Nieuws


26 oktober 2021

Recruitmentbureau in Singapore beroofd van gegevens over 40.000 sollicitanten


Bij een cyberaanval begin deze maand bemachtigden hackers de persoonlijke gegevens van zo’n 40.000 kandidaten van een recruitmentbureau in Singapore. Sindsdien circuleert deze gevoelige informatie op het internet.

Categorie: Recruitment, AVG-GDPR
Geschreven door: HRTech Redactie

markus-spiske-iar-afB0QQw-unsplashDat melden de kranten Business Times en Straits Times. Het gaat om de profielen van kandidaten van Protemps Employment Services. Het bedrijf uit Singapore doet aan recruitment en contractbeheer voor vast en tijdelijk personeel. Eerder deze maand werd de hele inhoud van hun server gestolen en gewist.

Gegevens 40.000 sollicitanten gelekt

De persoonlijke informatie van ongeveer 40.000 kandidaten zwerft sinds die tijd rond op het internet. De hackers bieden de volledige database daar te koop aan. Ze bevat scans van identiteitskaarten of paspoorten, telefoonnummers, salarisgegevens, gegevens over werkervaring en huisadressen. De meeste van de sollicitanten lijken inwoners van Singapore te zijn. 

Cyberaanval opgeëist door hackers

De cyberaanval is opgeëist door een groep van hackers die zichzelf Desorden noemt. Op een hackersforum claimden ze de data op 4 oktober te hebben ontvreemd van de server van Protemps. Ze maakten een video van de gestolen bestanden en databases en stuurden die naar hun slachtoffer, met de aansporing om ‘goed na te denken’. Vermoedelijk eisten ze daarnaast ook losgeld.

Onderzoek naar datalek recruitment bureau

Protemps heeft de Singaporese Commissie voor de bescherming van persoonsgegevens op de hoogte gebracht. Die onderzoekt nu het incident. Het bedrijf haalde zijn website oorspronkelijk offline na de aanval, maar de gegevens lijken nu gedeeltelijk te zijn hersteld.

Hoe dit datalek precies is ontstaan, is nog niet duidelijk. Het recruitment bureau ging tot nu toe niet in op vragen van analisten van de Staffing Industry. Maar dit incident toont wel weer aan hoe belangrijk cybersecurity is in de wereld van HR Tech.

Dossier: Privacy & HRTech
Alle relevante informatie rond 'Privacy & HRTech': artikelen, aanbieders, debinars en onze Privacy HRTech experts.

Deel dit artikel
Dit artikel is 1607 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter