Nieuws


15 december 2022

HRTech in het vizier van investeerders bij 'Main Software 50'


In het overzicht ‘Main Software 50’ rangschikt private equity bedrijf Main Capital Partners ieder jaar de 50 meest succesvolle, niet-beursgenoteerde softwarebedrijven in de Benelux. De lijst telde dit jaar 15 HRTech-leveranciers.

Geschreven door: HRTech Redactie

joshua-golde-qIu77BsFdds-unsplash

Private equity bedrijf Main Capital Partners zette vorige maand weer op een rij wat de 50 meest succesvolle, niet-beursgenoteerde softwarebedrijven in de Benelux zijn. Het zijn partijen in allerlei sectoren, zoals e-commerce, zorg, horeca, sales, vastgoed, financieel en juridisch. De bedrijven in deze lijst hebben zichzelf ingeschreven voor deelname. Op de ranglijst opnieuw ook veel HRTech-bedrijven, zowel in de core-HR-hoek, administratie, als in recruitment en opleidingen.

Bedrijven moeten aan diverse criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een plaats in de ranking. Het gaat onder meer om omzetgroei, internationale omzet, omzet per fte, vertrouwen in toekomstige groei en omzet via partnerkanalen. Kortom: welk bedrijf is -gebaseerd op het lijstje – interessant om in te investeren?

Omzetgroei van 25%

“Ik was echt onder de indruk van de cijfers die we zien in de software-industrie in de Benelux: hoge (terugkerende) omzetgroei, gezonde marges, schaalbare bedrijfsmodellen en aanzienlijke continue investeringen in productontwikkeling om de toegevoegde waarde voor klanten te vergroten.” zo zegt Bram Kaashoek, Managing Director Market Intelligence & Performance Excellence bij Main Capital Partners op zijn persoonlijke LinkedIn-pagina.

Ondanks de economische crisis boekten de 50 softwarebedrijven samen een omzetgroei van 25 procent ten opzichte van 2021. Het bewijst volgens de organisatie dat de softwaresector gezond is en groeit.

Ook Belgische bedrijven

Dit jaar mogen voor het eerst ook Belgische bedrijven meedingen in de Main 50. Het levert meteen een eerste plek op voor het Vlaamse Ugentec, dat zich bezighoudt met softwareoplossingen voor laboratoria.

Bij HRTechbedrijven ziet de ranking er zo uit:

3. Liquit, een tool voor het ondersteunen van hybride werken.

4. Textkernel, een recruitment automation tool (ai) voor matching.

12. E-WISE, education software.

13. Klippa, capture software zoals voor declaraties.

20. Paragin, education software.

23. Reconcept, education software.

31. m|ployee, human resource software, een hele hr-suite-oplossing.

33. myskillcamp education software.

34 Jobtoolz, human capital management software.

35 Validata Group, partner van HRTech Review, software voor achtergrond screening.

38 Adver-Online, recruitment tooling.

39. Ubeeo human  recruitment tooling.

46. Nétive VMS, recruitment software, voor de inhuur van allerlei vormen van talent.

47.Coachview Education software, een coaching oplossing.

49.Academic software, educaton software

Verdwenen uit de lijst

Deze leveranciers uit onze HRTech Arena stonden vorig jaar nog wel in de lijst, maar zijn nu niet meer van de partij:

  • Management Drives
  • Recruitee
  • Dyflexis
  • Wonderkind
  • Speakap
  • Drillster

Interessant voor investeerders

Met 15 partijen uit de #HRTech wereld is deze categorie nu beter vertegenwoordigd dan in eerdere jaren. Een signaal dat er niet alleen veel gebeurt in die markt, maar ook dat het voor investeerders een interessante markt is.

Deel dit artikel
Dit artikel is 582 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter