Nieuws


20 september 2022

Lancering #HRTech Arena editie V


De wereld van de #HRTech ontwikkelt zich zeer snel. Zo snel zelfs dat ook deze nieuwe editie alweer een beetje achterhaald is door een nieuwe speler, Tellent, die afgelopen week de markt betrad. Maar vanaf vandaag staat de nieuwe Arena editie V, met meer dan 90 nieuwe spelers, en een paar stoppers, op de site en is gratis te downloaden.

Categorie: HRTech selecteren
Geschreven door: HRTech Redactie

HRTech Arena 2022 1000x928 pngDit is de vijfde editie van de HRTech Arena. De #HRTech Arena bevat nu 448 aanbieders op het gebied van HR technologie. We hebben 86 logo's toegevoegd sinds de vorige editie van begin vorig jaar, 8 logo's bijgewerkt na een rebranding en 5 logo's verwijderd van partijen die zijn gestopt of geheel zijn overgenomen. Helaas hebben we zelf nog niet de technologie om deze visualisatie automatisch te genereren, dus de nieuwste 4 spelers in de markt staan hier nog niet op.

Je kunt de nieuwe Arena gratis downloaden in klein (online) of groot (print) formaat. Voor lezers die vandaag toevallig bij HRM in de Zorg zijn: er ligt een poster op de mediatafel om mee naar huis te nemen. Ook bij nieuwe events waar we partner van zijn zal de poster te vinden zijn of je kunt vragen aan een van onze #HRTech Experts die je misschien kent.

We zien in deze editie vooral nieuwe spelers in de volgende domeinen, in volgorde van de employee life cycle, startend links onderin de Arena:

  • Employer Branding: er wordt veel geïnvesteerd in het vullen van het recruitment kanaal. Met 6 nieuwe tools om je merk te goed en mooi positioneren en talenten te verleiden om te solliciteren
  • Recruitment Flex: steeds meer organisaties zetten dit soort tools zelf in om tijdelijke, externe medewerkers te werven en dus 10 nieuwe tools
  • Salarissen: Juist in dit oudste domein binnen #HRTech, het begon toch allemaal met de salarisadministratie in de jaren 70/80 van de vorige eeuw, hebben we nu 9 nieuwe spelers. En dat zijn bijna allemaal 'cloud pay' oplossingen, die het mogelijk maken om ook een paar medewerkers die remote vanuit andere landen voor je werken te kunnen betalen.
  • Engagement: in het verlengde van externe Employer Branding wordt ook intern veel gedaan om mensen betrokken te houden, zeker tijdens/na corona, met ook hier een grote verscheidenheid met 13 nieuwe tools
  • Learning & Development: dit domein was jaren een vrij stand-alone onderwerp binnen HR maar wordt steeds meer geïntegreerd, omdat breed in de organisatie gezien wordt dat reskilling en skills management pure noodzaak wordt. Het meest actieve domein met 14 nieuwe spelers!
  • Assessment & Matching: het laatste, flink actieve domein met 9 nieuwe spelers het afgelopen jaar. Al deze tools gebruiken skills om te matchen met behulp van AI, zowel voor instroom van talent via recruitment, als voor interne matching op vacatures en projecten voor de doorstroom kant van Talent Management.

Download hier de lijst met alle wijzigingen in deze nieuwe editie.

Meer trends en ontwikkelingen op ons webinar 4 oktober

banner

Op 4 oktober van 14.00-14.45 gaat hoofdredacteur Mark van Assema in gesprek met host Narada Bouwland in ons eerste LinkedIn Live webinar over de diepere trends en ontwikkelingen in de #HRTech markt. We kijken niet alleen naar de nieuwe spelers in de markt, maar bespreken ook welke ontwikkelingen op HRTech gebied belangrijk zijn om de komende tijd te volgen, en welke kansen de nieuwe innovaties kunnen brengen aan HR. (inschrijven gewoon door 'deel te nemen ' aan het event op LinkedIn).

Deel dit artikel
Dit artikel is 1118 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter