Nieuws


4 maart 2021

Aanhoudende coronacrisis dwingt tot een nieuw werving- en selectieproces


De steeds veranderende coronamaatregelen vragen om een flinke dosis aanpassingsvermogen van organisaties en hun medewerkers. Thuiswerken wordt steeds normaler en veel processen worden inmiddels digitaal uitgevoerd. Maar hoe gaat dat bij het aannemen en inwerken van nieuwe medewerkers? Juist in onzekere tijden is het belangrijk om integere mensen in dienst te nemen en te houden. Want zelfs wanneer iedereen op afstand werkt, zijn het de mensen die bijdragen aan het succes van jouw organisatie.

Categorie: Recruitment flex, Recruitment
Geschreven door: HRTech Redactie

Employment-screening-verplicht-in-de-financiele-dienstverlening

In plaats van uitzondering wordt thuiswerken de nieuwe norm

De coronacrisis heeft grote invloed op werkend Nederland en de rest van de wereld. Het advies aan bestaande medewerkers om vooral thuis te werken wordt massaal opgevolgd. Persoonlijke, live contactmomenten worden tot een minimum beperkt en het merendeel van de communicatie vindt digitaal plaats. Met het oog op de toekomst, passen veel bedrijven hun huidige beleid aan: in plaats van een uitzondering, wordt thuiswerken de nieuwe norm.

Om op afstand te kunnen werken zijn we meer dan ooit afhankelijk van goede digitale voorzieningen. Een eerste vereiste is dat de veiligheid van de connecties en netwerken kan worden gegarandeerd. Ten tweede moeten medewerkers kunnen aantonen dat het verwerken van gegevens op een veilige manier gebeurt. Hetzelfde geldt voor het werken met externe partijen. Juist nu moet je ervan op aan kunnen dat de personen met wie je (nauw) samenwerkt, hun zaakjes goed op orde hebben. Risicomanagement blijft in deze coronacrisis heel belangrijk.

Blijvend succes en meer kwaliteit door focus op innovatie

Om meer zekerheid te bieden, is employment screening een handig hulpmiddel. Pre-employement screening maakt bij steeds meer organisaties standaard deel uit van het aanname proces. Maar hoe ziet zoiets er tegenwoordig uit? Door de huidige maatregelen moet het HR-beleid worden aangepast; sollicitatiegesprekken kunnen niet langer ‘live’ worden gevoerd en het inwerktraject wordt vooral thuis doorlopen.

Wegens de corona maatregelen is een meeloopdag vaak niet te realiseren en vindt de onboarding vooral digitaal plaats. Een employment screening in een digitale omgeving zorgt ervoor dat je als organisatie zeker kan zijn dat de kandidaat met de benodigde kennis en expertise binnen het bedrijf past. Door te innoveren in je recruitmentproces kun je in nieuwe omstandigheden ook de juiste werknemers aannemen en de hoogste kwaliteit blijven leveren.

Alle HRTech aanbieders op een rij
Ben jij op zoek naar passenden en innovatieve #HRTech oplossingen? Gebruik dan onze HRTech Arena. Hierin vind je alle aanbieders per domein.

Een sterk team is essentieel tijdens een crisis

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel organisaties het financieel zwaar hebben en maatregelen nemen om deze storm te doorstaan. Het aantal ontslagen neem toe ondanks de staatsteun. Toch is bewezen dat organisaties die investeren in innoveren succesvoller zijn en blijven tijdens een crisis. Hoewel het aantal werklozen tijdens 2020 is gestegen vergeleken met vorig jaar, heeft niet elke sector een krimping in het aantal banen. Het aantal aanvragen voor een ww-uitkering daalt zelfs sinds oktober 2020.

Validata_300_90Tijdens een crisis wil je geen onnodige risico’s nemen door de verkeerde kandidaten aan te nemen. Een mishire kan veel tijd, energie en geld kosten. Door zeker te zijn van je kandidaat, kun je bouwen aan een sterker team en een succesvolle organisatie. Een professionele screeningsorganisatie zoals Validata biedt oplossingen. Niet alleen worden relevante gegevens ook echt gecheckt voordat iemand in dienst treedt, maar de samenwerking met Validata heeft tijdens het wervingstraject al een preventieve werking

Dit artikel verscheen eerder op validatagroup.com.

Deel dit artikel
Dit artikel is 701 keer gelezen.

Reacties

 Laat een een reactie op dit artikel achter