Nieuws


6 juli 2021

Tegelwijsheden - Inzichten uit HR tech transformaties


In een serie vlogs nemen verschillende consultants uit de HR praktijk van Kirkman Company je mee in waar zij denken dat zaken beter kunnen in het HR tech werkveld. In dit artikel delen we 3 van hun tegelwijsheden, inclusief een aantal concrete tips voor het verbeteren van een HR IT implementatie. 

Categorie: HRTech selecteren, HRTech implementeren
Geschreven door: Kirkman Company

Tegeltjeswijsheid 2Tegeltjeswijsheid #2: HR Tech is als een goed huwelijk; een gelijkwaardige relatie tussen de organisatie en implementatiepartner waarin beide geven en nemen

Met dit tegeltje neemt Joëlla Menken je mee met een aantal concrete tips voor wanneer je als organisatie op zoek bent naar een nieuwe (implementatie)partner. Net als met daten gaat het om meer dan alleen uiterlijk en is het nodig om de relatie te 'bouwen'.

Zo zegt Joëlla onder andere "Een implementatie van een HR IT-systeem duurt gemiddeld zes tot twaalf maanden en is vaak een project waar veel medewerkers en externe partners bij betrokken zijn. De fases in het project brengen verschillende uitdagingen met zich mee, met stressvolle periodes wanneer deadlines behaald dienen te worden. Alle betrokkenen moeten als team gezamenlijk hun schouders eronder zetten. Dit kan alleen als de implementatiepartner zich gelijkwaardig kan opstellen en eigenaarschap kan tonen."

 Bekijk hier het vlog of lees meer.

Dossier: Talent Marketplace
Alle relevante informatie rond het concept 'De Talent Marketplace': artikelen, aanbieders, debinars en onze Talent Marketplace experts.

Tegeltjeswijsheid #1: Change management is meer dan training en communicatie

Volgens Ewold Drent is change management het ondergeschoven kindje van de meeste HR tech implementaties. Vaak kost die eerste fase al zoveel geld en tijd dat er geen aandacht meer is voor de verandering die de organisatie door moet. Om je doelen echt te bereiken zou dit onderwerp veel meer aandacht moeten krijgen.

Ewold zegt onder andere "Creëer vanaf het begin een mindset waarin je de HR-implementatie ziet als een transformatieproces en niet simpelweg een vervanging van een systeem. Hierdoor verbreed je je blikveld op het vraagstuk: Welke doelen willen we bereiken en hoe ondersteunt technologie die? Wat is de rol van HR en hoe willen we de dienstverlening vormgeven? Door het dialoog te voeren over dit soort vragen kijk je verder dan slechts een systeem."

Bekijk hier het vlog of lees meer.

 

Tegeltjeswijsheid #3: Elk voordeel heeft z’n nadeel

In dit vlog gaat Paulien Goudsmit dieper in op de voor- en nadelen van de transitie naar standaard cloud HRTech. Nog flink wat organisaties hebben de personeels- en/of salarisadministratie draaien op eigen servers of in een eigen maatwerk omgeving in de cloud. De meeste software leveranciers bieden meer voordelen als je overstapt op de standaard omgeving, met hooguit specifieke 'configuratie' in plaats van maatwerk.

Zo zegt Paulien onder andere "We zijn gewend aan onze huidige, bekende, veilige en vaak op maat gemaakte oplossingen. Overgaan naar een standaardoplossing, kan dan voelen als een achteruitgang. Maar bedenk je dat een standaardoplossing juist ontstaan is door de ervaringen van andere organisaties en de expertise van leveranciers en implementatiepartners. Als je buiten je comfortzone gaat en durft te vertrouwen op deze visie, biedt het volgen van een bewezen oplossing je misschien nog wel meer kansen dan je had verwacht."

Bekijk hier het vlog of lees meer.

Over succesvol transformeren met Kirkman Company

Dat lukt alleen als ook medewerkers deze ambitie willen omarmen. Daarom is een visie en focus op medewerkers zo belangrijk. Een cultuur waarin de medewerker én zijn of haar behoeften centraal staat. Voor leuker werk, betekenisvolle medewerkers en betere resultaten.

Samen met jou bouwen we aan een extern georiënteerde HR functie; met een blik die daadwerkelijk naar buiten is gericht. Een HR functie die klein en voldoende geautomatiseerd is. Wendbaar en flexibel is ingericht en gebruik maakt van innovatieve partners. HR als regiefunctie met volledige focus op medewerkers en bewuste keuzes op wat zelf te doen en wat uit te besteden.

Verder vergroten wij de wendbaarheid van jouw organisatie. Iets wat we de afgelopen jaren voor veel corporates, grote familiebedrijven, scale-ups en publieke organisaties hebben mogen doen.

Dit resultaat bereik je alleen maar met winnende teams. Teams die zichzelf willen en kunnen vernieuwen. Met mensen die betrokken zijn bij de ambities van de organisatie en inzicht hebben in hoe zij samen het verschil kunnen maken. En daar helpen wij jou graag bij.

Deel dit artikel
Dit artikel is 441 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter