Nieuws


5 juni 2023

Recruitee by Tellent introduceert AI-schrijftool voor vacatureteksten


Recruitee, het talentwervingsplatform dat onderdeel is van Tellent, introduceert een schrijftool voor vacatureteksten. Deze AI-tool is ontwikkeld om het recruitmentproces te verbeteren en recruiters te ondersteunen bij het vinden van geschikte kandidaten.

Categorie: Recruitment, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Aan het wervingsplatform Recruitee by Tellent is sinds kort een geavanceerde AI-schrijftool voor vacatureteksten toegevoegd. Deze tool integreert generatieve kunstmatige intelligentie in de recruitmentsoftware en heeft als doel recruiters efficiënter en effectiever te laten zoeken naar geschikte kandidaten voor hun klanten. 

De tool is gebouwd op de GPT-technologie van OpenAI. De AI-schrijftool minimaliseert repetitieve en handmatige taken in het wervingsproces. Met behulp van natural language processing (NLP) genereert deze tool boeiende en gemakkelijk leesbare vacatureteksten in enkele minuten, aldus de ontwikkelaars

Hoe werkt de tool?

Met de AI-aangedreven schrijftool kun je snel en gemakkelijk functiebeschrijvingen en vereisten genereren in de vacature-editor van Recruitee, aldus de ontwikkelaars. Dit is hoe de tool werkt:

  • Geef het een eenvoudige tekstprompt in elke taal en AI doet de rest van het werk
  • Begin de prompt met een werkwoord en wees beknopt
  • AI schrijft nu de functiebeschrijving voor je
  • Beschouw dit als een eerste versie – een mens moet het nog steeds beoordelen
  • Bewerk de gegenereerde inhoud om deze relevant te maken of vraag AI om het opnieuw te schrijven

Tijdswinst en verbeterde diversiteit

Marcin Moszyk, Chief Product Officer, benadrukt dat een goed geschreven vacaturetekst de kwaliteit van de kandidaten die reageren aanzienlijk kan verhogen.

Moszyk: "Als gevolg van de krappe arbeidsmarkt hebben recruiters vaak een overvolle agenda. Doordat onze tool werk uit handen neemt, krijgen zij meer ruimte om aandacht te besteden aan hun wervingsstrategie en de relaties met klanten en kandidaten. In andere woorden zorgt onze tool ervoor dat recruiters zich meer kunnen focussen op werkzaamheden waar de menselijke inbreng essentieel is. Daarnaast draagt de tool bij aan het bevorderen van diversiteit in de kandidatenpool en het stimuleren van creativiteit in het recruitmentproces."

Nieuwe mogelijkheden en uitdagingen in HR

De opkomst van AI-ondersteuning in recruitmentprocessen brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee binnen de HR-branche. Recruitment by Tellent erkent echter dat deze ontwikkeling ook uitdagingen en ethische vraagstukken met zich meebrengt. Het platform is vastbesloten om te blijven innoveren en tegelijkertijd samenwerking en inclusiviteit in recruitmentteams te bevorderen.

Lees ook: 

Bron: Persbericht Recruitee by Tellent

Deel dit artikel
Dit artikel is 431 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter