Nieuws


17 mei 2023

Kirkman Company, YSE en Dialogue samen verder als ESG-dienstverlener Kyden


Kirkman Company, YSE en Dialogue gaan zich voortaan als één bedrijf richten op dienstverlening rond de thema’s Environmental, Social en Governance (ESG). Onder de naam Kyden wil de ESG-dienstverlener organisaties ondersteunen bij transities op het vlak van milieu, sociale omstandigheden en bestuur. 

Categorie: Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

kyden-afbeelding_2

Organisatieadviesbureau Kirkman Company zorgt al 23 jaar voor transformaties van organisaties om zo hun doelstellingen in harmonie met de mens, de samenleving en de natuur te realiseren.

YSE helpt organisaties met veranderen, vernieuwen en versnellen door de interim-inzet van young professionals via werving, selectie, training en coaching.

Dialogue is een advies- en opleidingsbureau gespecialiseerd in training, mediation, coaching en intervisie. Het heeft als missie om duurzame organisaties te ontwikkelen door mensen en teams in de organisaties te versterken en om dialoog de norm in de samenleving te laten zijn.

Full-service ESG-specialist

Kirkman Company, YSE en Dialogue hebben de expertise in huis om organisaties versneld te transformeren op ESG-gerelateerde thema’s (Environmental, Social en Governance). De drie organisaties werken al langere tijd nauw samen. Het bundelen van de krachten in Kyden is hiermee een logische vervolgstap. 

Door de krachten te bundelen verwachten de oprichters een nog grotere impact te kunnen maken. Het is  hun ambitie om als full-service ESG-specialist een prominente positie op de Europese markt te veroveren. Investeerder FIELDS Group, met vestigingen in Amsterdam en München, is toegetreden als aandeelhouder.

Handrem moet eraf

Roy Klaassen, lid van het executive team van Kyden, ziet de versnelde transitie naar een duurzame samenleving als de belangrijkste uitdaging van onze tijd. “Organisaties zijn allemaal, in meer of mindere mate, bezig met richtlijnen rond milieu, sociale omstandigheden en bestuur. Er gebeurt gelukkig al veel om de positieve impact op mens en planeet te vergroten maar het tempo moet en kan omhoog. De handrem moet eraf.”

Toekomstbestendige bedrijfsvoering

“Vanwege ingrijpende veranderingen op het gebied van milieu-, sociale en governance-eisen en een toenemende intrinsieke motivatie vanuit consumenten, medewerkers en bestuurders, begeleiden we bedrijven binnen alle lagen in de organisatie naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Bij Kyden geloven we in de positieve veranderkracht van individuen en teams om zowel afzonderlijke organisaties als gehele ecosystemen beter te laten presteren.”

Team Kyden

Kyden biedt diensten aan binnen de volgende drie domeinen: consultancy & transformatie, educatie & talent en technologie & data. Het executive team wordt gevormd door Harry de Haas (Dialogue), Stefanie van de Griendt (YSE), Roy Klaassen (Kirkman Company) en Joris van Gils (FIELDS). De non-executives worden Monique van de Griendt (eigenaar Dialogue), Erik van der Meulen en Han Hendriks (mede-eigenaren Kirkman Company en YSE).

Marktpositie verstevigen

Kyden bestaat vanaf de lancering uit zo’n 175 medewerkers. De dienstverlener gaat daarnaast actief op zoek naar bedrijven die binnen zijn strategie passen om de marktpositie verder te verstevigen en een grotere impact te maken. De merken Kirkman Company, YSE (inclusief de labels SKLLS en Connectors) en Dialogue blijven voorlopig naast Kyden bestaan. Op termijn gaan deze merken op in de nieuwe onderneming.

Deel dit artikel
Dit artikel is 81 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter