Nieuws


<<  <  Pagina 2 van 10  >  >>

7 oktober 2019 - HRTech Redactie

In een onderzoek onder MKB bedrijven in Nederland vindt Capterra dat de productiviteit van medewerkers op 4 staat in de lijst met 10 prioriteiten rond digitalisering. Op één staat de werving van nieuwe klanten en op gebied van digitalisering is het MKB het verst met de boekhouding.


3 oktober 2019 - HRTech Redactie

Vanuit je eigen werkplek, of waar dan ook ter wereld, kijken naar wel 15 'debinars'; demo webinars van HRTech software of -diensten leveranciers. In maximaal een half uur zie je de kern van een bepaalde tool in een demo van een specialist en kun je live vragen stellen.


2 oktober 2019 - HRTech Redactie

Europees onderzoeksbureau Fosway heeft voor het eerst een 9-Grid gepubliceerd voor de recruitment of Talent Acquisition markt. Een voorlopige, interim, versie want meer onderzoek is nodig voordat ze naar verwachting in April 2020 het volledige rapport klaar hebben. Interessant in deze markt, er is geen partij die 'strategisch leider' genoemd kan worden.


1 oktober 2019 - HRTech Redactie

"Geboren in Amsterdam, opgegroeid door de wereld" is het motto bij Heineken als echt wereldmerk. En dat dit ook voor de mensen die bij Heineken werken zelf geldt blijkt uit een HR Hackathon die 4 oktober in Singapore wordt georganiseerd. Twaalf wereldwijde start-ups mogen hier strijden om de winst in het "HR brouwhuis".


30 september 2019 - HRTech Redactie

Sinds anderhalf jaar moeten alle werkgevers hun werknemers informatie verschaffen over de manier waarop er met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Voor HR-managers binnen bedrijven biedt deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zowel uitdagingen als oplossingen. Hoe kan die wettelijke informatieplicht het beste worden voldaan?


26 september 2019 - HRTech Redactie

Heb je al eens uitgerekend wat het kost als een nieuwe werknemer binnen drie maanden of een half jaar weer vertrekt? Dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het goed ‘onboarden’ van nieuwe medewerkers is. Heb jij de gouden onboarding formule? Schrijf je dan in voor de Award. Of ontdek tijdens Onboard.Amsterdam de onboarding bij onder andere Heineken en Tony’s Chocolonely.


25 september 2019 - HRTech Redactie

Data & analytics dienstverlener AnalitiQs heeft onderzoeksbureau No Ties overgenomen. Beide partijen werken al geruime tijd samen en blijven onder hun eigen naam opereren. Hun dienstverlening op het gebied van HR-analytics en Marketing & Customer Intelligence zal hierdoor worden uitgebreid..


24 september 2019 - HRTech Redactie

Deze week is het de #WeekvanhetWerkgeluk en soms kun je ook gelukkig worden van of met #HRTech. Eenvoudige apps maken de frustratie van vroeger naar de achtergrond verdwijnen. Hoe kan #HRTech nu echt helpen met geluk op het werk, een aantal voorbeelden.


23 september 2019 - HRTech Redactie

Op 10 oktober in de Fokkerterminal in Den Haag kun je live mee naar de toekomst van werk op het event HR Live 2019. Via gigs en klusjes tot agile performen, gezondheid apps en psychometrics, talent communities en serieus employer branden, beleef je de toekomst van dichtbij.


19 september 2019 - HRTech Redactie

Volgens Laszlo Bock, voormalig HR-baas van Google, is een revolutie binnen HR aanstaande. Na de introductie van AI tools in Recruitment is nu ook Talent Management aan de beurt. Talent ontwikkeling en plezier in je werk hebben zit in kleine dingen en met digitale 'nudges', kleine duwtjes, gaan talenten vanzelf de goede kant op.


18 september 2019 - HRTech Redactie

Onze partner Recruitment Tech organiseert 21 november voor de 5de keer hun Recruitment Tech Event. Daarbij zijn ook 2 awards te winnen, één voor tooling en één voor klant case. De vakjury heeft inmiddels een voorselectie gemaakt.


17 september 2019 - HRTech Redactie

Het is een bekende uitdaging: uit het grote aanbod van aanbieders en mogelijkheden de juiste HR Tech selecteren. Consultancy partner VroomHR is al 25 jaar actief in het selecteren van de best passende HR-technologie voor haar klanten en herkent dit probleem. Om die reden heeft VroomHR de kennis en vooral de resultaten uit alle selectietrajecten van de afgelopen jaren doorontwikkeld tot een eigen VroomHR selectietool. 


13 september 2019 - HRTech Redactie

Het Leger Des Heils gaat voor het plannen van werkzaamheden en het inroosteren van zijn medewerkers gebruikmaken van de personeelsplanning software van Intus. Dat er, vanwege de stichtingsstructuur, binnen de Leger des Heils-omgeving met meerdere cao’s gewerkt wordt, vormt een extra uitdaging.

