Nieuws


<<  <  Pagina 2 van 7  >  >>

7 mei 2019 - HRTech Redactie

Het opstellen van een arbeidscontract is soms een ingewikkelde klus, zeker als je met verschillende cao's werkt en een complex functiehuis met uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden. Als je in een meer gestandaardiseerde omgeving zit waar wel veel instroom en uitstroom is hoeft het maken van contracten geen handwerk meer te zijn met Linckus, een van de genomineerden voor de Demo_Day Start-Up competitie.


6 mei 2019 - HRTech Redactie

De markt voor tools te gebruiken voor het opleiden en ontwikkelen van talent kent snelle ontwikkelingen. Decennia lang was opleiden vooral klassikaal, in het vorige decennium kwamen e-learnings in opkomst, en dit decennium zijn er allerlei nieuwe digitale ontwikkelingen. De Fosway Group is een Europees HRTech onderzoeksinstituut die de grotere spelers in een matrix op een rij zet.


30 april 2019 - HRTech Redactie

Veel HR organisaties beginnen met goede moed aan het inrichten van een 'functiehuis', een logische opbouw van alle verschillende functies, inclusief bijbehorende 'functieschalen'. Om er achter te komen of het voor alle medewerkers nu ook werkt in dat functiehuis is er een tool die Excel ver overstijgt, Demo_Day Start-Up winnaar Functiewijzer.com.


29 april 2019 - HRTech Redactie

Het woord 'Cloud' wordt tegenwoordig overal gebruikt. Maar wat betekent het nu eigenlijk en wat zijn de consequenties ervan als een systeem in de cloud staat. Hoef je dan als organisatie helemaal niets meer met IT te doen?


24 april 2019 - HRTech Redactie

Als je op het punt staat nieuwe HR Technologie te gaan aanschaffen ga je meestal niet over 1 nacht ijs, heel goed! Let alleen wel goed op de paarse krokodil tijdens een selectietraject. Alleen ‘op papier’ praten over jouw eisen en wensen versus de mogelijkheden van de techniek kost veel tijd en levert geen compleet beeld. Laat het maar zien dus!


23 april 2019 - HRTech Redactie

Ook in dit tweede kwartaal en later dit jaar staan weer een aantal interessante evenementen rond HRTech op de Agenda. Sommige zijn online webinars en dus eenvoudig te volgen, anderen zijn events op locatie waar door persoonlijk contact dieper in kan gaan op de mogelijkheden van al die HRTech voor jullie eigen organisatie.


19 april 2019 - HRTech Redactie

Tijd voor een eerste blik op het eerste offline event van HRTech Review op 6 juni, de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019. Op de plattegrond vind je de voorlopige indeling met de Talent Tech zone.


18 april 2019 - Yvette Minderhoud

Goede mentale gezondheid zou hoog op de bedrijfsagenda van ieder bedrijf moeten staan. David Roomes van Rolls Royce was een van de sprekers die ons meenam in zijn aanpak.


16 april 2019 - HRTech Redactie

De lijst met aanbieders op onze site is inmiddels al gegroeid tot 215 en de komende maanden komen er nog zeker 20 bij die al klaar staan. Ergernis nummer 1 voor een gebruiker is wel dat je overal weer opnieuw je gegevens opnieuw moet invoeren zoals je naam en email adres. Door koppelingen of 'interfaces' te gebruiken kun je dat voorkomen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk?


15 april 2019 - HRTech Redactie

De trigger voor dit artikel kwam donderdag 11 april bij het congres HRM in de Overheid in Bussum. Daar was weliswaar geen speciale focus op HRTech, maar onboarding kwam toch goed aan bod. Aanleiding om dit fenomeen eens te ontleden tot raakvlakken met wel 6 #HRTech domeinen.


12 april 2019 - HRTech Redactie

Deze week werd de online, onafhankelijke planning software selectiedienst genaamd Planningsoftwareselect.nl gelanceerd. In het HRTech domein 'Dagplanning & tijdregistratie' zijn zeer veel spelers actief uit Nederland en internationale spelers met vaak branche specifieke oplossingen. Met deze online dienst kunnen MKB partijen zelfstandig de juiste partij selecteren.


10 april 2019 - HRTech Redactie

Van de 6 start-ups op het gebied van Talent tooling binnen HRTech zijn woensdag 10 april tijdens een Facebook Livestream de drie winnaars voor een start-up spot bij de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019 bekend gemaakt. Welke drie dat zijn lees je hier…


8 april 2019 - HRTech Redactie

Bij UNLEASH in Londen was ‘AI’, Artificial Intelligence, of kunstmatige intelligentie alom aanwezig. De Chief Decision Scientist van Google legt eerst uit wat AI eigenlijk is. Daarna bleek in een van de presentaties dat zelfs de beste AI’s van Google (46) en Siri (24) nog ruim onder het IQ van een 6-jarige (55) zitten. Toch wordt AI ook binnen HRTech al veel ingezet. Hoeveel menselijke intelligentie is er dan nog nodig?


