Nieuws


12 mei 2021

Leerplatform MobieTrain haalt vier miljoen euro op in nieuwe kapitaalronde


De Belgische scale-up MobieTrain was al eens aanwezig op Demo_Day in 2019 in Utrecht en heeft ondertussen een aantal Nederlandse klanten waaronder Politie Nederland en de gemeente Rotterdam. Met deze nieuwe kapitaalinjectie kunnen ze de groei verder gaan versnellen en gamified learning naar een hoger plan tillen.

Categorie: Learning & Development, Persbericht
Geschreven door: HRTech Redactie

Het mobiele microlearning platform MobieTrain kondigt aan €4 miljoen te hebben opgehaald in een Serie-A ronde onder leiding van het Brits-Belgische investeringsfonds Force Over Mass Capital. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Concentra, Family Office van de familie Baert - twee investeerders van het eerste uur - namen ook deel aan de ronde. De kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat haar leerplatform verder uit te breiden en de internationale groei te versnellen.

Mobietrain-148

Mobiel leren 'in the flow of work'

Voortdurend bijleren en snel nieuwe informatie opnemen is in de wereld van vandaag belangrijker dan ooit, ook voor de mensen die niet aan een bureau werken, zoals bijvoorbeeld winkelpersoneel en fabrieksmedewerkers. Nu een aantal sectoren waaronder de retail langzaam zal herstellen, neemt het belang van goed opgeleid personeel alleen maar toe. De “deskless” medewerker heeft het echter vaak druk waardoor er amper tijd overblijft om bij te leren. Met het gamified platform en behapbare, gepersonaliseerde leerblokken “in the flow of work”, biedt MobieTrain een uitkomst. Ingebouwde retentietechnieken zorgen er daarnaast voor dat de kennis beter blijft hangen.

“Digitalisering is tijdens de pandemie in een stroomversnelling geraakt en verklaart de aandacht van kapitaalfondsen voor HR Techbedrijven in Europa. We zijn trots dat belangrijke investeerders onze sterke groeiambities ondersteunen. We staan namelijk nog maar een het begin van onze missie om leren toegankelijk te maken voor alle type medewerkers en zo bij te dragen aan hun ontwikkeling”, legt Guy Van Neck, oprichter en CEO van MobieTrain uit. “Met het beschikbaar gestelde kapitaal kunnen we onze leeroplossing niet alleen verder ontwikkelen, maar tevens aanbieden aan een steeds groter internationaal publiek.”

400% omzetgroei in een coronajaar

MobieTrain slaagde er in coronajaar 2020 in zijn omzet te verviervoudigen en de solide positie in de retailsector te versterken. Het klantenbestand verdubbelde met ook logistieke, productie- en overheidsbedrijven. Onder meer de Stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte en Proximus werken nu met de app. Ook in Nederland gingen enkele grote overheidsorganisaties zoals Politie Nederland en de Gemeente Rotterdam aan de slag met MobieTrain. Het platform heeft inmiddels bijna 100.000 gebruikers in meer dan 20 landen.

De komende maanden zal MobieTrain haar leerplatform uitbreiden. “Door nieuwe spelelementen toe te voegen, helpen we om de intrinsieke motivatie van medewerkers hoog te houden. Daarnaast is het van belang om de juiste leerinhoud aan te bieden aan de juiste persoon op het juiste moment. Algoritmes en machine learning spelen daarin een cruciale rol en dat krijgt in de komende maanden onze volle aandacht”, zegt Chief Technology Officer Willi Van Boven. 

Het hele persbericht hier.

Dossier: Engagement & Performance
Alle relevante informatie rond 'Engagement & Performance': artikelen, aanbieders, debinars en onze Engagement & Performance HRTech experts.

Deel dit artikel
Dit artikel is 416 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter