In dit dossier vind je alle relevante informatie van onze site rond het concept 'De Talent Marketplace'. Dit nieuwe concept in HR en HRTech creëert een interne marktplaats met klussen en vacatures waar alle talenten in de organisaties zelf kunnen zoeken, of door managers of HR gematched kunnen worden.

De term 'Talent Marketplace' is op de kaart gezet door HRTech goeroe Josh Bersin, toen een aantal nieuwe Amerikaanse spelers tools rond dit thema maakten met Fuel50 als voorloper en Gloat, Hitch en eightfold.ai als snelle volgers. Er zijn ondertussen indrukwekkende case studies waar, versterkt door corona, de interne mobiliteit bij organisaties een grote vlucht heeft genomen. Synoniemen die partijen gebruiken zijn Gig work management, opportunity marketplaces en in het Nederlands ook wel opdrachten - of klussen platform.

Wij voorzien al een volgende 2.0 fase, waarbij de interne talent marketplace verbonden wordt met de externe wereld:

  • De interne kandidaten komen dan uit het Core HR systeem in talentpools terecht.
  • Die talentpools worden ook proactief gevuld met kandidaten van buiten, zowel voor vaste als flexibele contracten.
  • In die talentpools heeft iedereen een talentprofiel met skills uit de relevante skills lijst van de organisatie.
  • Via slimme AI matching wordt dan de juiste persoon voor de baan of klus gevonden en kan dat in het Core HR worden ingevoerd.

En dan is de cirkel rond, met een talent dat een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

Talent Marketplace 2.0

Dossier Aanbieders

 

Bekijk alle dossier aanbieders >>

 

Dossier Laatste nieuws

2020-11-25 08:26:00 - HRTech Redactie

Tijdens de debinarweek laat #HRTech Review oprichter Mark van Assema zien dat Talent Marktplaatsen heel breed opgevat kunnen worden. Als je als organisatie, en zeker als HR en Recruitment, de oogkleppen af doet en die brede blik oppakt dan zie je allerlei vormen van talent, zoals vrijwilligers, gepensioneerden, platformwerkers, freelancers, robots en gedeeld werkgeverschap.  En je gaat ook de belangrijkste groep zien, het interne talent dat een aantal jaar op zijn plek 'vast' zit en geen groeimogelijkheden ziet, of krijgt.


2020-09-06 11:46:00 - HRTech Redactie

Talent Management tools hebben het vorige decennium voor een samensmelting van losse disciplines gezorgd binnen HR. De volgende stap is het koppelen van de interne recruitment functie voor doorstroom, ook wel interne mobiliteit, in een Talent Marketplace.


2020-10-25 07:48:00 - HRTech Redactie

Onze debinarweek, met 18 demo webinars en een paneldiscussie, staat dit jaar in het teken van de Talent Marketplace. In deze corona tijden is interne mobiliteit of doorstroom, net zo belangrijk als instroom van buiten. Met de talent marketplace creëer je een talentpool waar via skills zowel matching, onboarding, learning en ontwikkeling plaats kunnen vinden. Zowel binnen je organisatie als zelfs met externe marktplaatsen.


2020-09-11 11:42:00 - HRTech Redactie

Afgelopen woensdag 9 september konden we, onder strenge corona maatregelen, toch weer eens met de community fysiek bij elkaar komen. Te gast in de tuin bij Kirkman Company spraken we over business development in corona tijden en de Talent Marketplace, onder het genot van een zomerse BBQ.