4 april 2019 - HRTech Redactie

Als in de HRTech scene één vooraanstaande goeroe de bekendste zou mogen zijn dan is dat wel Josh Bersin. Eerder werd zijn consultancy organisatie overgenomen en heet nu Bersin by Deloitte, nu is hij onder eigen naam weer met nieuwe avonturen aan de weg aan het timmeren. Bij UNLEASH in Londen kregen we een sneak preview op zijn nieuwste plan, de Josh Bersin Academy.


3 april 2019 - HRTech Redactie

Op 6 juni 2019 zal HRTech Review voor de eerste keer aansluiten bij het succesvolle concept Demo_Day van Recruitment Tech. Naast Recruitment oplossingen voor vaste medewerkers zullen er dit jaar ook recruitment voor tijdelijke medewerkers en andere Talent Management oplossingen te zien zijn. De volgende 10, nu totaal 30, partijen worden nu bekend gemaakt.


2 april 2019 - Yvette Minderhoud

Bij Microsoft in Seattle was begin februari de jaarlijkse bijeenkomst over de ontwikkelingen in het hoger onderwijs, de Microsoft Campus Connections Summit. Voor dit vrij exclusieve samenkomen werden slechts 2 Nederlandse Universiteiten uitgenodigd. Een verslag door HRTech Review Expert Yvette Minderhoud van de VU Amsterdam over technologie die vandaag beschikbaar is om studenten op te leiden voor een baan die nog niet bestaat.


28 maart 2019 - HRTech Redactie

Persbericht; De Enschedese scale-up PESCHECK maakt het voor bedrijven eenvoudiger om betrouwbaar personeel te vinden. Bedrijven kunnen met PESCHECK via een online dashboard screenings aanvragen. Met een investering van Oost NL en Arches Capital kan PESCHECK de snelle groei doorzetten en de komende vijf jaar doorgroeien van negen naar 40 werknemers (fte).


26 maart 2019 - HRTech Redactie

Overname nieuws van bedrijfssoftware leverancier Unit4 die HRTech speler Intuo uit België overneemt. Hiermee voegt Unit4 de start-up mentaliteit van een Talent Management speler aan het brede pakket van diensten toe.


25 maart 2019 - HRTech Redactie

Donderdag 6 juni 2019 vindt de Recruitment+Talent Tech Demo_Day plaats. Er komen ruim 50 leveranciers van recruitment- én talenttooling en 6 start-ups hun oplossingen tonen. Je hebt dus ruim de gelegenheid om je te oriënteren op de nieuwste trends in de markt, ook al heb je geen directe behoefte aan nieuwe technologie.


22 maart 2019 - HRTech Redactie

Maar liefst 6 start-ups op het gebied van Talent tooling binnen HRTech dingen mee naar één van de drie start-up spots bij de Recruitment+Talent Tech Demo_Day 2019. Het is nu aan jullie om te bepalen welke 3 van deze 6 start-ups te zien zijn op 6 juni in Utrecht. Het zijn partijen in verschillende Talent domeinen, van onboarding, coaching, opleiding tot functiewaardering.


20 maart 2019 - HRTech Redactie

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe kennisbank op ons platform geopend met meer dan 100 items om meer te leren over #HRTech. Enerzijds vind je hier uitgebreide beschrijvingen van vakjargon die de HRTech aanbieders gebruiken. Anderzijds vind je whitepapers, boeken en webinars met meer diepgaande HRTech informatie. Mis je iets, laat het ons weten!


18 maart 2019 - HRTech Redactie

In nieuw onderzoek ging het high end consultancy bureau McKinsey op zoek naar de meest vooruitstrevende fabrieken in de wereld. Ze bekeken er 1000 en slechts 16 zogenoemde 'vuurtorens' bleven over, waaronder Tata Steel in IJmuiden. Deze partijen zijn een lichtend voorbeeld van hoe mens en machine in harmonie vooruitkomen.


14 maart 2019 - HRTech Redactie

Engagement is op zich een goed concept, alleen niet altijd concreet te maken. Met de term Employee Experience bereik je uiteindelijk ook een betere Engagement én het is een stuk concreter, met meer focus en actiegerichtheid. Bijvoorbeeld met een moderne performance management tool.


12 maart 2019 - HRTech Redactie

How to get the mainly introvert people in a tech company engaged? It’s a challenge that many companies face and engagement programs often fail to achieve this. In this interview with Ingeborg van Harten, the new Head of HR at Mollie payments, we learn that the key to engagement can be found in something simple, yet exiting; freedom for the employees.


11 maart 2019 - HRTech Redactie

Dit is de laatste week, tot 15 maart, om met jouw start-up mee te doen aan de Startup Pitch 2019. Hiermee maken zes start-ups kans op een gratis plek tijdens Recruitment + Talent Tech Demo_Day!


  Nieuwsarchief