Nieuws


8 februari 2022

Online leerplatform Studytube neemt opleidingsmarktplaats Springest over


Online leerplatform Studytube heeft opleidingsmarktplaats Springest overgenomen van FD Mediagroep. Ook heeft het platform bij twee investeerders 30 miljoen dollar opgehaald om het productontwikkelingsteam verder uit te breiden en sneller te groeien in Europa.

Categorie: Learning & Development, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Studytube-neemt-Springest-overStudytube biedt middelgrote en grote ondernemingen een online leerplatform, inclusief een marktplaats voor leercontent van externe aanbieders. Klanten kunnen ook geautomatiseerd leerproducten inkopen bij meer dan 1.000 opleiders.

Groei klantenbestand

Studytube voegt met de overname van Springest meer dan 30 grote ondernemingen toe aan haar klantenbestand, waaronder T-Mobile, Vattenfall, Aegon, NS, Eneco en STORK. In totaal bedient Studytube nu meer dan 300 ondernemingen in verschillende sectoren.

Springest-CEO Ruben Timmerman: “Door onze database met het aanbod van opleidingen in Europa te combineren met het online leerplatform van Studytube, kunnen onze klanten niet alleen cursussen zoeken en boeken, maar ze kunnen nu ook alles heel gemakkelijk op één plek organiseren en beheren.”

Groei portfolio

Homam Karimi, CEO van Studytube: “In 2021 is via Springest en Studytube tezamen voor 50 miljoen euro aan leerproducten via onze marktplaatsen ingekocht. Met de overname van Springest groeit ons portfolio tot meer dan achtduizend opleiders die meer dan 250 duizend online en offline leerproducten beschikbaar hebben. Bovendien zijn we ontzettend blij om alle 60 Springest-teamleden aan ons team toe te voegen, aangezien zij over meer dan tien jaar waardevolle ervaring beschikken op het gebied van learning & development.”

Groeikapitaal

Verder heeft de Nederlandse scale-up een investering van 30 miljoen dollar opgehaald bij de strategische investeringsmaatschappij Energy Impact Partners (EIP) en de eerder ingestapte investeerder Verdane.

Studytube zal met het groeikapitaal het productontwikkelingsteam verder uitbreiden. Het team van Studytube groeit van in totaal 180 naar 300 mensen. Vooral het productteam zal fors worden opgeschaald: van 60 naar 120 mensen. Daarnaast zal Studytube zich met de hulp van zijn investeerders verder richten op strategische overnames in Europa.

Europese EdTech-markt

Nazo Moosa, Managing Partner Europe bij EIP legt uit: “De Europese EdTech-markt zit vol met single-point software oplossingen. Studytube is de eerste die een volledig geïntegreerd leerplatform aanbiedt, bestaande uit een Learning Management System, een Learning Experience Platform, een geïntegreerde auteurstool en een marktplaats voor leeraanbod. Dit maakt Studytube het perfecte bedrijf om andere succesvolle single-point software oplossingen te integreren. Dit, in combinatie met Studytube’s sterke focus op productontwikkeling, zorgt ervoor dat wij ervan overtuigd zijn dat Studytube een van de winnaars zal zijn in de Europese EdTech-markt.”

Europese groei

Met de overname breidt Studytube zijn aanwezigheid uit naar Duitsland, België, Scandinavië en Groot Brittannië. Studytube heeft nu meer dan 180 medewerkers, verspreid over kantoren in Amsterdam, Berlijn en Kharkiv. Binnenkort is de opening van een nieuw kantoor in Scandinavië gepland.

Iikka Moilanen, Principal bij Verdane: “Studytube is flink gegroeid sinds we in 2020 geïnvesteerd hebben. We zijn verheugd Studytube te blijven ondersteunen bij de verdere groei en zien dat er mooie stappen worden gemaakt om positie in te nemen als een van de erkende Europees marktleiders.”

Deel dit artikel
Dit artikel is 686 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter