Nieuws


26 juli 2023

Welke boeken over HR en #HRtech neemt arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler mee op vakantie?


Ik ga op vakantie en neem mee… een boek natuurlijk! In dit artikel bespreekt arbeidsmarktdeskundige Kevin Wheeler vier boeken over HR en recruitment die hij aanraadt.

Geschreven door: HRTech Redactie

Nieuwsbrieven bieden beknopte perspectieven, meningen, data over ons vak en de trends waar we van op de hoogte moeten zijn. Maar boeken bieden een dieper inzicht en hebben de ruimte om trends te verkennen, casestudies te bespreken, en voorbeelden te geven die van pas komen als je veranderingen wil maken in je organisatie of als je de obstakels waar we mee te maken krijgen wil begrijpen.

Er zijn zoveel krachten en trends die het recruitmentlandschap beïnvloeden dat het misschien belangrijker is dan ooit om over deze problemen te lezen en leren. De boeken die ik aanbeveel zijn allemaal net iets anders, maar geven je samen een breed perspectief van de toekomst van ons beroep. Ze zijn niet moeilijk om te lezen en de meeste bespreken fantastische casestudies en voorbeelden om hun punt te illustreren. Hoewel ze misschien niet ideaal zijn om op het strand te lezen, zijn ze perfect voor in de tuin onder het genot van een koel drankje.
Afbeelding1Talent intelligence (TI) is één van de termen die de afgelopen jaren is gebruikt zonder veel duidelijkheid over wat het nou eigenlijk betekent. Dat is waarom ik fan ben van het boek van Tony Culshaw: ‘Talent Intelligence: Use Business and People Data to Drive Organizational Performance’. Het is vorig jaar uitgegeven en biedt een diepgaande discussie over wat intelligentie betekent, hoe analytics van belang zijn voor het ontwikkelen van een talent intelligence-model en waarom het voor elke rekruteringsfunctie van cruciaal belang is om TI-vaardigheden te ontwikkelen. Hij gaat dieper in op hoe je een TI-functie instelt en bespreekt verschillende casestudies. Ik raad je dit boek zeker aan.
Afbeelding2

Matt Alder, een gerespecteerde podcast-maker en blogger, heeft samen met Mervyn Dinnen een belangrijke bijdrage geleverd aan ons vak met zijn boek: ‘Digital Talent: Find, Recruit and Retain the People Your Business Needs in a World of Digital Transformation’. Matt en Merv bespreken HR, de ontwikkeling van medewerkers, en de impact van technologie op alles wat we doen. Ook een aanrader.
Afbeelding3

Nog een boek, een beetje anders dan normaal, is: ‘Talent: How to Identify Energizers, Creatives, and Winners Around the World’ van Tyler Cowen en Danies Gross. Ze focussen zich op hoe je de creatieve, ondernemende kandidaten vindt en behoudt waar startups zo vaak naar op zoek zijn. Ze bespreken onderwerpen als of persoonlijkheid er nou echt toe doet, waarom intelligentie belangrijk is en hoe je online contact onderhoudt met creatieve mensen. Maar lees dit met een kritische blik, want ze zijn wat naïef of onpraktisch in sommige gebieden en ik geloof niet dat ze zelf veel mensen hebben gerekruteerd. Maar er zitten goede ideeën verstopt in dit boek. Veel van hun ideeën zijn verfrissend en bieden een ander perspectief dan we normaal krijgen van HR of recruitment-professionals. Tyler is een docent aan George Mason University en Daniel is een ondernemer en investeerder. Ze bieden zowel een academisch als een praktische kijk op elk onderwerp en leggen uit hoe zoeken naar creatieve kandidaten uniek is.
Afbeelding4

En een laatste en erg ander boek is ‘Thriving on Overload: The 5 Powers for Success in a World of Exponential Information’ van Ross Dawson. Ross is een futurist uit Australië met een wereldwijde reputatie en bereik. Hij laat ons zien hoe we om kunnen gaan met de overweldigende hoeveelheid data en informatie waar we dagelijks mee te maken krijgen. Nog nooit eerder in de geschiedenis is er zoveel data beschikbaar geweest in zo’n snel tempo. Hij bespreekt de kracht van een doel hebben, hoe je informatie filtert en hoe je die synthetiseert. Heel handig voor ieder van ons die probeert te begrijpen welke informatie je aandacht waard is en welke niet. Elk hoofdstuk eindigt met een werkblad of instructies. Praktisch, verhelderend en erg handig.

Veel leesplezier deze zomer!

Deel dit artikel
Dit artikel is 321 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter