Nieuws


17 mei 2023

Lepaya neemt Krauthammer over


Lepaya, de Nederlandse EdTech-specialist in zakelijke leer- en ontwikkeltrajecten, neemt Krauthammer over, een aanbieder van trainingen voor senior leiderschap en commercial excellence. De overname draagt bij aan de missie van Lepaya om het potentieel van mensen te vergroten zodat ze zakelijk meer impact kunnen maken.

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Lepaya neemt Krauthammer over

Dankzij de overname van Krauthammer komt Lepaya nog beter tegemoet aan de behoefte van grote ondernemingen om topkwaliteit leiderschapstrainingen aan te bieden aan hun senior management, wat de transformatie van bedrijven wereldwijd verder ondersteunt.

Lepaya is door de overname de grootste zakelijke EdTech-aanbieder voor leer- en ontwikkeltrajecten van Europa met meer dan 400 medewerkers in dienst, verdeeld over Amsterdam, Londen, Berlijn, München, Stockholm, Parijs, Zürich, Brussel en Shanghai. Wereldwijd bedient Lepaya nu meer dan 1000 klanten, waaronder ING, Dell, Maersk, Backbase en Freudenberg.

Nu bedrijven in de huidige economische situatie voor de uitdaging staan om meer werk te doen met minder mensen, is de behoefte aan een impactvolle en schaalbare aanpak voor de training en bijscholing van personeel relevanter dan ooit. De vraag naar tastbare leerresultaten stijgt waardoor er steeds meer behoefte is aan platformen die impact maken met innovatie en engagement. Daarom is de combinatie van Krauthammer's expertise op het gebied van diepgaande trainingen met Lepaya's bewezen platformgedreven aanpak een belangrijke stap vooruit in deze sector. De gecombineerde organisatie wordt voor klanten het meest geavanceerde platform voor het vergroten van capaciteiten. 

Sinds de oprichting heeft Lepaya organische groei steeds gecombineerd met succesvolle overnames. Na de overname van AI-technologiebedrijven, zoals het in München gevestigde VCoach (nu Lepaya AI-Coach), het Amsterdamse Smartenup en de recente overname van het Londense SpeakFirst, heeft Lepaya met succes productportfolio's geïntegreerd. Daarmee heeft het bedrijf bestaande portfolio's en oplossingen van wereldklasse geholpen hun maatschappelijke impact te versnellen door sneller te schalen en meer bedrijven en lerenden te bereiken. "Wij zijn uitzonderlijk omdat onze technologie bewijst dat werknemers, na het doorlopen van onze programma's, de vaardigheden die wij ze aanleren ook echt toepassen in hun werk", aldus Peter Kuperus, co-CEO van Lepaya. "Geen enkele andere Europese speler kan dit op deze schaal". 

De technologie van Lepaya bewijst dat door VR-technologie te combineren met face-to-face leren, leereffecten met 20 procent toenemen. Omdat innovatie ook voor klanten van Krauthammer steeds belangrijker wordt, kwam de overname door Lepaya als een logische volgende stap in de missie van de organisatie om voorop te lopen in de trainingsbranche. "Ik ben erg blij dat Krauthammer en Lepaya hun krachten bundelen", aldus Frans van Kreuningen, CEO van Krauthammer. "Door de jarenlange ervaring en kwaliteit van Krauthammer te combineren met het aanbieden ervan op deze schaal via het platform van Lepaya en hun AI- en VR-gestuurde technologie, zijn wij in staat om bedrijven op elk niveau bij te scholen en te veranderen." 

"De overname van Krauthammer is een belangrijke stap voorwaarts voor Lepaya. Hiermee wordt Lepaya voor 's werelds grootste organisaties het belangrijkste platform voor het verhogen van de productiviteit en het behoud van personeel", aldus René Janssen, co-CEO van Lepaya. “In ons amper vijfjarige bestaan, beïnvloeden we nu al het leven van meer dan 250.000 werknemers, een mooie prestatie op weg naar ons uiteindelijke doel om de volledige wereldwijde beroepsbevolking van 3,3 miljard te helpen."

unnamedunnamed

Foto's: René Janssen, co-CEO van Lepaya (links) en Peter Kuperus, co-CEO van Lepaya (rechts).

Deel dit artikel
Dit artikel is 261 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter