Nieuws


16 mei 2023

PwC treedt toe als aandeelhouder van Scorius


Consultancybureau PwC en aanbieder van software voor HR-analytics Scorius zijn op11 mei 2023 een strategische samenwerking aangegaan. Ze combineren zo de kracht van data met de kennis en ervaring van HR specialisten. Dit levert organisaties solide onderbouwde inzichten waarop direct actie kan worden ondernomen. Zo wordt er een brug geslagen tussen Finance en HR.

Categorie: HR Analytics, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

PwC treedt toe als aandeelhouder van Scorius

Organisaties ervaren stuk voor stuk de consequenties van de huidige krappe arbeidsmarkt. Het juiste talent vinden en werven is belangrijk, maar behoud en motivatie van ervaren medewerkers is net zo essentieel. Om een zo gunstig mogelijk werkklimaat te creëren is inzicht in de eigen organisatie noodzakelijk.

Technologie voor datagedreven HR

De samenwerking tussen Scorius en PwC geeft organisaties het nodige inzicht in wat er nu echt speelt op de werkvloer. Met technologie en meetinstrumenten voor datagedreven HR genereert Scorius objectief inzicht in de psychologische en gedragsaspecten achter onder meer verzuim, personeelsverloop en productiviteit. Ook worden momentopnames en langetermijntrends van elkaar gescheiden. PwC vertaalt deze inzichten naar advies en concrete verbeteracties om te implementeren.

Financieel inzicht door data

David Verhagen, Managing Partner bij Scorius en organisatiepsycholoog: “Onze technologie is in staat het sentiment van organisaties doorlopend te monitoren. Het is te vergelijken met een slimme thermometer in huis waardoor je altijd weet wat de temperatuur is en dit ook kan vergelijken met je energieverbruik. Door deze data te combineren met verschillende databronnen ontstaat ook financieel inzicht voor organisaties. Het verloop kan bijvoorbeeld met X% omlaag, door te investeren in Y, en dat levert Z op.”

Continu meten en snel ingrijpen

Beide partijen zijn trots op de samenwerking, waarmee PwC een minderheidsbelang krijgt in Scorius. Bas van de Pas, partner bij PwC: “Het gebruik van data-analyse maakt het mogelijk om op meer dan alleen onderbuikgevoel beslissingen te nemen. Waarom mensen ergens wel of niet willen werken en wat bijvoorbeeld de oorzaken zijn van ziekteverzuim, is allemaal te meten. Voor sentiment en wellbeing geldt dat ook en die kunnen met gerichte acties beïnvloed worden. Die slimme thermometer stelt ons in staat om dat op een continue wijze te doen zodat er snel ingegrepen kan worden in onverwachte omstandigheden.”

Gevolgen samenwerking

In de samenwerking met PwC levert Scorius de meetinstrumenten en data-analyse. PwC zal indien gewenst ondersteunen met advies en change management.

Met het minderheidsbelang van PwC in Scorius verandert er verder niets voor de huidige opdrachtgevers van Scorius. Ook in de toekomst blijft Scorius zelfstandig opdrachtgevers ondersteunen. Opdrachtgevers die dat willen krijgen met deze samenwerking laagdrempelig toegang tot het wereldwijde netwerk van ervaren PwC consultants. 

Deel dit artikel
Dit artikel is 330 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter