Nieuws


<<  <  Pagina 2 van 6  >  >>

19 februari 2019 - HRTech Redactie

Het is het hoofdpijndossier van managers: wat kan je doen om je medewerkers, en dus het bedrijf, betere prestaties te laten behalen? Prestatie management is het ultieme middel, maar wel een middel dat de afgelopen tien jaar een hele andere invulling heeft gekregen. En volgens Josh Bersin vooral op deze zeven punten.


14 februari 2019 - HRTech Redactie

Met veel genoegen maken Cloudwatch en #HRTech Review bekend een partnerschap aan te gaan. Cloudwatch is de eerste consultancy partner van HRTech Review met een focus op Talent Management, Digital HR & People Analytics.


12 februari 2019 - HRTech Redactie

Op 6 juni is in Utrecht de Recruitment + Talent Tech Demo_Day 2019. We hebben al meer dan 200 inschrijvingen en het is pas net februari. Een flink podium dus waar je je als Recruitment of Talent Tech Start-up mooi kunt presenteren. De inschrijving met je pitch kun je bijna insturen, per 18 februari tot en met vrijdag 15 maart. 


11 februari 2019 - HRTech Redactie

Ieder jaar voert HRTech aanbieder Raet, sinds kort officieel 'Visma-raet', een HR Benchmark uit. Dit jaar zijn de resultaten in mooie info graphics te downloaden in 4 categorieën en een samenvatting. Een aantal highlights vind je hier, zoals de mismatch over wie People Analytics moet initiëren.


7 februari 2019 - Validata

In dit artikel geeft Bart Bijkerk van Software Partner Validata een toelichting op de release plannen voor het jaar 2019. Er komt een tweede gehele herziening van de applicatie gebouwd in het Mendix platform na de start in 2009 en de eerste herziening in 2014. Daarnaast nog meer nieuwigheden, zoals een support chatbot...


5 februari 2019 - HRTech Redactie

Een mooi staaltje Omdenken in deze Ted Talk van Nadjia Yousif. Ze maakt het gedachten experiment om tech te behandelen als ware het een gewone collega met wie je eerst kennis moet maken, dan regelmatig een bila plant en die je ontwikkelt.


4 februari 2019 - HRTech Redactie

Onze nieuwe Software Partner eelloo draait zaken graag om. Geen HR, maar RH. In het RH manifest lichten ze toe wat dat precies inhoudt en hoe de producten rondom Assessments en persoonlijke ontwikkeling daarop aansluiten.


31 januari 2019 - HRTech Redactie

Deze week lanceren we de gloednieuwe HRTech Arena van Nederland. Het is een visuele weergave van de gids met Aanbieders die we reeds een jaar beschikbaar hebben. Je kunt hiermee goed in kaart brengen waar de HRTech staat die jij kent/gebruikt en je ziet de alternatieven.


24 januari 2019 - Vroom HR

Consultancy partner Vroom is gespecialiseerd in HRTech selectie trajecten. Ze ontwikkelden hier jaren geleden een interne tool voor die de resultaten van alle selecties in kaart brengt. In dit interview met Nienke Meindersma lees je tips voor het selecteren van een passend LMS, een Learning Management Systeem.


22 januari 2019 - HRTech Redactie

Partner Recruitment Tech komt met een gids over de spelers en trends voor 2019. Het is een handzaam A5 jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers in Nederland en België.


21 januari 2019 - HRTech Redactie

In dit interview voorafgaand aan UNLEASH Londen met Frans Smolders, Senior Director HCM Solution Management bij SAP SuccessFactors, wordt duidelijk hoe SAP werkt aan een nieuwe technische basis onder de verschillende SAP-applicaties. Met links naar diverse SAP-websites krijg je een goed overzicht van de technische transformatie van dit 46 jaar oude IT-bedrijf.


17 januari 2019 - HRTech Redactie

Eén van de Amerikaanse software review sites heeft de beste software aanbieders voor 2019 op een rij gezet op basis van 269.787 reviews in 2018. Wat zeggen de klanten daar over die software en doet HR Tech daar ook in mee? 


16 januari 2019 - Cloudwatch

Wie veelvuldig in een werving- en selectieproces verwikkeld is geweest, moet wisselende ervaringen hebben opgedaan. Dit wordt veroorzaakt doordat recruiters zich vooral richten op het eindresultaat; de plaatsing.


14 januari 2019 - HRTech Redactie

VMS-RPO-MSP leverancier ZeroChaos ziet minder chaos bij klanten en veranderd de naam in Workforce Logiq. Deze wereldspeler stoomt ook de Nederlandse markt op.


11 januari 2019 - HRTech Redactie

HRTech aanbieder Talentsoft heeft een kapitaalinjectie van $50 miljoen (€45 miljoen) binnengehaald. Het bedrijf is al een van de grootste Europese aanbieders van HR-software en wil met die investering haar positie als marktleider versterken.


9 januari 2019 - HRTech Redactie

Voor de eerste keer staan hier van 8 HRTech Experts aangesloten in onze community voorspellingen op het gebied van HRTech voor het nieuwe jaar op een rij. Uiteraard voorspelt ieder vanuit zijn of haar eigen achtergrond binnen HRTech welke trend(s) ze zien voor 2019 of soms zullen die trends pas na 2019 realiteit worden. Of helemaal niet, dat evalueren we dan ook aan het eind van het jaar. Om het geheel compleet te maken eindigen we met een economisch vooruitzicht door misschien wel de grootste HR Tech expert ter wereld, Josh Bersin.


7 januari 2019 - HRTech Redactie

Vorig jaar mei werd de Europese wetgeving AVG/GDPR definitief doorgevoerd. Daar hebben veel organisaties toen veel energie in gestopt om hun processen en procedures op orde te krijgen. De handhaving is nu opgestart en is geen wassen neus, hoewel grote zaken zijn uitgebleven. Wel zijn al 3 boetes in Nederland uitgedeeld. Met deze checklist lees je hoe je die voorkomt.


2 januari 2019 - HRTech Redactie

We beginnen 2019 met een terugblik op vorig jaar, het eerste volledige jaar dat HRTech Review bestaat, met een aantal cijfers. Die zijn voor een eerste jaar voor ons best goed. Meer dan 10.000 unieke bezoekers hebben onze site al gevonden. Wat ze vooral interessant vonden lees je hier.


18 december 2018 - Tom van de Valk

Grofweg 90% van cursisten start gemotiveerd maar rondt hun training niet af. Tom Bos van NCOI Online Academy heeft onderzoek gedaan naar snel en duurzaam online leren, ook wel 'micro-learning' genoemd, en geeft vijf best practices bij Onboard.Amsterdam.


17 december 2018 - HRTech Redactie

Het op een goede manier onthalen van nieuwe medewerkers heet sinds ruim 5 jaar ‘onboarding’ en is één van de nieuwe taken van HR geworden. Een valse start in je nieuwe baan laat vaak een onuitwisbare indruk achter. Dat het daarom geen bijzaak meer is blijkt bij Onboard.Amsterdam, waar meer dan 950 geïnteresseerden zich lieten informeren over onboarding bij onder andere IBM, HEMA, ASML en Netflix.


13 december 2018 - HRTech Redactie

Een trend die het afgelopen jaar een flinke stap naar volwassenheid heeft gezet is het gebruik van ‘big data’. Bijna alle grote en een aantal kleinere HRTech spelers hebben stappen gezet om de grote hoeveelheden data van klanten in hun systemen te ontsluiten, geanonimiseerd natuurlijk. De eerste resultaten, bijvoorbeeld op hardere demografische data, wordt nu zichtbaar.


10 december 2018 - HRTech Redactie

“Het opnieuw ontwerpen van het proces is van cruciaal belang voor het verbeteren van methoden voor prestatiebeheer. De echte uitdaging is echter de mentaliteit van medewerkers, managers en leiders te veranderen in verschillende aspecten van prestatiebeheer. Het beste proces zal mislukken als mensen het met de verkeerde mindset benaderen. Omgekeerd kunnen mensen met de juiste mindset vaak creatief beperkingen oplopen.”


3 december 2018 - HRTech Redactie

Met een dynamischer werksituatie verdwijnt de traditionele functie omschrijving meer en meer naar de achtergrond. De meeste HR professionals zagen die verandering wel aankomen, want wie doet er na een jaar nog precies wat er op de functieomschrijving stond waarop je werd aangenomen. Een beter middel om te zoeken zijn vaardigheden of skills. En de EU heeft nu “alle” denkbare skills in een database gestopt.


29 november 2018 - HRTech Redactie

Het jaarlijkse oriëntatie event op het gebied van recruitment tooling, Demo_Day, breidt in 2019 uit met talent tooling. Op donderdag 6 juni 2019 tonen meer dan 50 leveranciers van recruitment- en talenttechnologie hun oplossingen waarmee de expo vloer meer dan verdubbeld.


27 november 2018 - HRTech Redactie

Veel organisaties, zo niet heel veel, staan voor de opgave om hun organisatie model op de schop te gooien in deze digitale tijden. Bij Rethink HR Tech Europe in Berlijn waren er gelukkig vele voorbeelden van organisaties die dat al voor elkaar hebben gekregen, of druk bezig zijn. En dat gebeurd zeker niet alleen met tooling, ook andere methoden werken hierbij.


  Nieuwsarchief