 


12 september 2019 - HRTech Redactie

Hoe zorg je ervoor dat iemand optimaal presteert op zijn of haar positie? Hoe zorg je voor eenheid op de werkvloer? Het zijn vragen waar HR-managers zich dag in, dag uit mee bezig houden. Het antwoord ligt, naar Amerikaans voorbeeld, in de technologie.


10 september 2019 - HRTech Redactie

Volgende maand is Parijs het epicentrum van de HRTech. HR-professionals van over de hele wereld kunnen zich twee dagen lang, 22 en 23 oktober,  vergapen aan oneindig veel technologische HR tools en snufjes bij UNLEASH World. Maar waar moet je naar uitkijken? Welke HR technologie past bij jouw organisatie? Hou vooral deze ideeën van HR-visionairs in gedachten als je volgende maand in Parijs bent.


5 september 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier die we bij HRTech Review graag gebruiken zijn gebruikers reviews. In de VS zijn een aantal grote partijen hiermee bezig, zoals bij Gartner Peer Insights. Hier deel 2 met Talent Management leveranciers Talentsoft, Cornerstone en SAP Succesfactors


3 september 2019 - HR Office

Roeien met de riemen die je hebt. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar met de huidige schaarste op de markt, is dit wél de realiteit. Als HR-professional is het logisch dat je je afvraagt hoe je dan het meest uit je bestaande medewerkers haalt. In dit gastblog legt Martijn Smit van HR Office uit hoe je interne mobiliteit binnen je bedrijf vergroot. En hoe het absoluut niet moet.


29 augustus 2019 - HRTech Redactie

Naast zijn werk bij Deloitte heeft Josh Bersin nu een wereldwijde learning community opgezet voor HR professionals. Ook Maarten van Beek van ING is daar al te vinden. De site is direct breed ingestoken en zeker voor de grotere en internationale organisaties is hier veel relevante HR content te vinden en zijn er opleidingsprogramma's te volgen.


28 augustus 2019 - HRTech Redactie

Onze partner Recruitment Tech viert dit jaar het eerste lustrum van het Recruitment Tech Event op donderdag 21 november in de Amsterdome. Uiteraard zijn we daarbij, onder andere om te kijken wie de prijzen voor 'Best Case' en 'Best Tooling' in de wacht gaat slepen. Inschrijven voor de awards is mogelijk tot 9 september!


27 augustus 2019 - HRTech Redactie

Ondertussen is in de HR wereld het begrip Onboarding wel bekend. Een aantal grote #HRTech wereldspelers, twee daarvan zelfs uit Nederland, hebben dit fenomeen in ruim 5 jaar tijd naar grote hoogte weten te tillen. Hoe zit het eigenlijk met de tegenhanger Offboarding?


22 augustus 2019 - HRTech Redactie

Voor de selectie van een HR Tech aanbieder kun je op veel manieren informatie ophalen. Een manier waar we bij HRTech Review ook toegevoegde waarde zien zijn reviews. Zelf hebben we er nog niet genoeg verzameld, maar bij bij Gartner Peer Insights zijn al mooie vergelijkingen te maken. Hier deel 1 met HCM leveranciers BambooHR, Zoho en Ramco.


20 augustus 2019 - HRTech Redactie

Met veel genoegen kondigen we de nieuwe partnerschap tussen Talentsoft en HRTech Review aan. Talentsoft is een toonaangevende en innovatieve speler in het Talent Management domein van HRTech in Europa en ondersteunt met deze samenwerking de doelstellingen van HRTech Review. 


15 augustus 2019 - HRTech Redactie

Veruit de grootste HR Tech beurs in Europa is wel de dit jaar 20-jaar bestaande Zukunft Personal Europe in Keulen. Met 450 presentaties, bijna 800 bedrijven waar je langs kunt gaan en een verwacht aantal van 18.000 bezoekers over 3 dagen is het wel nodig je een beetje voor te bereiden. Wij zetten de belangrijkste punten voor Nederlandse bezoekers op een rij, hoewel het hier zeker helpt als je Duits kunt verstaan en spreken.


13 augustus 2019 - HRTech Redactie

Heb je meer werk dan tijd? Twijfel dan niet; neem mensen aan. Een goed team is dé factor van exponentiële groei. In dit boek van de redactie van Sprout worden ervaringen gedeeld van scale-ups en de HRTech tools die ze daarbij gebruikten. Dit boek staat vandaag 12 dagen keihard bovenaan in de Management Boek bestsellerlijst.


5 augustus 2019 - HRTech Redactie

In een economie waar alles in de digitale wereld plaatsvindt, is de ontwikkeling van bedrijven, managers en hun werknemers ook steeds meer gestoeld op digitale mogelijkheden. Toch zijn de mogelijkheden van digital learning nog verre van verkend. Sterker nog, hoewel veel bedrijven er mee bezig zijn, hebben de meeste bedrijven amper een idee wat ze hiermee nou eigenlijk aan het doen zijn.