Nieuws


7 februari 2022

Jongere HR-professionals zweren minder bij automatisering dan 55-plussers


Jongere HR-professionals zijn sceptischer over de automatisering van HR-processen dan 55-plussers. Dat blijkt uit een onderzoek van myBrand.

Geschreven door: HRTech Redactie

Jongere HR-professionals zweren minder bij automatisering dan 55-plussers

In hoeverre zijn HR-professionals bezig met de automatisering en digitalisering van HR-processen? En hoe kijken ze aan tegen deze ontwikkelingen? Dat vroeg SAP-dienstverlener myBrand aan ruim 500 HR-professionals in een online onderzoek.

Een verrassende conclusie uit het rapport HR, nu en straks Ontwikkelingen en trends binnen human resources: oudere HR-professionals lijken doorgaans meer overtuigd van de zegeningen van digitalisering en automatisering, dan jongere professionals.

Nut automatisering van HR-processen

Van de respondenten heeft 56% naar eigen zeggen affiniteit met IT. Volgens een kleine helft, 46 procent, is HR-automatisering essentieel om medewerkers te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Daartegenover denkt 43 procent dat HR toch vooral ‘mensenwerk’ is, waarbij veel processen beter door mensen dan door software gedaan kunnen worden. Opvallend: de helft van de jongeren (18-34 jaar) is deze mening toegedaan, tegen slechts 37 procent van de 55-plussers.

Een kwart (24%)van de respondenten denkt dat HR-professionals aannemen onder de streep goedkoper en gemakkelijker is dan het implementeren van (nieuwe) HR-software. Ook hier is de score in de doelgroep 55+ opvallend laag; in deze groep is slechts 13 procent deze mening toegedaan.

Verder denkt slechts 1 op de 5 HR-professionals (21%) dat automatisering van HR-processen een trend is die ook weer overwaait.

Status automatisering HR-processen

En hoe staat het dan nu met de automatisering van de HR-processen in de geconsulteerde organisaties? De HR-professionals in dit onderzoek geven voor de mate waarin HR-processen binnen hun organisatie zijn geautomatiseerd een cijfer van 6,7, op een schaal van 1-10. Daarin staat 1 voor 'vrijwel niets geautomatiseerd' en 10 voor 'vrijwel alles geautomatiseerd'.

Waardering HRtech

Net iets minder dan de helft van de respondenten (48%) is blij met de HR-software die binnen de eigen organisatie gebruikt wordt. Wel worden volgens ongeveer een derde van de respondenten (32%) lang niet alle mogelijkheden benut die de gebruikte HR-software biedt. Vooral de groep 18-tot 34-jarigen is deze mening toegedaan (42%). Gemiddeld geeft 29 procent aan onvoldoende te weten over de software om deze optimaal in te zetten.

Innovatie en andere HR-software

Daarnaast stelt ongeveer 29 procent dat de meeste HR-processen binnen de eigen organisatie al tien jaar hetzelfde zijn. Verder geeft 21 procent van de HR-professionals aan dat er binnen de organisatie geen ruimte is voor innovatie rondom HR. Het zijn vooral de jongere respondenten (18-34 jaar) die dat zo ervaren (36%). Eén op de acht HR-beslissers zou een overstap willen maken naar andere HR-software (12%). Dit aandeel is groter onder 18 tot 34-jarigen (21%) en 35 tot 54-jarigen (13%) dan onder 55-plussers (4%).

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passende en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Geen tijd voor overstap

Die overstap wagen blijft in veel gevallen waarschijnlijk bij een goed voornemen. Van de HR-beslissers die aangeven een overstap te willen maken naar andere HR-software, geeft het merendeel aan geen tijd te hebben voor het implementatietraject (71%) of om zich te verdiepen in de verschillende opties (73%).

Toekomstige ontwikkelingen

In algemene zin verwachten respondenten de komende tien jaar vooral ontwikkelingen op het gebied van digitalisering van declaraties (22%), medewerkerscoaching (21%), digitalisering van het wijzigen van medewerkersgegevens (20%) en inzicht in eigen gegevens (20%).

Onderzoeksverantwoording

Het online onderzoek van myBrand werd eind 2021 afgenomen onder 512 Nederlandse HR-professionals; evenredig verdeeld over de sectoren en samen representatief voor het HR-werkveld in Nederland. Alle deelnemers zijn tussen de 18 en 67 jaar oud en werken bij organisaties uiteenlopend van minder dan 25 tot meer dan 2.500 medewerkers. Qua functieniveau zijn de respondenten min of meer gelijk verdeeld over operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Deel dit artikel
Dit artikel is 445 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter