Redactie

Als je kijkt naar de werkzaamheden van HR Managers, dan is het vinden van talent voor het bedrijf altijd een belangrijk onderdeel van het takenpakket geweest. Maar is een wijd begrip als “talent” anno 2020 nog wel hetzelfde als in pakweg 1980? Een artikel in het Future of Work-Report toont aan hoe een nieuwe benadering van de term “talent” deuren opent voor HR.


12 november 2020 - Talentsoft

De crisis heeft het spel voor HR veranderd. Het is nu nog belangrijker ervoor te zorgen dat elke nieuwe medewerker of interne kandidaat de beste match is voor een functie of intern project. Maar hoe? Tijdens de debinarweek van #HRTech Review presenteren Henry Wijngaarden en Rainier Gfeller hoe Talentsoft u kan helpen, met behulp van Talent Profile, Talent Marketplace en AI Matching-oplossingen.


11 november 2020 - HRTech Redactie

Onze nieuwe partner Nedap Staffing Solutions benadert de wereld van planning tools vanuit een Integraal Talent Beheer benadering, waar vast en flex gelijk worden gesteld. Hun nieuwste tool Flux kun je direct eind deze maand tijdens onze debinarweek bekijken.


9 november 2020 - HRTech Redactie

Op 23 november gaat de vierde #HRTech debinarweek van start. Deze wil je niet missen! Waarom niet? Het wordt een interessante week met 18 partijen die alles vertellen over het inrichten van een succesvolle Talent Marketplace. Ideaal voor HR professionals om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Talent Marketplace te volgen en om HRTech tools met elkaar te vergelijken. 


6 november 2020 - HRTech Redactie

Welke recruitmenttooling heb je in 2020 gebruikt en hoe beoordeel jij deze? In welke recruitmenttechnologie ga je in 2021 investeren? Doe mee met het nieuwe onderzoek de Recruitment Tech Survey en ontvang een gratis online ticket voor het Recruitment Tech Event op donderdagmiddag 19 november 2020. Vul uiterlijk 12 november het onderzoek in om een gratis ticket te krijgen voor het event t.w.v. € 45,-.


5 november 2020 - Wilma Straatman

Blij als koeien in de wei dat we nog een fysieke bijeenkomst konden hebben voor de deelnemers van de Data Driven HR community van RUMBOLD op 8 oktober. Ruime opzet, inspirerende locatie en een geweldig thema “AI en interne mobiliteit” dat werd begeleid door HRTech Expert Wilma Straatman.


2 november 2020 - HRTech Redactie

De deeleconomie en de bijbehorende platforms zoals Airbnb en Uber zorgen ook op de arbeidsmarkt voor grote veranderingen. Er ontstaan steeds meer platforms waar organisaties en medewerkers zelf actief kunnen werken aan hun positie op de arbeidsmarkt.


1 november 2020 - HRTech Redactie

Het rapport benadrukt dat talentmanagement zich te lang heeft gericht op een beperkt aantal high potentials, managers en specifieke top medewerkers. Hoewel er al een tijdje ontevredenheid is, heeft de COVID-19 crisis talent nu tot een ondernemingsbrede uitdaging gemaakt. De nieuwe naam van deze 9-grid is dan ook gericht op het succes van alle mensen in de organisatie.


27 oktober 2020 - Validata

Door de COVID-19 pandemie staan we op de rand van een nieuwe economische crisis. Tijdens zo’n crisis wordt de kwetsbaarheid van financiële systemen sneller blootgelegd. Er kan een domino-effect ontstaan waarbij de problemen van een financiële instelling direct desastreuse gevolgen hebben voor andere spelers in de markt. Welke wet- en regelgeving zijn rond de mondiale crisis van 2008 ingevoerd? Om schadelijke situaties te voorkomen en consumenten te beschermen, heeft de Nederlandse overheid destijds verschillende maatregelen getroffen.


26 oktober 2020 - Vroom HR

Binnen steeds meer organisaties klinkt de roep om alles omtrent leren en ontwikkelen op één plek aan te bieden en te beheren. Veel van deze organisaties overwegen de implementatie van een Learning Management System (LMS).


25 oktober 2020 - HRTech Redactie

Onze debinarweek, met 18 demo webinars en een paneldiscussie, staat dit jaar in het teken van de Talent Marketplace. In deze corona tijden is interne mobiliteit of doorstroom, net zo belangrijk als instroom van buiten. Met de talent marketplace creëer je een talentpool waar via skills zowel matching, onboarding, learning en ontwikkeling plaats kunnen vinden. Zowel binnen je organisatie als zelfs met externe marktplaatsen.


22 oktober 2020 - HRTech Redactie

En waarom partnership altijd belangrijker is dan prijs... Het moge duidelijk zijn dat het vakgebied Human Resources stevig in beweging is en er de afgelopen jaren binnen HR enorm veel gebeurd is op het gebied van digitalisering. In alle sectoren investeren HR en talentmanagers om aan de stijgende verwachtingen van hun medewerkers te voldoen en ze tegelijkertijd in staat te stellen om slimmer en plezieriger (op afstand) aan hun doelen en carrières te werken.


21 oktober 2020 - HRTech Redactie

Als er een ding is waar de meeste HR managers inmiddels wel van overtuigd zijn, is het dat technologie de toekomst heeft in onze sector. Om ervoor te zorgen dat we tools, software en technologie naadloos inpassen in de dagelijkse gang van zaken en dat iedereen er snel aan went, zijn er Digital Adoption Solutions (DAS).


20 oktober 2020 - HRTech Redactie

Onder het motto 'Our Purpose is People' zijn de recent gefuseerde Kronos en Ultimate, die eerder al PeopleDoc overnam, begonnen aan hun rebranding naar UKG (Ultimate Kronos Group). In Nederland is Kronos nog wel een bekende naam, de andere twee minder, maar door de fusie is wel een van de grootste cloud HR bedrijven ter wereld ontstaan, met een marktwaarde van 22 miljard dollar en 12.000 werkenden. Met de lancering van de nieuwe naam wordt dit absoluut een partij om ook hier rekening mee te houden in de Core HRTech wereld.


19 oktober 2020 - HRTech Redactie

In dit interview licht Joëlla Menken van Kirkman Company toe waarom corona het extra belangrijk maakt om nog eens onder de loep te nemen of je jouw HR tools niet efficiënter kan inzetten. Ook ziet Kirkman een trend om je HR tools na implementatie extern te laten beheren, dus het outsourcen van functioneel beheer.


15 oktober 2020 - HRTech Redactie

Consultday heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van HR en IT. De sourcing van de HR-administratie en/of payroll is een vraagstuk waar veel organisaties zoekende in zijn. Daarbij is de informatievoorziening over het algemeen gefocust op de voordelen van outsourcing. Daarom onderzoeken wij in dit 2e artikel juist de voordelen van de insourcing/het behoud van HR Operations.


13 oktober 2020 - HRTech Redactie

Werk jij met freelancers en ZZP-ers in jouw organisatie? Dan ben je niet de enige. Waar we een aantal jaren geleden nog spraken over de flexibele schil, kunnen we tegenwoordig beter spreken over de flexibele kern. Elke organisatie wordt in meer of mindere mate ondersteund door freelancers. Hoe bereik je deze groep via je recruitment strategie? #HRTech Review zocht het voor je uit.


12 oktober 2020 - Cornerstone

De langverwachte "toekomst van werk" kwam onverwachts begin 2020. Werkgevers voltooiden jaren van verwachte digitale transformatie in slechts een paar korte weken. Veel medewerkers werkten voor het eerst volledig op afstand en we zagen uit de eerste hand het belang van de skills van de toekomst. Een uitgebreid onderzoek door Cornertstone.


8 oktober 2020 - HRTech Redactie

Er zijn allerlei mensen, zoals HR, IT en de afdeling collega's, betrokken bij het onboarding proces van een nieuwe werkende. Als manager ben je er wel voor verantwoordelijk dat het allemaal goed loopt. Appical heeft een ebook / gids geschreven voor managers vol met praktische acties voor een superstart bij de organisatie. Wees niet één van die 11% managers die de oorzaak zijn dat mensen al snel weer weggaan.


6 oktober 2020 - HRTech Redactie

ProRail is volop in beweging. De bekende spoorwegnet-gigant was lange tijd onderdeel van de NS, maar is sinds 2005 zelfstandig. Nu maakt de organisatie opnieuw een transformatie door, zowel qua organisatievorm als op het gebied van digitalisering. Hoe benut HR de kansen die #HRTech innovaties bieden? Raymond van Hattem, HR directeur van ProRail, vertelt hier meer over in de podcast van HR Praktijk en HR Academy.


5 oktober 2020 - HR Office

Veel MKB-ondernemers hebben ook nu in coronatijd moeite om geschikte kandidaten te vinden voor hun vacatures. De recruitment oplossingen van HROffice worden sinds vorige maand ook aangeboden aan MKB klanten van de ABN AMRO bank. Je kunt HROffice de eerste 3 maanden gratis uitproberen, wat vooral voor organisaties met een grote instroom een laagdrempelige manier is om het recruitment proces professioneel te besturen.


1 oktober 2020 - HRTech Redactie

De #HRTech wereld is weer een grid rijker met deze van IDC die de wereldspelers op Recruitment of ook wel Talent Acquisition (TA) gebied in een nieuw onderzoek op een rij hebben gezet. SmartRecruiters bestaat pas 10 jaar en is al bovenaan geëindigd. Wie hebben nog meer een moderne TA tool.


29 september 2020 - HRTech Redactie

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt op veel manieren gebruikt in onze maatschappij, maar de waarheid is dat we nog mijlenver van de volledige mogelijkheden van deze technologie zitten. We zitten in de beginfase, waar we met passen en meten kijken hoe AI ons van dienst kan zijn. Voor HR is AI een instrument dat een grote rol gaat spelen, blijkt uit een rapport van Ernst & Young (EY).