Nieuws


8 oktober 2020

De ultieme onboarding gids voor managers


Er zijn allerlei mensen, zoals HR, IT en de afdeling collega's, betrokken bij het onboarding proces van een nieuwe werkende. Als manager ben je er wel voor verantwoordelijk dat het allemaal goed loopt. Appical heeft een ebook / gids geschreven voor managers vol met praktische acties voor een superstart bij de organisatie. Wees niet één van die 11% managers die de oorzaak zijn dat mensen al snel weer weggaan.

Geschreven door: HRTech Redactie

OnboardingFlowManagerGuide2Managers en onboarding?

Als manager wil je het beste voor en van jouw team. Onboarding kan het verschil maken tussen het soepel laten integreren van nieuwe werknemers in jouw organisatie en het laten ontstaan van een debacle. Maar wat is jouw rol als manager in het onboardingproces? Ook al zijn nieuwe medewerkers getalenteerde mensen, het is jouw taak om ervoor te zorgen dat zij dat ook waarmaken. Eén van de belangrijkste redenen dat mensen hun baan opzeggen, is het gedrag van hun manager (11%). Ja, dat gaat dus over jou!

“Onboarding is de discipline van ontvangen en integreren van nieuwe medewerkers in het bedrijf, zodat ze zich onderdeel van het team voelen. Een goede onboarding zorgt ervoor dat zij goed presteren en van waarde zijn voor de organisatie,” Christian Harpelund, mede-oprichter en Consulting Director van Onboarding Group.

Waarom onboarding belangrijk is?

Zie Forbes waar blijkt dat 22% van het personeelsverloop plaatsvindt in de eerste 45 dagen van het dienstverband. Hieruit blijkt dat de eerste indrukken belangrijk zijn. Onboarding is het middel om verloop te voorkomen en om ervoor te zorgen dat medewerkers zich welkom voelen.

Met een succesvol onboardingprogramma zullen jouw nieuwe medewerkers zelfverzekerd en efficiënt zijn in hun werk. Door ze te voorzien van de tools, processen en verbindingen, zal het minder tijd kosten om de ins en outs van de baan te leren. Nieuwe medewerkers kunnen sneller en op een hoger niveau presteren, het is onmisbaar om een zogenaamd 'high performance team' te bereiken.

Download hier de ultieme onboarding gids voor managers >>

 

Het laatste #HRTech nieuws in je inbox?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang gratis het whitepaper: Hoe kies je de best passende tool uit de zee van #HRTech aanbieders?

Virtual Onboard Week 9-13 november 2020

Wil je meer weten over hoe bijvoorbeeld Heineken, Rabobank, Humanitas DMH, Lightyear en het Van Gogh Museum met on- en reboarding omgaan? Doe mee en ontdek de nieuwste trends die de toekomst van Onboarding & HR zullen vormgeven op maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november, elke dag GRATIS van 10.00 uur tot 12.00 uur CET! Bereid je voor op een WEEK vol inspirerende lezingen en uitzonderlijke virtuele netwerken.

De onderwerpen die per dag aan bod komen:

  • Dag 1: Onboarding als onderdeel van een impactvolle medewerkersreis
  • Dag 2: Preboarding
  • Dag 3: Personal Onboarding
  • Dag 4: Culture Onboarding
  • Dag 5: Reboarden

Schrijf je hier gratis in.

Banner_vierkant

Deel dit artikel
Dit artikel is 180 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter