Nieuws


27 juli 2023

Zomerserie podcasts: ‘Let’s talk about recruitment’


Tijdens de zomer bespreken we een aantal podcasts op het gebied van #HRTech. Om vanuit je luie stoel, of tijdens je reis, toch wat vakkennis op te doen. Dit keer bespreken we podcasts die gaan over het thema recruitment.

Categorie: Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

Hoe slimmer rekruteren op een krappe arbeidsmarkt

Technologie en data driven HR zijn dé sleutel in een efficiënte recruitmentstrategie op onze huidige krappe arbeidsmarkt. Dat stelt Olivier Stoobant, Managing Director bij StepStone België en Luxemburg in deze aflevering van de podcast Brainpickings van ZigZagHR. “Technologie gaat de recruiter helpen op het vlak van convenience, relevantie en interactie en communicatie met de kandidaten.”

Beluister deze podcast (ongeveer 25 minuten).

De ideale kandidaten werven en selecteren met social media

In deze aflevering van de HR Podcast zoomt men in op het gebruik van social media om vacatures vervuld te krijgen. Te gast is Vincent Roders, die je meeneemt voor een kijkje onder de motorkap van sociale platforms als LinkedIn, Facebook en Instagram. Hij geeft diverse tips en voorbeelden. Want op de huidige markt is het goed om iets meer aandacht en kennis van zaken te hebben, voordat je je vacature op zo’n platform deelt. Hoe zorg je er nou voor dat de gedroomde kandidaat jouw vacature te zien krijgt?

Beluister deze podcast (ongeveer 25 minuten).

Succesvol met recruitmentsoftware

De Recruitment Tech Podcast (NL) heeft een podcastserie over recruitmentsoftware. In deze serie worden de ins en outs besproken van hoe je als bureau of corporate succesvol kunt zijn in het selecteren en implementeren van recruitmentsoftware.

Aflevering 1 gaat over de vraag waarom bureaus en corporates nadenken over de aankoop van recruitmentsoftware. In aflevering 2 gaat het over de elementen die echt nodig zijn wanneer je over gaat tot de aankoop van recruitmenttechnologie (de requirements). In de derde aflevering van Succesvol met recruitmentsoftware duiken de presentatoren in de koppelingen en leveranciers (API). In aflevering 4 gaan ze dieper in op de voorbereiding van een implementatie van recruitmentsoftware.

•   Beluister aflevering 1 van deze podcast (ongeveer 40 minuten).

•   Beluister aflevering 2 van deze podcast (ongeveer 45 minuten).

•   Beluister aflevering 3 van deze podcast (ongeveer 40 minuten).

•   Beluister aflevering 4 van deze podcast (ongeveer 25 minuten).

Deel dit artikel
Dit artikel is 385 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter