Nieuws


23 mei 2023

De #tech lessen over skills, motivatie en data driven recruitment uit Digitaal-Werven Digitaal


Welke inzichten over slim werven en selecteren met #HRtech deelden experts Suad Farah, Ivar Schot, Marnix Naber, Belén Hein en Joey NK Koksal in de webinars van het online evenement Digitaal-Werven in april?

Categorie: Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

In april organiseerde Bas van de Haterd van Digitaal-Werven een online meerdaags event waaruit we de drie voor #HRTech Review lezers relevantste onderwerpen belichten. Veel tools ingezet bij het werven van nieuwe werkenden, kunnen namelijk ook goed ingezet worden voor interne mobiliteit en up- en reskilling.

Moet je nu zoeken op skills, of beter op de werkhouding?

In deze tijden waarin Skills Based HR heel veel aandacht krijgt, ga je door dit webinar opnieuw overwegen of het aannemen van werkenden op basis van de skills die ze nu hebben wel zo’n goede strategie is.

Volgens Suad Farah van Young Coders en Ivar Schot van Brainsfirst zijn huidige skills helemaal niet zo belangrijk. Het gaat volgens hen veel meer om de houding van kandidaten ten opzichte van het werk dat je hebt te bieden. Die houding bepaalt of iemand een match zal zijn. De skills die ze nodig hebben voor het werk, zullen ze dan snel genoeg kunnen leren:

Hire on attitude, teach skills.

Een interessant motto in dit Europese jaar van de skills.

Het meten van motivatie vanuit het brein

Beoordelen of een kandidaat echt gemotiveerd is om te werken voor een organisatie, dat kan een computer met behulp van een gezichtsscan veel beter dan een recruiter. Althans volgens Marnix Naber, oprichter van Neurolytics en Assistent Hoogleraar Neurowetenschappen en Psychologie. We schreven al dit uitgebreide artikel over zijn onderzoek.

In dit webinar spreekt Marnix samen met Belén Hein van Neurolytics met Bas van de Haterd over het onderzoek en hoe hun tool deze kennis omzet in praktisch inzetbare methodes.

Data driven sourcing function door Joey NK Koksal

Doorgewinterde  expert in sourcing en recruitment Joey N. vertelt in dit webinar zijn geheimen over hoe je op basis van data het grote getallenspel speelt in de sourcing-pijplijn.

Meer inhoudelijk sterke sprekers vind je op 1 juni bij het Diversiteit & Inclusie event van Digitaal Werven. Schrijf je dus nog snel in.

Deel dit artikel
Dit artikel is 361 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter